Kupnja novog miša

poruka: 426
|
čitano: 87.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kupnja novog miša

Bili se moglo nac nesto gamerskog misa (do 500 kuna) s Solidnim Perfomansama ali da je prilagođeni dešnjacima i ljevacima.Naime ja preferiram igrati s desnom rukom ali za svakodnevni rad na racunalu preferiram lijevu..Pa ako bi se moglo nac nesto..Unaprijed hvala.. Smijeh

Ja sam toliko cool da ne trebam potpis

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kupnja novog miša
Lud ko puška kaže...
luka_cro kaže...

krivo si shvatio video...

Ti vjerojatno nisi pogledao 2. i 3. dio, zato pogledaj.

Ukratko: g500 pri određenoj brzini (vrlo maloj) preskace (i to puno) ili jednostavno ne prati (nimalo), dok kod mx-a ta brzina (brzine) se nemoze dostici...

Ne, nitko od vas nije shvatio review.

Poanta je da je lik koristio lošu podlogu koja ne odgovara nijednom laserskom mišu jer nije dizajnirana s obzirom na njih kad ih onda nije bilo toliko.

Zbog čega mu u ažuriranju reviewa (

) taj isti miš na drugim podlogama radi pristojno?

Zato što te podloge dobro prati. A zašto mu tamo ima "pozitivnu akceleraciju" kako to lik naziva (brka pojmove)?

Taj miš bolje očita podlogu/pomak i pri večim brzinama (jer je tada ljudsko kretanje ruke konzistentnije), zbog toga bude veći pomak pri većoj brzini nego kad ga istu duljinu pređenog puta prelazi sporije (jer tad ima zastoje dah).

Da G500 nije dobar, nebi toliko koštao.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
16 godina
neaktivan
Kupnja novog miša

SteelSeries Ikari Optical. Najbolji miš ikad napravljen. Namigiva

Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
vepar kaže...

Svakako pogledaj Razer Abyssus za nekih 300 +kn...izvrstan miš za gaming

http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?module=proizvodi_opsirnije&id=111535&kateg=1102

Da i jos dobijes USB od 4GB.

17 godina
Kupnja novog miša

Da ne otvaram novu temu pitat cu u ovoj.

Zanima me koju podlogu preporucate za g9 posto exactmat i nije bas najbolja. Koristim je vec duze vrijeme i vidio sam da mis ne prati bas nesto ako malo brze povucem no nisam znao da je zbog nje.

Mis mora savrseno dobro pratiti podlogu koliko god brzo povucem. Jedino bi bilo dobro da je podloga dobavljiva u osijeku ili u feniksu (jedan privatnik narucuje od njih pa onda...). Cijena nije toliki problem ako ce mis savrseno pratiti.

Jedino da nije vise od 300 kn jer ipak je i to previse. Misa ne bih mijenjao jer savrseno lezi u ruci. Ruka mi je prevelika i za deathadera i za g5 (ovi se drze "palm" a g9 "claw").

Hvala.

Guess again, freakshow. I'm coming back to town, and the last thing that's gonna go through your mind before you die... is my size- 13 boot!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Najbolje da uzmeš u linksa roccat sotu ili neke 3 koliko ih i ima od coolermastera.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
16 godina
neaktivan
Kupnja novog miša

SteelSeries QcK+

Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Da ne otvaram novu temu pitat cu u ovoj.

Zanima me koju podlogu preporucate za g9 posto exactmat i nije bas najbolja. Koristim je vec duze vrijeme i vidio sam da mis ne prati bas nesto ako malo brze povucem no nisam znao da je zbog nje.

Mis mora savrseno dobro pratiti podlogu koliko god brzo povucem. Jedino bi bilo dobro da je podloga dobavljiva u osijeku ili u feniksu (jedan privatnik narucuje od njih pa onda...). Cijena nije toliki problem ako ce mis savrseno pratiti.

Jedino da nije vise od 300 kn jer ipak je i to previse. Misa ne bih mijenjao jer savrseno lezi u ruci. Ruka mi je prevelika i za deathadera i za g5 (ovi se drze "palm" a g9 "claw").

Hvala.

Dati 300 kn za podlogu je suludo.

16 godina
odjavljen
Bioaktiv kaže...

Pogledaj review. U početku ti se može učiniti bezveze, ali ako odgledaš sva 3 dijela vidjet ćeš da tip dobro zna o čemu govori. I definitivno se vidi da nije plaćeni review.

A sto tu ja imam gledati ? Imao sam prije ovoga - mx510 i to cca 5 godina, koji je po kvaliteti izrade svjetlosnim godinama od mx518.

Sada imam ovaj koji imam. Cinjenica je da pisete bajke ovdje i dizete u nebesa sto sami imate. Ali cvrc Milojka, daleko je to od istine.

logic kaže...

Dati 300 kn za podlogu je suludo.

Jok bato... Doduse za igranje i je, ali kada mi treba preciznost...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 1:03 (Mrgud Veliki).
15 godina
neaktivan
The Man kaže...

SteelSeries QcK+

.... e, imas najbolji mis na svijetu .....

lol.

17 godina
neaktivan

Hahaahhaha

Jos da je to uopste mis vjerovatno bi bio najbolji na svijetu ;)

15 godina
Hexler4 kaže...

Bili se moglo nac nesto gamerskog misa (do 500 kuna) s Solidnim Perfomansama ali da je prilagođeni dešnjacima i ljevacima.Naime ja preferiram igrati s desnom rukom ali za svakodnevni rad na racunalu preferiram lijevu..Pa ako bi se moglo nac nesto..Unaprijed hvala.. Smijeh

Imaš Deathadder lefthanded verziju,ali miš koji je prilagođen i ljevacima i dešnjacima,ne znam baš....

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Lud ko puška kaže...
luka_cro kaže...

krivo si shvatio video...

Ti vjerojatno nisi pogledao 2. i 3. dio, zato pogledaj.

Ukratko: g500 pri određenoj brzini (vrlo maloj) preskace (i to puno) ili jednostavno ne prati (nimalo), dok kod mx-a ta brzina (brzine) se nemoze dostici...

Ne, nitko od vas nije shvatio review.

Poanta je da je lik koristio lošu podlogu koja ne odgovara nijednom laserskom mišu jer nije dizajnirana s obzirom na njih kad ih onda nije bilo toliko.

Zbog čega mu u ažuriranju reviewa (

) taj isti miš na drugim podlogama radi pristojno?

Zato što te podloge dobro prati. A zašto mu tamo ima "pozitivnu akceleraciju" kako to lik naziva (brka pojmove)?

Taj miš bolje očita podlogu/pomak i pri večim brzinama (jer je tada ljudsko kretanje ruke konzistentnije), zbog toga bude veći pomak pri većoj brzini nego kad ga istu duljinu pređenog puta prelazi sporije (jer tad ima zastoje dah).

Da G500 nije dobar, nebi toliko koštao.

Review izgleda niste shvatili jedino ti i Luka. I u prvoj verziji i u updateu reviewa G500 ima problema sa trackingom. U updateu tip testira na drugom tipu podloge i za razliku od 518-ce G500 je opet neprecizan, mada podloga iz updatea više odgovara laseru nego optici. Pozitivna akceleracija je kad se kursor pomakne više od pomaka miša na stolu (što je čudnije od negativne koja "propusti" pokret)- i slučaj upravo kod G500. Dakle tip ne brka pojmove, zna što govori.

MX518 nisam nikad imao, imao sam G5 koji je ničim izazvan crko u garantnom roku pa sam dobio novi. Onda je novi crko izvan garantnog roka. Sad imam Trustov Predator (GM-4800)- kopija G5 ali klasu lošija izrada, al radi jednako.

Žalosno da miš koji košta koliko košta G500 (tj. G5 u mom slučaju) crkne u omjeru dva od dva, a pogotovo da mu se događa ovo sa videa, bez obzira o podlozi na kojoj je. Za tu lovu očekujem top kvalitetu bez crkavanja po isteku garancije i bez mogućnosti da itko snimi ovakav video jer takav miš jednostavno mora raditi savršeno, a ne radi. Toliko košta ne zato jer vrijedi toliko, nego zato jer su ljudi kao ti (i kao ja, dok mi nisu crkla dva) spremni toliko (pre)platiti.

17 godina
neaktivan

Garancija na G5 je 3 godine. Ne znam znas li to. Bez obzira koliko ti prodavac dao.

17 godina
Kupnja novog miša

a isplati li se prodati g9 za oko 300 kn i kupiti kone? Kako on ide na exactmatu? On bi trebao ici dobro kad ima onaj senzor za skeniranje podloge

Guess again, freakshow. I'm coming back to town, and the last thing that's gonna go through your mind before you die... is my size- 13 boot!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupnja novog miša

ne ni u kojem slučaju g9 je odličan

1 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

ne ni u kojem slučaju g9 je odličan

zanima me je li 100% sigurno da ce raditi bez preskakanja na roccat soti ili nekoj drugoj?

15 godina
neaktivan
Kupnja novog miša

trebao bi jer on i g500 imaju isti senzor a moj g500 na soti vrhunski radi imao sam je kod sebe par dana.

i da imaš osjećaj ko da miš nije na podlozi predobro

0 0 hvala 1
17 godina
explorer 4 kaže...

trebao bi jer on i g500 imaju isti senzor a moj g500 na soti vrhunski radi imao sam je kod sebe par dana.

i da imaš osjećaj ko da miš nije na podlozi predobro

a smijem pitat koju sad koristis (ako koristis) i kako ide na njoj i jesi probao mozda exactmat ili nesto slicno i je li radi na njoj?

15 godina
neaktivan
Kupnja novog miša

a gle ja ti sad koristim sharkoon od 70 kn al se bez problema mjeri s goliathusom podloga je super a g500 odlično klizi po njoj.

roccat sotu sam imao tjedan dana tj. prijatelj mi je rekao da mu je donesem iz zd pa sam je 5 dana imao kod sebe i mogu ti reći da je vrhunska.

za 170 kn je predobra.

nažalost nisam probao na exactmat al vjerujem da je dobra kad dođe 300 kn no to je mislim ipak previše.

EDIT:pogledaj još ovu podlogu u rangu sote http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=komentar&id_kategorija=1018&id_artikl=101.800.128

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 18:51 (explorer 4).

0 0 hvala 1
16 godina
ShadoW kaže...

Zanima me koju podlogu preporucate za g9 posto exactmat i nije bas najbolja.

Uz G9 je meni Razer Goliathus Control radio fenomenalno i bio sam prezadovoljan.

Prije Goliathusa sam sa istim misem koristio bas exactmat i bio mi je koma. Bucan u vrazju mater, a i trosio je nozice misa nemilice.

Nazalost, morao sam prodati G9 jer mi nikako nije lezao u ruci (a inace mis je bolesno dobar) i uzeo sam G500 zbog puno boljeg lezanja u ruci.

Ne znam o kojem bas preskakanju lik na videu brije, meni mis savrseno precizno radi jer sam napucao DPI do maximuma, ali sam jako smanjio sensitivity.

Tada bilo kakvom preskakanju nema niti govora i mis je savrseno precizan. Ako se stavi low DPI, a pojaca jako Sensitivity tada dolazi do preskakanja, ali smisao toga misa i nije da ga se drzi na low DPI.

Meni su se osobno opticki isevi pokazali kao ipak precizniji )puno gladji pokreti i preciznije doziranje) samo sto su svi presli na laser, pa nista od toga vise.

DeathAdder je jos uvijek optikaner i bio bi moj izbor samo da ima vise tipki. Volim kada mis ima dosta dodatnih tipki, pa onda sve na njih bindam i stvarno je steta sto DeathAdder nema jos bar dvije.

Da mu kotacic bar moze lijevo/desno i to bi bio moj mis jer sam ga isprobao i u ruci mi lezi savrseno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 20:10 (Mauro).
17 godina
Kupnja novog miša

Zanima je li coolermaster Battle Pad SSK savitljiva jer mi treba neka podloga koju mogu nostiti sa sobom kada idem na lan partye (tj. na informatiku jer tamo nas 10 igra cs 1.6 :p ) i ako je koliko ju je dobro savijati (da se ova kontaktna povrsina ne bi pogidala)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupnja novog miša

ma meni g9x nevalja nista ... ako je netko zainteresiran da uzme g9x a meni deathadder, copperhead ili kone neka mi se javi na pp...

nije da mis nevalja nego jednostavno imam veliku ruku i nezgodno mi je igrati ...

dobiven je od logitecha ... nema tragova koristenja .. 

:) nadam se da necu dobiti karton ... 

i da vam odma kazem ne valjaju vam te metalne, aluminijske podloge nista samo grebete mis ispod i lako cete ga s*ebati .. probao sam goliathus speed i control (control mi je bolja) i od frenda mantis (predobra podloga...samo je nije bilo kad sam ja narucivao) :(

- Mjenjam Logitech G9x za Kone, DeathAdder ili Copperhead -
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 17:14 (rebelsy).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupnja novog miša

da savitljiva je podloga nije uopće trvda a fina je za rad odlična

0 0 hvala 0
15 godina
Mauro kaže...
 jer sam napucao DPI do maximuma, ali sam jako smanjio sensitivity.

I sta si dobio sa time....

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
Kupnja novog miša
To samo on zna.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The Man kaže...
To samo on zna.

Da si pametan koliko se pravis onda bi i ti znao.

Da se sada okolo ne trola po temi onaj tko ne vjeruje neka napravi iduci test.

Sve sto treba je mis koji moze napucati visoki DPI.

- instaliraj CoD4 (nebitna igra, ali eto uzeo sam CoD4 kao popularnu igru koja k tome ima config koji se lako editira)

- stavi ingame sensitivity na 10, a DPI na misu 800

- igraj malo

- stavi ingame sensitivity na 2,5, a DPI na misu na 3200

- igraj malo

Ako ne skuzis razliku onda nemoj nikada kupiti mis skuplji od 20kn jer ti ne treba, ali isto tako nemoj se nikada javljati na teme gdje se raspravlja o gaming misevima.

BTW, evo jedan guide za podesavanje misa za CS:S.

Pisan je specijalno za tu igru, ali može se koristiti i kao generalni guide za podesavanje, pa cak i odabir misa za FPS generalno.

Tu je takodjer i opisan odnos DPI/Sensitivity:

http://www.overclock.net/computer-peripherals/173255-cs-s-mouse-optimization-guide.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 10:14 (Mauro).
15 godina

Mauro...nadam se da ovaj post nije namjenjen meni posto sam te ja lijepo pitao sta si time dobio?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
win32 kaže...

Mauro...nadam se da ovaj post nije namjenjen meni posto sam te ja lijepo pitao sta si time dobio?

Dobio je preciznost. I to puno veću preciznost.

A kursor mu se i dalje kreće brzinom na koju je naviknuo.

(800x10 = 8000 = 3200x2,5)

Dakle, njegov odgovor je baš i bio namijenjen tebi, no tebi je očito ili mrsko isprobati ili ...

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
15 godina
Kupnja novog miša

Ja imam G9x i nisam zadovoljan, iako ima 2 gripa ne leži ni sa jednim dobro u ruci,scroll je pretvrd ili u drugoj opciji gdje nije je neigrivo - klizi prebrzo, nemoguče ga je kontrolirati.

Sve u svemu jednostavno mi nije to to , imao sam prije njega DeathAdder i to je zakon miš, svima bi ga preporučio i idući put ga uzimam ponovo definitivno, miš je genijalan.

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 13:52 (Joe Cooker).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice