Koji multifunkcionalni printer do 700 kn uzeti?

poruka: 4
|
čitano: 2.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Koji multifunkcionalni printer do 700 kn uzeti?

Pozdrav! 

Čitam malo po forumu o tim printerima i što više čitam manje sam pametan!

Imam HP Officejet J5780 all in One koji sam prije 5,6,7 god uzeo za male pare u Pevecu, čini mi se.

Printer je ok. Ima skener,fax i jos i dalje radi.

Ali su boje za njega (XL naravno) postale prilično skupe! Minimalno 320-330 kn za HP 350XL. 

Koristim samo originale jer sam potrošio dosta para na zamjenske koje bi isprintale 30-50 ili 100 listova a onda bi printer 

na ekranu napisao da je ne može detektirati

Sad gledam da uzmem neki novi a da su tinte jeftinije.

Printam samo c/b tekst, oko 150 stranica mjesečno. treba imati isto skener a ni fax nije naodmet...

Preporuke?

Iskustva?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Koji multifunkcionalni printer do 700 kn uzeti

Epson XP 245 iz Pevca (cca 500 kn)+ Trajne kazete + Kvalitetna refil tinta

Ili

Canon MP 3650 iz Extreme( cca 400 kn) + Prerada orginalnih kazerta za refil

Ili

Nešto u  refubrish paketu( MF printer + refil tinta) za 500 kn

7 godina
neaktivan

A se može nekako zajebat ove zamjenske tinte za ovaj moj HP? 

Ne razumijem se previše ali vjerujem da oni uzimaju prazne tinte i onda ih opet pune.

A HP je ugradio nekakav čip u njih tako da ih nakon nekog vremena više ne možeš koristiti.

Recimo da svaku drugu ne uspijem potrošiti di kraja. Nekad isprinta 30-tak listova nekad 300...

Valjda ovisi koliko vremena je bila u opticaju

9 godina
neaktivan

Za ove HP 350 mogu biti razno razne opcije.

Igra bez granica

Recimo jedan od mogućih scenaria

Ti kupuješ HP 350 kazetu vidiš dvije različite cijena i odabereš onu najpovoljniju.  Arazlika je u tome da najpvoljnija kazeta ima 1/3 tinte kao ona najskuplja. A u principu jedna te ista kazeta.

I sad pošto su to potpuno identičen kazete onda ima smisla napuniti ovu jeftinu od 1/3 kapaciteta. 

Ali neće to ići jer je HP  u kazetu igradio pregrade  da u tu kazetu bez obzira što je inkjet glava dizajnira ana za 3/3 kapacitet stane u nju samo 1/3

I sad ti kažeš OK pa punit ću je onda još 3 puta svaki puta po 1/3 kapaciteta . I to je to.

E jok. Neće ni to ići. Možda kod kolara to još i može. Ali ne kod crne.

Zašto?

ZAto jer je HP napravio takvu frakciju ili mišung crne  da ti možeš potrošiti odnu 1/3 alo ono što ostane kad se ispere lijepo  sa novom tintom zabetonira mlaznice i PAPA kazeta.

Znači takvu kazetu treba prije punjenja temeljito isprati.  Zatim osušiti spužvicu.  A u principu to je jedan tako mali čvarak od spužvice da količina uloženog truda ne opravdava dobivenu količinu otisaka.

T ako ti pušiš po tko zna put.

Znači jedino rješenje je da tu kazetu odneseš u neki REFIL shop i traži d atije prije punjenja prerade na XL kapacitet. Međutim kako količina opisanog rada nije ni blizu  cijeni od 50 kn koliko se standardno naplačuje. Nitko ti to neće u principu odraditi.

Zato ti jedina opcija koja drži vodu je da uzmeš pakewt aranžama  1. Ova XL pregradnja + tinta za refil.

E onda u tom slučaju cijela priča drži donekle vodu. Sve zavisi dali kojim slučajem nisi napravio neki update draivera  ze ti je HP automatski napravi update firmera i postavio skrivenu minu da ti uz  neku kazetu sa istim seriskim brojem ne možeš napraviti dodatnih one 2/3 otisak.

A dali je tome stvarno tako sad bi to netko morao osobno na svoj trošak provjeravati za svaki novokomponirani HP firmver ili uređaj.

Takoi da u ovoj igri imaš više postavljenih mina koje otkriješ ili ne otkriješ.

Zato ukoliko si sve skupa ovo shvatio Jedan sličan refubrish Epson u kompletu sa kazetama + tintama za punjenje je  PERI DERI rješenje. I ljudi dolaze po istu novu tintu za 2 -3 godine. Dokazano svaki drugi dan.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice