The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 314.603
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls:Online
Hipnos kaže...

Kad se odmaknemo od balkansko-klošarskog-đabalebaroškog mentaliteta, vidjet ćemo da onaj tko nam
nudi neki proizvod ili uslugu nakon što je u to uložio sate, dane, mjesece ili godine rada to isto ima
pravo i naplatiti ili mislimo da je dovoljno skinuti npr. igru sa torrenta i onda postati najveći stručnjak i
mudrac u toj disciplini?

Isto tako imam i ja pravo da odlučim da taj proizvod ne vrijedi tih novaca za koje sam uložio sate rada.

Reanimator kaže...

Potpisujem sve do slova. Da smo norvežani tj svi puni ko brod nebih vidio ni p od prigovora na ovom topicu, nek tko kaže štagod hoće.

Varaš se.

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
13 godina

upravo tako. gameri moraju postat savjestan entitet,ujedinjen. zasto to govorim? pa bas zato što ako i imas para na bacanje i imas platežnu moc,neznaci da trebas to kupiti samo zato jer mozes.

ako proizvod nevrijedi tih para jednostavno nemoj platit. to samo ohrabruje game developere i publishere da izdaju sranja jer ce ubrat na tome para.

po svemu vidjenome dosad ova igra je daleko od toga da je ispolirana. sori ali animacije u jade empireu su bolje a jade empire je star koliko? 7-8 god?

svako ima pravo na temelju vidjenoga odluciti za sebe jel vrijedi ili ne vrijedi tih para. po svemu vidjenog iz ove bete a i iz razgovora ostalih kolega koji su igrali isti proizvod kao i ja,očito je da ne VRIJEDI subskripcije. zasto placati za nesto kad ima boljih stvari koje su ili djaba ili su 1 time purchase?

ne kuzim.

14 godina
neaktivan
The Elder Scrolls:Online

...vidim da je moj mali kamenčić bačen u grmlje izazvao da velike zvjerke iskaču iz njega...

@Rhodin
da..TESO JE PVP igra a šta vi dežurni pljuvači i komentatori ovdje recenzirate ne znam...

valjda vam nije dosta questova ;)

i ne brini, nisi mi toliko zanimljiv da bih sad konkretno tebe prozivao... ako pročitaš moj post sa
razumijevanjem shvatit ćeš da se odnosi na sve općenito

@PLASMAorLCD
drago mi je da si odlučan i da si to odlučno podijelio sa nama na forumu

@Rocinante2112
...gameri moraju postat savjestan entitet,ujedinjen...

tako je ...upravo razmaženi f2p gameri,igrači piratskih verzija,klinci koji maznu mami/tati karticu ili
uredno peglaju svoju za pay2win, mrcvare igre koje iz dana u dan postaju grafički kompleksnije i
zahtjevnije tj. šarenije a sadržajno su limunada...

p.s.
predlažem da prepustite onima koji žele igrati da sami odluče,kako, kada, zašto i pod kojim uvjetima
će igrati igru jer očito je da ima zainteresiranih za igru i za konstruktivne postove a vama nitko nije
pištolj uperio u glavu i prisilio vas da igrate...(betu? ;)

ja npr., kad mi se nešto ne igra i ne zanima me, jednostavno se ne obazirem na to niti pljujem po
forumu ;)

aj živjeli! (može još koji td slobodno, ono do sad nije ništa ;)

Alphazero - http://alphapack.guildlaunch.com

0 8 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

1l) ako proizvod nevrijedi tih para jednostavno nemoj platit. to samo ohrabruje game developere i publishere da izdaju sranja jer ce ubrat na tome para.

2) po svemu vidjenome dosad ova igra je daleko od toga da je ispolirana. sori ali animacije u jade empireu su bolje a jade empire je star koliko? 7-8 god?

3) svako ima pravo na temelju vidjenoga odluciti za sebe jel vrijedi ili ne vrijedi tih para. po svemu vidjenog iz ove bete a i iz razgovora ostalih kolega koji su igrali isti proizvod kao i ja,očito je da ne VRIJEDI subskripcije.

4) zasto placati za nesto kad ima boljih stvari koje su ili djaba ili su 1 time purchase?

idemo argumentirano razgovarati, a ne samo seruckati i hvalisati.

1) prvi sam koji ovo podržava.. AA singleplayere već odavno ne igram jer ih je 99% smeće. zadnji je ja mislim bio far-cry 3.

2) kakve animacije? potankosti molim.. meni ništa od animacija nije smetalo, a uostalom živo mi se hebe za izgled i slične potankosti u jednom MMO-u. da taj prigovor prilažeš za jedan singleplayer, nebi ništa rekao.

ima 1001 stvar koja mi je bitnija u jednom MMO-u.

3) što implicira da nemaš pravo nametati drugima mišljenje dali vrijedi subskripcije ili ne.. uskačeš sam sebi u usta, jer si sam rekao da je to na svakome da sam odluči. {#}

4) konkretni primjeri molim.. navedi mi 5 AA MMORPG-ova koji su 1 time purchase od izlaska. znam da ne možeš{#}  nadalje navedi mi f2p (p2w) MMORPG-ove koji su po tebi bolji od ESO-a.

odigrao sam veeeeliiiku hrpu f2p MMO-ova, pa čak i onih hardcore grind korejaca, dok je ekipa još visila na precijenjenom WoW-u.. može biti da mi je eventualno zadnje 3 godine nešto promaklo od f2p-ova a da je vrhunske kvalitete.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 15:29 (nine).
16 godina

@Hipnos to što sam ti ja zanimljiv ili nezanimljiv je sporedna stvar. Ti si meni recimo totalno nezanimljiv i vjeruj da ti se nikad ne bih obratio na forumu da ne prozivaš ljude koji ne želimo plačat pretplatu za loš proizvod  "klošarima, balkancima, đabalebašima" i slično. Nadalje pitaš možemo li mi to uopće platit ili ne? Opet te pitam, ko si ti da nas time prozivaš i preispituješ našu platežnu moć?

Ako smatram da je proizvod loš ili nedovoljno dobar da bih ga platio, neću ga platit i nikome ništa, imam na to pravo. Također smatram da u temi u kojoj se o njemu raspravlja imam za pravo reć što mislim o njemu, ipak sam ga igrao (to se zove argumentirana rasprava, da ga nisam igrao to bi bilo trolanje), pa reć i svoje mišljenje o njihovom business modelu i količini novca koji traže za svoj proizvod.

Sad po novom još ispadamo pirati, klinci koji provlače tatine i mamine kartice itd. Ne razumijem čemu takve tvrdnje. Ne znaš ništa o forumašima koji pišu po temi. dio nas smo zaposleni ljudi sa vlastitim obiteljima koji odavno ne žive sa roditeljima. Ja osobno ti mogu reć da mi je najmanji problem dat te pare, ali ne želim jer po meni igra tih novaca ne vrijedi. WoW sam plačao skoro 3 godine jer je onda tih novaca vrijedio, kad sam smatrao da ne vrijedi prestao sam igrat. Vanguard sam uzeo bez bete na releaseu i srećom odlučio plačat kreditnom pa smo odustali u prva 2 tjedna igre. Tabula rasu smo igrali oko mjesec dana, isto prestali jer je igra ila prepuna gluposti.

Igre nisu imale bete u koju sam mogao uči i zato sam zažalio bačenog novca. Ovdje znam kakvo je stanje i nedam pare za to. Nije da nemam nego nedam. Postoji razlika.

Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina

animacije borbe. uzasno su loše. i same kretnje lika. totalno je bezveze uradjeno u ESO.

neprirodno je, i mene smeta. tj. combat mi nema nikakvu ''težinu''. ne izaziva ugodu prilikom igranja jer jednostanvo nema nikakvog impacta.

u mmou je puno toga bitno sto u SP nije,ali combat je recimo core gameplay ikakvog MMO-a. combat trenutno je mlataranje po zraku,bez ikakvih indikatora jesi connectao udarac itd.(osim toga da padne hp moba).

efekti i zvucni i vizualni su dosta losi. combat jednostavno nije enjoyable.

pod 3 sam mislio na to da nekako objektivno gledajuć na sve što se dešava trenutno na trzistu (money grabbing) i kakvih sve igara ima da jednostavno ne isplati se dat 15 dolara po mjesecu za ono što igra nudi. JEDINI koji je uistinu uspio to s subom je wow. Eve sam vec rekao da ne brojim jer je kult sama po sebi igra i ne uzimam je u obzir.

dakle objektivno gledajuc što ESO nudi? jedino šta sam ja uspio pozitivno naci je optimizacija pvp-a, tj. enginea uopće. radi na svakakvim računalima i radi dobro. TO JE TO.

4. nisam tvrdio da ima ih ima 5. dobrih mmo-ova vak i onak na prste jedne ruke ima. recimo neki od primjera: GW2,Rift,SWTOR (bio sub i b2p pa prešo na f2p). The Secret world je isto ok. Ovisi,svaka od igara na trzistu ima losije i bolje strane,recimo swtor i gw2 pate od loseg pvp-a (ne zbog combata) nego zbog problema s otpimizacijom i engineom. Jednostavno je slide show ak ima više od 10-20 igrača na ekranu...Ali neupitno je da je puno vremena ulozeno u recimo swtor ,u priču,u zajednicki content kojeg svi mogu igrati itd...neda mi se o svim negativnim stranama pisati i o restriktivnom f2p modelu jer su morali se prebaciti na f2p (tako ce i ESO zavrsiti ovako i onako).. od f2p igara izdvojio bi neverwinter. mada kod ljudi izaziva ili zadovoljstvo ili nikako im ne prolazi... questing nije baš nešto odradjen i prilicno je monotono (grindy),al combat dost dobro funkcionira,aktivan je,i animacije su isto OK a f2p je igra,od starta. AoC i dan danas moze isto biti fun,f2p je trenutno,a i s dobrim rigom graficki izgleda impresivno. ta igra mi je imala najbolji pvp combat dok nisu usrali s prekomjernim ccom i opremom koja previse utjece na statse i tako to. to je jedna druga priča.

MMOi su dosta subjektivan pojam jer naravno svakom igraču nepašu iste stvari i mehanike,ali ovako objektivno kad se pogleda,za svakoga se ponešto moze naci a da solidno funckionira. A i ove igre nabrojane ajmo rec jos uvijek imaju neki playerbase i dosta ih ljudi igra,(naspram wow-a teško je reci ) jer je wow gigant (iako ga ja nevolim jer je arhaičan al otom potom)...
takodjer neda mi se dodatno o ovome svemu pisati,otišo bi u PM kad bi počeo a iskreno i neda mi se. Moje misljene o TESO je zacementirano jer najbolje je iskustvo iz prve ruke a ono jednostavno nije zadovoljilo neke kriterije na koje sam navikao kroz godine igranja ostalih MMO-a koje sam igrao. zato imam tako snazan stav prema ESO-u jer smatram da stvarno traze previše za ono što nude. I nemam uopće dojam da su se potrudili i ostali dosljedni TES serijalu. eto.

11 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...

4. nisam tvrdio da ima ih ima 5. dobrih mmo-ova vak i onak na prste jedne ruke ima. recimo neki od primjera: GW2,Rift,SWTOR (bio sub i b2p pa prešo na f2p). The Secret world je isto ok. Ovisi,svaka od igara na trzistu ima losije i bolje strane,recimo swtor i gw2 pate od loseg pvp-a (ne zbog combata) nego zbog problema s otpimizacijom i engineom. Jednostavno je slide show ak ima više od 10-20 igrača na ekranu...Ali neupitno je da je puno vremena ulozeno u recimo swtor ,u priču,u zajednicki content kojeg svi mogu igrati itd...neda mi se o svim negativnim stranama pisati i o restriktivnom f2p modelu jer su morali se prebaciti na f2p (tako ce i ESO zavrsiti ovako i onako).. od f2p igara izdvojio bi neverwinter. mada kod ljudi izaziva ili zadovoljstvo ili nikako im ne prolazi... questing nije baš nešto odradjen i prilicno je monotono (grindy),al combat dost dobro funkcionira,aktivan je,i animacije su isto OK a f2p je igra,od starta. AoC i dan danas moze isto biti fun,f2p je trenutno,a i s dobrim rigom graficki izgleda impresivno. ta igra mi je imala najbolji pvp combat dok nisu usrali s prekomjernim ccom i opremom koja previse utjece na statse i tako to. to je jedna druga priča.

MMOi su dosta subjektivan pojam jer naravno svakom igraču nepašu iste stvari i mehanike,ali ovako objektivno kad se pogleda,za svakoga se ponešto moze naci a da solidno funckionira. A i ove igre nabrojane ajmo rec jos uvijek imaju neki playerbase i dosta ih ljudi igra,(naspram wow-a teško je reci ) jer je wow gigant (iako ga ja nevolim jer je arhaičan al otom potom)...
takodjer neda mi se dodatno o ovome svemu pisati,otišo bi u PM kad bi počeo a iskreno i neda mi se. Moje misljene o TESO je zacementirano jer najbolje je iskustvo iz prve ruke a ono jednostavno nije zadovoljilo neke kriterije na koje sam navikao kroz godine igranja ostalih MMO-a koje sam igrao. zato imam tako snazan stav prema ESO-u jer smatram da stvarno traze previše za ono što nude. I nemam uopće dojam da su se potrudili i ostali dosljedni TES serijalu. eto.

Ako ti imaš muda nazvat SWTOR f2play onda sam ja papa benedikt šesnajsti. SWTOR je f2p isto kao da odeš u trgovinu i  kupiš praznu  bocu, tj imaš bocu ali nemaš šta da piješ iz nje. (dok ne nadoplatiš za tekućinu)

14 godina
neaktivan

@Rhodin

...Opet te pitam, ko si ti da nas time prozivaš i preispituješ našu platežnu moć?..

...Sad po novom jošispadamo pirati...

kad me već pitaš: vidim da voliš tvoriti jezično-rečenične konstrukcije u kojima se sakrivaš iza mase pa ti opet tvrdim: to što sam napisao stoji tj. odraz je mog mišljenja na globalnu situaciju...

nego, a tko ste to Vi? ti i još 2-3 na temi koji bi igrali besplatno? da nema pretplate svi bi igrali, ne bi ništa falilo u igri a i ako bi nekako bi izdržali je'l tako?... ;)

Ne daš novce? Ne daj, zar ti je netko rekao da moraš? Zašto se toliko uzbuđuješ oko nečega što se ne odnosi na tebe?

Meni recimo, igra se sviđa. Posebno PVP zbog kojeg ću je rado igrati ako budem mogao kada dođe vrijeme.

Eto, ako imaš šta dalje o igri konstruktivno, daj na forum a osobno šalji na pp ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 16:35 (Hipnos).

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

animacije u eso su na razini morowinda (iz koje god?) ako ne i losije  ..{#}

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Reanimator kaže...
Rocinante2112 kaže...

Ako ti imaš muda nazvat SWTOR f2play onda sam ja papa benedikt šesnajsti. SWTOR je f2p isto kao da odeš u trgovinu i  kupiš praznu  bocu, tj imaš bocu ali nemaš šta da piješ iz nje. (dok ne nadoplatiš za tekućinu)

pa swtor kad je tek presao na f2p model PUUUNO toga su restriktirali. ali probaj sad ulogirati se i vidjet ces da su postepeno mijenjali model. I dalje nije tamo gdje bi trebao biti,ali dosta igre je dostupno od starta. Kao i dodatni hotbari itd...

osim toga,igra se klasificira kao f2p . nisam ja izmislio taj pojam,to sami za sebe tvrde da je tako. to što u shopu prodaju neke stvari za pare je normalno (za danasnje trziste barem,iako bi volio da toga uopće nemamo,ali mene se ne pita).
Aj pliz nemoj trolat,vec u par temi te ima i stvarno je zamorno

15 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

1) animacije borbe. uzasno su loše. i same kretnje lika. totalno je bezveze uradjeno u ESO.

neprirodno je, i mene smeta. tj. combat mi nema nikakvu ''težinu''. ne izaziva ugodu prilikom igranja jer jednostanvo nema nikakvog impacta.

2) u mmou je puno toga bitno sto u SP nije,ali combat je recimo core gameplay ikakvog MMO-a. combat trenutno je mlataranje po zraku,bez ikakvih indikatora jesi connectao udarac itd.(osim toga da padne hp moba).

efekti i zvucni i vizualni su dosta losi. combat jednostavno nije enjoyable.

3) pod 3 sam mislio na to da nekako objektivno gledajuć na sve što se dešava trenutno na trzistu (money grabbing) i kakvih sve igara ima da jednostavno ne isplati se dat 15 dolara po mjesecu za ono što igra nudi. JEDINI koji je uistinu uspio to s subom je wow. Eve sam vec rekao da ne brojim jer je kult sama po sebi igra i ne uzimam je u obzir.

dakle objektivno gledajuc što ESO nudi? jedino šta sam ja uspio pozitivno naci je optimizacija pvp-a, tj. enginea uopće. radi na svakakvim računalima i radi dobro. TO JE TO.

4) ...

1) 2 stranice u natrag si se sam pohvalio da nisi htio igrati da probaš većinu stvari, nego si veliku većinu pročitao tu od ekipe.. objektivnost i konzistencija na razini..

2) nisam imao sličnih problema.. gameplay je praktički identičan kao u ustalim igrama TeS serijala, pa sam valjda zbog toga bio automatski adaptiran na isti. i inače ovakav tip gameplaya je relativno nov i neuobičajen za mmo svijet. vjerujem da kada se sve zbroji i oduzme, da se u 95% mmorpg-ova koji su ikada izašli sve svodi na targetanje i buttonbash 11112223333..

iskreno iz moje perspektive je ovo napredni gameplay za mmorpg-ove.

a ni animacije nisu otišle nazad od obliviona. ne izgledaju extra moderno, ali isto stvar na koju sam naviknut iz TeS serijala, i nikada mi nije bila bitna.

uostalom opet ponavljam, s obzirom da se radi o MMO-u, bilo je realno očekivati blago nazadovanje što se tiče nekih stvari {#}

3) blah blah blah jedva da sam probao igru, ne želim dati 15€ mjesečno, kaj onda trošiš vrijeme na trollanje? nebudu se oni predomislili oko poslovnog modela, zato kaj par hrvatića serucka po forumima.

4) pročitaj malo bolje moje pitanje.. b2p OD RELEASEA koliko ja znam je bio i ostao samo GW. TOČKA!!!

ostale igre koje si naveo su od releasea bile p2p, sve igrao osim neverwintera. čak se slažem za combat u AoC-u (velika većina se mislim ne slaže {#}).

p2p je uobičajeni model, neke igre su izdržale debelo preko godinu dana sa tim modelom, neke su već u startu pushile. tu vrijedi ono pravilo, ako smatraš da ne vrijedi, nemoj plaćati.. vrlo jednostavno. kao što sam i prije rekao, ne budu se oni predomislili oko toga.

ako smatraš da je to moneygrabbing, pogledaj svijet oko sebe {#} moneygrabbing imaš na svakom koraku, auti, potrošačka elektronika, sve sve sve.

ruku na srce ESO je u ovoj beti pokazao puno dječijih bolesti, ne poričem to. sve su ljudi koji su se potrudili IGRATI rekli (obi-wan i rhodin su dobre postove napisali).

tipa arhaično group questanje itd itd..

na koncu igra još nije gotova, zato i postoji BETA. istina ne stignu oni u 2 mjeseca sada toliko extra puno toga promijeniti, ali dovoljno je da za početak uklone bug-ove i ispeglaju neke stvari.

ako si igrao nekolicinu blizzardovih igara, trebao bi znati koji su oni majstori za ukebati stvari, koliko su patcheva odmah nakon patcha izdali. pogledaj diablo 3 koji je postao igra godinu dana nakon release-a. primjera je gozilion, eto uzeo sam blizzard jer je on smatran holy grailom gaming svijeta.

ovo što kažeš da tu dosta igra i subjektivni dojam, i tu se slažem. ja igram MMO-e sa 2 frenda, i mislim da ti ne mogu opisati koliko smo ih probali, i prestali igrati jer se jednome od nas baš taj nije svidio {#}

nisam još uopće siguran dali ću uzimati ESO, vuče me baš zato što je TeS, i kao što sam već rekao, s obzirom da nemam problema sa gameplayom, u naprijed već vidim da bi imao u najgorem slučaju par mjeseci kaj igrati {#}

EDIT:

ajde da dodam još nešto.. b2p bi svima nama najbolje odgovarao, ali morate uzeti u obzira da proizvođač/developper nakon prve financijske šprice od prodaje igre mora razmišljati i o održavanju servera, plaćanju ljudi koji će izdavati patcheve, improvemente i ekspanzije.

zato velike kompanije idu na p2p model. iskreno uvijek sam se pitao kako GW uopće ostaje profitabilan.

nadalje, uvijek ću radije igrati p2p igru, nego neku osakaćenu f2p verziju iste sa plaćanjem za neke ekstra stvari.

razlog je jednostavan, f2p privlači više igrača, ali privlači i više šljama, besposličara, QQ-era i sl..

mene je fasciniralo kako su neki npr. mogli WoT nazvati pay to win, iako se radi samo o vrlo kvalitetnom freemium modelu. to je to što pričam, i ovak i onak dam za WoT 10€ za premium mjesečno, onda radije da mi nema sve te klinčadije koja konstantno neki k plače.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 17:34 (nine).
12 godina

Ako je igra dobra, plaćao bih mjesečno i 20€ ili više za nju, nije problem. Ako ne valja, ne da mi se igrati čak i da je F2P bez ikakvih restrikcija, jer cijenim svoje vrijeme.

On topic, u TESO-u ne postoji globalna aukcijska kuća, već je je takvo trgovanje moguće isključivo unutar gilde.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Nedostatak ah je veliki minus iz nekoliko razloga:

-kreiranje stranica vezanih uz ah za tzv procjenu cijene itema. Umjesto da sve informacije vidis u igri moras alt tab-at i onda trazit relevantan item

-trgovanje medu guild clanovima. Zar to vec nije bilo moguce uz jednostavno koristenje guild chat-a? S druge strane neces nikad moc postic pravu cijenu jer ce bit likova koji ce zahtjevat da clanovima guilde prodajes za manju cijenu.

-uber spam wts/wtb u chatu. Ista stvar kao u gw1 koja je bila najveca glupost ikad

-ljenost developera da kontroliraju ekonomiju. Istina da ce bit manje manipulacija ali to ubija slobodno trziste. Na kraju ce rare dropovi odlucivat tko ce imat lovu a tko ne.

Da su kojim slucajem napravili da mozes mijenjat guild kao u gw2 onda bi se mogao kreirati bas specificni trading guild u koji bi svi mogli uc i pregledati cijene.

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
Hipnos kaže...

...vidim da je moj mali kamenčić bačen u grmlje izazvao da velike zvjerke iskaču iz njega...

@Rhodin
da..TESO JE PVP igra a šta vi dežurni pljuvači i komentatori ovdje recenzirate ne znam...

valjda vam nije dosta questova ;)

i ne brini, nisi mi toliko zanimljiv da bih sad konkretno tebe prozivao... ako pročitaš moj post sa
razumijevanjem shvatit ćeš da se odnosi na sve općenito

@PLASMAorLCD
drago mi je da si odlučan i da si to odlučno podijelio sa nama na forumu

@Rocinante2112
...gameri moraju postat savjestan entitet,ujedinjen...

tako je ...upravo razmaženi f2p gameri,igrači piratskih verzija,klinci koji maznu mami/tati karticu ili
uredno peglaju svoju za pay2win, mrcvare igre koje iz dana u dan postaju grafički kompleksnije i
zahtjevnije tj. šarenije a sadržajno su limunada...

p.s.
predlažem da prepustite onima koji žele igrati da sami odluče,kako, kada, zašto i pod kojim uvjetima
će igrati igru jer očito je da ima zainteresiranih za igru i za konstruktivne postove a vama nitko nije
pištolj uperio u glavu i prisilio vas da igrate...(betu? ;)

ja npr., kad mi se nešto ne igra i ne zanima me, jednostavno se ne obazirem na to niti pljujem po
forumu ;)

aj živjeli! (može još koji td slobodno, ono do sad nije ništa ;)

kakav fanboy,koji ne želi da išta negativno bude rečene o igri.Znači tebi bi bilo najbolje da otvoriš novu temu za eso i napiši da se tamo pišu samo dobre stvari

kakvih sve likova ima

https://www.youtube.com/user/TheUntouchables2k14
11 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...
Reanimator kaže...

pa swtor kad je tek presao na f2p model PUUUNO toga su restriktirali. ali probaj sad ulogirati se i vidjet ces da su postepeno mijenjali model. I dalje nije tamo gdje bi trebao biti,ali dosta igre je dostupno od starta. Kao i dodatni hotbari itd...

osim toga,igra se klasificira kao f2p . nisam ja izmislio taj pojam,to sami za sebe tvrde da je tako. to što u shopu prodaju neke stvari za pare je normalno (za danasnje trziste barem,iako bi volio da toga uopće nemamo,ali mene se ne pita).
Aj pliz nemoj trolat,vec u par temi te ima i stvarno je zamorno

Kakvo trolanje, tebi i Obi Wanu čim se ne slažeš s vama u mišljenju taj odmah trolla, to bahaćenje vam ne ide u prilog, ako išta, samo se još više sramotite, daleko je SWTOR od f2p, nemoj plasirat dezinformacije ljudima koji nisu igrali te pisati retardacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 20:03 (Reanimator).
15 godina
neaktivan
Hipnos kaže...

Rhodin je u pravu sta se tice prozivanja i generaliziranja svih nas koje jednostavno igra nije zadovoljila da je kupim a to vise govori o tebi nego o nama.

od WoW-a pa naovamo sam masu igara kupio i placo preplatu ne zato sto sam imao para nego zato sto su me jednostavno te igre privukle.u gw 1 sam potrosio novaca nakon sto sam igru kupio da otkljucam jos jedan slot za lika prosirim banku i sl. i nisam plako sto to moram uradit.Zadnja igra na koju sam isto potrosio novaca da taman da uzmem eso i jos par miseci preplate je PoE i jos je igram ne zato sto je free nego zato sto mi je legla. GW2 sam prorder-o iako sam igrao betu s kojom sam polovicno bio zadovoljan a kamen koji je presudio da je napustim su bili fraktali.U biti necu da nabrajam jos igara jer nema smisla a ako je igra f2p ili b2p model to neznaci da igraci nece vise love potrosit u nju nego ti koji si kupio eso i placas preplatu.

Mislim da tako misli vecina na ovom forumu.

ESO je solidna igra s mog stajalista a sam sam rekao da cu sacekat koji misec od izlaska da vise saznam o njoj pa je mozda i uzmem ali trenutno necu.

Dosta je bilo da placam pa onda vidis da si se zaletio.

12 godina
neaktivan

F2P je čista glupost. Ništa tu nije F2P osim prvih par levela. Koja od tih famoznih f2p igara dozvoljava da dođeš do max levela bez trošenja love u storeovima? Možda i ima neka ali ne vrijedna igranja. GW2 je možda ok nekima no isto je fokus na store.

Pretplata omogućuje razvoj igre kroz daljnje expanzije itd. a više imam povjerenja i firmu koja ima pretplatu jer je vjerovatnije da će izdati kvalitetnu expanziju. Kod f2p modela nikad neznaš. Dalje, osim WoWa uspješni pretplatnički model ima i FF:ARR ako se ne varam.

Sve te navodno f2p igre imaju sadržaj koji se prije ili kasnije mora platiti da bi ga otključao.

F2P održava takve igre s razlogom. Nisu one f2p zato da bi mi igrali eto iz dobrote njihovih tvoraca. One su f2p jer su vidli da se hrpa novaca može izvući kroz ingame store. Da nije tako ne bi vidjeli niti jednu f2p igru na tržištu.

Osim toga nikad neću shvatiti ljude koji kažu "ah grafika je loša, nije ni blizu skyrima"....mogu samo napravit jedan facepalm na to... Nego što bi trebali napravit, grafiku kao Skyrim u MMO-u pa odmah isključit 70% ljudi iz igre zbog hardverskih zahtjeva? MMO nikad ne može grafički izgledat dobro kao single player igra.

Dalje, navedite mi jednu MMO igru čiji combat ima "težinu udaraca". Postoji i razlog za to. Takve stvari zahtjevaju procesorsku snagu (zbog izračuna fizike), a onda se valjda ne bi bunili zbog combat težine udaraca nego neigrivosti u pvpu...

Razumijem da se ljudima ESO neće svidjeti i to je potpuno u redu. No zašto pred ESO postavljati neke zahtjeve koje od niti jedne igre to ne tražite? Što je u ESO toliko loše da je gori od drugih mmo-a vani? Ok nije revolucija no nije niti jedna igra vani osim možda WoWa i GW2 (GW2 samo zbog questanja).

Moj PC  
4 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
bezjak78 kaže...

F2P je čista glupost. Ništa tu nije F2P osim prvih par levela. Koja od tih famoznih f2p igara dozvoljava da dođeš do max levela bez trošenja love u storeovima? Možda i ima neka ali ne vrijedna igranja. GW2 je možda ok nekima no isto je fokus na store.

Pretplata omogućuje razvoj igre kroz daljnje expanzije itd. a više imam povjerenja i firmu koja ima pretplatu jer je vjerovatnije da će izdati kvalitetnu expanziju. Kod f2p modela nikad neznaš. Dalje, osim WoWa uspješni pretplatnički model ima i FF:ARR ako se ne varam.

Sve te navodno f2p igre imaju sadržaj koji se prije ili kasnije mora platiti da bi ga otključao.

F2P održava takve igre s razlogom. Nisu one f2p zato da bi mi igrali eto iz dobrote njihovih tvoraca. One su f2p jer su vidli da se hrpa novaca može izvući kroz ingame store. Da nije tako ne bi vidjeli niti jednu f2p igru na tržištu.

Osim toga nikad neću shvatiti ljude koji kažu "ah grafika je loša, nije ni blizu skyrima"....mogu samo napravit jedan facepalm na to... Nego što bi trebali napravit, grafiku kao Skyrim u MMO-u pa odmah isključit 70% ljudi iz igre zbog hardverskih zahtjeva? MMO nikad ne može grafički izgledat dobro kao single player igra.

Dalje, navedite mi jednu MMO igru čiji combat ima "težinu udaraca". Postoji i razlog za to. Takve stvari zahtjevaju procesorsku snagu (zbog izračuna fizike), a onda se valjda ne bi bunili zbog combat težine udaraca nego neigrivosti u pvpu...

Razumijem da se ljudima ESO neće svidjeti i to je potpuno u redu. No zašto pred ESO postavljati neke zahtjeve koje od niti jedne igre to ne tražite? Što je u ESO toliko loše da je gori od drugih mmo-a vani? Ok nije revolucija no nije niti jedna igra vani osim možda WoWa i GW2 (GW2 samo zbog questanja).

Probaj Teru jer u njoj stavrno nemas nikakvih ogranicenja kao kod  vecine drugih f2p naslova;)

16 godina

Pricas gluposti, u GW2  storeu nema nicega sto ti treba da bi igrao. Prodaju se skinovi, boje, minipetovi, boosteri koji ti nista ne znace u toj igri, dapace dobio sam ih i vise nego sam koristio naprosto igrajuci igru, puna mi ih je banka.

Apsolutno nema nicega tamo za brinut, ni petova ni skilova, ni neke klase ni rase ni icega. Imao si jedan elite spell u digital deluxe ediciji koji summona vuka, a imas human elite koji summona 2 vuka koji su valjda duplo bolji od spirita.

Sve u GW2 sto mozes kupit u ingame storeu mozes kupit i naprosto igrajuci igru. Farmas gold, kupis gemove i kupis sto ti treba ili sto bas jako zelis/moras imat (tipa kak je sad ponovo doso limited edition 3 minipet pack) - nema pretplate nema nicega, a opet zaraduju bolesne pare od toga.

Sav sadrzaj su nam davali besplatno, koliko god bio dobar ili los, svaka 2 tjedna dolazi patch sa novim sadrzajem. Guess what, besplatan je.

Ne kazem da je dobar, sje su puno stvari, ali TESO jos nije vani, a puno stvari je losije nego u GW2 poslozeno, da ne velim da kosta u startu duplo ako zelis sve, mjesecna pretplata i imat ce ingame store sa svime sto se prodaje u GW2 ingame storeu i jos i vise po onome sto su sami najavili. Jedino sto se zna da prvih mjesec dana nece biti experiance boostera u ingame storeu da netko ne bi mogao abusat i postic "server first" na neposten nacin.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 20:57 (Rhodin).
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mquany kaže...

Makljaza uopce nije losa {#}, kao sto mozete vidjeti na prilozenom videu:

Iskreno mogu reci da sam fasciniran ponasanjem igre kad je tona igraca na monitoru, ne osjeti se na fps, zvuk se tu i tamo izgubi, ali vrlo brzo se vrati u normalu, lag se osjeti kad je tona igraca na monitoru pri uporabi nekih skillova, ali to je minimalno i nista sto se nemoze rjesiti. Da igra izadje sad bez tvikanja koja ce sad uslijediti do luncha, to bi bio najbolji launch jednog mmo u zadnjih 10 godina, mogu reci jer sam pratio sve. 

Osvrnuti cu se na jedan aspket igre koji mi se isto svidja, vrlo, a rijec je o skillovima, pogotovo kada se radi o pvp, a sada cu vam reci i zasto. Usporediti cu to s wowom kojeg sam stvarno puno igrao i sjecam se pocetaka pvpa na svom druidu. Imao sam neke prednosti i nedostatke u odnosu na druge classe, recimo, nisam imao interupt, nisam imao slow, ali sam zato bio brzi od drugih, imao odlican dmg i bio sam immune na snare, isto tako recimo u pve dijelu jednostavno nisam imao aoe, nemas i gotovo, i kad bi se pravio raid setup za neke raidove, na fightove di treba aoe, ides na alta ili mjenjas spec gotovo. Wow je meni zgadilo kad su sve classe dobile sve, tako je moj druid dobio i slow, i intrupt, i cc i sve... Kao posljedica toga sam imao na kraju iste keybindove na svim svojim mele i na svim svojim casterima, zanci svi su imali cc, interupt, slow... tako da uz manje modifikacije to je doslo da nema nikakve razlike izmedju classa koje igras. Ovdje mi se cini konacno da je netko osmislio sustav skillova gdje se nece deseti da su svi Nightblades ili Dragonkinghts isti, moci ces recimo imati jedan wep za def, jedan za off, ili recimo jedan za pwnanje castera, jedan za mele itd... Tako kad zapravo sretnes nekoga neznas vec unaprijed kakve skillove ima i kakav ce fight biti. Wow je sa svim svojim izmjenama to uporno pokusao da uvede, ali bi opet za 10 svi imali isti spec i za pvp i pve, nekako mi se cini da ce ovaj sustav konacno doprinijeti raznolikosti kad je rijec o tome.

Uglavnom, prije ove bete sam uz podsmijeh gledao na TES online jer mi je igra iz onoga sto sam uspio vidjeti i procitati izgledala dosta lose, nakon odigrane bete ostao sam paf, igra je puno puno puno bolja nego sam ocekivao, nije to sad nesto novo i revolucionarno, ali mislim da cu izlevelat jednog orca i malo po Tamrielu lupat ljude sjekirom u glavu {#}.

stari mjuza ti je do jaja:D

sad mi je zao sto sam stigao samo do 9tog levela hebeni maintanance u subotu

14 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

kakav fanboy,koji ne želi da išta negativno bude rečene o igri.Znači tebi bi bilo najbolje da otvoriš novu temu za eso i napiši da se tamo pišu samo dobre stvari

kakvih sve likova ima

...kaže fanboy..Ronaldov?

...vidim da si našao za shodno da citiraš moj post..

..reci, što te to osobno pogodilo, da se nisi pronašao negdje?

...ili jednostavno nisi razumio što pišem?

{#}

11 godina
protjeran
bezjak78 kaže...

STO je savršeni primjer gdje možeš doći do max levela bez da potrošiš lipu. I nabaviti sav najbolji gear također, samo treba vremena. Uz to ekspanzija koja je izašla bila je također besplatna. F2p je zapravo spasio STO.

12 godina
neaktivan

Stvar kod GW2 je u tome da taj store bode u oči kod masu situacija - npr bank ili bags. Probaj igrat bez upgradea slotova. Možeš ali ćeš se šetat trostruko više. Da sad još ne govorim o farmanju matsa.

Kod fokusa na store u GW2 nisam rekao da se bez njega ne može igrat. 

Swtor dok sam ga igrao za bilo što izuzev questanja te upućivalo na store. (možda se nešto promjenilo u zadnjih godinu dana neznam) Ako ćemo baš o tome, Lotro isto možeš doći do max lvla bez paćanja lipe ali ćeš izgrindat dušu do tog trenutka :)

Možda sam se krivo izrazio u smislu doći do max lvla bez plaćanja - teoretski možeš ali to ne znam nikoga da je i napravio, upravo zato jer je toliko otežano da izgubiš volju pa ili platiš sub ili kupiš nešto u storeu.

STO je iskreno jedna od rijetkih koje nisam probao tako da ne znam info za tu igru. Očito je jedna od rijetkih.

Stvar je u tome da sve f2p na neki način "omogućuju" doć do max lvla samo je rpoblem u kojem vremenu ako ništa ne platiš.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Cek sta sa GW2 i farmanjem matsa je problem? Mislim jednostavnije je nego u TESO... i spremas direktno iz inventorya u banku sa "deposit all" opcijom... ne moras ih teglit sa sobom.

Problem kod TESO je sto moras farmat 10 puta vise nego si morao u GW2 jer trade house ne postoji. Dodatni problem je sto je bank upgrade JAKO skup sa svakim slijedecim upgradeom. U GW2 ispocetka je bio maltene besplatan, iako si morao kupovat preko gemova. TESO takodjer ima ingame store u kojem ce biti iste te stvari koje ima GW2, al guess what, uz to ces placat i pretplau. Ne vidim kako ti model u GW2 moze biti los a ovdje zadovoljavajuc ili cak i dobar. Ono sto u GW2 navodis ko manu ovdje je odjednom prednost? Da je samo pretplata skinuo bih ti kapu, ali TESO ima jedno i drugo. Mislim WTF is ur point?

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
bezjak78 kaže...

rift je odličan kao f2p ali nebi bio toliko problem plačati pretplatu i kupiti igru da to vrijede te pare,evo npr ja igram "f2p" Lotro i u prve dvije godine igranja sam potrošio oko 1500-1600kn,a sad ovu treću samo 240kn i to za expanziju,nisam htio kupiti/plaćati ništa drugo jer više ta igra to ne vrijedi tako i mi je slučaj i sa eso,jednostavno igra mi ne vrijedi te novce a nije ništa posebno kao što sam rekao i eto nema smisla igrati/plaćati.Ali da,@bezjak78 ima možda 3-4 f2p u kojima je moguće npr doći na max lvl bez kupovine ičega,i znam da je jedna od tih Rift

13 godina
neaktivan

Uh, zakuhala se ponovno polemika oko kvaliteta MMO-a, kao i svaki put prije izlaska neke, ali dobro je to da nitko više ne spominje WoW killera.

Teško mi je ovoliko rano presudit o nekoj igri nakon samo jednog beta vikenda, osjećaji su se izmjenjivali kao i kod svakog do sada odigranog, ali na kraju sam čist zadovoljan. Preorderao sam i prije, jer je jedan moj ukućan prethodno bio u beti i rekao da ima smisla, tak da priče o P2P, B2P ili F2P ne pušim. Stvar je u vlastitom odabiru.

Igra ima neke atribute, a jedan od tih je i razvoj za Mac plaforme. Imam doma i PC da se razumijemo, nije to jedini razlog. U svakom slučaju stara hd4870 na kojoj su na PC-u dobro radili WoW, SWTOR pa i GW2, uštekana u Mac dobro vrti i ESO na high postavkama. Samo na jednom području sam imao neobjašnjen drop frame rate.

Dogurao sam do 9-og lvla. Grafika mi je dobra, muzika je super, voice acting i questovi su mi ok. Ajd beta je pa silnim bugovima u questovima malo progledaš kroz prste, ali nije im baš puno ostalo do izlaska, moraju to sredit. Najviše me znalo ispiz... na SWTOR silni bugovi, pogotovo na zadnjem questu story linea, ubije ti totalno gušt, no njih je isforsirao EA, pa su izašli s neispoliranom igrom na tržište. Stonefalls je područje na kojem je traćen prostor, mogli su malo zgusnuti te questove. Kako je chain s Mage guildom bio izbugiran, bio sam prisiljen tražiti nove questove. Nikak dić lvl. Područja s većim lvlima su čisto plaćanje repaira. Od multiplayera nisam puno vidio, osim brdo likova koji bulje u mape. Igrao sam ko Skyrim, single, tu i tamo bi se prošvercao uz neku grupicu. UI mi je daleko bolji od ušljivog Skyrimovog. Ima mi nekih nelogičnosti, zakaj jednostavno nisu stavili na esc glavni meni ko na Skyrimu tab, ovak ti je svejedno da li stisneš I ili C, a i dobro bi došla nekakva minimapa. Skillovi su mi ok i kombiniranje istih. Crafting mi je isto zabavan i uzeli su dobru foru od GW2 tak da možeš koristiti i materijale iz banke. 

Za sada koliko sam vidio  - sviđa mi se. Dovoljno kompleksno da me privuče, a ako me zadrži dulje od mjesec dana i natjera da plaćam pretplatu onda im skidam kapu.  

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ma crafting ovdje je bolji nego u GW2, meni to uopće nije sporno. To govorim od prvog trena, crafting im je fenomenalan. Što se craftinga tiče da je cijela igra takva ne bi uopće bilo sporno nabavit ju ili ne.

Dosta stvari je relativno ok napravljeno, grafika je ok, radi igra na max na slabijim računalima, to je ionako logično budući je igra rađena za konzole pa radi i na mid range računalima vrhunski. Questovi su pristojni, ali nisu prilagođeni MMO-u već kao da je namjerno naglasak bio bačen na solo questanje. Ostalo je kak sam napisao, nebum se ponavljal.

Kad se podvuće vrta... ha... sretno vama koji ste kupili, ja ću odigrat još slijedeću beto, možda me šokiraju updatei do tada... sumnjam, ali ostavljam mogućnost.

Igra nije dovoljno ispolirana i dosta stvari fali i dosta ih je traljavo ili loše izvedeno, a do prereleasa je mjesec i pol dana... To je onako period u kojem se čak ni fine tuning toliko ne radi već se sve sprema za shiping i zadnje zadnje pripreme za release... Malo je vremena. Da ne kažem da core stvari poput trading posta nitko neće sad radit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
-Neke stvari ljudi morate znati, ili ce te imati osrednje animacije kao ovdje, nisu uopce tako lose kako neki tvrde, ili je slide show cim broj igraca predje 50. Jedino rjesenje je da se napravi igra za igrace koji imaju net speed 40 Mbps+ i high end compove, plus bozije veze na serverima i NASA servere, sto bi znacilo smrt igre, bila ona f2p ili b2p ili kako god...
-Kao veteran mmo PVPa jos od Asherons calla izmedju vrhunskih animacija i large scale pvpa koji radi bez ogromnih fps dropova bez ikakvog razmisljanja biram ovo drugo.
-Gledajuci mmo kroz wow koji je uveo mmo u main stream, nakon dolaska WOTLK svi su poceli govoriti o smrti wowa, i istina je to tada je wow polako poceo umirati i sada je sivma jasno da je BC bio vrhunac, jer je tada igra bila najbolja, i svi su poceli traziti neke nove next gen mmo koji ce napraviti isti onaj skok koji je wow napravio u odnosu na prijasnje mmo sto je i privuklo velik broj igraca. Taj next gen mmo je trebao biti rift, pa onda gw2, kojekakve istocnjacke mmo da i ne spominjem, pa sada i TES i nijedan od ovih igara nije u postpunosti ono sto sam ocekivao tj. mislim da su mogle biti bolje i naprednije u svakom smislu, ALI to sto ja tako mislim nemora znaciti da je i to tako. Tehnoloska ogranicenja su jednostavno takva, pa imamo ogranicnja u proracunu igara tj. da bi se igra napravila u odredjenom razumnom roku danas za ovoliku igru kao sto je TES online treba angazirtati ogroman broj ljudi, plus napraviti svu logistiku i suport, a sve to kosta, a na kraju krajeva svi ljudi koji ulazu novac u igre moraju jesti i nemogu si dopustit da budu u minusu, zanci moraju barem biti na pozitivnoj nuli, tako da je konacan rezultat ovo sto imamo jer da se realno moze bolje, igre bi i bile bolje. Ocito da skokovi u razvoju nece biti onoliki koliki bi mi volili i koliki bi zadovoljili nase apetite. Mislim pa pogledajte samo next gen console, ja vec godinu dana igram na PCu sa grafickim cipom koji je next gen za next gen console, a upravo nam i to, svidjalo se to nekome ili ne pokazuje putokaz u kome se industrija krece, usporava.
-Cuda su moguca, i ja se cudu nadam, TES online nije cudo, ali je dobar, i bar po mom misljenu, nakon sto sam probao betu, lako moguce i ponajbolji mmo na trzistu.

2 6 hvala 0
13 godina
Mquany kaže...
 lako moguce i ponajbolji mmo na trzistu.

ajd da si rekao mmorpg ali sveukupno mmo,tu je jakooooooooooo velika konkurencija,iako doduđe nije ni najbolji mmorpg ali nema veze

11 godina
neaktivan
sstrmi kaže...
Mquany kaže...
 lako moguce i ponajbolji mmo na trzistu.

ajd da si rekao mmorpg ali sveukupno mmo,tu je jakooooooooooo velika konkurencija,iako doduđe nije ni najbolji mmorpg ali nema veze

Da pisem o recimo mmo fps kao sto je PS2 onda bih to naglasio, ovako se podrazumjeva na sto mislim... TES ce biti bolja igra od gw2, puno, od wowa mi se povraca tako da ga necu ni racunati {#}, a sve drugo nije niti vrjedno spomena...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 0:14 (Mquany).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice