The Blood of Dawnwalker

poruka: 16
|
čitano: 2.881
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
23 mjeseca
The Blood of Dawnwalker

Vrijeme je da se otvori tema za The Blood of Dawnwalker.

Igra uskoro izlazi (3. rujna) i zvuči stvarno obećavajuće. Dolazi od Rebel Wolves, ekipe bivših CDPR-ovaca, pa jasno baca na Witcher 3 - što iskreno nije loša stvar. Ali pokušavaju nešto novo: vampir si u 14. stoljeću, danju si čovjek, noću vampir, i to mijenja kako pristupaš questovima. Imaš samo 30 dana i noći da spasiš obitelj. Vrijeme ti jede svaku odluku. Plus open world u mračnoj srednjovjekovnoj atmosferi. To odmah daje solidan replayability, jer ću osobno htjeti odigrati makar 2 puta da isprobam drugačiji pristup.

Trailer -

Novi launch trailer

I mali uvod s laganim spojlerima

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2026 21:21 (Kokodix).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: The Blood of Dawnwalker
Površno sam pratio ovo, ali čim to radi W3 ekipa sam potencijalan kupac. Ovih 30 dana za završetak igre mi na prvu zvuči kao minus, ali moram vidjeti kako će funkcionirati. Dal je više gimmick ili će me stvarno tjerati da neke questove što prije završim/preskočim.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
23 mjeseca
The Blood of Dawnwalker

Svima to na prvu zvuči kao minus, ali igra neće završiti ako ne ispuniš taj zadatak. 30 dana i noći vrijedi samo za spašavanje obitelji - ako se to ne stigne, bit će posljedice za njih, ali ti možeš nastaviti igrati i dalje istraživati, raditi ostale questove, tj. imaš alternative endinge itd.

Dobra stvar je što te stvarno forsira da biraš i važeš svaku odluku. Nemaš vremena za sve, pa moraš odlučiti što ti je prioritet (uvijek možeš drugi playthrough napraviti s drugačijim odlukama). Vrijeme se ne troši dok istražuješ ili se boriš s random mobovima, samo kad se upustiš u prave questove (i to ti unaprijed piše koliko košta). Zato nije čisti gimmick, nego mehanika koja daje težinu odlukama i odmah diže replayability. Naravno, treba vidjeti kako su oni to ispolirali i zamislili, ali makar nešto novo. Ja se iskreno najviše veselim questovima i nadam se da su zanimljivi kao u Witcheru 3.

0 0 hvala 0
18 godina
Hexfire kaže...
Površno sam pratio ovo, ali čim to radi W3 ekipa sam potencijalan kupac. Ovih 30 dana za završetak igre mi na prvu zvuči kao minus, ali moram vidjeti kako će funkcionirati. Dal je više gimmick ili će me stvarno tjerati da neke questove što prije završim/preskočim.

Preview su dosta pozitivni, ima nekih sitnih problema, ali po ovom bi trebali biti dobra igra.

Treba pričekati recenzije i vidjeti da li će na kraju biti na razini Witcher serijala.

fluffy_inside
5 godina
suspendiran
The Blood of Dawnwalker

Cekamo ovo, izgleda spektakl

Moj PC  
0 0 hvala 0
23 mjeseca
The Blood of Dawnwalker

Izašle su recenzije i igra je jako dobra (Metacritic 85), a kritičari najviše hvale vrhunsku priču u stilu Witchera te genijalan sustav gdje ste danju čovjek, a noću vampir. S druge strane, zamjeraju joj tehničke probleme s padom FPS-a i kamerom tijekom borbe, koja je malo nespretna.

2 0 hvala 3
15 godina
The Blood of Dawnwalker

Odlično. Čeka se pokoji patch da malo još ispoliraju igru pa se nabavlja. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
The Blood of Dawnwalker

Igra se vrti kao zadnje govno čak i na 5080 kartici od 1700 eura ne može nativno držati 60 fpsa na 1440p rezoluciji. Da ne spominjem da je combat i grafika kao witcher 3 koji je star 12 godina, zapravo i on izgleda bolje... Sramotna optimizacija. Svi se oslanjaju danas frame gen i dlss... Ovakve stvari ne zaslužuju moj novac. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

igrao nekih 10 sati. prvi dojmovi su sljedeci:

- facial animations i character movements tijekom razgovora su losi. ne znam kako drugacije opisat osim da su progutali metlu. da voice acting nije extra dojam bi bio jos gori. naprosto manjak ekspresivnosti likova je problematican. ispada kao da igram skyrim po tom pitanju. s vremenom sam otupio na to al svakako ne pomaze kod immersiona. 

- combat mi je jako dobar. u pocetku je bilo patnje, kasnije sam se navikao i pohvatao sve tako da, bas mi pase.

- glavna shema ove igra, time management je interesantna mehanika. u jednu ruku cool jer nekako forsira replayability, dok je u drugu ruku lmitirajuc jer ne mogu odradit sve sta hocu. drugim rijecima, s obzirom da sam navikao odradivati sve questova, sad se mislim dal mi se isplati neki quest uopce odradit ili ne. mozda da maknu trosenje vremena kad trosim perkove za skill tree, onda bi recimo bilo malo bolje. svakako mi je jos rano ista govorit vezano za ovu mehaniku, moram zavrsit igru pa vidit jel mi bio problem ili ne. dakle trenutno sam neodlucan, uz mozda zelju da perkovi ne uzimaju vrijeme dok ih trosim. mozda netko napravi mod za to jer terenutno imam 16 perkova neiskoristenih. steta jer moga bih utrpati u dosta stvari te perkove i eksperimentirati sa razlicitim skillovima.

- grafika mi nije nesto previse bitna, meni osobno izgleda ok. vrtim sve na low, digao sam textures na medium, nisam puno kopao po postavkama u tom smislu. meni odgovara sta vidim tako da... sve 5. vjerojatno mogu stvari dignit na medium al ono, nije potrebno

- prica i questovi su mi super, setting mi je isto odlican

- svida mi se sta postoji razlika kad igras kao vampir i "normalna" osoba. dva razlicita stila igranja, narocito ako pleskas ljude sa kandžama dok si u vampire mode. 

- inventory management je ok, itemization isto na prvu ruku nije los. koliko viidm svaki item mozes poboljsat, stvar je samo kad se sekundarni statovi poboljsavaju. pretpostavljam svako 10 levela al jos nisam nesto previse eksperimentirao po tom pitanju

sve u svemu, dawnwalker mi je bas sjeo, sad, sta ce bit kad se budem priblizavao kraju, vidjet cu al za sada ono sta sam vidio je jako dobro minus character animations i facial expressions.

It is not who you are, it is who you know.
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2026 21:16 (Obi Wan).
15 godina
Obi Wan kaže...

- glavna shema ove igra, time management je interesantna mehanika. u jednu ruku cool jer nekako forsira replayability, dok je u drugu ruku lmitirajuc jer ne mogu odradit sve sta hocu. drugim rijecima, s obzirom da sam navikao odradivati sve questova, sad se mislim dal mi se isplati neki quest uopce odradit ili ne. mozda da maknu trosenje vremena kad trosim perkove za skill tree, onda bi recimo bilo malo bolje. svakako mi je jos rano ista govorit vezano za ovu mehaniku, moram zavrsit igru pa vidit jel mi bio problem ili ne. dakle trenutno sam neodlucan, uz mozda zelju da perkovi ne uzimaju vrijeme dok ih trosim. mozda netko napravi mod za to jer terenutno imam 16 perkova neiskoristenih. steta jer moga bih utrpati u dosta stvari te perkove i eksperimentirati sa razlicitim skillovima.

https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/10

Baš sam neki dan pisao u PS5 temi da ću ipak odigrati na PC-u jer ima mod kojim možeš "fine tunati" taj time management segment igre. Možeš maknuti trošenje za perkove ili si povećati vrijeme na 90 dana.  

18 godina
Hexfire kaže...
Obi Wan kaže...

https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/10

Baš sam neki dan pisao u PS5 temi da ću ipak odigrati na PC-u jer ima mod kojim možeš "fine tunati" taj time management segment igre. Možeš maknuti trošenje za perkove ili si povećati vrijeme na 90 dana.  

znam za taj mod al zelim odigrat igru onako kako su je developeri zamislili. drugii playthrough ce bit sa modovima

12 godina
The Blood of Dawnwalker

Kupih i ja danas,odigrao prva 3 sata, ma vrti se okej 125fpsa sa dlss na quality i frame gen ON, 1440p sve high texture ultra. Lijepo izgleda igra a borba je jebeno zabavna. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2026 15:11 (BeLLicus).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
The Blood of Dawnwalker

Igra me totalno uvukla, jedan od boljih RPGova koje sam ikad igrao. Absolutni masterpiece što se tiče questova i borbe. Svijet je predivan. Na 40 sati sam i lvl 40 imam još za završit par stvari pa na glavnog bossa... 

Moj PC  
3 0 hvala 0
23 mjeseca
BeLLicus kaže...

Igra me totalno uvukla, jedan od boljih RPGova koje sam ikad igrao. Absolutni masterpiece što se tiče questova i borbe. Svijet je predivan. Na 40 sati sam i lvl 40 imam još za završit par stvari pa na glavnog bossa... 

Bome, u prvom postu si bio jako kritičan, pogotovo u vezi borbe i izgleda igrice - za optimizaciju razumijem kritike. Uglavnom, pohvalio bih, kao i kolege, posebno questove, atmosferu, voice acting i ovaj sistem od 30 dana, jer se u tom vremenu bez problema može obaviti 80-90 % igre (što me podsjetilo na Fallout 1 i water chip). Borba mi je isto super kad sam se uhodao, postane kao neka "ritmička" igra. S druge strane, od kritika bih najviše izdvojio povremenu ukočenost likova kod razgovora,soft lock kamera kod borbe, manjak raznolikosti neprijatelja (pogotovo kasnije) i nedostatak HDR opcije na PC-u.

Uglavnom, za prvu igricu studija - samo pohvale pogotovo za priču i questove! Zanimljiva ce biti dvojka u "modernom" okruženju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2026 17:37 (Kokodix).
18 godina

ja sam dovrsio igru danas, svakako preporuke.

neke stvari bih mijenjao, odnosno htio vidjeti da su bolje tipa facial animations, bolju ekonomiju, micanje gaca sa coena tijekom sex scenes, zatim izgovore imena da zvuci sto autenticnije, pa onda transmog opciju koju bih zelio vidjeti mozda kroz neki dlc, mozda nekakav 1-time respec item jer, dakle, vecinom ovdje govorim o QoL stvarima.

mozda cak u buducnosti opcija raditi vlastit armor, tipa nikako nisam mogao nac legendary gace za night set. pa ono, daj mi priliku da sam napravim sta mi treba za build.

ostalo kako sam napisao u mom ajmo rec first impression postu i dalje funkcionira kako spada.

svakako preporuka za odigrat.

13 godina
The Blood of Dawnwalker

Odigrao desetak sati, ponavljajuće, dosadno, grafika iz 2015-te.. za 2026-tu godinu smeće. Preskacem.

Moj PC  
0 4 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice