The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 314.641
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
The Elder Scrolls:Online

sve negativne strane stoje, ali nakon onog pocetnog prvosatnog dojma bljah da nakon 2 dana dozivim toliku imerziju u jedan MMO.. strasno..

ja ziasta nezz kako cu zaigrat neki standardni MMO nakon ovog.. kad dobijem quest za donijet 25 pilecih bataka.. u svakom sumarku nesto novo, svaki quest neka prica, nesto se desava.. i kako provodis vrijeme u igri tako zaraza postaje sve veca.. u dosta stvari su failali, ali imerzija.. pfff daleko ispred svega zadnjih par godina.. kapa dole

Moj PC  
3 3 hvala 0
13 godina

el ova beta runda završila

https://www.youtube.com/user/TheUntouchables2k14

0 0 hvala 0
13 godina
Re: The Elder Scrolls:Online
neznalica90 kaže...

sve negativne strane stoje, ali nakon onog pocetnog prvosatnog dojma bljah da nakon 2 dana dozivim toliku imerziju u jedan MMO.. strasno..

ja ziasta nezz kako cu zaigrat neki standardni MMO nakon ovog.. kad dobijem quest za donijet 25 pilecih bataka.. u svakom sumarku nesto novo, svaki quest neka prica, nesto se desava.. i kako provodis vrijeme u igri tako zaraza postaje sve veca.. u dosta stvari su failali, ali imerzija.. pfff daleko ispred svega zadnjih par godina.. kapa dole

Oces reci da u GW2 toga nije bilo... ?

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
neznalica90 kaže...

Oces reci da u GW2 toga nije bilo... ?

Nije, questovi u gw2 su smijesni, kao i cijela igra.

13 godina

Nemoj me krivo shvatit da branim GW2 - Prodan je odavno.

Ovdje su kao bolji ? Ti se salis ili ? GW2 je unio revoluciju u questanju, exploringu i svemu ostalom. Zakazali su u optimiziranosti i end gameu. 

TESO moze samo gledat u dupe GW.u.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Nemoj me krivo shvatit da branim GW2 - Prodan je odavno.

Ovdje su kao bolji ? Ti se salis ili ? GW2 je unio revoluciju u questanju, exploringu i svemu ostalom. Zakazali su u optimiziranosti i end gameu. 

TESO moze samo gledat u dupe GW.u.

Rofl koja crna revolucija, isto neka igrica sa atarija, hodas okolo i skupljas sve zivo po mapi dok sve ne skupis, i to su malo upakovali i prodali kao revoluciju... omg...

11 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Da {#}.

15 godina
neaktivan
Mquany kaže...
sstrmi kaže...

Da {#}.

ne znam za vas, ali ja sam u igri...

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina

guild wars 2 je propao zbog sljedecih razloga:

-nebriga o ekonomiji

-lose balansiranje klasa

-los koncept po pitanju end game contenta; umjesto da su radili nove dungeons oni su se okrenuli prema living story

-uvodenje novog gear tiera na nacin da se igra pretvorila u ''farm new gear after every new patch'' koncept sta je identican u wow-u. a trebali su samo napravit novi dungeon i kao u prijasnjim uvesti nove tokene za novi gear, a ne mindless farmanje u fraktalima do xy levela. ili uvodenje novih skinova koji se dobiju tesko, ali ne pretesko u smislu legendary weapons

-traljav sistem bez holy trinity, al bar je bilo taktike u dungeonima

ono sta je guild wars 2 donio kao nesto sto prije nije videno

-world vs world (koji se pretvorio u jedan veliki zerg blob sa predznakom na iskoristavanje exploita), al eto bar su se potrudili i probali nesto novo

-odlican action combat

-vrlo dobar quest system

-dobre mehanike poput izravnog pohranjivanja crafting materijala u banku, zaradivanje xp-a skupljajuci crafting materijale i craftanje

eso nije ama bas nista donio novo. to je vecinom kopija starih stvari. pricu je lako napravit interesantnom, to je nesto sto mora bit dobro. quest system nije nista drugo nego malo duzi chain questovi u stilu wow cataclysm ekspanzije kad su cijeli azeroth i kalmidor redizajnirali tako da su svi questovi servirani ispred tebe a ti samo napredujes i uzivas. zato se puno ljudi i odlucilo praviti nove likove jer je iskustvo bilo fantasticno a i ja sam bio medu njima.

vi sto grafiku hvalite... pa bolju grafiku ima skyrim i bez modova, a druga stvar, grafika je zanemariva jer nije dio gameplay-a. igra izgleda pristojno, nista revolucionarno niti high end jer bolje od toga ne smiju zbog konzola, a i ako izade nesto tipa high res patch ljudi na konzolama ce se bunit bez obzira sto izlazi na ''new gen konzolama''

combat smo vec rekli da je traljav i nelogican, crafting je vrlo dobar ali skupljanje crafting materijala je lose napravljeno

zato je i tesko navesti novi feature koji igra donosi jer njega nema. sve je vise-manje recikliranje sa pecatom elder scrolls lore

naravno da ima vas kojima se igra svida, sto ljudi, sto cudi. ne mogu ja naredit nekome da igru ne voli. to bi bilo suludo. ali treba postojat nesto sto se zove objektivni pristup, rastavit igru na proste faktore i usporedit sa igrama iz istog zanra. tek onda vidis koliko igra ima mana. ja sam prvi koji ce rec da guild wars 2 ne valja u ovom trenutnom stanju u kakvom se nalazi i jako mi je zao zbog toga jer igru zbilja volim i bio mi je gust igrat do onog trenutka kad su je poceli masakrirat. ali gluposti nemojte pricat tipa ''ja ne znam kako ce zaigrat mmo poslije eso koji ima tako dobar quest sistem''.

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

naravno da ima vas kojima se igra svida, sto ljudi, sto cudi

Ovo

Obi Wan kaže...

ali treba postojat nesto sto se zove objektivni pristup

i ovo nema smisla.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
Mquany kaže...

Rofl koja crna revolucija, isto neka igrica sa atarija, hodas okolo i skupljas sve zivo po mapi dok sve ne skupis, i to su malo upakovali i prodali kao revoluciju... omg...

pa  sve igre danas su grafika ostatak je samo kopiranje: sjeci pucaj ili mlati leveliraj skilove itd. bit je da je upakirano na nacin da se svidi ljudima da igraju

TD collector
12 godina

Super post Obi Wan.

Još sam malo odigrao na strani Ebonhart pacta i došao do nekih zaključaka ukoliko nekog tko nije igrao Betu zanima moje viđenje igre.

ESO je bolja Elder Scrolls igra nego li je MMO. Zašto, ne mogu točno objasniti, ali igrajući kroz regiju Skyrim imao sam osjećaj da igram ES:Skyrim, a ne neki MMORPG. Je li je to zbog malog broja igrača, puno hodanja i pričanja, a premalo akcije; možda zbog ne postojanja bilo kakve komunikacije među igračima ili zbog nedostatka grupnih questova, ne bih znao reći. 

Ako netko ima želju vidjeti sve regije Tamriela, a nije mu problem dati lovu za kutiju + mjesečnu pretplatu, te nakon isteka pretplate izgubiti mogućnost igranja Elder Scrolls-a, mislim da ima smisla kupiti igru. Nekome tko želi punokrvni MMO, sa dinamičnom borbom, raidovima, arena i battlegrounds PVP-om, mislim da je bolje preskočiti ovu igru i držati se provjerenih MMO-a (ili pričekati Wildstar).

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mquany koje su ti specifikacije kompa, procesor, grafička itd?

Na videu se sve čini vrlo fluidno, bez FPS dropova, kada ima puno igrača, totalno netipično za većinu MMO-ova.

Nisam uspio stići do 10. levela da probam pvp, pa me zanima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 23:30 (dayvee).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Danas sam jos malo igro tes i onako nit smrdi nit miriseBorbe su onako solidne jer recimo napadas jednog moba a drugi uleti ispred pa pokupi dmg  mi je ok ali mi je glupo da (2-3 moba 1-2lv veci )imas problema s njima jer te operu ko majmuna a ti dodgas 1-2 i amen jer ostanes bez stamine a kad ispucas par spellova ostanes i bez mane .Da nemas frke s staminom i manom bolje bi to sve odradio ali ovako ti ispada da je skoro neigrivo.Doduse sve ono s manom ili staminom na pocetku je mozda tako ko zna kako ce to bit kasnije kad budes imo veci regen toga.Recimo skill tree u skyrimu je bio odlicnan i neznam koji je razlog da je tu izbacen a tu je cisto solidano odradjeno ovo s skillovia i grananju istih.Ima bugova ali ok beta je pa i loading mozes probavit s obzirom da je danas meni sve caskom otvaralo.

Questanje mi je dobro napravljeno ali opet obavim sve questove koje imam i ono posalje dalje a ja za tom zonom zaostajem s lv-om pa sad se snadji(ne kazem da nema dovoljno questove ali quest di ides ubit nekoga ti daje xp+xp od obavljenog q a ovdje dok trcaras po gradu od  jedne budale do druge nema xp-a osim za zavrsen quest pa bar tu nek dignu xp za obavljeno).Dung su onak cisto solidni a konfuznost je vjerovatno od nas samih jer oko nekih doba svi trce okolo ko kokosi kad ostanu bez mane i stamine pa se covjek lako pogubi u svemu tome.

Cijena konja je abnormalno visoka pa se nadaju da ce ljudi ici linijom kartica;) a ako neces onda skupljaj konju jedan i hodaj od questa do questa a taj gaz izmedju pozicije A do B je kao namjerno napravljeno ili sam ja stekao takav dojam.

Crafting nisam ni probo jer mi je to uvik bila zadnja rupa na svirali.

Tes online je mix singleplayer igre i mmo i kao takav mi je solidan te cu sacekat koji mjesec od izlaska igre da vidim malo vise detalja jer ovo sto sam dosad vidio nije vrijedno kupnje+preplata.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Astrais kaže...

Recimo skill tree u skyrimu je bio odlicnan i neznam koji je razlog da je tu izbacen

ovo često viđam... a i žešće usporedbe sa Skyrimom.

Ako misliš ESO uspoređivati sa nekim od TES igara, onda to treba sa Oblivionom jer su i ESO i Skyrim rađeni nakon njega u isto vrijeme, neke ideje su se preklapale kao što se i primijeti, ali i sami developeri su rekli da su očekivali pogrešne usporedbe.

Vjerojatno je bilo, al ponavljanje je majka mudrosti:

Osobno mi se igra sviđa, imao sam (ne)prilike biti bolestan tijekom ovog testiranja pa sam natukao dobranih 30ak sati sveukupno sa 3-4 lika.

Nije nešto savršeno (ipak je to samo Beta), vjerujem da će se s vremenom dosta toga poboljšavati, no definitivno mi nije žao što sam uzeo prednarudžbu.

Detalje koji mi se sviđaju, a koji ne, mi nema smisla nabrajati jer, kao i kod svega, to je stvar ukusa i nisam ovdje da širim svoju "religiju" {#}

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
15 godina
neaktivan

nisam igrao GW2, ali pvp u ESO-u mi je špica {#} evo jedva se natjerah da ugasim igru i idem spavati {#} zapravo nisam dugo pvp-ao u nekom mmo-u, čak od aiona i aoc-a.

da se mene pita mogu slobodno ostaviti još tjedan dana samo cyrodill otvoren da malo naganjam ekipu {#} čak sam i neki rank napravio u to malo pvp-a što sam igrao, a danas sam bio van raidova solirao..

nisam upogonio fraps pa opet nemam puno screenshotova {#}

bežanija, vjerojatno se ne vidi na slici.. bežanija, vjerojatno se ne vidi na slici..
the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Obi Wan kaže...

eso nije ama bas nista donio novo. to je vecinom kopija starih stvari. pricu je lako napravit interesantnom, to je nesto sto mora bit dobro. quest system nije nista drugo nego malo duzi chain questovi u stilu wow cataclysm ekspanzije kad su cijeli azeroth i kalmidor redizajnirali tako da su svi questovi servirani ispred tebe a ti samo napredujes i uzivas. zato se puno ljudi i odlucilo praviti nove likove jer je iskustvo bilo fantasticno a i ja sam bio medu njima.

vi sto grafiku hvalite... pa bolju grafiku ima skyrim i bez modova, a druga stvar, grafika je zanemariva jer nije dio gameplay-a. igra izgleda pristojno, nista revolucionarno niti high end jer bolje od toga ne smiju zbog konzola, a i ako izade nesto tipa high res patch ljudi na konzolama ce se bunit bez obzira sto izlazi na ''new gen konzolama''

combat smo vec rekli da je traljav i nelogican, crafting je vrlo dobar ali skupljanje crafting materijala je lose napravljeno

zato je i tesko navesti novi feature koji igra donosi jer njega nema. sve je vise-manje recikliranje sa pecatom elder scrolls lore

naravno da ima vas kojima se igra svida, sto ljudi, sto cudi. ne mogu ja naredit nekome da igru ne voli. to bi bilo suludo. ali treba postojat nesto sto se zove objektivni pristup, rastavit igru na proste faktore i usporedit sa igrama iz istog zanra. tek onda vidis koliko igra ima mana. ja sam prvi koji ce rec da guild wars 2 ne valja u ovom trenutnom stanju u kakvom se nalazi i jako mi je zao zbog toga jer igru zbilja volim i bio mi je gust igrat do onog trenutka kad su je poceli masakrirat. ali gluposti nemojte pricat tipa ''ja ne znam kako ce zaigrat mmo poslije eso koji ima tako dobar quest sistem''.

Obi tvoje misljenje postujem i iskusniji si od vecine ovdje sto se mmorpg igara tice ali nedam ti za pravo da mi kazes da pricam gluposti.. kao prvo ova tema se svela na eso vs gw2.  ja eso ne branim i rekao sam da sve nama dobro znane mane stoje na mjestu.. ali imerziju igra ima vrhunsku. sta mi vrijedi lijepa grafika u gw2 kad na kutiji od soma do soma i pol eura imas slideshow cim je 10+ ljudi oko tebe.. ok smanji detalje, ali onda to vise nije ona lijepa igra.

kao drugo, koncept tj tematika questanja je neusporediva, i eso ima taj mracniji ozbiljniji lore dok sam u gw2 radio quest tapkanja nogom po sjenu dok crvic ne izade pa ga ubijao sto mi nije dalo nikakav badass osjecaj kao sto je otimanje spellbook-a daedric princu.

ova igra ima poseban lore i pristup i svidjet ce se odredenom broju ljudi. cinjenica je da su krenuli u cisti money grabbing i stoji sta sam i rekao da necu preorderat dok se hype ne slegne.

ali isto tako koliko postujem tvoje stavove i misljenja imam osjecaj da si na granici nametljivosti, kao da nemas mira dok se svaki pozitivan utisak o igri ne zgazi.

ESO ima masu failova, ali cinjenica da ce mi nakon ovoga bit tesko ubijat bubamare i grindat 150 tigrovih kljovi za quest u jednom od vec postojecih mmo-a stoji. gw2 je tu isto inovativniji al njega naprosto ne ubrajam jer kad vidim video di covjeku sa novim i7, fps na nekom medium populated eventu pada cak do 15 meni to ubije volju za svakom igrom.. nisam potrosio tolke novce na racunalo da bi igrao igru i gledao slideshow.

najveci trn u oku svima je sub fee u ovoj igri, inace i da je stave 100 eura kao b2p vjerujem da bi je vecina kupila.

13 godina

fora je u tome što iako si u gw2 imao questove ubij ovolko ovoga,sakupi ovolko onoga napravili su to na način na koji nikad u ijednom MMOU nije bilo prezentirano.

mislim da nije teško skuziti da kad se kaze quest system da se misli na prezentaciju istih. Dakle,nije ,odi do quest givera,rijesi quest,vrati se nazad.Fora u ESO je što dobiš quest,i napravis ga. Ok ,nije sakupljanje random 25 repova divljih svinja ali to što ti radis rade i ostali oko tebe,svaki zasebno. i Ništa se ne mijenja. U gw2 ti upadnes u pola questa,nisi quest preuzeo nigdje,jednostavno se dešava u svijetu oko tebe,i svi igraci sudjeluju. Mozda si cak i upao u treci chain po redu,ali svijet oko tebe se promijenio,recimo mozda su kentauri napali outpost,i zauzeli ga jer nije bilo igrača da ga obrane u tom trenutku,i više nemozes teleportati se na taj point. Sve dok neki igrač ili više njih ne riješi quest.
To je VEEEEELIKA stvar u MMO industriji. Dakle napraviti imerzivan svijet,gdje svi sudjeluju na neki način u njemu. A ne single player igru s elementima MMO-a gdje svako zapravo igra zasebnu igru s skoro nikakvom interakcijom izmedju ljudi u blizini.

To znači Objektivno pogledati quest sistem u igri. Nijedan MMO ne radi to kao gw2. Evo uzmi ESO. Ako si u grupi i svi imate isti quest,i u questu kaze recimo : disable north teleporting sphere i disable south tele sphere. Nemoze jedan igrač otic na north jedan na south i napraviti. Svaki igrač mora na oba tele spherea kliknuti. ZASTO JE TO TAKO? pa jel nismo svi u grupi i grupno rijesavamo quest?

ajmo sad stvarno ne pričati gluposti i sloziti se OBJEKTIVNO da gw2 ima svojih problema,ali questing sistem nije taj problem.

FIN

17 godina

@ neznalica

ne znam kako da odgovorim na ovo. ako cemo govoriti o optimizaciji igre to stoji, gw2 je sljam po pitanju toga, to i da hoces ne mozes zanijekat. medutim, to nije gameplay aspekt. kad se mlatis protiv 20 ljudi mislim da je prva misao kako pretvorit tih 20 ljudi u pepeo, a ne kako fantasticno izgleda moj spell ili kako je deteljan armor tvog protivnika. to je moj osjecaj.

tematika questova moze bit i branje cvijeca, moze bit i vucaranje ljudskih iznutrica, nije bitno. to je sve kako ti shvatis i kako se uzivis. ja sam govorio o questing sistemu, a ne o tematici. dvije razlicite stvari. u eso imas fetch questove, ubij 6 ovog, skupi 10 daedra hearts. jedina evolucija po tom pitanju je to sto je drop rate 100%, sve ostalo je identicno

pozitivne utiske u eso-u sam naveo, ne znam zbog cega bi bilo zabranjeno govorito o onome sto je lose u igri. to je i bit kritike. da su kojim slucajem developeri bili fleksibilniji sa betama i informacije mozda bi popravili animacije ako nista drugo. ovako u manje od 2 miseca mogu samo popravit bugove i glitcheve.

ja sam igrao wow 4 ipo godine, swtor kad se sve zbroji neka 3-4 mjeseca, ne vidim da je tu problem novac. problem to sto igra nije vrijedna tog novca. to je ono o cemu se prica. da je b2p naravno da bi ljudi igrali, reci mi tko ne bi.

sto se tice gw2 vs eso, cisto je bilo spominjanje po pitanju slicnosti. igre istog zanra ce se uvijek usporedivati, kako je svaki mmo usporedivan sa wow-om do sada, tako ce uvijek biti. samo sto je gw2 noviji i u neku ruku posebniji od wow-a.

mozes ti moje misljenje postovat, a i ne moras, ali da ja kojim slucajem izmisljam onda bi to bilo drugacije. ja nisam nista drugo rekao nego istinu, sve u cilju da pomognem ljudima u odluci hoce li kupit igru ili ne. to je jedino sto mene interesira.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 2:06 (Obi Wan).
13 godina

zato sto ljudi sto cudi.. nije mi cilj  potaknut svadu.. meni se taj dio s questanjem svidio.. eto mozda samo meni ko individualcu, ko ce ga znat. al moje misljenje i dalje stoji, mozda nisam objektivan jer obozavam elder scrolls lore.. opet ne znam. iznio sam svoje misljenje kao i ti svoje, al ti ni u jednom momentu nisam rekao direktno ili indirektno da pricas gluposti pa bi od tebe ubuduce molio isto.

vrijedi li igra novaca ili ne opet zavisi od individualca.. objektivno promatrajuci ne trenutno. ali opet sto ljudi sto cudi.  kao sto tebe nije briga za grafiku  nekoga ce mozda bolit briga za pretplatu i combat sistem i gustat ce ko prase u tom osjecaju koji mu igra daje u datom momentu. citao sam dosta ingame chat i masu ljudi je popljuvalo 80% igre al na kraju je vecina rekla da ce kupit samo radi tog nekog osjecaja tokom igranja.

long story short: postujte jedni druge i uvazavajte tuda misljenja, dosad ko god je dosao u temu a nije se slagao sa vecinom dobio je drvljem i kamenjem, sto je bzvze. i Obi sto se grafike tice bitna je, itekako je bitna sto potvrduje i vecina forumasa. da nije onda bi svi peglali konzole i nebi vecina nas ovdje kad je kupovala kutiju potrosila 5-7-10-15 tisuca kuna nego bi slozili kantu za 2-3 i igrali sve na low.

uostalom usao sam u ovu temu da prokomentiram i podijelim misljenja s ostalima, i to smo odradili.. znamo sve pluseve i minuseve.. sad jedino ostaje cekat release i vidit u sta ce se razvit, ostatak mozemo samo mlatit praznu slamu jer smo vecinu detaljno prosli bar 5 -6 puta.

Lp

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

igra bi bila puno privlačnija da je b2p, ali misilm da se na prste jedne ruke mogu nabrojati AA MMO releasovi koji su imali taj model. to što ga je GW u oba nastavka koristio, ne umanjuje vrijednost drugih igara koje su u startu koristile p2p, nego samo filtrira određeni dio igrača.

ja samo vidim da bi ubio na igru minimalno 3 mjeseca bez hebemti. istina bilo je mmo-ova koji su me u startu više oduševili, ali moram i reći da što sam više igrao ovu betu da me sve više i više vuklo da igram, pogotovo pvp.

meni je odlučujući faktor ponajviše činjenica da igram previše online igara od jednom, pa teško radim jumpove sa jedne na drugu. recimo trenutno sam imao diablo 3 fazu, dok čekam RoS. u to vrijeme sam zapustio WoT na koji bi se želio vratiti jer mi ta igra pruža veliku razinu zadovoljstva, pa dolazi ESO ...

ne mogu sve od jednom igrati, ali novci mi ni u 1. niti u 2. niti u 3. slučaju ne predstavljaju problem makar plaćao ih sve 3 od jednom, nego čisto vrijeme sa kojime sam limitiran.

velim, ESO mi se čini kao igra koju bi sa guštom samo odquestao, iako questanje nikada nije bilo moj đir. sada kada sam okusio pvp vidim da bi se tu mogao isto poduže zadržati. kada se sve zbroji i oduzme, vidim da bi imao što raditi u igri, i ako se odlučim kupiti ju neće mi biti žao, pa makar odustao nakon 3 mjeseca.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Meni i dalje kod ESO ostaje nekoliko nerješivih problema koji će me (gotovo) sigurno odbit od igre.

Prvi je taj problem što igra nije MMO već single player sa pretplatom i multiplayer opcijom - to se vidi kod questanja, to se vidi u nedostatku trade posta, dakle i načinu kako dolaziš do novca i svemu ostalome vezanom za MMO. Multiplayer opcija je navedena jer treba ti party za dungeon i postoji pvp. Ostalo je nova TES igra koja je lošija od Skyrima.

Vidi se uloženi trud, vidi se da su radili lijepi svijet, da su smišljali ajmo reć OK questove. Što se više primičem levelu 15 to su questovi tipičniji za MMO - pauci i goblini zajedno napadaju neku utvrdu, idi i ubijaj 10 jednih 6 drugih. OMG došla je neka random vojska, napala nas bez razloga i uništila drevne artefakte. To je bacilo GROZNU kletvu na ovo područje, odi i ubij 10 jednih, 6 drugih i skupi neke dijelove koji nam trebaju za bacanje protivkletve.

OK, i dalje je to lijepo zapakirano, ali ako će se nastavljat i pojačavat taj trend ubij 10 jednih 10 drugih, skupi ovo skupi ono, to sve više liči na MMO-e prošle generacije. Kažem, i dalje je to lijepo upakirano, pa se nakon toga treba nekog oslobodit ili ubit ili bindat ili liftat curse, ili štatijaznamštosvene. Ako na kraju tog questa postoji i minibos, možete ga ubit sa drugim playerima, ajde. Al onda dođe quest gdje to nije slučaj već moram sam obavljat stvari.

Crafting mi je i dalje daleko najbolji dio igre. Ne znam što reći, jako mi se sviđa. Reserchanje postojećih itema da bih i ja znao takav isti item napravit, činjenica da se item prvo crafta onda ga se pojačava, enchanting, sve ima svoje mjesto. Osim materijala... njih moram po inventoryu držat i u banci u "regular" slotovima. (priznam, jako me GW2 tu razmazio). Da ne velim koliko kupa sam tražio "deposit all" opciju.

Tu se vidi ogroman nedostatak već navedenog trade posta. Fali mi 1-2 materijala i ne mogu ništa radit... stagniram, spamam zone chat, a nema pomoći. Nitko se ne javlja. Onako bih ošo do trade posta i kupio potrebno.

Meni je igra bila zabavna, ali čisto kao single player dio. MMO nisam pretjerano vidio, čak i taj dungeon je bio relativno... prazan. U smislu da je bio kratak, u smislu da nije bio pretjerano inovativan, u smislu da opet ima isti koncept kao i svaki public dungeon - kružna putanja, boss je blizu izlaza. Chest... a ko da je sveti gral. Ljudi ga vide i hop na njega. Nas 3 se borimo, a 4. zadovoljno otvara chest. Većina problema ili near-wipe situacija se desi radi tih glupih chestova koje samo 1 može otvorit.

Šteta što ne znam kakav je end game (iako imam određene ideje), kakvi su skill trievi za thief, dark brotherhood, vampire, warevolf itd. -> dakle one zabavne strane TES serijala. Sa druge strane ono što mene smeta ili mi fali u igri neće ispravljat, vjerojatno uopće, a sigurno do prereleasa. Već smo dosadni, ali da je B2P uzeo bih igru čak i takvu. Nije stvar u tome da li imam ili nemam love, ali naprosto nedam za sub u ovoj igri sa trenutnim saznanjem koje imam o njoj. Pratit ću ju još neko vrijeme, pokušat odigrat slijedeću betu, vidjet koliko će se stvari mijenjat kako raste level. Zanima me zna li itko išta vezano za trade post, je li planiran ili ne u bilo kojem obliku?

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Toliko je igra dobra da likovi u chatu pričaju o GTA V... legendarno {#}

4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dayvee kaže...

Mquany koje su ti specifikacije kompa, procesor, grafička itd?

Na videu se sve čini vrlo fluidno, bez FPS dropova, kada ima puno igrača, totalno netipično za većinu MMO-ova.

Nisam uspio stići do 10. levela da probam pvp, pa me zanima.

Moj stroj je nis posebno:

i5 3470

8gb ram, 2x4

ati HD7870xt

ssd120gb kingstone hyperX, 1Tb wd blue hdd(na kojem je igra)

Igra je odlicno optimizirana, snimam s Dxtory koji je manje zahtijevan od frapsa tako da mi je dok snimam vrlo mal pad pfsa, sto se u ovoj igri i ne osjeti. Na istom stroju igram i DayZ koji je dosta zahtjevan, i u gradovima na med postavkama dok snimam taman dodjem na granicu od 30fps.

Usput svi vi sto volite mmo probajte DayZ, mislim da ce ta igra vise od bilo kojeg mmoa odrediti smjer u kome ce se neki next gen mmo razvijati, igra je ludilo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 11:58 (Mquany).
17 godina
neznalica90 kaže...

pa ne znam tko se uopce svada, ja sigurno nisam. ne vidim uopce razlog za svadu. ako je svada iznosenje argumenana onda je sve otislo kvragu.

15 godina
neaktivan

@Rhodin

to je baš najavljeno da neće biti tradepostova/aukcije ili?

mene je više živciralo kaj nisam mogao duelirati frenda {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa ne znam je li najavljeno, znam da u beti nije bilo. Sumnjam da će dodat to u mjesec i pol dana bez testiranja. Nadam se da će me netko uvjerit u suprotno.

EDIT: dodatno me plaši što pojedini forumi otvaraja ESO trading post sekcije koje se mogu koristit za ESO trade. Ne znam je li to zaista tako zamišljeno - MMO bez trade posta/auction housea i slicno.

Ovo a duelom bih rado da postoji mogućnost, ali nije nešto game breaking.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 12:37 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kratko i jasno:

Prvo:
TESO je igra orijentirana na PVP a questovi i ostali popratni sadržaj su tu za dizanje i opremanje lika za PVP borbu
Kao LOTRO PVMP veteran mogu vam reći da je to upravo ono što velika većina igrača koji će igrati TESO i želi:

dobar, dinamičan i brz PVP bez laga, sa izbanlasiranim skilovima i brzo izvedivom grafikom u zanimljivom open worldu

koji je dovoljno dobra podloga za borbu sa drugim igračima.

Drugo:
Kad se odmaknemo od balkansko-klošarskog-đabalebaroškog mentaliteta, vidjet ćemo da onaj tko nam
nudi neki proizvod ili uslugu nakon što je u to uložio sate, dane, mjesece ili godine rada to isto ima
pravo i naplatiti ili mislimo da je dovoljno skinuti npr. igru sa torrenta i onda postati najveći stručnjak i
mudrac u toj disciplini?

Izgleda da se ovdje sve svodi na pitanje iz poznatog filma:
"A imate li vi momci para za ovo planinarenje?"

Lijep pozdrav i nemojte da tko šta zamjeri {#}

Alphazero - http://alphapack.guildlaunch.com

2 10 hvala 0
16 godina

@Hypnos jedan od rijetkih postova ovdje gdje ne znam što napisati. smijat se, plakat ili ignorirat u potpunosti sa davanjem casual TD.

Od same ideje TESO igre kao "PvP only" budući je TES serijal jedan od najbogatijih loreom i privlačit će eventualno zaljubljenike u istaživanje i lore, pogotovo sa uvidom u limitacju combata.

Drugo, istina, ima meni neko pravo pokušat naplatit štogod hoće i koliko god hoće, ali isto tako ja imam pravo ne platit, pogotovo ako je proizvod smeće. Ko si ti da me zato nazivaš klošarom i preispituješ moju platežnu moć?

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Hipnos kaže...

Kratko i jasno:

Prvo:
TESO je igra orijentirana na PVP a questovi i ostali popratni sadržaj su tu za dizanje i opremanje lika za PVP borbu
Kao LOTRO PVMP veteran mogu vam reći da je to upravo ono što velika većina igrača koji će igrati TESO i želi:

dobar, dinamičan i brz PVP bez laga, sa izbanlasiranim skilovima i brzo izvedivom grafikom u zanimljivom open worldu

koji je dovoljno dobra podloga za borbu sa drugim igračima.

Drugo:
Kad se odmaknemo od balkansko-klošarskog-đabalebaroškog mentaliteta, vidjet ćemo da onaj tko nam
nudi neki proizvod ili uslugu nakon što je u to uložio sate, dane, mjesece ili godine rada to isto ima
pravo i naplatiti ili mislimo da je dovoljno skinuti npr. igru sa torrenta i onda postati najveći stručnjak i
mudrac u toj disciplini?

Izgleda da se ovdje sve svodi na pitanje iz poznatog filma:
"A imate li vi momci para za ovo planinarenje?"

Lijep pozdrav i nemojte da tko šta zamjeri {#}

Potpisujem sve do slova. Da smo norvežani tj svi puni ko brod nebih vidio ni p od prigovora na ovom topicu, nek tko kaže štagod hoće.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice