Bill Gates: Obuzdati umjetnu inteligenciju porezim

poruka: 64
|
čitano: 8.717
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bill Gates: Obuzdati umjetnu inteligenciju porezim".
8 godina

ne laje kuja radi sela nego radi sebe...a kako bi bilo smanjiti birokraciju na najmanju moguču mjeru i smanjiti suluda socijalna prava...s tim bi troškovi upravljanja državom bila smanjena samim time...manji proračun manji porezi...radiš četri sata i dobiješ plaču duplo manju nego sada ali s obzirom na kudikamo manji proračun su i cijene dobara i usluga toliko malene da ti je ta plaća dovoljna

s tim potezom bi se broj radnih mjesta udvostručio nego sada...samo da se ljudotine prestanu gledati priko ciljnika bi oslobodilo blijune dolara koje se sad troše za tu psihijatriju

eto sad AI kriv ča čobani nabijaju loptu po livadi i dobijaju milijune za kuratz

američami su 1973 godine ukinuli zlatni standard upravo radi financiranja prodavanja dima i magle( i širenja demo(n)kracija po urbi et orbi)

za vrijeme zlatnog standarda nije bilo inflacije

prije ukidanja jedna unca zlata je bila fiksirana na 43 dolara...sad je 110 puta više...znač dolar je izgubio 110 puta kupovnu moć

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2026 13:12 (HCMAA).
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 mjeseci

Nema pore na ovoj kugli zemaljskoj u koju se ta ljiga ne gura.

Moj PC  
14 4 hvala 1
8 godina

Rad je najmanji problem umjetne inteligencije, jednostavno prošlo je vrijeme nekih profesija, i ljudi moraju preći na druge kao što su keramičar, zidar, , ...

Veći problem je , neki dan gledam Zelenski održao vojnu paradu, na njoj sami dronovi što nije problem, problem je što cijela ta armija jeftina. I definitivno je unutar buđeta prosječne državice.

Viđati ćemo sve više toga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2026 15:33 (gpd).

0 0 hvala 0
8 godina
Re: Bill Gates: Obuzdati umjetnu inteligenciju por
gpd kaže...

Rad je najmanji problem umjetne inteligencije, jednostavno prošlo je vrijeme nekih profesija, i ljudi moraju preći na druge kao što su keramičar, zidar, , ...

Veći problem je , neki dan gledam Zelenski održao vojnu paradu, na njoj sami dronovi što nije problem, problem je što cijela ta armija košta nekoliko desetaka milijuna dolara. I definitivno je unutar buđeta prosječne državice.

Viđati ćemo sve više toga.

Ko ti garantira da npr. Elonovi roboti neće posao keramičara zamjenit za 5-10godina? I šta onda, kompjuter te zamjenio u uredu - robot u svemu ostalom, jedino ostaje pitanje tko će kupovat produkte/usluge tih firmi onda ako nitko nema primanja???

8 godina
Hrža kaže...

Ma da on je najveći problem, a kad nije on onda je Soroš, ljudi gušteri.....

10 godina
Hrža kaže...

pogotovo maloljetne pore

18 godina

Govno hoce poreze jer zna da ih on nece placati, izbjec ce ih kreativnim knjigovodstvom, neprofitnim shemama i prelijevanjem supljeg u prazno kao uobicajeno. Ovo je samo metoda da konkurenciju podavi ili glumi neku dobricu pa tak promjeni javno mnijenje. Moj prijedlog je da se njemu lupi 50% poreza na sve sto ima za pocetak i onda jos 20% na ostatak, slicno kao svakom radniku u Hrvatskoj. Onda mu oduzet sav ostali novac iznad nekog iznosa koji se bumo dogovorili da je razuman jer nitko ne moze biti na 3 jahte istovremeno i uz to biti vlasnik zemljista povrsine vece on nekih nasih zupanija ili 10% Slovenije, neki tamo ameri imaju u svom vlasnistvu prakticki povrsine citave Slovenije.

I opet bude imao vise nego pola HR.

A cak i da uspjesno oporezuje, jebiga, pdv se odbija, trosak je opet na krajnjem korisniku.

Linux, Arch Linux.

6 3 hvala 1
17 godina

ovome ne vjerujem ni kad cjepiva nosi :D 

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2026 16:03 (Blade18).
Moj PC  
13 0 hvala 1
16 godina
Ante kaže...

Govno hoce poreze jer zna da ih on nece placati, izbjec ce ih kreativnim knjigovodstvom, neprofitnim shemama i prelijevanjem supljeg u prazno kao uobicajeno. Ovo je samo metoda da konkurenciju podavi ili glumi neku dobricu pa tak promjeni javno mnijenje. Moj prijedlog je da se njemu lupi 50% poreza na sve sto ima za pocetak i onda jos 20% na ostatak, slicno kao svakom radniku u Hrvatskoj. Onda mu oduzet sav ostali novac iznad nekog iznosa koji se bumo dogovorili da je razuman jer nitko ne moze biti na 3 jahte istovremeno i uz to biti vlasnik zemljista povrsine vece on nekih nasih zupanija ili 10% Slovenije, neki tamo ameri imaju u svom vlasnistvu prakticki povrsine citave Slovenije.

I opet bude imao vise nego pola HR.

A cak i da uspjesno oporezuje, jebiga, pdv se odbija, trosak je opet na krajnjem korisniku.

Vi sta probleme znate rijesavat samo porezima molim vas drzite se podalje od bilo kakvog oblika vlasti.

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
8 godina

Odlična ideja. Imam sličnu..obuzdati mikrosoftove bugove porezom.

6 0 hvala 1
18 godina

ima netko da simpatizira ovog gadljivog gnoma?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2026 17:00 (Aldo).
Moj PC  
8 2 hvala 1
10 godina

Ah. Vas friendly milijarder s Epsteinovog otoka koji misli na dobro svih nas.

Uskoro ce dijeliti besplatne slatkise djeci po kvartovima koliko je dobar 

4 2 hvala 0
16 godina
Mislim da si preoptimističan. Ja bih rekao da neće još sljedećih 25-30 godina, ako i onda...
3 godine
Aldo kaže...

evo ja.

Historical Totals: Since its creation, the organization has spent over $100 billion on global health and development.

Koliki je tvoj doprinos i ostalih internet ratnika?

Najlakše ja samo s*ati, gutati razne debilne teorije od još debilnije ekipe, ali Gates je problem. Nisu problem Alex Jones, Rogan i slična ekipa.

Ponekad stvarno imam razumijevanja i za Muska, koji eto mrzi prosječnog čovjeka i ne može ga smisliti.

https://www.gatesfoundation.org/about/financials/annual-reports

8 godina
millennial kaže...
Aldo kaže...

evo ja.

Historical Totals: Since its creation, the organization has spent over $100 billion on global health and development.

Najlakše ja samo s*ati, gutati razne debilne teorije od još debilnije ekipe, ali Gates je problem. Nisu problem Alex Jones, Rogan i slična ekipa.

Ponekad stvarno imam razumijevanja i za Muska, koji eto mrzi prosječnog čovjeka i ne može ga smisliti.

Ma đaba ti, ako je Marko napisa na fejsu da je on govno a niti jedan drugi milijarder nije, onda je tako.... nema se smisla prepirat sa ljudima koji su uvjereni da su njihova uvjerenja činjenice. A on nije ništa više govno od čovika nego 99% nas ovde.... samo je ljubomora zaj.....a, kako za njega tako i za svakog tko ima malo više para nego si je narod zamislio da je ok.... kako ono "dabogda susjedova krava crknila"

3 godine
Gebirgs kaže...

Ah. Vas friendly milijarder s Epsteinovog otoka koji misli na dobro svih nas.

Uskoro ce dijeliti besplatne slatkise djeci po kvartovima koliko je dobar 

nikonja kaže...
millennial kaže...
Aldo kaže...

evo ja.

Ma đaba ti, ako je Marko napisa na fejsu da je on govno a niti jedan drugi milijarder nije, onda je tako.... nema se smisla prepirat sa ljudima koji su uvjereni da su njihova uvjerenja činjenice. A on nije ništa više govno od čovika nego 99% nas ovde.... samo je ljubomora zaj.....a, kako za njega tako i za svakog tko ima malo više para nego si je narod zamislio da je ok.... kako ono "dabogda susjedova krava crknila"

ma znam, 10 tema, uvijek isti likovi i uvijek isti komentari. papagaji. kako oni kažu "ne budi ovca" i pAmEtNoMe DoStA. 

i vezano za ovog bisera odozgo... i ovo s tim otokom, do kad će se širiti laži? dajte ljudi dok nemate niti jedan dokaz ne trubite bez veze. Za naranču ima dokaz da je bio, ali to nije bitno.

Realno i oni koji su bili ne znači automatski sve to što njemu spočitavate, ali za sada je situacija ovakva. Imate dokaz? Dajte da vidimo, ali ne rekao je XX redikul na svom podcastu/youtube kanalu ili nekon trećem sranju.

There is no credible evidence or flight log showing that Bill Gates ever visited Jeffrey Epstein’s private island.

Investigation and Denials
Official Testimony: Testifying before the House Oversight Committee, Gates explicitly stated under oath that he never went to Epstein’s island, his ranch, or his home in Florida.

Public Statements: Representatives for Bill Gates have repeatedly denied any visits to the island, maintaining that their meetings were strictly limited to professional and philanthropic dinners in places like New York.

Document Releases: While millions of pages of Department of Justice documents and emails related to Epstein have been made public, investigators and journalists have found no logs, photos, or witness accounts placing Gates on the island.

17 godina

Stručnjak za sve. 🤡

All the World is a stage.

2 0 hvala 0
18 godina

Bill se nasekiro kad je procitao postove na Bug formu. Kazu da je htio izvrsiti samoubistvo, skocivsi sam sebi na jaja. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Aldo kaže...

Meni je on bio omiljeni nerd devedesetih i dvijetisućitih, on, Wozniak, Ballmer sa svojim norenjem i kričanjem.. ali ne da bih kao vjernik branio svaku stvar koju napravi. Što se otoka tiče, kao što si ti rekao za Elona, ako mu se dokaže neka ga objese za stup samo što mislim da od toga neće biti ništa jer u posljednje vrijeme Trump ima puno lijepih riječi i za Clintone i Gatesa, dosta su mu postali dragi.

4 godine
Aldo kaže...

Ja. Lik je totalno ok. A sto se tice otoka, tamo nema tko nije bio. 

18 godina
CrispyKevin78 kaže...
Aldo kaže...

zanimljivo, neki su ovdje razapinjali Muska samo zato sto se raspitivao o otoku, a sad kad je ovaj degenerik u pitanju, onda nema veze - "tamo nema tko nije bio"

22 mjeseca
Aldo kaže...
CrispyKevin78 kaže...
Aldo kaže...

zanimljivo, neki su ovdje razapinjali Muska samo zato sto se raspitivao o otoku, a sad kad je ovaj degenerik u pitanju, onda nema veze - "tamo nema tko nije bio"

Gates i Musk su u istom košu, stvar je samo ono što ljudi znaju ili pretpostavljaju

16 godina

Porezom obuzdati ai, neka puni proračun 

Heavens shame and hells nightmare
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 mjeseci
nikonja kaže...
Hrža kaže...

Tema je Gates ako dobro vidim, da su mi ostali kao Altman, Bezos i da ne nabrajamo u nedogled išta bolji nisu, da će svijet biti trunkicu ljepše mjesto jednog dana kada ih ne bude, da vjerujem da hoće. Samo što će na njihovo mjesto doći novi ljigavci. Da se vratim na velikog Gates-a, nije mi nikada bio nešto pretjerano drag, znaš to je onaj prvi dojam koji stekneš kada nekoga vidiš i kada progovori, tvoja podsvijet barem tako kažu te rijetko prevari, ali mi se počeo gaditi kada se počeo uplitati u hranu i medicinu, odnosno sad će jedan IT "stručnjak" brinuti o mojoj prehrani i zdravlju, samo zato što je on milijarder, da baš.

Da je barem toliko truda i energije ulagao u svoje smeće od Windows-a koliko ulaže u GMO hranu i cjepiva, možda ali možda Windowsi nebi bili takvo smeće od OS-a kakvo jesu. Tako da, da oprosti gadi mi se Gates, gade mi se svi takvi filantropi, milijarderi, ljudi gušteri kako kažeš, koji misle da na račun svog novčanika mogu nama krojiti živote u granama u koje se razumiju kao recimo ja u meteorologiju, a ni njihovi obožavatelji kojih ovdje vidim ima podosta mi također nisu pretjerano dragi. Ali na kraju dana kog boli k kaj neki random, nebitan lik sa hrvatskog foruma misli o svemu tome.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2026 12:08 (Hrža).
16 godina

Gates to sad zeli oporezivati samo zato sto on to nije smislio

You have to be odd to be number one
Moj PC  
4 1 hvala 1
22 mjeseca
Top Bugovac kaže...

Gates to sad zeli oporezivati samo zato sto on to nije smislio

Istina, ali je tu u pravu. NA ovaj način su veći prihodi za društvo (nadam se) i manje ai gluposti, jer se sada računica mijenja

3 godine
herc_vtc kaže...

Kolega millennial, nemoj se srditi ako ljudi imaju drugačije mišljenje od tebe, na forumu smo i tu se raspravlja. Ti si isto tako svoje mišljenje i stav donio na osnovi nekih informacija koje si negdje čuo ili pročitao, jer ne poznaješ Gatesa osobno. Štoviše, mogli bi cijelu ovu raspravu zapravo proglasiti besmislenom, jer nitko ne poznaje Gatesa osobno, pa samo mlatimo praznu slamu i komentiramo jer nam je dosadno 

nemam pametnijeg posla nego se srditi na ekipu sa foruma 

moje mišljenje je bazirano na trenutno službeno dostupnim činjenicama, mišljenje nekih kolega je bazirano na rekla-kazala informacijama iz pedeset i pete ruke. velika razlika. jedni donose zaključke prema tome kako netko izgleda (boktemazo) ili prema tome je li im simpatičan ili nije (boktemazo), ili prema tome što je njihov omiljeni influencer/jubiter/podrumaš izjavio o nekome (boktemazo).

kakav je GAtes privatno nemam pojma, nije me ni briga. koliko vidim voli ženskice ganjati, ali to voli i valjda većina muške populacije. ne vidim da je ganjao djecu, to su opet samo nečija naklapanja i nagađanja, zbog, vidi gore što sam napisao.

Aldo kaže...
CrispyKevin78 kaže...
Aldo kaže...

Musk i Gates za sada jednostavno ne idu u istu rečenicu. Zašto? Zato što je prvi dokazani psihopat sa narcisoidnim poremećajem kojeg BK za bilo koga osim sebe samog. Čak ga nije briga za onog drugog naračastog narcisa sa istim spektrom poremećaja. Gates je ipak osnovao fundaciju koja je do sada skupila i uložila milijarde $, koga zanima ima gore zakačeni link pa neka vidi u što.

Novice kaže...
Aldo kaže...
CrispyKevin78 kaže...
Aldo kaže...

Gates i Musk su u istom košu, stvar je samo ono što ljudi znaju ili pretpostavljaju

Nisu. Vidi iznad zašto nisu.

Hrža kaže...
nikonja kaže...
Hrža kaže...

Tema je Gates ako dobro vidim, da su mi ostali kao Altman, Bezos i da ne nabrajamo u nedogled išta bolji nisu, da će svijet biti trunkicu ljepše mjesto jednog dana kada ih ne bude, da vjerujem da hoće. Samo što će na njihovo mjesto doći novi ljigavci. Da se vratim na velikog Gates-a, nije mi nikada bio nešto pretjerano drag, znaš to je onaj prvi dojam koji stekneš kada nekoga vidiš i kada progovori, tvoja podsvijet barem tako kažu te rijetko prevari, ali mi se počeo gaditi kada se počeo uplitati u hranu i medicinu, odnosno sad će jedan IT "stručnjak" brinuti o mojoj prehrani i zdravlju, samo zato što je on milijarder, da baš.

Da je barem toliko truda i energije ulagao u svoje smeće od Windows-a koliko ulaže u GMO hranu i cjepiva, možda ali možda Windowsi nebi bili takvo smeće od OS-a kakvo jesu. Tako da, da oprosti gadi mi se Gates, gade mi se svi takvi filantropi, milijarderi, ljudi gušteri kako kažeš, koji misle da na račun svog novčanika mogu nama krojiti živote u granama u koje se razumiju kao recimo ja u meteorologiju, a ni njihovi obožavatelji kojih ovdje vidim ima podosta mi također nisu pretjerano dragi. Ali na kraju dana kog boli k kaj neki random, nebitan lik sa hrvatskog foruma misli o svemu tome.

Da, recimo da staviš nekog radnom forumaša on bi bio pravo cvijeće na njihovom mjestu, tekli bi med i mlijeko.

Prvi dojam je jako bitan, donošenje mišljenja na osnovu njega se uvijek pokaže kao pravi potez.  Bok te vidio s kim se ja uopće raspravljam. 

On se tebi počeo gaditi kad se počeo uplitati u hranu i medicinu. Isusa ti, tebe treba testirati, ali ne kao Trumpa. Pa je li tebi jasno da je čovjek misaono biće koje je u stanju učiti. Znaš ono ne rađaju se doktori kao doktori, sorry ako sam ti razbio sad nekakav mit. Je li normalno kad je netko nadprosječno inteligentan, za razliku od nekih iz ove teme, i kad usmjeri svoje ciljeve u pomoć drugima, a to je prvenstveno kroz najbitnije grane, zdravlje, obrazovanje i osnovne biološke potrebe, normalno je da će imati želju educirati se i informirati o tome. Razlika je što njegov izvor informacija nije nekakav opskurni podkast nekakvog polu ludog idiota već svjetski priznata stručna literatura. Gates u tom kontekstu može komotno voditi relevantne diskusije sa stručnjacima iz tog polja.

Jbga kužim, teško je to shvatiti. Lakše je s*ati i donositi zaključke na osnovu prvog dojma jer eto Gates nije Brad Pit već djeluje onako malo ljigavo, a uz to je 100% i poremećeni manijak i pedofilčina. Sve što pomaže je u biti da sebi smanji porez, jer to tako funkcionira, jelde? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2026 13:40 (Miro).

5 3 hvala 0
10 godina
CrispyKevin78 kaže...
Aldo kaže...

Tko god je pozvan posjetio je taj famozni otok pa sam siguran da nitko  sa ovog foruma ne bi odbio poziv .I ja bih otišao  ,jbga 

waaagh ;
11 mjeseci

Naravno, zašto bill gates kao developer nebi donosio odluke i dijelio sugestije na području agrokulture i mikrobiologije. Sigurno je stručan jer ipak je on napravio windowse. Odi se pregledati, ja se sa idiotima poput tebe uopće ne raspravljam, niti sam ti se obratio. Odi si pukni boster dozu od svog velikog gatesa, možda ti se mozak centrira.

10 godina
Aldo kaže... 

Sve ovisi o zadnjem setu informacija i listi "koga volimo a koga mrzimo" 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice