S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

poruka: 821
|
čitano: 275.275
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
dery kaže...
VooDooZg kaže...
notloB kaže...

Hmmm, sve na epic settingu, upaljen fg i fsr quality 1440p... na screenu 141fps, nisam vidio da je pao ispod troznamenkastog broja, moram prebaciti fps couter na lijevu stranu.

Btw. šta će mi svaki put kad ulazim u igru iznova kompilirat shadere? Prvi put je trajalo, sada je kraće.

Također prvi put čujem coil whine na grafi ali samo dok se učitava igra, kad se igra nema zvukova.

Imaš mod na nexus-u da ti to isključi, treba ih jednom napraviti kad se prvi put instalira igra i onda više ne ali su glupani ostavili developer settings

Problem je kako mod deinstal ako se instalira novi driver ili gpu jer onda neče radit igra dok je instaliran.Valjda ga samo treba delete.

Mod ti je u zasebnom mod folderu i nije vezan za ništa - jednostavno ga makneš ako dođe patch i skineš novi - ak nema novog, makneš ga i imaš isto ko do sad ( nisu modovi za koje trebaš ini ili engine file dirati )

14 godina
Zaporožac kaže...
vrinho kaže...

Isto imam 7900xt, upscaling method na FSR i na Quality i dolje je ulključen FSR3 Frame Generation, 4k rezolucija i sve na Epic postavkama i prosjek mi je oko 100 fps, u gradu s puno npc-eva padne (gdje neki imaju veće padove fps) ponekad padne na 90 ali općenito nemam uopće nekih većih dropova niti ičeg sličnog a trzanja ni u tragovima, sve fluidno. Ne znam da li sam vidio koju igru dosad koja toliko oscilira performansama od konfiguracije do konfiguracije.

Ti imaš 4K monitor i na Epic postavkama 100 fps ?!

Vauu..

Inače, AMd je izdao nove drivere za COD Black ops 6 s FSR3, a za ovu igru "još" nije. (ako se ne varam)

Da. Ni ne trebaju jer očekujem da će usrati s nečim oni ili game developeri s nekim budućim update-om pa da ja počnem s rageom po forumima 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 12:53 (vrinho).
10 godina
TomoR kaže...
BeLLicus kaže...

Napet si opusti se, radi meni igra dobro 99% vremena, desilo se 3 puta u 27 sati da sam morao ugasit igru jer dropa fps ovako nisko. 

27 sati? Je'l ti žena donosi pive prijekornim pogledom, ili moraš sam po njih?

Ne želim jogurtat, a malo kratko s parama, čekat ću neku verziju na akciji. Čini mi se da bez obzira na tehničke probleme igra "vuče" da ju igraš dalje.

Samo ti šuti molim te igraš 6 sati dnevno diablo. Koliko imaš sati diabla 4?  

16 godina
BeLLicus kaže...

Samo ti šuti molim te igraš 6 sati dnevno diablo. Koliko imaš sati diabla 4?  

Za D4 se ne može pogledati koliko si ga sati igrao. To je napredak u odnosu na D3, gdje si to mogao vidjeti, čak po sezonama i klasama 

Iskreno, D3 mi još uvijek bolji od D4, ali ipak imam par sto sati u D4 ukupno. Ipak je sad već 6-a sezona.

Što se tiče Stalkera 2, mogao bih preko božićnih praznika opaliti GamePass kao što je kolega preporučio...

10 godina

Imam već sad jeben armor, skoro do kraja phsycial protection što je najvažnija stavka i konačno bolt action sniper sa 8x scopeom one shota sve :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Rhodin kaže...
MRSKI kaže...

Igrao sam sve stalkere do sada i super su mi bili i jedva čekao nastavak koji mi radi sasvim solidno na oko 100fps. Ali upalio i  igrao par sati i nekako mi meh. Ne da mi ga se više  ni upaliti. Jesam li bio mlađi pa je sve bilo ljepše i bolje, nemam pojma. 

Nisam probao STALKER 2, niti znam koliko si star, ali po sebi, već godinama zaključujem da mi sve više igara bude "meh" , a kad razmislim, nekada bih vjerojatno danima slinio nad njima.

Priče su lošije, grafika mi nikada nije smetala "stara"... problem je u pristupu gdje sve mora biti blještavo, sve više naglaska na lgbt, na brze questove, na brze nagrade, "ili je dosadno".

STALKER 2, ne znam, nisam igrao, ovo nije komentar te igre, već "OT" i općenito.

Ali da... starimo, uzima i to danak.

s godinama ti standardi rastu, zato ti je vecina igara MEH, bile su i prije al si bio mladji pa te nije bilo briga.

Dodjes i do toga da je Skyrim smece, da je cod smece jos od cod 4,da su sam prva 2 AC dobra,da betmen igre imaju uzasno loš combat, da su konzole generalno krive za dosta toga zbog svog game designa itd itd itd ...

15 godina
Onda promijenite hobi, zanimaciju, interes i sve pet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
BeLLicus kaže...

Imam već sad jeben armor, skoro do kraja phsycial protection što je najvažnija stavka i konačno bolt action sniper sa 8x scopeom one shota sve :D

Imat ces ti jebeno pečen cpu ako tako nastavis po zoni84°c?

13 godina
forumaš kaže...

ima dobrih igara jos uvijek samo u puno puno manjem broju. ALi odredjeni žanrovi su jednostavno umrli (RTS i FPS igre).

15 godina
Rocinante2112 kaže...
forumaš kaže...

ima dobrih igara jos uvijek samo u puno puno manjem broju. ALi odredjeni žanrovi su jednostavno umrli (RTS i FPS igre).

Ked mene na kompu instalirana 41 igra LOL, ne znam kaj bi prije igrao...u rezervi još barem dvadesetak igara.

Ali nije to tema nego stalker 2

10 godina
Boris grozni kaže...
BeLLicus kaže...

Nije ti to intel pa da na 84c crkava, ryzenu je 84c radna temperatura. 

4 godine
BeLLicus kaže...
Boris grozni kaže...
BeLLicus kaže...

Daj covjece skini naljepnicu s baze hladnjaka, provjeri jel ima uopce paste ispod 84°c ne vidim s 200w u gamingu, skidam taj Černobil da ga zamjenim s Cinebenčom pa se javim

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 18:38 (Boris grozni).
10 godina
Boris grozni kaže...
BeLLicus kaže...
Boris grozni kaže...
BeLLicus kaže...

Daj covjece skini naljepnicu s baze hladnjaka, provjeri jel ima uopce paste ispod 84°c ne vidim s 200w u gamingu, skidam taj Černobil da ga zamjenim s Cinebenčom pa se javim

Černobil je sve u jednom, furmark,3dmark,cinebenč sve odrađuje, testira komp kao trofazna utičnica. Diže sve na max.

The AMD 7000 series processors are designed to boost frequency and voltage under load at temperatures up to 95°C - your CPU is operating perfectly normal gaming at 80-85°C

Kažu ne pomaže ni hydro vodena pumpa spusti ga možda 5c dolje. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 18:47 (BeLLicus).
17 godina

Ma nema bolje igre.. Komp zvuči ko  OC Gorenje veš mašina na 1300 okretaja.. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ništa od update danas kažu krajem tjedna.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Rekli su da bude tokom tjedna, nisam nigdje pročitao da bude danas patch.

Barem 10 puta sam poginuo da pokupim onaj artefakt Weird ball kraj anomalije u močvari kraj prvog grada. Polako igram koliko stignem, ovo će se dugo igrati.

Btw, kod mene grafa i cpu chillaju, i ne, ne igram u frižderu

Edit: uploader usere slike

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 20:11 (vrinho).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
vrinho kaže...

Barem 10 puta sam poginuo da pokupim onaj artefakt Weird ball kraj anomalije u močvari kraj prvog grada. Polako igram koliko stignem, ovo će se dugo igrati.

Stresem se kad vidim koliko Watt tvoja srče, vidi kako se to uštela na nevidiji yayaya

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 21:00 (dery).
4 godine
dery kaže...
vrinho kaže...

Stresem se kad vidim koliko Watt tvoja srče, vidi kako se to uštela na nevidiji yayaya

Sto ti je gpu u Bn? kaj 5700x to ne gura?

16 godina
Boris grozni kaže...
dery kaže...
vrinho kaže...

Ma to dok mirujem ovde za vatrom.

16 godina

22h igre, vrlo sam zadovoljan taman izlazim iz garbage-a. 

7900XTX i 7900X3D radi solidno (?) 100-115 fpsa sa FSR. 

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Bome istina, ova igra prži hardver opako :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Boris grozni kaže...
dery kaže...
vrinho kaže...

Jaoo, pa tebe se mora sve učit danas, moraš se malo aktivirat i informirat, zapeo si u prošlosti igraš pubga i kupuješ jedini intela na forumu. Nije mu BN nego kad uđeš u područje gdje je hrpa NPCa u igri tj neko naselje gpu usage pada do 80% neovisno koji cpu imaš i cpu usage raste, nešto su sjebali sa optimizacijom i naravno fps je manji za 20 do 30 u naseljima... 

Evo ti lik testira igru Ryzen 9 7950X3D i 4070 i pogledaj mu gpu usage u naselju, takodjer i fps... I onda van naselja pogledaj gpu usage i fps :D

Kompletan video

Naselje Naselje
Van naselja Van naselja
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 22:10 (BeLLicus).
16 godina

Pogledajte kako fsr usere sliku ovde se super vidi:

https://www.techpowerup.com/review/stalker-2-dlss-vs-fsr-vs-xess-comparison/

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Metnuo si dvije iste slike.

Btw. tip u biti koristi 7800x3d odnosno 7950x3d s disejblanim ccdom bez 3d cachea.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 21:50 (notloB).
4 godine

U Bn ste "obadvoica", gpu ceka na prespori cpu da obradi frejmove, stavi na 4k bit  ce sve ok

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 22:11 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dery kaže...
vrinho kaže...

Nek samo srče, glavno da dela kak spada. Ionak ja plaćam struju 😜

14 godina
dery kaže...

Pogledajte kako fsr usere sliku ovde se super vidi:

https://www.techpowerup.com/review/stalker-2-dlss-vs-fsr-vs-xess-comparison/

Xess ubije fps, DLSS bolji os FSR ali realno te razlike u daljini koje teško vidiš golim okom ne gleda nitko osim najžešćih picajzli i da sam osobno takav ne bih igrao ništa.

11 godina

hm, detaljno i polako prošao tutorial i ono malo iza toga, došao sam do spašavanja onog gloomyja i malo istraživao okolo, ukupno oko dva-tri sata, baš guštam

postavke kao kod forumaša, dakle mix epic i high postavki, dlss quality + fg i igra se zasad vrti oko 100+ fps, vidjet ćemo kad stignem do selendre

proc ide do 85 stupnjeva, grafa 70, ništa strašno...

niti jedno rušenje zasad, sve fercera uredno, vram i ram 52-53% i ne mrdaju, grafa uredno na 100%, proc od 50-80%

dakle dosad baš nikakvih problema s igricom

EDIT

došao do selendre, fps je sad od 70-90, padne na 60+, srećom ne ispod, doduše uz fg, tak da je to vjerojatno poprilično loše bez njega

ali zasad igrivo, u selu je srećom manje bitan fps, dok u istraživanju i fajtu se drži iznad 100fps uglavnom

može proć, pogotovo što zasad nema crashanja i bugova

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...

U Bn ste "obadvoica", gpu ceka na prespori cpu da obradi frejmove, stavi na 4k bit  ce sve ok

Kako da ne doktore. Ne moreš našim ryzenima ni blizu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 1:13 (dery).
5 godina

Ovako, imam 30 sati igre i nije mi je dosta, odlična mi je igra ali....  Lokacije u zoni su vrhunske i jako detaljno odrađene, igra tj temelji igre su vrhunski, ali jebi mu mater kad najvažniji dio fali a to je taj a-life. Ideš i nigdje nikog, gledaš kroz optiku nigjde nikog ideš bacit oko u neko industrijsko postrojenje odjednom svi. Tamo su banditi koje nisi vidio dok nisi došao do nekih 100m od lokacije, nakon što se taj fajt malo odužio onda odjednom stižu ili drugi stalkeri ili neke beštije i tako za skoro svaku lokaciju - totalno ubija u pojam. Šteta, jako šteta ali eto, nadamo se brzom popravku.

E sad, svi bi trebali znati što taj a-life radi a za one koji ne znaju - to zapravo ni nije neki revolucionarni pristup ili nešto svemirsko nego jednostavno igra prati svakog stalkera i beštiju, a svaki taj stalker/beštija ima neki svoj zadatak/naviku/posao. Skupljaju artefakte, rješavaju mutantska okupljanja, putuju u druge zone dok mutanti npr traže di će se smjestit pa napadnu druge mutante u njihovom gnijezdu itd. I sve to igra prati i to dosljedno, teoretski u prvoj igri neki npc može riješit tj završit igru prije nego igrač. Zato su se i događale stvari da ti quest faila jer je npc koji ti ga je dao poginuo ili je taj quest neko drugi riješio ili da u prelasku iz jednog levela u drugi nakon loadinga završi direktno ispred banadita ili nekih beštija jer su i one/oni u tom trenu išli u taj level iz kojeg si ti došao. Uglavnom, svašta se moglo se je moglo desiti u igri i to je ono što je davalo najveći draž tim igrama jer nikad ne znaš što će se desiti sljedeće jer su svi svugdje, pa ti neki mogu pomoć ali ti i isto tako mogu i odmoć. Sistem je odličan i sad toga nema, barem nema još i to se osjeti ali baš jako. Desi se tu i tamo nešto, ali sve je to nekako predvidljivo i jadno, gore nego kod drugih igara tj ovo sad je najgori sistem (ili je bug) kojeg sam ikad vidio tj iskusio.

AI u fajtovima je OK zapravo, uvijek te neko oće flenkat dok te drugi drže okupiranim, nemam niš protiv njihove preciznosti jedino mi je šteta što je stealth totalno ili broken ili podešen na skoro nemoguće. Moguće je odraditi stealth kill nekog kampa, ali je jako teško jer te ovi điberi vide i kroz rupu od metka na limu na udaljenosti od 100m. Šteta... Ekonomija je totalno u banani, popravci su skupi za popizidt a nagrade za obavljanje questa bijedne, skuplje te košta popravak nego da npr kupiš novo to što zapravo želiš popraviti. Jako mnogo lajkam jednostavnost igre, čim sam upalio igru sve je tu onako kako je i bilo prije skoro 15 godina od zadnje stalker igre. Znači, inv sistem isti, itemi isti i namjena ista, mapa nije prenakrcana questovima i upitnicima i tamo di i jesu upitnici ne mora se zapravo ništa dešavati to je tamo jer je to tamo i nikakav drugi razlog ne postoji za to. Razgovori za stalkerima također samo u stilu što ima novog. Nema filozofiranja. Volim to, volim jednostavnost tako da mi je iz tog aspekta mapa odlična, posječujem sve lokacije i polako istražujem mapu uz pomoć moda koji produžuje dan jer je i to katastrofa, prekratak je dan po defaultu. Igram na veteran, ali sa modovima: manja degradacija oružja, razumne cijene popravljanja, duži dani i malo manje tenkasti mutanti. Kad sam već kod mutanata, svako malo taj jebeni bloodsucker koji ima bug da su ovi naprdili armora ko u priči pa onda šatgan nije toliko efikasan ko npr puška. Isto tako i pasi, prasci i neki drugi mutanti. Gadno su nešto zajebali s time, jer u kombinaciji sa skupočom popravljanja i kupovanja municije - koliko metaka ti treba da skineš jednog mutanta - igra te baca u bankrot. I zbog toga sam si skinuo te modove, e jebi se. Sad su mutanti opasni, ali sam i ja opasan, mamu im.

Temelji igre su vrhunski te ako je ekipa sve one modove odradila na xrayu, možemo mislit što će tek odradit sa stalkerom 2, imat će se što igrat u narednim godinama po zoni. A do tad, pati...

HAIL TO THE KING, BABY!
Moj PC  
5 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice