S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

poruka: 828
|
čitano: 345.116
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

A koju grafičku imaš zapravo? Ovu iz moj pc ili 12gb GTX 4070TI?

Iz HU su pričali o bezveznom, rekao bih bugovitom ponašanju igre koja se vrti na premalih 8gb vrama, mislim da 12gb nisu spominjali.

16 godina

17 sati igre u dva dana, da igra ne valja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Igrao sam sve stalkere do sada i super su mi bili i jedva čekao nastavak koji mi radi sasvim solidno na oko 100fps. Ali upalio i  igrao par sati i nekako mi meh. Ne da mi ga se više  ni upaliti. Jesam li bio mlađi pa je sve bilo ljepše i bolje, nemam pojma. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
MRSKI kaže...

Igrao sam sve stalkere do sada i super su mi bili i jedva čekao nastavak koji mi radi sasvim solidno na oko 100fps. Ali upalio i  igrao par sati i nekako mi meh. Ne da mi ga se više  ni upaliti. Jesam li bio mlađi pa je sve bilo ljepše i bolje, nemam pojma. 

Pa jel igraš išta jel te išta veseli unazad 5 godina u gamingu, dali si odigrao nešto i rekao a jbt što je ovo dobra igra, i tako to ili ne igraš ništa i sve ti je bezveze...

Ja 25 sati imam već, jučer otišao leć u pola 3 što nisam dugo napravio, ali reko vikend je pa ajd. Dobio sam jutros zato finu porciju od žene da neću nikad odrasti i tako to. Jbg 

16 godina

Evo npr. jedna misija. Hodam po cesti, pada jesenjska kiša, tmurno i depresivno. Vidim na info traki da u kući sa desne strane ime nekoliko X-va, oznaka za mrtve. 

Reko idem pobrati kaj nose...ali ne možeš u kuću zatvorena. Vidim može se preko krva do kojeg vodi kran od bagera koji je kao krenuo rušiti kuću i tako ostao smrznut u vremenu. 

Prvo preko nekog kontejnera na bager, pa preko krana do tavana u kuću. Trojica mrtva i berem ja kaj imaju kad woki toki sa strane di ste, kaj se ne javljate.

Javim se ja naravno i pita me lik di su njegovi, reko svi mrtvi. Veli on trebali su mi dostaviti neki paket ali sigurno ih je taj i taj napao, evo ti koordinate, vrati mi paket i slijedi nagrada. 

Reko može. Odem ja na lokaciju, utvrda naravno, fajtam se herojski i upadam u kancelariju kod glavnog tipa. Veli on ak me poštediš budem ti dao koordinate od nekog super oružja a paket naravno uzmeš

Poštedim ja njega, da mi koordinate, uzmem paket i odem na tu lokaciju. Na lokaciji stoji tip na nekom podestu usred polja okružen električnim anomalijama i zapomaže.....i sad bacam šarafe i pokušavam ga spasiti.

E to je stalker...jedna od sporednih misija koja nije bila nigdje navedena ni označena. Otkrio tek tako...tko zna kaj sve igra skriva.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2024 15:56 (forumaš).
Moj PC  
7 0 hvala 1
17 godina

Ma igra je barem meni top.Inače sam sve starije naslove igrao. Nema te igre zbog koje bi dva dana štelao i namještao grafičke postavke samo da bude igrivo.. Svaka druga bi imala uninstall sudbinu isti sekundi kad počne bilo kakav eventualni sttutering

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Prebacio na easy,na medium umirem svakih 10 sekundi:)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
BeLLicus kaže...
MRSKI kaže...

Pa jel igraš išta jel te išta veseli unazad 5 godina u gamingu, dali si odigrao nešto i rekao a jbt što je ovo dobra igra, i tako to ili ne igraš ništa i sve ti je bezveze...

Ja 25 sati imam već, jučer otišao leć u pola 3 što nisam dugo napravio, ali reko vikend je pa ajd. Dobio sam jutros zato finu porciju od žene da neću nikad odrasti i tako to. Jbg 

Pa igram i to većinom samo jednu igru jer sam se  navukao na Tarkov. Znam da nije isti žanr ali sve nakon njega mi je mlako

11 godina
forumaš kaže...

Evo npr. jedna misija. Hodam po cesti, pada jesenjska kiša, tmurno i depresivno. Vidim na info traki da u kući sa desne strane ime nekoliko X-va, oznaka za mrtve. 

Reko idem pobrati kaj nose...ali ne možeš u kuću zatvorena. Vidim može se preko krva do kojeg vodi kran od bagera koji je kao krenuo rušiti kuću i tako ostao smrznut u vremenu. 

Prvo preko nekog kontejnera na bager, pa preko krana do tavana u kuću. Trojica mrtva i berem ja kaj imaju kad woki toki sa strane di ste, kaj se ne javljate.

Javim se ja naravno i pita me lik di su njegovi, reko svi mrtvi. Veli on trebali su mi dostaviti neki paket ali sigurno ih je taj i taj napao, evo ti koordinate, vrati mi paket i slijedi nagrada. 

Reko može. Odem ja na lokaciju, utvrda naravno, fajtam se herojski i upadam u kancelariju kod glavnog tipa. Veli on ak me poštediš budem ti dao koordinate od nekog super oružja a paket naravno uzmeš

Poštedim ja njega, da mi koordinate, uzmem paket i odem na tu lokaciju. Na lokaciji stoji tip na nekom podestu usred polja okružen električnim anomalijama i zapomaže.....i sad bacam šarafe i pokušavam ga spasiti.

E to je stalker...jedna od sporednih misija koja nije bila nigdje navedena ni označena. Otkrio tek tako...tko zna kaj sve igra skriva.

Istina, krenem radit misiju, sretnem nekoga, odvede me dalje, ovaj me odvede u drugi grad, završim boreći se u nekoj areni. I tako prođe 5 sati da ja odradim jedan jedini quest :D

13 godina
notloB kaže...

A koju grafičku imaš zapravo? Ovu iz moj pc ili 12gb GTX 4070TI?

Iz HU su pričali o bezveznom, rekao bih bugovitom ponašanju igre koja se vrti na premalih 8gb vrama, mislim da 12gb nisu spominjali.

ma novi komp imam - ne znam di se ovo mjenja a i ljen sam

4070TI 

AMD Ryzen 5 7600X

32gb 6000mhz

i naravno 3 ssd-a na m2

16 godina

Sutra stiže update patch za npc bugove, leak memorije i ostale razne bugove.A-life fix nije uključen u ovaj patch, kažu da rade da će i to sredit.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina

Izašla je "free" verzija, čekam da se instalira. Izgleda ok na youtube, ali ima još dosta bugova. Vjerojatno budu dodali i raytracing s vremenom, ovaj softverski lumen ne izgleda baš najbolje.

Trebalo bi mi radit na 1440p epic sa frame genom, dobro je da FG pomaže i za cpu bottleneck jer navodno pada fps u gradovima i to na najboljem gejming procesoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovaj Chornobyl se sigurno nalazi negdi u Britaniji.... pa da nisu mogli nekako snimiti taj Slavensko-Engleski dialekt... JEB*NA ŠTETA!

1 0 hvala 0
16 godina
Kod je izašao prvi dio bilo je masovno kukanje zbog slavenskog engleskog....meni također nije smetao, ovo su baš sve engleski glumci.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Igra prži komp gore od furmarka, gori videomemorija, gpu usage, cpu na 80c, preko 20 giga rama uzima, preko 11gb video memorije, fps 19 hehehehe. Desi se ovo ponekad samo igra spusti fps na 10 do 20 i moraš resetirat igru. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
BeLLicus kaže...

Igra prži komp gore od furmarka, gori videomemorija, gpu usage, cpu na 80c, preko 20 giga rama uzima, preko 11gb video memorije, fps 19 hehehehe. Desi se ovo ponekad samo igra spusti fps na 10 do 20 i moraš resetirat igru. 

CPU 23% i 82°c? jel imas gore hladnjak daj provjeri

11 godina
Boris grozni kaže...
BeLLicus kaže...

CPU 23% i 82°c? jel imas gore hladnjak daj provjeri

Mili ryzen 7600x je topal procesor, iz južnijih krajeva je.

13 godina
BeLLicus kaže...

"Ni dipr. Radi kao satić. "

"1440p high sve, dlss quality, fg on. Nemam takve probleme kao ti. Uredno sve 130 fpsa prosjek. Padne na 100 tu i tamo. Ali generalno super se vrti."

- jel da ti još koji tvoj citat povežem dok si meni docirao nakon kaj sam imao isti problem ko ti sad !?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 8:07 (VooDooZg).
11 godina
VooDooZg kaže...
BeLLicus kaže...

"Ni dipr. Radi kao satić. "

"1440p high sve, dlss quality, fg on. Nemam takve probleme kao ti. Uredno sve 130 fpsa prosjek. Padne na 100 tu i tamo. Ali generalno super se vrti."

- jel da ti još koji tvoj citat povežem dok si meni docirao nakon kaj sam imao isti problem ko ti sad !?

Napet si opusti se, radi meni igra dobro 99% vremena, desilo se 3 puta u 27 sati da sam morao ugasit igru jer dropa fps ovako nisko. 

17 godina
BeLLicus kaže...

Napet si opusti se, radi meni igra dobro 99% vremena, desilo se 3 puta u 27 sati da sam morao ugasit igru jer dropa fps ovako nisko. 

27 sati? Je'l ti žena donosi pive prijekornim pogledom, ili moraš sam po njih?

Ne želim jogurtat, a malo kratko s parama, čekat ću neku verziju na akciji. Čini mi se da bez obzira na tehničke probleme igra "vuče" da ju igraš dalje.

16 godina
MRSKI kaže...

Nisam probao STALKER 2, niti znam koliko si star, ali po sebi, već godinama zaključujem da mi sve više igara bude "meh" , a kad razmislim, nekada bih vjerojatno danima slinio nad njima.

Priče su lošije, grafika mi nikada nije smetala "stara"... problem je u pristupu gdje sve mora biti blještavo, sve više naglaska na lgbt, na brze questove, na brze nagrade, "ili je dosadno".

STALKER 2, ne znam, nisam igrao, ovo nije komentar te igre, već "OT" i općenito.

Ali da... starimo, uzima i to danak.

13 godina
TomoR kaže...
BeLLicus kaže...

27 sati? Je'l ti žena donosi pive prijekornim pogledom, ili moraš sam po njih?

Ne želim jogurtat, a malo kratko s parama, čekat ću neku verziju na akciji. Čini mi se da bez obzira na tehničke probleme igra "vuče" da ju igraš dalje.

Pa uzmi game pass za 10-12eur

Vuće igra, im ono nešto - za pol godine godinu kad se modovi malo ozbiljniji naprave mogla bi biti full top  - za sad je dobar temelj, prvo moraju te tehničke probleme rješiti onak jučer i onda AI life pa nakon toga polako ostalo !!

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 10:12 (VooDooZg).
3 godine

Hmmm, sve na epic settingu, upaljen fg i fsr quality 1440p... na screenu 141fps, nisam vidio da je pao ispod troznamenkastog broja, moram prebaciti fps couter na lijevu stranu.

Btw. šta će mi svaki put kad ulazim u igru iznova kompilirat shadere? Prvi put je trajalo, sada je kraće.

Također prvi put čujem coil whine na grafi ali samo dok se učitava igra, kad se igra nema zvukova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 11:28 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Dok ne poprave igru opustite se kao ja.

Igram ponovo Crysis 2 remastered, Wolfenstein: Youngblood na 1440p

Milina, sve leti, nema bugova 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 11:18 (Zaporožac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
notloB kaže...

Hmmm, sve na epic settingu, upaljen fg i fsr quality 1440p... na screenu 141fps, nisam vidio da je pao ispod troznamenkastog broja, moram prebaciti fps couter na lijevu stranu.

Btw. šta će mi svaki put kad ulazim u igru iznova kompilirat shadere? Prvi put je trajalo, sada je kraće.

Također prvi put čujem coil whine na grafi ali samo dok se učitava igra, kad se igra nema zvukova.

Imaš mod na nexus-u da ti to isključi, treba ih jednom napraviti kad se prvi put instalira igra i onda više ne ali su glupani ostavili developer settings

17 godina

Nego.. Imali ikakvo konkretno rješenje za žešći lag kad se uključi Frame generator za ovu moju rx7900xt.. Vi koji imate Amdove grafe.. Antilag? Za sada sam samo na uključeno Tsr ili TAA upskejleru 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Meni to sve dođe na isto, lag nelag, kao i fps, sve iznad 40fps mi isto, i'm in the dark here...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 12:01 (notloB).
14 godina

Isto imam 7900xt, upscaling method na FSR i na Quality i dolje je ulključen FSR3 Frame Generation, 4k rezolucija i sve na Epic postavkama i prosjek mi je oko 100 fps, u gradu s puno npc-eva padne (gdje neki imaju veće padove fps) ponekad padne na 90 ali općenito nemam uopće nekih većih dropova niti ičeg sličnog a trzanja ni u tragovima, sve fluidno. Ne znam da li sam vidio koju igru dosad koja toliko oscilira performansama od konfiguracije do konfiguracije.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 12:18 (vrinho).
16 godina
VooDooZg kaže...
notloB kaže...

Imaš mod na nexus-u da ti to isključi, treba ih jednom napraviti kad se prvi put instalira igra i onda više ne ali su glupani ostavili developer settings

Problem je kako mod deinstal ako se instalira novi driver ili gpu jer onda neče radit igra dok je instaliran.Valjda ga samo treba delete.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 12:48 (dery).
4 godine
vrinho kaže...

Isto imam 7900xt, upscaling method na FSR i na Quality i dolje je ulključen FSR3 Frame Generation, 4k rezolucija i sve na Epic postavkama i prosjek mi je oko 100 fps, u gradu s puno npc-eva padne (gdje neki imaju veće padove fps) ponekad padne na 90 ali općenito nemam uopće nekih većih dropova niti ičeg sličnog a trzanja ni u tragovima, sve fluidno. Ne znam da li sam vidio koju igru dosad koja toliko oscilira performansama od konfiguracije do konfiguracije.

Ti imaš 4K monitor i na Epic postavkama 100 fps ?!

Vauu..

Inače, AMd je izdao nove drivere za COD Black ops 6 s FSR3, a za ovu igru "još" nije. (ako se ne varam)

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 12:37 (Zaporožac).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice