Pokretanje gameserver hostinga

poruka: 11
|
čitano: 3.174
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ovako, zanima me sto mi je sve potrebno za otvoriti nesto ovakvo kao hosting za servere CoD 2, 4 ili Countera. Dakle sve sto mi treba da bih pokrenuo nesto takvo. Hvala

p.s. nemojte mi samo govoriti da vec ima takvih hostinga, ja vas pitam ako znate

Gamers Don't Die, They Respawn. xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hmm, neznam baš točno ali po meni treba:

1.)Serveri

2.)Software za njih

3.)Znanje

4.)Puno para za start

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pokretanje gameserver hostinga
OriginalEXE kaže...

Hmm, neznam baš točno ali po meni treba:

1.)Serveri

2.)Software za njih

3.)Znanje

4.)Puno para za start

da znam za kompove da trebaju biti dobri procesori i7 xxx npr.

software?

znanje u cemu? znam pokrenuti servere ovako od doma 

nije problem

15 godina

Znate li neku stranicu na kojoj iznajmljuju takva racunala za servere?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Itko-?
14 godina
neaktivan

Veliki ti je to zalogaj ako se planiraš ozbiljno time baviti...

Nisam expert,ima ovdje sigurno ljudi koji su vješti u tome pa vjerujem da ćeš dobiti adekvatan odgovor od njih ako nalete na ovu temu.

Uglavnom probat ću ti pojasnit koliko god mogu.

1.Za pokretanje Game Server Hostinga trebaš jako veliki početni kapital,kako god da okreneš.(Unajmljivanje Dedicated servera,ili ulaganje u svoju infrakstrukturu(Kupovanje opreme,iznajmljivanje T1+ , unajmljivanje prostora i da dalje ne nabrajam).

2.Opet zavisi koliko game servera želiš imati,koliko će moći potegnuti 1 dedicated,sve su ti to činbenici sa kojima se moraš pozabaviti.Previše servera na 1 Dedicated može ti samo donest gubitak,nikome u interesu nije da mu server laga,da je nedostupan i itd.

3.Trebaš imat znanje,Konfiguriranje Ip adresa,spajanje na dedicated server,poznavanje linux i windows servera te njihovih naredbi neophodno je za ulazak u ovaj posao + podosta toga još.To se ne može usporediti sa home made serverima ni približno.

4.Softweri-Mislim na softwere sa kojima bi upravljao za game servere,danas ih na tržište imaš poprilično,nabrojat ću samo nekolicinu:cpanel,gpanel,gamecp i itd... Također njihov način rada trebaš poznavati u malom prstu.

5.Radna snaga-Podrška korisnicima mora uvijek biti na raspolaganju,opet trebaš imat adekvatno osoblje sa znanjem koje može reagirati i otkloniti problem u najkraćem roku,kupac kad zakupi server očekuje da mu je i usluga na nivou za ono što je platio,ipak ga nije dobio badava,stoga kako bi se reklo "vrijeme je novac"

6.Web stranica-Najmanja stavka u svemu ovome ali opet bitna,ponuda usluge,kontakt,cijenik,naćin plaćanja,razne informacije vezano za sve ovo.

Uz sve ovo što sam ti nabrojao razmisli malo o svemu,potraži po netu informacije,pitaj,raspitaj se malo naokolo,sve rezimiraj i vidi da li ti se isplati.

Evo nekoliko kompanija koje rentaju dedicated servere

https://www.leaseweb.com/en

http://www.hetzner.de/en/

http://www.icebluehost.com/

LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 3:05 (Delusion).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ako oćeš game server imat preko nekog hostinga onda evo ti najjeftiniji u RH http://gameservers.hrvatski-hosting.com/

Ja preko njih imam Minecraft server i stvarno kvalitetna usluga. Što se tiče plaćanja, prihvaćaju uplate preko opće uplatnice, kreditnim karticama te naravno PayPal-om i MoneyBookers-om. Za PayPal i MoneyBookers dobiješ 5% popusta, a sad dok traje ljetna akcija imaš 25% popusta na sve servere {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Netrazim ja hosting ali taj hosting sto si rekao bar za mene i moje servere u cod4 podrska nije na razini a vjeruj mi imao sam sve hostinge
14 godina
neaktivan

onda si kupis svoj VPS za pocetak i krenes preprodavati. Kada dodjes do love, kupis dedicated, pa dva, pa tri....profit? :D

14 godina
protjeran
Alesandro kaže...

onda si kupis svoj VPS za pocetak i krenes preprodavati. Kada dodjes do love, kupis dedicated, pa dva, pa tri....profit? :D

I onda jed svizac zamotao cokoladu u omot...

14 godina
neaktivan

ja sam bio ozbiljan kada sam mu to pisao...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice