Mass Effect: Andromeda

poruka: 1.032
|
čitano: 118.133
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

animacije lica su takve kakve jesu, nakon nekog vremena otupim na to. ono kaj me živcira je gibanje lika u prostoru - ko u oblivionu, likuša hoda ko da ima štap u dupetu. tako loše nije bilo ni u prvom ME pred skoro 10 godina. 

atmosfera je ok, ima par scena koje su stvarno lijepo odrađene, al nije to na razini ME2 tipa kad dođete na onaj asari planet ili zaleđeni planet sa kukcima u jedinici.

napucavanje je odlično odrađeno, još kad se dodaju jetpack, biotici... 

nisam stigao proučiti skill tree, i da - nema više davanja naredbi članovima ekipe, tipa trči tamo i rokni ability.

tps dio je odrađen super, ali rpg pati. koga zanima čisto rpg dio igre, obavezno smanjite očekivanja.

ja za ovakvu igru ne bi dao više od 30 eura.

What could possibly go wrong?

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

di si uzeo?

Ke?!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

cimerica ima ea access na xbone-u, nisam kupovao 

What could possibly go wrong?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dakle koliko vidim po kritikama i komentarima od velikog naslova ispala osrednja igra.  

Šteta, htio sam ju kupiti.  

(možda dočekam kakav GOTY edition sa gomilom patcheva i DLC-ova na sniženju od bar 50%)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Mass Effect: Andromeda
Dado_ZG78 kaže...

Dakle koliko vidim po kritikama i komentarima od velikog naslova ispala osrednja igra.  

(možda dočekam kakav GOTY edition sa gomilom patcheva i DLC-ova na sniženju od bar 50%)

Same. Nema sanse sad da dam tolko para za poluproizvod. Cekam crack (ako ikad dode.. Denuvo v4) da isprobam par sati, pa ako bude dobro kupim GotY ili na nekom popustu eventually.

16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Nažalost oni DLCove ne daju baš u paketima ali tko zna, možda ponukani kritikama i prodajnim rezultatima i izbace nešto slično. A igra se ne čini spektakularnom, s obzirom na razvoj i kritike oko ME3, svi su(smo) očekivali više. A preorder i ovih 60eura za ovo što piše po netu ne vrijedi, ponajviše da se izdavače malo trgnu iz sna, u zadnje vrijeme izbacuju nedovršene proizvode. A znamo da mogu bolje.

Ash nazg durbatuluk, Ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
12 godina

Baš si razmišljam šta mi fali u ovoj temi.

Treba nam još slučajnih prolaznika koji ulete s pričom kako igra ne valja jer su to pročitali na internetu i kako će ju skinuti s torrenta. 

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
Moj PC  
4 6 hvala 0
8 godina
protjeran
DeniZg kaže...

Treba nam još slučajnih prolaznika koji ulete s pričom kako igra ne valja jer su to pročitali na internetu i kako će ju skinuti s torrenta. 

A gdje bi trebali pročitati? Ako ima toliko ravnodušnih recenzija onda to nije nikakav hir nekog recezenta ili urota protiv Biowarea. Igra je razočarala, i ljudi će je popljuvati jer su prethodnici nametnuli određene standarde.

My pleasure darlin
12 godina
Jim Raynor kaže...
DeniZg kaže...

A gdje bi trebali pročitati? Ako ima toliko ravnodušnih recenzija onda to nije nikakav hir nekog recezenta ili urota protiv Biowarea. Igra je razočarala, i ljudi će je popljuvati jer su prethodnici nametnuli određene standarde.

Ljudi će ju popljuvati jer je to moderno i osjećaju se sigurno kad su dio mase.

Uostalom, Bioware je imao "slabijih" igara u zadnjih deset godina. Od DA2, SWTOR-a, do DA:Inquisitiona. Koji su to standardi?

Svi imamo internet i znamo kakve su recenzije. Čemu sad svatko mora uletit u temu i reći kak je igra sranje? Koja je svrha toga?

Odi na temu DA:I pa ćeš vidjeti istu priču, nasumični uleti, hračkanje, torrenti.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 12:57 (DeniZg).
15 godina
neaktivan

Ljudi su možda imali prevelika očekivanja na kraju igra i jeste razočarala.

Igra nije toliko loša ili neigriva, rekao bi osrednja, realna ocjena i jeste 6-7, tko je igrao prethodne nastavke naravno da će odigrati i ovo.

Igru baš žestoko pljuju oni koji nisu igrali access ili su razočarani što koristi nanoviji denuvo pa će vjerovatno morati čekati podugo, odnosno svi oni koji igru nisu niti igrali.

Cijena jeste povelika i ne vrijedi toliko, zato barem ima po netu uzeti ovih aktivacija i preći kampanju u offline modu ako ništa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 13:00 (zrimo).
Moj PC  
3 1 hvala 0
8 godina
protjeran

Govorim o standardima koje je postavila originalna ME 3 trilogija. Nije istina da je moderno pljuvati, mi živimo u vremenu ljigave političke i druge korektnosti, nikad se manje nije govorilo ono što se stvarno misli. I većina ovih koji su tu na temi izjavili da je igra loša su kupili onu pretplatu i osobno odigrali "demo". To im daje pravo da se popišaju po igri bez pardona.

My pleasure darlin

3 0 hvala 0
12 godina
zrimo kaže...

Igra nije toliko loša ili neigriva, rekao bi osrednja, realna ocjena i jeste 6-7, tko je igrao prethodne nastavke naravno da će odigrati i ovo.

Igru baš žestoko pljuju oni koji nisu igrali access ili su razočarani što koristi nanoviji denuvo pa će vjerovatno morati čekati podugo, odnosno svi oni koji igru nisu niti igrali.

Cijena jeste povelika i ne vrijedi toliko, zato barem ima po netu uzeti ovih aktivacija i preći kampanju u offline modu ako ništa.

Upravo tako.

I dodatno, igra ima i multiplayer, kojeg vjerojatno nitko nije propisno ni zaigrao da bi ga ocijenio, a koji sigurno diže vrijednost igre.

Bajdvej, bit razočaran što igra koristi Denuvo je kao da si razočaran što robna kuća po noći ne ostavlja otključana vrata da si mazneš šta ti treba. Boli me k. za Denuvo ako kupujem igre.

15 godina
neaktivan

Da, vidim i ja to Kappa, vidis da igra ima 98 metacriic i svi sto igraju govore da im je vrhunska... oh wait.  

Sarma
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
DeniZg kaže...
zrimo kaže...

Upravo tako.

I dodatno, igra ima i multiplayer, kojeg vjerojatno nitko nije propisno ni zaigrao da bi ga ocijenio, a koji sigurno diže vrijednost igre.

Bajdvej, bit razočaran što igra koristi Denuvo je kao da si razočaran što robna kuća po noći ne ostavlja otključana vrata da si mazneš šta ti treba. Boli me k. za Denuvo ako kupujem igre.

Osim što to nije skroz točno,naime trebalo bi te bit briga...Denuvo je strašno invanzivna vrsta zaštite koja ima pristup stvarima koje nemaju veze s samom zastitom igre...Da se o tome pročitaTI dosta materijala. Denuvo mi je više manje dealbreaker za kupnju bilo koje igre.

Ista stvar kao i preorder. ak se svi sudrzimo od tog debilizma onda necemo hranit sistem da to rade i s buducim naslovima. Same here

17 godina
Rocinante2112 kaže...

ak se svi sudrzimo od tog debilizma onda necemo hranit sistem da to rade i s buducim naslovima. Same here

Aha!

Vidi se kroz zadnjih tri godine kako to neće radit sa "budućim naslovima"!

Denuvo zaštita je uvelike usporila piratstvo i rijetko koja AAA igra ima dostupna day one na torentima i to je izdavačima jako bitno!

Ako misliš da će zbog sačice ljudi koji odbijaju igre sa Denuvo zaštitom izdavači napustit taj koncept zabrijo si gadno! Po Steamu se može vidjet da je puno više onih koji kupe igru nego onih koji po neogafu, bugu i ostalim forumima njurgaju o zaštiti i kako odbijaju kupit igru radi iste!

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 15:02 (doktor1).
11 godina
Rocinante2112 kaže...

Osim što to nije skroz točno,naime trebalo bi te bit briga...Denuvo je strašno invanzivna vrsta zaštite koja ima pristup stvarima koje nemaju veze s samom zastitom igre...Da se o tome pročitaTI dosta materijala. Denuvo mi je više manje dealbreaker za kupnju bilo koje igre.

Ista stvar kao i preorder. ak se svi sudrzimo od tog debilizma onda necemo hranit sistem da to rade i s buducim naslovima. Same here

Slažem se s preorder situacijom (i pošasti sequela, ali to je druga tema). No ovo za Denuvo koliko sam ja čitao nije točno - kad se inicijalno Denuvo anti-tamper pojavio, teoretičari zavjere su svašta seruckali od toga da uništava SSDove do toga da krade podatke: ništa od toga se nije pokazalo točnim.

Ako imaš link na članak koji dokazuje suprotno, svakako postaj ovdje. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 15:06 (Moloch).
13 godina

Zasto nisu napravili kvalitetan proizvod pa im ne bi trebao nikakav Denuvo i igra bi se sama od sebe odlicno prodavala, i vecina ljudi koji bi ju isprobali piratsku ako bi im se svidjela bi ju kupili... Primjer Witcher 3 koji se prodao debelo preko 10 milijuna primjeraka BEZ IKAKVOG DRM.

Ne, nego ajmo izdavati nedovrsene poluproizvode i uloziti 50% budžeta u represiju i neprobojnu zastitu, da ljudi moraju naslijepo kupiti nase sranje od igre.

Eto u tom je sav problem.

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...
Rocinante2112 kaže...

ak se svi sudrzimo od tog debilizma onda necemo hranit sistem da to rade i s buducim naslovima. Same here

Aha!

Vidi se kroz zadnjih tri godine kako to neće radit sa "budućim naslovima"!

Denuvo zaštita je uvelike usporila piratstvo i rijetko koja AAA igra ima dostupna day one na torentima i to je izdavačima jako bitno!

Ako misliš da će zbog sačice ljudi koji odbijaju igre sa Denuvo zaštitom izdavači napustit taj koncept zabrijo si gadno! Po Steamu se može vidjet da je puno više onih koji kupe igru nego onih koji po neogafu, bugu i ostalim forumima njurgaju o zaštiti i kako odbijaju kupit igru radi iste!

Pricas gluposti.

Takve zastite uglavnom trebaju igrama koje su nahypeani shit kojeg publisheri zele uvaliti kupcima bez da dobe pravu sliku.

Samo dio cijele strategije koje ukljucuju i preordere i DLCove.

(izbaci igru nezavrsenu, poberi lovu od preorderam, kad se ljudi krenu zaliti izbaci DLC za 5 dolara koji ipak prosiruje content, oni koji imaju original su primorani kupit ga da bi imali koliko toliko poboljsanu igru, nastavi s izbacivanjem DLCova)

Piratstvo ne steti gamingu, to je retardirana mantra EA i slicnih publishera u gamingu, tako i Kanye Westa u muzici, a nadam se da ju nisi popusio skroz.

Oni koji imaju novaca vecinom kupe igru koja im se svida. Ako nemaju novaca za igru nece ju ni kupiti.

Ja 100% svojih igara piratiziram i kupim naknadno one koje zasluzuju novac iz mog budeta koji je za zapadnjacke prilike poprilicno limitiran.

Kad ih kupim one stoje na Steamu/Originu jer sam ih vec ionako presao piratski.

Hebiga da imam placu 3k eura mozda bi i mene bilo briga pa bi ko debil sve preordero ali sam poprilico siguran da ne bi jer bi tako podrzavao sve losiji content u igrama.

Pogledaj samo igre koje nisu imale Denuvo, pa i one koje nisu imale nikakvu zastitu.

Sve one dobro produ financijski ako su kvalitetne igre, nijednu kvalitetnu nije unistilo piratstvo, ako im je uopce nastetilo.

Zapravo naprotiv, buduci da piratstvom do igre dode PUNO vise ljudi, jer su to ljudi koji si to ne mogu priustiti, ako je igra kvalitetna dobije masivni besplatni marketing.

Onog cega se boje EA i takvi jest da ce igraci prokuziti da su im igre proizvodi kojim muzu nas (vas) za pare i svaki put kad im uspije, to im je podrska da nastave s takvom politikom.

Ovo nema nuzno veze s Andromedom sto sam napisao, nego opcenito.

Andromedu cu piratizirat pa cu sam dat svoj sud...ako bude dobra kupit cu ju na steam saleu.

Ali sto sam zasad vidio...jaaaako je to daleko od ocekivanog...prosjek at best.

- Psiho246
17 godina

Ja samo kažem da izdavač neće napustit zaštitu koja se pokazala jako korisnom.

A ovo da na zaštitu ode 50% budžeta? Dali se imaju kakvi dokazi za to ili su brojevi onako, izvučeni od pozadi?

Izađe odličan AAA naslov sa Denuvo zaštitom - nema njurganja o gubitku budžeta na istu; izađe prosječan naslov sa Denuvo zaštitom odmah se spominje ubijanje 50% budžeta na istu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Denuvo je postao standard i sa tim se moramo pomiriti, znam da je mnogima teško podnijeti i meni je, ali ako čovjek baš želi odigrati neki naslov a nema love uvijek ima rješenje tipa sharing ili ako ništa možeš sačekati koji mjesec kakav sale ili malo duže ono izdanje.

Nisu ni izdavači ludi pa da im nije jasno da denuvo "bojkoriraju" ionako samo oni koji i ne misle kupiti igru, podržavao ti ili ne to je ionako sada standard.

Cilj je zaštititi igru po izlasku a kasnije pojedini naslovi čak i miču denuvo kao tipa Doom i Inside.

Preorderi jesu zlo, kao i early access igre.

Nitko i nije spomenuo MP koji je također solidan, svi se samo svezali facijalnih animacija i ismijavanja iste 3-4 jer je to trend.

Da je cilj uvaliti igru ne bi valja ponudili early access i trail od 10h za 4€ u kojem je svatko mogao procijeniti jel igra valja ili ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
doktor1 kaže...

Ja samo kažem da izdavač neće napustit zaštitu koja se pokazala jako korisnom.

A ovo da na zaštitu ode 50% budžeta? Dali se imaju kakvi dokazi za to ili su brojevi onako, izvučeni od pozadi?

Izađe odličan AAA naslov sa Denuvo zaštitom - nema njurganja o gubitku budžeta na istu; izađe prosječan naslov sa Denuvo zaštitom odmah se spominje ubijanje 50% budžeta na istu!

Naravno da karikiram, ali poanta stoji. Vidi gornji post od Psiho246 za dodatno objasnjenje, da ne pisem ponovo :)

16 godina
odjavljen
zrimo kaže...

Da je cilj uvaliti igru ne bi valja ponudili early access i trail od 10h za 4€ u kojem je svatko mogao procijeniti jel igra valja ili ne.

Samo što je EA besraman izdavač tako da je sve moguće kod njih... Uostalom, 4€ * ko zna koliko ljudi je to uzelo samo da proba  ME: Andromeda = profit. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
12 godina
Psiho246 kaže...

Takve zastite uglavnom trebaju igrama koje su nahypeani shit kojeg publisheri zele uvaliti kupcima bez da dobe pravu sliku.

Ovo je popis igara sa Denuvo zaštitom.

Dakle, po tebi su uglavnom sve te igre nahajpani šit? 

skank666 kaže...
zrimo kaže...

Samo što je EA besraman izdavač tako da je sve moguće kod njih... Uostalom, 4€ * ko zna koliko ljudi je to uzelo samo da proba  ME: Andromeda = profit. 

EA kao besraman izdavač je stara priča i vidi se da vi hejteri samo ponavljate što ste negdje pročitali na internetu.

U međuvremenu, EA daje besplatne open bete za svoje glavne hitove (BF1, SW Battlefront, FIFA, Titanfall), pa kome se svidi, kupi. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 15:38 (DeniZg).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Tko je uzeo samo zbog toga i navukao se njegova stvar jer to nije cijena Mass Effect traila nego accessa za preko 30 naslova, dakle realna i fair cijena.

Većina ne ponudi ni trail, niti demo za igre koje koštaju 60€, dakle treba biti malo realan, za to si dobio 10h gameplaya prije ljudi koji su dali 60€ za igru i još hrpu naslova za igrati mjesec dana.

Ljudima jednastavno ne možeš ugoditi jer očekuju da im bude serviran drm free day one naslov na torrentu i onda će opet pljuvati po igri koju ionako nisu kupili.

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sarma
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 15:49 (hari85).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

To je tvoj sshot?

Krenula igra na PS4?

17 godina

Nije. Sa gafa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ljudima je strasno tesko udovoljiti... Znam da ce me sad svi napasti, ali meni nikako nije sjeo novi Battlefield, jednostavno mi ne odgovara! Nije mi sjeo ni Witcher 3. Probao sam igrati vise puta iz pocetka i nakon par sati uninstall... Zato sam odigrao 6 sati single i 4 sata multi u Andromedi i zabavio sam se vise nego u ova dva naslova zajedno. Meni je to dovoljno da igru kupim "on day one" i ne trebam recenzente.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Sova kaže...

Ljudima je strasno tesko udovoljiti... Znam da ce me sad svi napasti, ali meni nikako nije sjeo novi Battlefield, jednostavno mi ne odgovara! Nije mi sjeo ni Witcher 3. Probao sam igrati vise puta iz pocetka i nakon par sati uninstall... Zato sam odigrao 6 sati single i 4 sata multi u Andromedi i zabavio sam se vise nego u ova dva naslova zajedno. Meni je to dovoljno da igru kupim "on day one" i ne trebam recenzente.

Ne vidim zašto bi te netko napao. Naravno da ćeš igrati ono u čemu uživaš i što te zabavlja, bezobzira šta drugi govorili ili pisali. Ako nalaziš zabavu u ME:A boli te briga kaj drugi pišu.

Mi, ili barem ja, sam pun soli jer sam jako puno očekivao od igre. Htio sam da bude epic nastavak na već epic trilogiju, a na kraju je ispao average ispr*ak, po ničemu poseban. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice