Igraci provjerite dioptriju

poruka: 103
|
čitano: 10.571
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Igraci provjerite dioptriju
Gremlin144 kaže...

Ima ljudi koji su postili 30 dana vodom i vid im se sa dioptrije 3 vratio na normalu. 

Kako za to nisam čuo ? 

Da, JA lično i osobno !
8 godina
protjeran
Anđeo bez falinge kaže...

Coca Cola prvo mora proći želučanu kiselinu a tek onda jetru.

to je mit o štetnosti cole.

Druga je stvar kod alkohola. Želučana kiselina ga ne može poderati kao što može colu pa se alkohol lako dovuče do jetre (laički).

Prije ćeš od cole dobiti gastristis, probleme sa želucem uopće.

Ovo nije istina, to ti mogu reć iz osobnog iskustva.

Neko iz moje kuće, relativno mlada osoba, završila je iznenada u bolnici, naravno izvršene su detaljne pretrage, a doktor je pitao od kada pije alkohol, jer su jetra bila u stanju kao kod alkoholičara, a ta osoba kapi alkohola u životu nije probala, ali zato je pila coca colu od jutra do sutra.

Cola je itekako štetna ako se pije konstantno i u količinama od cca 2 litre svakodnevno.

15 godina
Gremlin144 kaže...

Ima ljudi koji su postili 30 dana vodom i vid im se sa dioptrije 3 vratio na normalu. 

Kako za to nisam čuo ? 

Mozda zato sto nisi istrazivao nista u tom polju? :D

Zasto recimo bogati ljudi ne zele laserski skinuti dioptriju?

Zato sto ti oni laserom zapravo sjebu oko, ti vidis bolje ali sigurno ne zato sto ti je oko izljeceno

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 13:57 (Gremlin144).
8 godina
protjeran
honor8 kaže...

Neko iz moje kuće, relativno mlada osoba, završila je iznenada u bolnici, naravno izvršene su detaljne pretrage, a doktor je pitao od kada pije alkohol, jer su jetra bila u stanju kao kod alkoholičara, a ta osoba kapi alkohola u životu nije probala, ali zato je pila coca colu od jutra do sutra.

Cola je itekako štetna ako se pije konstantno i u količinama od cca 2 litre svakodnevno.

osobno iskustvo ne znači ništa.

Na žalost tvoje osobe iz obitelji vjerojatno ta osoba ima nekakve autoimune degeneativne promjene jetre pa su skočila jetrene transaminaze i sl.

Coca cola NIJE uzrok.

Da, JA lično i osobno !
14 godina
Mortiis kaže...

jbg, u ulici bile 4 optike na 50 metara. izabral sam onu gdje je radila teutonska prinzeza, fenomenalno tijelo,onaj njihov genetski mix kakvog nema kod nas a vecina zena im zbog sirih ramena izgleda ko transic. ali na njoj nije jako izrazeno pa izgledala prokleto dobro. sad vidim da su lece te koje mi mirko preporucil,biofinity toric. jbg, imaju veliku marzu, treba platiti komada.. uglavnom, te su mi koma, znaci problem je suho oko+radni uvjeti. los mi je njemacki,pa joj nisam uspio objasnit da mi treba nesto kao suze,pa mi je uvalila neki sprej kojemu u uputama nacrtano da spricas u zatvoreno oko, tako da sumnjam da su to te suze.. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 14:02 (phnx).
8 godina
protjeran

Na žalost tvoje osobe iz obitelji vjerojatno ta osoba ima nekakve autoimune degeneativne promjene jetre pa su skočila jetrene transaminaze i sl.

Coca cola NIJE uzrok.

Pa doktori su rekli da je to razlog kad su čuli da ne pije alkohol ali da pije kolu umjesto vode.

8 godina
protjeran
Gremlin144 kaže...

Zato sto ti oni laserom zapravo sjebu oko, ti vidis bolje ali sigurno ne zato sto ti je oko izljeceno

ajde ? 

Ne, bogati ne šišaju više laser. 

njima ugrađuju multifokalne intraokularne leće.

Da, JA lično i osobno !
15 godina
honor8 kaže...

Coca cola NIJE uzrok.

Coca cola ima umjetno bojilo u sebi koja moze unistiti jetru.

Treba jesti cim laganiju hranu i ne se prezderavati i sve se s vremenom vrati u normalu. Cak i stres moze biti uzrok, dode do poremecaja rada jetre pa se ti s njom zezaj dok se ona ne unormali. Ljudi ne znaju cjeniti zdravlje jetre i jedu otrov, a jos gore je kad si djecu sopaju s tim. Ne znaju sto cine

8 godina
protjeran
honor8 kaže...
Pa doktori su rekli da je to razlog kad su čuli da ne pije alkohol ali da pije kolu umjesto vode.

Zato što im se nije dalo istraživati uzrok.

Najlakše je reći upsss. nije alkohol,...nemoj piti colu.

ako nije Cola onda je hrana...

Ta osoba mora na temeljiti internistički pregled jetre, jer može imati daljih problema i vjerojatna je doživotna dijetalna ishrana.

Da, JA lično i osobno !
8 godina
protjeran
Gremlin144 kaže...

Treba jesti cim laganiju hranu i ne se prezderavati i sve se s vremenom vrati u normalu. Cak i stres moze biti uzrok, dode do poremecaja rada jetre pa se ti s njom zezaj dok se ona ne unormali. Ljudi ne znaju cjeniti zdravlje jetre i jedu otrov, a jos gore je kad si djecu sopaju s tim. Ne znaju sto cine

Neće ti od cole bit ništa ako ju piješ umjereno, možeš popit svaki dan času dvije i neće ti bit ništa, al problem je ako ju zamjeniš za vodu, općenito to važi za sve sokove.

15 godina
honor8 kaže...
Gremlin144 kaže...

Neće ti od cole bit ništa ako ju piješ umjereno, možeš popit svaki dan času dvije i neće ti bit ništa, al problem je ako ju zamjeniš za vodu, općenito to važi za sve sokove.

Mozda nece odma biti ali kasnije nakon 10 godina ces vidjeti promjene. Al sve ovisi od covjeka do covjeka nismo svi isti. Netko moze se i tusirat u njoj i samo od nje zivjet pa mu nece biti nista, a netko moze 2x tjedno pa ce za godinu dana imat probleme s njom

15 godina
neaktivan

Ova tema je otišla u krasni k*...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Mirko935 kaže...

Ova tema je otišla u krasni k*...

tema je evoluirala,sa ociju na alkoholizam,bolesti jetre i sl.. 

makar,frend koji je prvi uzel naocale jer mu je komp sjebo vid te pomogao u tome da skontam da sam i ja corav ko kosos je takodjer imao problema sa jetrom.. mozda ipak nije mu komp sjebo vid.. lik je skoro izgubio posao jer su na pregledu mislili da je tezi alkic zbog problema sa jetrom. ali zbog mladosti,nije imao nikakvi problema, makar smanjenom funkcionalnoscu, nosila se manje vise sa svime.. jbg.. lik se nije znao opustit kod klijeti i ulit koliko ide, uvijek neki finjak.. da je gustal u onom alkoholnom octu pinky farbe,godinama prije bi skontal da treba lijecit jetru.

nego, mislio sam preci na veganstvo i sun gazing, dali cu zbog problema sa vidom imat smanjen unos kalorija od buljenja u sunce?

8 godina
protjeran
phnx kaže...

A niko da se dotakne najteže bolesti koju uzrokuje dugo sjedenje ispred ekrana.

Kronični nejebitis. 

11 godina

Znači ovak vezano za temu/e...CocaCola--60HZ monitor  Čašica rakije--100+hz monitor 

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
honor8 kaže...
phnx kaže...

A niko da se dotakne najteže bolesti koju uzrokuje dugo sjedenje ispred ekrana.

Kronični nejebitis. 

AAAUUUUUUUUU... 

kad je dosel PUBG sam visel po twichu i igral malo sa klincima od oko 20.. stari moj, pa ima ih hrpa sa 20+ i da su djevci.. fakat,dobro da nije bilo brzog neta dok sam bil mlad, stavis pirata skidat i imas 8-12 sati da odes van,nacugas se, pofukas nekaj i sl.. a danas, kaj mores kad za skinut igru od 8 gb trebas izmedju 10min30sec i 11 min.. stignes samo bacit rucni rad. 

13 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
Gremlin144 kaže...

Kako za to nisam čuo ? 

pa puno bogatih sportasa je to radilo..kako to objasnjavas?

iako meni ima nekakve logike da se tim operacijama sjebe oko...

15 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

WTF ovo znači? 

15 godina
Mirko935 kaže...
Gremlin144 kaže...

WTF ovo znači? 

Pa s laserom ti "otopi" "višak" koji blokira ulaz svjetllosti u oko, a taj "višak" ti zamagljuje vid... A samo  je potrebna pravilna prehrana da izljećiš organizam od toksina

15 godina
Mortiis kaže...
Gremlin144 kaže...
Gremlin144 kaže...

Kako za to nisam čuo ? 

pa puno bogatih sportasa je to radilo..kako to objasnjavas?

iako meni ima nekakve logike da se tim operacijama sjebe oko...

sportašima je bitan dobar vid, i nemaju vremena prilagođavat prehranu itd.. usput im detoksikacija bi uništila trenutne sposobnosti u sportu.. A vid im uništi taj doping ili neki dodatak prehrani koji je toksičan za organizam, a kad si sportaš nemaš što razmišljat uzimaš što god je potrebno za uspjeh

15 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Pa s laserom ti "otopi" "višak" koji blokira ulaz svjetllosti u oko, a taj "višak" ti zamagljuje vid... A samo  je potrebna pravilna prehrana da izljećiš organizam od toksina

Višak?

Ok, ajde ti onda meni reci koju točno to hranu trebam jesti da izliječim oči. I koje točno "toksine" trebam izbjegavati. I koliko dugo traje ta terapija i tak...

15 godina
neaktivan

Kakvo topljenje viska, pobogu? 

Laser ti pali ocne misice da ih zategne. Tebi nije mutno zato jer imas viska necega preko lece, nego zato sto su misici oslabili i ne mogu fokusirati. 

Kakvo topljenje bokte nedo... 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Laser ti pali ocne misice da ih zategne. Tebi nije mutno zato jer imas viska necega preko lece, nego zato sto su misici oslabili i ne mogu fokusirati. 

Pali očne mišiće? Ti se isto zajebavaš ili...? Majkemi, više ne znam tko koga j* u ovoj priči.

15 godina
chutac kaže...

Ne kužim se u to što oni rade, ali s laserom priširuju nešto u oku da sva svjetlost pada u unutarnji dio oka, barem pretpostavljam

12 godina
neaktivan

Moram priznat da u životu nisam pročitala veću količinu pizdarija na jednom mjestu. Kakva jetra, kakvi toksini, prehrana i ostali bakrači. 

1) Suhoća oka nema apsolutno nikakve veze s jetrom niti radom jetre a još manje prehranom i ostalim glupostima koje su ovdje nadrobljene. 

Suhoća oka ima veze jedino i isključivo s nedovoljnom količinom i/ili lošom kvalitetom suza koje se proizvode. Razlog zašto ljudi koji rade na računalu svakodnevno imaju suhe oči je taj što se oko ne podmazuje dovoljno, tj zaborave treptati dok su pred računalom te s vremenom dolazi do isušivanja oka. Neki lijekovi mogu uzrokovati smanjeno lučenje suza pa samim time i isušivanje oka. Isto tako na smanjenu produkciju suza utječu i godine zbog čega se javlja najčešće nakon prelaska četrdesete. Vjetar kratkoročno može isušiti jer ubrzava isušivanje.

2) Lasersko uklanjanje dioptrije nije nikakvo paljenje viška. Laserskom operacijom oka se oblikuje rožnica. Postoji više vrsta operacija, ali uglavnom se sve svode na isto ispravljanje zakrivljenosti rožnice, bilo PRK-om u kojem se skida gornji sloj epitela pa radi laserom ispravak ili LASIK kojim se prvo stavlja poklopčić pa onda radi ispravak rožnice.

Razlog zašto mnogi ljudi ne odlaze na lasersku operaciju je taj da nemaju svi uvjete za operaciju. Dioptrija mora biti stabilna, ne mijenjati se više od godinu dana, biti manja od -10, +5 i astigmatizam manji od +5. Isto tako operacija nije moguća kod ljudi s tankom rožnicom. Da nakon operacije je moguće da se ponovno vrati dioptrija, ali radi se o staračkoj dioptriji koja se javlja kod manje više svih ljudi. 

3) Što se tiče špinata on sadrži lutein koji je dio zaštite mrežnice oka pa samim time konzumacija špinata može pomoći u povećanju količine luteina i poboljšanju vida. Ali samo i isključivo u slučaju makularne degeneracije oka kod koje se zbog bolesti makule postepeno se gubi centralni vid a ostaje periferni.Sve ostalo su priče za malu djecu u rangu Popaja.

Uglavnom Gremlin144  ne lupetaj jer očito nemaš blage veze o tome o čemu pričaš i melješ takve gluposti da je to nevjerojatno. Ostavi se čitanja kibidabi portala i pročitaj neku stručniju literaturu prije nego se odlučiš pametovati jer ispadaš smiješan. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.

8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

eo i još jednog potresnog svjedočenja. ništa nisam vidio, a onda se dogodilo ovo ... (nećete vjerovati!)

zurjeh u zaslon no jedino što sam mogao učinjeti bilo je nabava bijelog štapa koji je blututom povezan s računalom pa za fps-e ima i fors fidbek. nažalost, porazbijao sam sve uokolo trudeći se ne poginjeti jer su mi reakcije bile unešto sporije nego kod olinjalih hardkornjača. čak sam i svojeg labradora (fressen von snitzel, za prijatelje "ždero") vodiča zamoljeo da mi tumači zbivanja u igri, e ne bih li pobijedio mrske neprijtelje, ubio sve i vratio se sam. iznenada, jedne mrkle, maglovite i hladne noći, dok je vjetar fijukao oko moje trošne kućice, prijeteći razaranjem biblijskih prop(o)rcija, htio sam kliknuti na reklamu "ray ban ili ray charles - odlučite namah!" no vrh bijelog štapa (danke, ždero) pogodio je poveznicu na opskuran portal namijenjen slijepim gejmerima (koji nisu gej) koji je nudio (jasno, skuplje nego za obično topovsko meso) gejmerske savjete o podlim i prljavim trikovima koji ne samo da poboljšavaju vidne oranice i livade te neobrađena polja (i do 120 stupnjeva, ovisno o igri), nego vid i vraćaju, kao pošteni nalaznik. u hipu sam odlučio preuzeti rizik, jer nisam imao izgubiti išta osim svega, što i nije bogznašto. za 100% djelotvornu metodu tražijeli su samo moj štap, psa, računalo s oračunalnicom i periferijom te 207.634,23 EUR.

držao sam crnu kokoš pod lijevim pazuhom svake noći puna mjeseca na proplanku nadomak sela vesela, mantrajući "što na nebu sja visoko? mjesec je il' sivi soko?" držeći se desnom rukom za hemoroide u polučučećem položaju. to je trijebalo ponoviti 7 puta. usto, prehrambena dijeta sastojala mi se samo od sladoleda od školjaka sa senfom i češnjakom te obilnim porcijama nojeva mlijeka, naizmjence, 7 puta dnevno, radnim danom, a praznicima i vikendom samo 6. kao što vidite (ili ne, ako niste ovo prijobali), sve vidim i čujem i zato vam ovo pišem uz poruku: ne gubite nadu! nitko vam je neće naći i vratjeti. najbolje je da je zavežete lancem oko struka i tako se neće izgubjeti. a čovjek bez nade je poput riječne pastve bez vimena i krijeste. vjerujte, ne želite taj osjećaj, jer će vas zaboljeti tu i tu i malo ispod toga. sretno, kolege u nevolji!

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.10.2017 11:49 (Ajar).
Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Ne kužim se u to što oni rade, ali s laserom priširuju nešto u oku da sva svjetlost pada u unutarnji dio oka, barem pretpostavljam

Nije li logično prvo se malo upoznati s temom, a onda pričati o njoj?

ddarknessfairyy kaže...

Moram priznat da u životu nisam pročitala veću količinu pizdarija na jednom mjestu. Kakva jetra, kakvi toksini, prehrana i ostali bakrači. 

1) Suhoća oka nema apsolutno nikakve veze s jetrom niti radom jetre a još manje prehranom i ostalim glupostima koje su ovdje nadrobljene. 

Suhoća oka ima veze jedino i isključivo s nedovoljnom količinom i/ili lošom kvalitetom suza koje se proizvode. Razlog zašto ljudi koji rade na računalu svakodnevno imaju suhe oči je taj što se oko ne podmazuje dovoljno, tj zaborave treptati dok su pred računalom te s vremenom dolazi do isušivanja oka. Neki lijekovi mogu uzrokovati smanjeno lučenje suza pa samim time i isušivanje oka. Isto tako na smanjenu produkciju suza utječu i godine zbog čega se javlja najčešće nakon prelaska četrdesete. Vjetar kratkoročno može isušiti jer ubrzava isušivanje.

2) Lasersko uklanjanje dioptrije nije nikakvo paljenje viška. Laserskom operacijom oka se oblikuje rožnica. Postoji više vrsta operacija, ali uglavnom se sve svode na isto ispravljanje zakrivljenosti rožnice, bilo PRK-om u kojem se skida gornji sloj epitela pa radi laserom ispravak ili LASIK kojim se prvo stavlja poklopčić pa onda radi ispravak rožnice.

Razlog zašto mnogi ljudi ne odlaze na lasersku operaciju je taj da nemaju svi uvjete za operaciju. Dioptrija mora biti stabilna, ne mijenjati se više od godinu dana, biti manja od -10, +5 i astigmatizam manji od +5. Isto tako operacija nije moguća kod ljudi s tankom rožnicom. Da nakon operacije je moguće da se ponovno vrati dioptrija, ali radi se o staračkoj dioptriji koja se javlja kod manje više svih ljudi. 

3) Što se tiče špinata on sadrži lutein koji je dio zaštite mrežnice oka pa samim time konzumacija špinata može pomoći u povećanju količine luteina i poboljšanju vida. Ali samo i isključivo u slučaju makularne degeneracije oka kod koje se zbog bolesti makule postepeno se gubi centralni vid a ostaje periferni.Sve ostalo su priče za malu djecu u rangu Popaja.

Uglavnom Gremlin144  ne lupetaj jer očito nemaš blage veze o tome o čemu pričaš i melješ takve gluposti da je to nevjerojatno. Ostavi se čitanja kibidabi portala i pročitaj neku stručniju literaturu prije nego se odlučiš pametovati jer ispadaš smiješan.

Party-pooperica.  Pa ne možeš toliko inteligentnih informacija odjednom staviti u jedan post, sad više nitko neće lupetati totalne pizdarije...

15 godina
ddarknessfairyy kaže...

ne slažem se s tobom, zašto onda meni ako jedem recimo danas čips koji je jako slan, sutra vid slabiji?
Uvjeren sam da hrana ima velik utjecaj na vid. To što doktori govore, govore zato što su ih tako učili. Doktori ne koriste mozak nego samo znanje prenose i zato ne vjerujem našim doktorima. Kad god sam bio kod doktora kaže mi jedno, a ja se izljećim na sasvim drugi način, koji je prirodan.

Oni samo pišu recepte, a školu su završili samo da imaju diplomu, da mogu kasnije raditi taj posao, a pojma nemaju.

Možda ti lupetaš gluposti, a nisi ni svjesna? Jesi istraživala sama oko? 
A što može doveti do suhoće oka? Sve što jedemo ide kroz krv, tako da i naše suze ovise o čistoći naše krvi. 

Jedeš smeće cijeli život, nemaš otporan organizam na to i automatski ti se onečisti krv i od toga imaš trajne posljedice..

Detoksikacija nije brz proces koji traje par dana, ona može trajati godinama dok se prošisti cijeli organizam. 

Isto tako lako se udebljati, a mukotrpan je put da se smršavi na idealnu težinu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.10.2017 11:43 (Gremlin144).
15 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

ne slažem se s tobom, zašto onda meni ako jedem recimo danas čips koji je jako slan, sutra vid slabiji?
Uvjeren sam da hrana ima velik utjecaj na vid. To što doktori govore, govore zato što su ih tako učili. Doktori ne koriste mozak nego samo znanje prenose i zato ne vjerujem našim doktorima. Kad god sam bio kod doktora kaže mi jedno, a ja se izljećim na sasvim drugi način, koji je prirodan.

Oni samo pišu recepte, a školu su završili samo da imaju diplomu, da mogu kasnije raditi taj posao, a pojma nemaju.

A što može doveti do suhoće oka? Sve što jedemo ide kroz krv, tako da i naše suze ovise o čistoći naše krvi. 

Jedeš smeće cijeli život, nemaš otporan organizam na to i automatski ti se onečisti krv i od toga imaš trajne posljedice..

Detoksikacija nije brz proces koji traje par dana, ona može trajati godinama dok se prošisti cijeli organizam. 

Isto tako lako se udebljati, a mukotrpan je put da se smršavi na idealnu težinu...

hahahhahhaha

Što se tiče boldanog, potpuno je isti put. Udebljaš se jer unosiš više hrane, tj. kalorija nego što ti tijelo troši, mršaviš tako da unosiš manje nego trošiš.

Btw, ddarknessfairyy, sorry, čini se da sam podcijenio kolegu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.10.2017 11:50 (Mirko935).
15 godina
Mirko935 kaže...
Gremlin144 kaže...

hahahhahhaha

Što se tiče boldanog, potpuno je isti put. Udebljaš se jer unosiš više hrane, tj. kalorija nego što ti tijelo troši, mršaviš tako da unosiš manje nego trošiš.

Btw, ddarknessfairyy, sorry, čini se da sam podcijenio kolegu.

Misliš da je mršavljenje tako jednostavno? Zašto svi debeli ljudi odma ne prestanu jesti na mjesec- dva pa da se vrate na idealnu težinu?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice