Igraci provjerite dioptriju

poruka: 103
|
čitano: 10.553
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran

Igram PUBG u zadnje vrijeme i nekako sam skontao da mi je spotting game dosta los. Imam pristojan monitor, povelik, igra mi radi u 60fps, ono ne bi trebalo biti nekih problema. Bio danas kod staraca uzeo nesto da procitam i ne vidim nista procitati na slabom svijetlu, sve mi mutno. Kaze mi stari ti si slijep ko sismis, evo ti ove moje cvike pa probaj sa njima. Stavio cvike, vidim sve, skinuo cvike, ne vidim nista. Dao mi on neke sto je uzeo u ljekarni, divlja dioptrija, on ih koristi kad majstorise nesto. KOJE ODUSEVLJENJE KADA SAM UPALIO PUBG, VIDIM NEUSPOREDIVO BOLJE!!! Trebao sam to prije sam shvatiti, ali eto, bolje ikad nego nikad. Sutra ujutro idem pregledati oci. Uglavnom, ak vas boli glava dok nesto citate i ono kao da se mrstite, ak ne vidite na slabom svijetlu, ako su vam slova dok citate presitna - imate dioptriju. 

...
Moj PC  
2 6 hvala 1
13 godina
Re: Igraci provjerite dioptriju

Za ovo treba cijeli post?

Wow.

10 godina
neaktivan

Zamisli ako ne vidis dobro trebaju ti naocale. UFf

15 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Oh ne, kako smo dosad samo mogli živjeti u tolikom neznanju! 

stari moj 

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
Moj PC  
15 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hahahahaah pa ovo je vrh

Vidis bolje u PUBG-u, to je najbitnije

xFire: rebelsy | steam: rebelsy | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 21:37 (rebelsy).

13 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Sta je PUBG?

13 godina
Torent kaže...

Sta je PUBG?

Šta je život? šta je to hendikep? OBjasnice nam Evil Access cini mi se.

9 godina
neaktivan

Bolje ne pitaj.

Stvorili su već sektu 😂

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 21:46 (fer-de-lance).
15 godina
Torent kaže...

Sta je PUBG?

Ona lošija verzija Fortnitea 

Al' da, post je 10/10, hvala što si mi spasio život 

-
17 godina

Pretpostavljam da ti je ovakva reakcija bila.

Još kada nabaciš ćoroskope ima da haraš po PUBG.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
5 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Malo je lud post, ali ja sam odusevljen s tim kako vidim s cvikama i nije zezancija kada kazem da odete pregledati vid. Ja sam mislio da vidim 10/10 dok nisam stavio cvike. 

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Evil Access kaže...

Malo je lud post, ali ja sam odusevljen s tim kako vidim s cvikama i nije zezancija kada kazem da odete pregledati vid. Ja sam mislio da vidim 10/10 dok nisam stavio cvike. 

Bas svi? 

11 godina

Slažem se sa Evilom. Svi oni, a ne samo gejmeri, koji rade za kompjuterom trebali bi provjeriti vid, te se savjetovati sa oftamalogom.

Hoćete-nećete, ako ste konstatno pred monitorom, patiti će oči. Prije i kasnije.

Prije par godina počeo sam primjećivati probleme sa očima. Naime, u vidnom polju su mi se počele pojavljivati "mušice". To nije neposredno bila posljedica od rada ili zabave ispred kompjutera, nego od noćnog rada, načina života koji sam tada vodio dok sam bi izvan cijele priče sa ICT-om....

Otišao do specijaliste, te se oči jednostavno nauče "živjeti" sa tim, jer za moju dijagnozu nema lijeka. To je jednostavno starenje očiju.

Al' nema veze sve bih ponovio, što sam tada radio....

Nego, da ponekad mi smeta jako svijetlo, jel onda moje muhe počnu letiti ispred mojih očiju....

I moj savjet bi bio, da pripazite na zdravlje, te da svakako odete do specijaliste, da vidi koja vam je dijagnoza.

Ima tekst od bugovca Brekija koji bi vam možda mogao pomoći, ako imate konstatnih problema sa očima.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

Koja je to postavka? Jel to nešto kao reshade?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Da, svi mi smo rizicna kategorija. Ja sam mislio da je moj vid bez cvika normalan, ali sada vidim da nije. Sada brze izostrim pogled, neku texturu koja mi je bez cvika bila recimo samo siva sada vidim sa detaljima na njoj itd... Ovo je meni sokantno, tko zna koliko se vec naprezem i coram ko budala, a nije mi palo na pamet da odem pregledati oci.

...
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa to je do tebe i tvojeg razmisljanja, a ne jer ti netko nije rekao "ej cujes, mozda bi trebao...". Osim ukoliko si stvarno sakat, i to mentalno.

Primjetis da losije vidis, umorniji si, napetiji, i tako dalje.

Imas dvije opcije. Otici na pregled ili ne. Uzmes prvu opciju. 

Dodjes na pregled, dr. ti sve lijepo objasni, i ako je potrebno, uputi te sto dalje. Imas dvije opcije. Poslusati ga ili ne.

Pa koliko ljudi treba nositi naocale pa nece jer "ma ne trebaju mi sta ce mi, dobro je to sve", "ruzno mi stoje" i tko zna kakva opravdanja. 

Koliko ima takvih kao sto si ti mislio da imas 10/10 vision, pa uvjere sebe ostatak zivota da super vide, iako nakon 3 metra, pola stvari im se gubi i tko zna sto. 

Frend mi slabije vidi i treba nositi naocale, pogotovo dok vozi. Ima 29 godina. On to odbija, jer misli da je svemoguc. Iako je imao do sada 10 prometnih nezgoda, i dalje mu se ne moze dokazati. Tako da je to sve do pojedinca 

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 23:30 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ja nosim cvike vec puno godina a poceo sam nositi sa +0,25 a to je valjda najmanja dioptrija ali svejedno... AL ljudi me tjesili kao nema veze itd... Jos je to tabu....

0 0 hvala 0
15 godina
Ne znam ja s kim se ti družiš gdje je nošenje naočala/leća tabu..
-
17 godina

Zar nije bilo neko istraživanje da FPS igrice pizitivno utječu na vid? Vježbaš očne mišiće brzim izmjenama scena.

I'm silicon-based life-form
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svakim danom sve veća čuda na ovom forumu... Ako ne vidiš, trebao bi nositi naočale... Wow, totalno sam sad izvan sebe, nikad mi to nije palo na pamet.

Šta će tek biti kad otkrije da čak ni ne mora nositi naočale nego da može staviti čudo zvano kontaktne leće u oči i tako dobiti dobar vid... 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

lol drito... Nikad nisam čuo za takvo nešto... 

9 godina
odjavljen
The Unforgiven kaže...

Mirko935 kaže...
The Unforgiven kaže...

lol drito... Nikad nisam čuo za takvo nešto... 

Pogresan termin ;) Nije tabu ali narod to izbjegava iz svakakvih glupih razloga. Mene su tjesili sto ih nosim ;) Ko da me neko tjera ;)

13 godina

Ovisi valjda gdje živiš.
A i vremena se mijenjaju. Cure kad su bile mladje su mislile da ih nagrdjuju,sad nose naočale bez dioptrije jer im daje stariji izgled (a la profersorski).

Zašto mi uopce raspravljamo o ovome xD

15 godina

Moj stari je u mladosti (70-e) trebao nositi naočale ali nije, pošto je to onda fakat bila tabu tema, te je naravno danas ćorav ko kokoš. Pozitivna nuspojava je bila to što su mu cure govorile da ima "zavodnički pogled", a frajer škiljio da bolje vidi 

-
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Ulgavnom, bio sam na pregledu danas. Imam astigmatizam . Zvuci puno gore nego sto jest . Dobio sam cvike sa cilindrima, na jedno oko 0,5+ na drugo 1+, na tome drugom imam astigmatizam. To je skoro kao normalan vid, samo sto nije, pa se cesto niti ne otkrije taj poremecaj, ogromna je razlika sto sada sa novim cvikama brze usredotocim pogled i manje se naprezem da vidim. Bez cvika mi je sada kao da imam 150-200ms lag, eto da objasnim gamerskim terminom. 

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Evil Access kaže...

Ulgavnom, bio sam na pregledu danas. Imam astigmatizam . Zvuci puno gore nego sto jest . Dobio sam cvike sa cilindrima, na jedno oko 0,5+ na drugo 1+, na tome drugom imam astigmatizam. To je skoro kao normalan vid, samo sto nije, pa se cesto niti ne otkrije taj poremecaj, ogromna je razlika sto sada sa novim cvikama brze usredotocim pogled i manje se naprezem da vidim. Bez cvika mi je sada kao da imam 150-200ms lag, eto da objasnim gamerskim terminom. 

Koliki ti je cilindar na tom oku? Inače, možeš i leće nositi, praktičnije je, IMO. Možeš i sunčane bez beda koristiti onda itd.

8 godina
protjeran
Mirko935 kaže...
Evil Access kaže...

Koliki ti je cilindar na tom oku? Inače, možeš i leće nositi, praktičnije je, IMO. Možeš i sunčane bez beda koristiti onda itd.

Cilindar mi je 0,75 na tome i 80 stupnjeva axis, a na drugom mi je axis 85 stupnjeva. Uglavnom, to je skoro normalan vid, ali je sa cvikama ogromna razlika u brzini kako uocavam neke stavri dok igram, doslovno kao da imam lag bez cvika. Ovo se mozda nekome tko cita cini glupo, ali ja se ne mogu nacuditi kolika je razlika, a uopce nije neka velika diptrija niti ista.

...
15 godina
neaktivan
Evil Access kaže...

Cilindar mi je 0,75 na tome i 80 stupnjeva axis, a na drugom mi je axis 85 stupnjeva. Uglavnom, to je skoro normalan vid, ali je sa cvikama ogromna razlika u brzini kako uocavam neke stavri dok igram, doslovno kao da imam lag bez cvika. Ovo se mozda nekome tko cita cini glupo, ali ja se ne mogu nacuditi kolika je razlika, a uopce nije neka velika diptrija niti ista.

Prijatelju, tis' pomiješ'o nešto... Znači, prvo kažeš da ti je dioptrija +0.5 na jedno, +1 na drugo, da samo na drugom imaš astigmatizam, onda da imaš cilindar 0.75 na tom i 80° os, a na drugom 85° os. Os, iliti axis, imaš samo na oku na kojem imaš astigmatizam. Ako se želiš malo educirati:

How To Read Your Eyeglass Prescription - AllAboutVision.com

Inače, 0.75 je relativno malo. Kad smo već u toj priči i analogijama, ja na desnom oku imam Dsph 0.0 i Dcyl -0.75 i razlika mi je k'o između 1080p i 4k rezolucije. Malo je oštriji svijet, ali ništa ekstra. A na lijevo oko sam na cca 240p bez leće

I btw, koliko godina imaš? Nije mi baš jasan dio da nikad prije nisi išao na pregled vida, k'o klinac, prije upisa u školu, u školi na sistematskom, za vozačku, šta ja znam... Nego da si ovako totalno slučajno otkrio čari dobrog vida.

14 godina

takodjer imam taj astigmatizam.. mala dioptrija, -0,50  -0,75 ali radi toga corav ko kokos. nema sanse da igram bez naocala, previse naprazem oci onda. a lece su mi super za ljeto, da mozes stavit raybanke i buljit u curice, za gejmanje su lose, ne trepces pa se suse. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice