Dragon Age: Origins

poruka: 1.667
|
čitano: 694.243
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Dragon Age
Rhodin kaže...

ma revnanti tamo ni nisu za ubijat na low levelu, isto ko i high dragon kod urne... sve ima nesto sto treba ostavit za kanije, revnanta ima na svakoj vecoj mapi (u onim bocicama, ja ih naso 6, ne daje nista nazalost :/  )

Al su gadni za ubiti, znam kad sam prvog srel u Denerimu u jednom back alleyu - moral sam preskočiti taj fajt i vratiti se nakon nekoliko levela...

Živcira me onaj njihov pull.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

ma revnanti tamo ni nisu za ubijat na low levelu, isto ko i high dragon kod urne... sve ima nesto sto treba ostavit za kanije, revnanta ima na svakoj vecoj mapi (u onim bocicama, ja ih naso 6, ne daje nista nazalost :/  )

znam to sve jako dobro. no svejedno svugdje gdje ih vidim pokusam ih pobiti (ponekad budem i blizu toga). ali uglavnom to ce sve biti povratak na lokaciju i debelo ownanje kada zavrsim vecinu questova u igri. ponekad me ubija to setkaranje po lokacijama koje sam ocistio, i to samo zato jer idem rijesiti nekoga "velikoga". ali opet.. to mi se svidja kod ove igre. nije bas lagani prohod kroz igru (tipa pomeo ih vjetar ili u ovom slucaju neke od magija).

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Ne znam tko, ali netko se žalio da nema mjesta u inventaru za spellove - ne zaboravite da se spell traka može razvući cijelom širinom ekrana.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam ih nabaco,ima ih podosta :D   A igra je super...Zivio pc....

17 godina
neaktivan
Dragon Age

Pitanje u vezi Alistaira i blagi SPOILER.

Kada nađem njegovu sestru/ polusestru, Alisatair kaže da će on razgovarati sa plememenitašima (tako nešto) da joj popravi stanje, i nakon toga quest završava. Da li će on tj. ja imati prilike razgovarati sa nekim u vezi njegove sestre?

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Pitanje u vezi Alistaira i blagi SPOILER.

Kada nađem njegovu sestru/ polusestru, Alisatair kaže da će on razgovarati sa plememenitašima (tako nešto) da joj popravi stanje, i nakon toga quest završava. Da li će on tj. ja imati prilike razgovarati sa nekim u vezi njegove sestre?

Nisam sam to prešao pa neznam točno jer Shale mi je potpuno zamijenio Alistaira i nemam dovoljno važnih poklona da dobijem dovoljno odobrenje za quest, ali ukratko ovakvo nešto piše u DA guideu (nisam sam prešao pa neznam da li će ti pomoći ili ne):

Odi razgovarati s njim i tada imaš šansu da ga promijeniš. Ako ga ne odlučiš promijeniti i dalje će ostati isti Mr. Nice Guy a ako mu nabaciš nešto slično ovakvom odgovoru "Svi trebaju samo na paziti na sebe i to bi trebao znati" onda ćeš ga "očeličiti". Uglavnom ako ga očeličiš puno lakše ćeš ga nagovoriti na preuzimanje prijestolja, ženidbu za Anoru i seks u troje s Isabelom.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 11:30 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

da nipošto ne čitaju Deep Roads spoilere, jer to bi stvarno uništilo užitak...

Eh, da je samo tvoj glas razuma...

Teška ironija je da forumska tema jedne od najbolje izvedenih roleplay igara desetljeća vrije od spoilera i pitanja "kako?" i "što?" Ali tome su kumovali proizvođači - radili su duboki roleplay i istovremeno stavili mehanizam hero achievements koji može sudjelovati u bazi igrača i nabijati nekake bodove, navlakuša za nešto bezveze. Onda djeca navale "gdje je taj-i-taj armor?!" "kako se postaje taj-i-taj mage?!".

Zato pravi RP igrači lijepo neka istražuju i slijede liniju dijaloga prema sklonostima koje su zamislili, nema veze što se ovdje toliko spoila.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerd, ko te sili da čitaš spojlere?

Nisam pročitao ni jedan, jednostavno preskočim.
;)

P.S. Ajd više u DAO svijet. :)
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
Faerdhur kaže...

Zato pravi RP igrači lijepo neka istražuju i slijede liniju dijaloga prema sklonostima koje su zamislili, nema veze što se ovdje toliko spoila.

Osobno, nisam pročital ni 5% ove teme, a kamoli spoilere.

Od početka pa sve do par dana prije izlaska igre, bil sam uvjeren da bude to opet neki prokleti MMO pa nisam ni pažnju obraćal na ovaj, ispada fantastičan singleplayer naslov.

Prolazim igru vrlo detaljno, mnogi su već možda i završili sa 57 sati gameplaya...

Kakvi spoileri te muče, pravi igrači neće ih gledati, barem ne kod prvog prelaska ( amožda ni onda jer zanju isami kak se žele ponašati kod drugog), a "djeca" niti neće zaigrati duže od 5h bez čiteva ili prelaska na voljeni MW2.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Armor kaže...

Našli se pravi Osmijeh Sve sami aktivni autori "Dragon Age Origins BUG Online Walkthrough" Belji se

Šala mala, volim vas...

Danny_HR kaže...
P.S. Ajd više u DAO svijet. :)

Ne znam što mi se događa ni u mom osobnom roleplay životu, zbilja. Totalna zbunjola nekakva me snašla, pa ni ne pomišljam na igranje. Samo tu i tamo svratim, škicnem na forum i Lifehacker.com, skinem koju epizodu ili film i pogledam. Ne znam...

Ali javim se kad mi bude trebao walkthrough od vas, prijatelji, svakako... Namigiva

17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
M_dipl. kaže...

da nipošto ne čitaju Deep Roads spoilere, jer to bi stvarno uništilo užitak...

Eh, da je samo tvoj glas razuma...

Teška ironija je da forumska tema jedne od najbolje izvedenih roleplay igara desetljeća vrije od spoilera i pitanja "kako?" i "što?" Ali tome su kumovali proizvođači - radili su duboki roleplay i istovremeno stavili mehanizam hero achievements koji može sudjelovati u bazi igrača i nabijati nekake bodove, navlakuša za nešto bezveze. Onda djeca navale "gdje je taj-i-taj armor?!" "kako se postaje taj-i-taj mage?!".

Svaki spoiler je oznacen, ti ne moras citat i nitko te na to ne sili. Nisi bolji od drugih samo zato jer ne citas spoilere i nisi "odrastao" a drugi "djeca" jer pitaju di ce skupit neki armor. Ako nista drugo isti si samo si na drugom kraju ekstrema. Svako igra onako kako mu je zabavno i kako zeli, propovijedi nea smisla drzat, pogotovo ne ovakve. "pravi RP igraci" daj molim te lol, to je otprilike kao ona rasprava pro i nub u cod temi...

Meni se ova tema cini odlicnom, spoileri su oznaceni i vise nego dovoljno, vodi se odrasna i razumna rasprava, ako mislis da je u ovoj temi nesta ironicno posijeti temu za MW2 onda ces vidit haos Smijeh

16 godina
protjeran
Dragon Age

A kolko bi po tebi trebala biti stara djeca. Jer ja imam 14 godina i igram igru 13 sati bez čiteva ili ičega drugog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

... 

Onda djeca navale "gdje je taj-i-taj armor?!" "kako se postaje taj-i-taj mage?!".

hehe :)

upravo to.

ja, iako sam procitao nekoliko spoilera (nazalost.. ne stignem previse igrati a sve me zanima :o ) - brzo sam ih zaboravio a i ovako igram po svome. a oko "buildova". eeee
to se nikada ne mijenja. prvi lik, uvijek, ali uvijek, je elf mage.. jos ako postoje nekakvi fire/ice/lightning dmg spellovi.. taj je moj :) jos od davnih dana Eye of the beholder serijala, preko BG, BG2 i ostalih naslova :)
ali jedna stvar je u DA:O posebno divna. mage-ovi su konacno ono sto jesu - gospodari prostora i elemenata (uz sve ostalo). LoL. a ne da mi bratic kaze.. "sto se mucis ovdje? ja to pretrcao s barbarianom/warriorom ili nekim slicnim derivatom.

Cool

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
17 godina
Faerdhur kaže...
Danny_HR kaže...
Armor kaže...

Našli se pravi Osmijeh Sve sami aktivni autori "Dragon Age Origins BUG Online Walkthrough" Belji se

Šala mala, volim vas...

Ali javim se kad mi bude trebao walkthrough od vas, prijatelji, svakako... Namigiva

OMG, pa ti misliš ozbiljno, hoćeš prohod, kolko plaćašCool

P.S. Plaćeni smo za taj walkthrough ( skupina DAO BOG Dragon Age Origins Bug Online Gaming), trebala je biti tajna ali...neko je očito nekome šapnuo

Joke

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

posijeti temu za MW2 onda ces vidit haos Smijeh

Evo, sad sam bio. Normalan haos za taj tip igre, a punokrvnih spoilera tamo ne može biti zbog teške linearnosti igre. Nemoj mi samo, molim te, pokazati link na neki post u MW2 temi gdje netko pita "dečki, gdje je..." ili "dečki, kako..."

mesić555 kaže...

ja imam 14 godina i igram igru 13 sati bez čiteva ili ičega drugog.

Svaka čast, stvarno. Kao prvo čestitam što u tim godinama uopće igraš ovakvu RP igru, što se interesiraš, a kao drugo, čestitke što imaš živce to igrati bez cheatova. Cool Eto svijetlog primjera, nije nam budućnost baš tako mračna.

Ajde samo, raspitaj se slobodno za dijaloge, odluke i armore, sve ti je oprošteno, ali starkeljama nije. Namigiva

Armor kaže...
OMG, pa ti misliš ozbiljno, hoćeš prohod, kolko plaćašCool

P.S. Plaćeni smo za taj walkthrough ( skupina DAO BOG Dragon Age Origins Bug Online Gaming), trebala je biti tajna ali...neko je očito nekome šapnuo

Joke

He he, care... Smijeh Love that spirit, malo ih je koji kuže da nisam tako loš... Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 15:44 (Faerdhur).
16 godina
protjeran
Dragon Age

Ja inače jako volim igra RPG igre. Ali ipak ovo mi je prvi hardcore RPG koji igram.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mesić555 kaže...

Ja inače jako volim igra RPG igre. Ali ipak ovo mi je prvi hardcore RPG koji igram.

da? lijepo je vidjeti da se konacno vratio pravi predstavnik zanra i ponovno privlaci ljude. mislim da nisam solo kad kazem da mi je pun kufer pucacina (koje su .. ruku na srce sve iste bez obzira na "tematiku" i koliko god svi tupili o tome) ili MMO grind-festova (iako cim sam davnih dana procitao da bioware radi DA:O .. znao sam da je to to).

littlemeat, a sto si dosada igrao?

17 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...
mage-ovi su konacno ono sto jesu - gospodari prostora i elemenata (uz sve ostalo). LoL. a ne da mi bratic kaze.. "sto se mucis ovdje? ja to pretrcao s barbarianom/warriorom ili nekim slicnim derivatom.

Cool

Da, ali kakve veze ima kakvog si lika napraviš kada veći dio igre vodiš 4 različitih likova? Samo što prema tvome "glavnom" liku oblikuješ ostatak ekipe. Npr. ako si warrior tank, nećeš uzeti Allistara koji ima istu funkciju, ili ćeš njega početi skilati za DPS. Bitno ti je da je ekipa kao cjelina skladna. Možeš ti imati barbarina kao što kaže tvoj bratić, ali ako ti ostatak ekipe nije izbalansiran padat ćeš k'o zrela kruška.

Koliko sam shvatio, postoje male razlike u priči ovisno o podrijeklu kojeg si izabrao, ali mislim da možeš odabrati specijalizaciju glavnog lika koju hoćeš a da ne budeš inferioran prema nečijem drugom igraču.

17 godina
Dragon Age

Pa u principu jako ti ovisi grupa koju vodis o glavnom liku, je li dobar ili zao, ako je dobar mozes sve, ako je zao nemozes sve likove furat sa sobom jer ne da ce napustit vec ce se okrenut protiv tebe u odredjenim situacijama.

takodjer ako si tenk/warrior vjerojatno ces biti jedini u partyu, dakle zaboravi na preko 60% likova koje mozes furat sa sobom (samo su 2 rogua i 2 maga, ostalo su tenkovi/warriori sto mi malcice smeta, al kaj sad)

takodjer imajte na umu da je ovo prvi LOTR based naslov (3 skupine klasa: warrior, rogue, mage koje oblikujete prema tome sto zelite) koji su izdali (svi ostali bazirani su na "The legend of Drizzt" svijetu - xy klasa: CLERIC [u DA:O je to specijalizirani mage], mage, rogue, warrior, paladin, barbarian, sorcerrer ...) pa je utoliko i malo teze birati klasu jer ne znate sto tocno mozete ocekivati ako ne citate spoilere... ja sam zato biro prvo podrijetlo a prema tome sam (kao dwarf commoner) izmedju wara i rogua biro war, pa dalje specijalizacije po onome sto sam kroz dijaloge naucio iz igre, bez manuela ili guidova i sve sam detaljno prelazio i odusevljen sam i igrom i questovima i moram priznat samim teamom, nije mi falilo sto je max 4 umjesto max 6 na koje smo naviknuti iz (vecine) prijasnjih naslova

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Evo moje testne, nevaljane pokusne kombinacije od sinoć:

Ovo biti ne dobro :) Ovo biti ne dobro :)

Znači, uz mog lika i Wynn, ubacil sam po prvi put Shalea - koji nimalo ne opravdava fascinirajući izgled, a još bolju statistiku poboljšanu skupim kristalima....

Ovaj drugi patuljak (nemrem se sjetiti imena) obećaval je još više, pogotovo zbog uber sjekire al to samo zavarava..

Fala Bogu pa maksimalno koristi mogućnost sejvanja prije takvih poteza, tak da bum sad lako krenul s tog mjesta opet sa starom (sada konstantnom) postavom - Thor - Wynn - Leliana - Allistar

Možda je ipak svemu tome kriva i poprilično teška msijia (uz jaki spawn neprijatelja koji mrzim više od svega u igrama) spašavanja Branke (LOL), a još više to kaj sam već kasno i umoran to započel igrati.

Ipak, ta pokusna kombinacija zasigurno bude takva i ostala.

Jednostavno sam naučen na onu kombinaciju, a igra ne dopušta fino korištenje više skupina koje naravno nebi trebale biti vidljive kod istraživanja, samo kod bitke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

hehe, ja sam preferiral sebe (2H warrior, nakon ovoga berserker, a jos nesto kasnije champion/berserker) te wynn, morrigan, leliana kombo - leliana je dobila i ranger klasu pa sam imal tenka viska (uz neke korisne skillove tipa unlock i survivability, talente i songove) i to je bio ODLICAN kombo barem za mene, vidim da svi preferirate shale ili alistera u teamu, ali ja se leliane ili morrigan naprosto nisam mogo odreci (wynn jos manje, pogotovo kaj sam na hard igral, iako je morrigan na kraju bila i spirit healer), pogotovo kaj wynn ima

SPOILER:

onaj specialni ability koji joj daje spirit da joj se ekstremno brzo puni mana, a kod aktivacije dobije instant 60-80% manapoola i nesto kao zbuni protivnike - ovo je bio lifesaver u nebrojenim situacijama

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Pa u principu jako ti ovisi grupa koju vodis o glavnom liku, je li dobar ili zao, ako je dobar mozes sve, ako je zao nemozes sve likove furat sa sobom jer ne da ce napustit vec ce se okrenut protiv tebe u odredjenim situacijama.

takodjer ako si tenk/warrior vjerojatno ces biti jedini u partyu, dakle zaboravi na preko 60% likova koje mozes furat sa sobom (samo su 2 rogua i 2 maga, ostalo su tenkovi/warriori sto mi malcice smeta, al kaj sad)

Da li je lik dobar i zao ovisi o tebi a ne o tome da li je tvoj lik warrior ili mage, ja sam o tome govorio.

Možda je odabir klasa što se tiče ekipe malo nebalansiran, ali meni to ne smeta. Ono što sam ja htio reći je da je svejedno koju klasu lika odabereš, na kraju ćeš uvijek voditi barem po jednog magea, warriora i rogua i njih razvijati kao da su glavni lik.

@ Armor: screen kao da si uzeo od mene, samo štp je moj glavni lik human warrior. I meni se ne sviđaju baš mogućnosti ovog patuljka, ali bilo mi ga je žao ostaviti u gradu Osmijeh

Što se tiče golema, on je jako koristan kao tenk. Moraš mu nabildati skilove za privlačenja neprijateljske pažnje i onda dok svi udaraju po njemu ti udaraš po neprijateljima sa damage dealerima. I tada moraš samo paziti samo o zdravlju golema, a on može puno izdržati. Ako je pak malo neprijatelja, prebaciš ga u damage dealer mode i tada imaš tri lika za sam damage a Whynn koristiš za support.

17 godina
Dragon Age

SPOILER

tog Oghlena (patuljka) slobodno ostavite u gradu, pridruzuje vam se automatski na zadnjoj mapi stogod ucinili, ne morate ga cijelim putem imat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jastreb kaže...

@ Armor: screen kao da si uzeo od mene, samo štp je moj glavni lik human warrior. I meni se ne sviđaju baš mogućnosti ovog patuljka, ali bilo mi ga je žao ostaviti u gradu Osmijeh

Što se tiče golema, on je jako koristan kao tenk. Moraš mu nabildati skilove za privlačenja neprijateljske pažnje i onda dok svi udaraju po njemu ti udaraš po neprijateljima sa damage dealerima. I tada moraš samo paziti samo o zdravlju golema, a on može puno izdržati. Ako je pak malo neprijatelja, prebaciš ga u damage dealer mode i tada imaš tri lika za sam damage a Whynn koristiš za support.

Ma sve je sad ok.

Do sad sam evo igral ali sa svojom starom, provjerenom družinom

Stara, moćna družina Stara, moćna družina

Kod mene je već dugo tenk moj lik.

No ne samo tenk, već i killing spreeCool

Sad sam stavil samostrel i Allistaru i defaultno ima njega.

3 strijelca i jedan moćni patuljak.

Kombinacija se vrlo lako pretvori u normalnih 2+2 ili pak 3 melee + Wynn.

Moj Thor je lud s Edgeom, kojem sam stavil još +5 struju i +5 led runese.

I da, niš ja ne prebacujem, nikakve taktike.

Ja uživam u borbi i sam im dodjeljujem svaku akciju.

16 godina
neaktivan
Dragon Age

Napokon sam uspio skinuti igru i jucer je igrao sat i pol. Nije mi jasno kako davati iteme drugom liku u grupi.

Probao sa draganjem itema nece, u chatu sa likom nemam nikakve opcije trade il slicno.

Dal je to blokirano na pocetku prvih misija ili sam corav?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jastreb kaže...

Da, ali kakve veze ima kakvog si lika napraviš kada veći dio igre vodiš 4 različitih likova? Samo što prema tvome "glavnom" liku oblikuješ ostatak ekipe. Npr. ako si warrior tank, nećeš uzeti Allistara koji ima istu funkciju, ili ćeš njega početi skilati za DPS. Bitno ti je da je ekipa kao cjelina skladna. Možeš ti imati barbarina kao što kaže tvoj bratić, ali ako ti ostatak ekipe nije izbalansiran padat ćeš k'o zrela kruška.

Koliko sam shvatio, postoje male razlike u priči ovisno o podrijeklu kojeg si izabrao, ali mislim da možeš odabrati specijalizaciju glavnog lika koju hoćeš a da ne budeš inferioran prema nečijem drugom igraču.

nisi shvatio poantu. :)

poanta price je da u dosta igara mageovi su prikazani kao gospodari elemenata etc i svi ih postuju ili ih se boje, dok ti kad igras takvoga lika, sto god da odabrao od specijalizacija jednostavno nemas bas takav osjecaj moci. u DA:O je mage ono sto jest.. ranjiv, ali ako se koristi kako treba, cuva ga se, onda je ono sto uistinu i jest. ne znam, mozda sam ja zaboravio vec na stare, klasicne RPG-ove.. ali osjecaj igranja s mage-om mi je u DA:O potpuno sjeo.
to ti govorim u smislu da u DA:O s mage-om kontroliram situaciju. npr... grupa od 7-8 bedaka ne uspije niti doci do mene nakon malo boljeg slaganja 3-4 spella. warriori uglavnom cekaju ako se koji probije (a to jedino mogu lieutenanti ili bossovi).
naravno da tim treba biti izbalansiran.. a i tu imas milion opcija - sve ovisno o sklonostima i zeljama. no to je nesto potpuno drugo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 8:28 (Littlemanbeingerased).
17 godina
protjeran
Kyrdet kaže...

Napokon sam uspio skinuti igru i jucer je igrao sat i pol. Nije mi jasno kako davati iteme drugom liku u grupi.

Probao sa draganjem itema nece, u chatu sa likom nemam nikakve opcije trade il slicno.

nemoraš "davati" iteme

jednostavno uzmeš kontrolu nad likom kojem želiš nekaj obući...odeš u inventory i equipaj ga...jednostavno

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
17 godina
neaktivan
Kyrdet kaže...

odes na inventory.. pojavi ti se screen lika kojega kontroliras i inventory s desne strane. iznas lika imas strelice desno-lijevo - mijenjanje "aktivnog lika" i onda ga samo equipas.

16 godina
neaktivan
Dragon Age

Hvala na odgovorima ali sam malo krivo postavio pitanje. Mislio sam kako moj lik koji je pokupio neko oruzje da ga da drugom liku.

Procitao sam negdje desni klik na item i da ima opcija give to party member, naravno ja tu opciju nemam. Dal tu opciju dobijem poslije ili postoji neki drugi nacin. Nervira me da mi se neki lik u grupi mlati sakama a ja u inventoru imam sjekire i mace a nemogu mu ih predati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa objasnili su ti gore...
Koji ti dio nije jasan?

Sve šta pokupiš, nevažno s kojim likom ide u isti inventory.

Preuzmeš kontrolu nad likom kojem želiš equipat oružje i odeš u inventory i equipaš.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 10:00 (Danny_HR).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice