DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.064.817
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: DayZ (standalone)

Sumnjam.

Igra je CPU bound a CPU ti je za muzej.

10 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ok hvala i tako sam je vec narucio probat cu pa javim

0 0 hvala 0
17 godina
Meni sa OC i5 na 4GHz igra radi srednje zalosno tak da ono, nemoj se cudit ako ti bude igra radila na 2 fps.
Najveci i ogroman minus im je taj engine koji nije u stanju baratat sa vise jezgri a graficku ignorira te je vise za ukras.
13 godina

Upravo tako. Kako god okrenes igra koristi samo jednu jezgru,profitiras samo ako imas visok clock (ima jos par stvari koje utjecu al to najvise).

Generalno razlike u fpsu neces primjetit sa raznim opcijama u igri,jedino što utjece na fps su sjene (u gradovima najvise),sve ostalo ja drzim na high i nevidim razliku neku.

11 godina
DayZ (standalolne)

Hah jao sto se fino lupaju TD. Pa nitko ne cita sta pise kad se ulazi u igru, a svi lupaju I Understand xD.  Pa ko te tjera da kupujes,a ne znas u kakvom je igra stanju. Uopce nema videa na YT-u pa se iz toga nije moglo zakljucit. Vjerojatno u zivotu  nikad niste potrosili uzalud 27€, odnosno neki i manje pa vam je jako zao. 

Odjednom su svi game developeri i inzenjeri pa znaju kako je radit u tom famoznom engineu :D

Pustite ljude da rade svoj posao, valjda oni znaju sto je najbolje za tu igru. 

A sto se tice optimizacije, na YT-u ima hrpa videa gdje ekipa objasnjava kako poboljsati fps. Pa eto probajte. Mene su oci prije jako pekle zbog niskog fpsa, ali sad me puno manje bole ;)

battlelog: marinacsmrad
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
josip23zg kaže...

pozz ljudi jel bi ja moga igrati dayz na min konfi? imam

amd athlon II x4 631

4 gb ddr3

nvidia gf 9500gt 512 mb

asustek F1A55-M LX R2.0

win 8.1 pro

5fps

mamice su štrukle pekle. meni nikaj nisu rekle
12 godina
mrakky kaže...

ovak odlučil sam ga kupit day z SA negdije 21-22.7, od periferije kaj mi potrebno, ovak imam 5.1 sistem i majk na logitechovoj kameri (c170)  i imam sluške medusa nx stereo il da piknem neki 5.1 headset? (naravno miš i tipkalo imam)
zanima me na čemu se bolje čuje odkud dolazi pucanj i tak to (pretpostavljam 5.1 headset)

Khmmm...Zvuk je u bugu,tako da ces cesto past mrtav,bez da si cuo metak.Tako da mozes imati periferiju i sam hardware od 10 000 kuna,ali djabe ti je.

13 godina

Nebi rekao da je to bug. Dobis hs u glavu tak ti svejedno jel cujes metak il ne, tj. nema teoretske sanse da ga cujes (osim ako je lik više od 1 km udaljen),al i onda ako te zdrma u glavu svaka cast. U svim drugim slucajevima ces cut kako ti frcaju oko glave,al ak te zdrma i first shot je i nebitno je jesi ga cuo...

12 godina
Rocinante2112 kaže...

Nebi rekao da je to bug. Dobis hs u glavu tak ti svejedno jel cujes metak il ne, tj. nema teoretske sanse da ga cujes (osim ako je lik više od 1 km udaljen),al i onda ako te zdrma u glavu svaka cast. U svim drugim slucajevima ces cut kako ti frcaju oko glave,al ak te zdrma i first shot je i nebitno je jesi ga cuo...

Dokazano je da postoji bug u igri u vezi pucnja,koji se ne cuje od kuda dolazi.A ti pricaj sta hoces.

11 godina
DayZ (standalone)

Endymone, zasto toliko hejtas i stisces TD? :D

battlelog: marinacsmrad
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
marinac88 kaže...

Endymone, zasto toliko hejtas i stisces TD? :D

na svakoj temi ista rasprava se vodi/la .....pa td tu postoji da se stisne šta ne?! to se trebate žalit adminu da ga ukine ako vas toliko jede to što je nekom fora pritisnit td.....nemojte se s tim glupostima u životu zamarat barem nećete mladi posjedit.....

Team32Ipe77
17 godina
Endymon kaže...

Dokazano je da postoji bug u igri u vezi pucnja,koji se ne cuje od kuda dolazi.A ti pricaj sta hoces.

Ispravi me ako grjesim al mislim da je to u nekim od zadnjih patcheva korigirano (ili su pokusalikorigirati) te da sad radi kako treba. Naravno jos nije rjesen problem s "ghost sounds" reload, hrana, otvaranje flase mada su u dev blogu reklida su to rjesili u sljedecem buildu. (iako ko ce njima vjerovat) :D

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

čini mi se da u trenutnom experimentalu nema fantomskih zvukova.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nema. Bar ih ja nisam cuo..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
10 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

intel dual core 2.5

nvidia geforce 9500 gt (512mb)

2gb ddr2

ok, mogu pokrenit na low, koliko FPS, i naravno, oce bit FPS dropova?

0 0 hvala 0
17 godina
Low ili High igra ulogu u gradovima, a u gradu svi imamo malo fps-a.
Ne bude ti igrivo ili bude uzas od 10 fps.
12 godina
DayZ (standalone)

Stavis view distance u configu na 200m i ima da leti igra.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
walw2us kaže...

intel dual core 2.5

2gb ddr2

Igra bi se dala unakazit da ti radi, a koliko ce to ugodno iskustvo biti, neznam.

LoL acc THCJoshi
13 godina
neaktivan
walw2us kaže...

intel dual core 2.5

2gb ddr2

jednostavno...NE

Team32Ipe77
11 godina
neaktivan

ja imam i5 4690K nisam jos ni pipnio OC i meni se dayz fenomenalno vrti... imam u gradu izmedju 25- 30 fpsa,a izvan i preko 60, stvar je u tome da mi je dayz na SSD-u pa vjerovatno zbog toga,  ali nemoj mi omalovazavat i5-icu xD

samo si sredi launch opcije i malo prckaj po .cfg file-ovima i sredit ces si :)

15 godina
neaktivan
wucko kaže...

ja imam i5 4690K nisam jos ni pipnio OC i meni se dayz fenomenalno vrti... imam u gradu izmedju 25- 30 fpsa,a izvan i preko 60, stvar je u tome da mi je dayz na SSD-u pa vjerovatno zbog toga,  ali nemoj mi omalovazavat i5-icu xD

Nije do SSD-a, ja imam OC-an 4690k i na maximalnim postavkama u gradu imam cesce 15fpsa nego 20, a kamoli 25 o kojima ti pricas. Jedino smanjenjem postavki tekstura mogu dobit igrivi fps, ali onda mi se ne renderaju zgrade u daljini, itd.

LoL acc THCJoshi
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 15:09 (Jonja).
13 godina

Imho ne dobiva se puno sa smanjivanjem postavki u igri jer ovak i onak sve odradjuje jezgra proca,jedino što sam primjetio da utjece na fps su shadows. Sve ostalo mos na high imat,makes no difference,just looks prettier.

SSD mozda daje 2-5 fpsa (i to je upitno),razni testovi su na netu postavljeni i ništa nije pouzdano.

11 godina
neaktivan
Jonja kaže...
wucko kaže...

Nije do SSD-a, ja imam OC-an 4690k i na maximalnim postavkama u gradu imam cesce 15fpsa nego 20, a kamoli 25 o kojima ti pricas. Jedino smanjenjem postavki tekstura mogu dobit igrivi fps, ali onda mi se ne renderaju zgrade u daljini, itd.

neznam onda u cemu je shema... ja samo velim kako je meni... neki dan sam cak probo i snimat gameplay i mogu reci kako također mi je bilo i vise nego igrivo... 

e sad kako nekome bude igrivo a nekome ne stvarno nezz...samo znam da sam si naredio u igri postavke i stavio launch opcije, cfg nisam pipnio... 

vrtim sve na high, stavio sjene na low i iskljucio oblake, AA mi je MXAA ili tako nekako ispravite me ako grijesim... i to mi je malo boostalo fps i eto imam oko 30ak fpsa i netrza skoro pa nista.. da se pohvalim :P

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 15:21 (wucko).
13 godina

Meni je naredba -winxp donijela 5 fpsa.

Svuda je ok,jedino u masivnim gradovima tanka mi fps na 20,ali ispod 20 nejdem nikad.
Što je za moj komp više neg dobro jer sam na amd-u a igra više voli intele...Da ne spominjem i stari hard od 8ipo godina.

11 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

Svuda je ok,jedino u masivnim gradovima tanka mi fps na 20,ali ispod 20 nejdem nikad.
Što je za moj komp više neg dobro jer sam na amd-u a igra više voli intele...Da ne spominjem i stari hard od 8ipo godina.

pa eto vidis... nije ni tebi tolko lose... a ko zna do ceka ovisi igra, istina da vise voli intel ali nije ni amd za bacit ;)
svejedno ... eto ako je neko voljan bacit neki raid po chernu nek me doda na steam ; wuckoo   pa da malo ugrijemo puskice :P

13 godina
wucko kaže...
Rocinante2112 kaže...

pa eto vidis... nije ni tebi tolko lose... a ko zna do ceka ovisi igra, istina da vise voli intel ali nije ni amd za bacit ;)
svejedno ... eto ako je neko voljan bacit neki raid po chernu nek me doda na steam ; wuckoo   pa da malo ugrijemo puskice :P

Voli visoki takt proca jer samo jedna jezgra gura igru. Moj radi na 4.6 pa pomaze. Probah spustit klok na 3.5 (kako je stock) i vid vraga,ode fps u vrazju mater :D

Eh sad,neznam tocno zbog čega voli intel više od amd-a bice do arhitekture procesora (jednostavno su bolji intelovi).

11 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...
wucko kaže...
Rocinante2112 kaže...

Voli visoki takt proca jer samo jedna jezgra gura igru. Moj radi na 4.6 pa pomaze. Probah spustit klok na 3.5 (kako je stock) i vid vraga,ode fps u vrazju mater :D

Eh sad,neznam tocno zbog čega voli intel više od amd-a bice do arhitekture procesora (jednostavno su bolji intelovi).

jeste.. to je tako za sada, a nadajmo se kad ubace novi render da ce se stvari znatnije poboljsat... drugog izbora nemamo nego cekat :/

15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

meni u nekim situacijama padne najniže do 22-23 fps-a, ali u glavnom imam preko 25 u gradovima.. proc 3570k @ 3.8, SSD stripe 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Al matematika je u mene vrlo jednostavna. Ako mi se PVP-a po elektru stavim texture na low i igram ko covjek na 40fpsa. Ako igram po veresniku samo stavim sve max i opet dobro. Kada su texture na low izgubite malo na renderanju udaljenih objekata, ali to vam ionako ne znaci nista jer ste u elektri.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

25-30

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice