DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.066.949
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Pozdrav, bas sam igrao sad malo prvi put i cini se jako zanimljivom, a bit ce jos bolja kad malo skuzim kako sve funkcionira. Sad me zanima, kako se sejvaju promjene kontrola i da li je to moguće? Nisam nikako navika na ovo WASD i sad bi prebacija sve na strelice i oko strelica tipke, međutim kad to ucinim nekad se ne sejva uopce, a nekad u igri rade dok ne stisnem opet pauzu i onda se sve vrati na staro.

I da moze li se mijenjat lik ili bas moram bit Kinez u crvenoj majci? Napravim bijelca i stavim ga kao default, ali opet sam isti...Nije mi toliko bitno nego cisto pitam je li moguce i kako to napravit?

Trebam malo proucit i sa gamepedie posto se prvi put susrecem sa ovim tipom igre... :)

0 5 hvala 0
17 godina
Re: DayZ (standalone)

Jucer na vecer smo malo kampirali na NWA i vrebali hopere te nadobudne lootere koji hrabro trce prek centra airfielda ko da su sami na svijetu ;)
Nas troje smo se zbuksali u kontrolnom tornju, vatrogasnoj na katu i jedan na krovu.
Prva zrtva prezivila s ranjavanjem te nakon bandaze je zgibal off. Nakon mog odlaska su decki rijesili dvojicu, a kasnije smo se opet skupili i nastavili vrebanje.
Na kraju je ubijeno šest ljudi a mi smo izgubili dvojicu. Sam bog pa sam ostal živ i čuval mrtva tijela dok si dečki nisu došli po opremu tak da nismo nimali nikakve ozbiljne gubitke.

Moja preporuka je odjeb M4 i prelazak na Mosina jer M4 sucksa na vecu udaljenost od 50 metara. Ono pucal sam po likovima pola sata da bi jednog ranil a drugog promasil. Pucal sam metak po metak a oni po meni rafalno. Nikak ih pogodit kak spada a oni nisu ni blizu bili da me pogode. Nakon smrti jednog kolege uzel sam njegovu pusku i lika headshootal na 200 m samo tako. FU M4

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 10:04 (NEW_MAN).
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

mene jučer roknuli u Chernogorsku full zgiranog {#} na punom serveru bilo je 40 igrača i poplava bambija , a jedno 7-8 ih je fasovalo {#}

inače , puno mi je zanimljivije ovak bez opreme bauljat nego full zgiran ,barem mi je sad zanimljivo. {#}

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

mene jučer roknuli u Chernogorsku full zgiranog {#} na punom serveru bilo je 40 igrača i poplava bambija , a jedno 7-8 ih je fasovalo {#}

inače , puno mi je zanimljivije ovak bez opreme bauljat nego full zgiran ,barem mi je sad zanimljivo. {#}

Također :)

Uspjela sam jučer preživjeti i napad sjekirom i dvojicu snajpera (skroz neki divlji server), ali me zato lejm pad s prvog kata dokrajčio. :)

Jel igrate štogod po night serverima? Trta me tam solo :)

Origin: Tetka_HR - Steam: MaliPero - Raptr: Ukulele - XBL: Mala Perica
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Igrao sam ja, ali na serveru di ni gamma ne pomaze, nevidis nista bez flashlight... jednog ubio u gradu prije elektre, drugog pustio , treci me ranio pa sam pobjegao u sumu iznad obale , krenem da cu uplait flashlight kad ono "ruined", pa sam trcao sumom uokolo 20 minuta sve dok nisam pao odnekud i umro jer nisam nista vidio

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ukulele kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Uspjela sam jučer preživjeti i napad sjekirom i dvojicu snajpera (skroz neki divlji server), ali me zato lejm pad s prvog kata dokrajčio. :)

najgora moguća smrt i nadam se da će to ispraviti sa prvim sljedećim patchom! :)

night mi ja totalni kaos, ali baš totalni tak da te žišku ;))

nego , jučer sam upalio action mirilis da pogledam fps.

u gradu chernogorsku među zgradama mi je katastrofalan fps=čak pada do 17 što je mizerno!

igram na 1920X1080 ,isklječni blur i ambient occlusion i te nepotrebne stvari koje ubijaju fps,ali mi je ostalo na high, čak sam i shadows pogasio,

mene sad zanima jel postoji neka fora da si "podignem" kak fps ili je to baš do igre?

inače kad sam na otvorenom ili bilo gdje na mapi osim među tim zgradama fps je čist solidan 35-40 pa čak i naviše ide sve ovisi.

ali kažem, među zgrada pada da zaštekava.

17 godina
DayZ (standalone)

bok, mislim da po pročitanom na ovoj temi uzimam sigurno igru, tj, ako bi netko mogao potvrditi jer se može napraviti svoj key layout, ljevak sam pa imam problema sa default postavkama...

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 11:38 (ZgGost).

2 0 hvala 0
16 godina
ZgGost kaže...

bok, mislim da po pročitanom na ovoj temi uzimam sigurno igru, tj, ako bi netko mogao potvrditi jer se može napraviti svoj key layaout, ljevak sam pa imam problema sa default postavkama...

developeri su totalni amateri i upitno je hoce li igra uopce biti optimizirana i glavni problemi riješeni

Sramota je kad pogledaš mod i što su postigli u više od 2 godine - s tim da novi update-i donose više problema nego što poprave

Ma da je neki profesionalniji team radio na standealone-u platio bi duplu cijenu -

DayZero može imati tisuće zombija, radi respawn i zombija i itema, može se ući skoro u isti broj zgrada kao i u Standaloneu i naravno ima životinje, kuhanje, vozila, zombiju su glupi ali još uvijek 1000 puta bolji nego u Standaloneu i zapravo imaš osječaj apokalipse

Da standalone je u alphi ali moja poanta ovoga je koliko je lošije optimizirani Standalone i da ta - Server - Client - arhitektura je bila apsoultan bullsh!t - Čini mi se da Rocket i ekipa prvi puta radi na razvijanju igre 

Moj savjet je da pričekaš još kojih mjesec dana pa da se vidi kako će nastaviti novi patchevima jer trenutno su jedan korak naprijed - tri nazad. Igra je bila igrivija prvi dan izlaska nego sada "AMATERI"

17 godina
Ali je sve jedno igriva i zabavna a za tih pisljivih 180 kn se za vikend nemres ni posteno zabavit.

Istina sve je lose isprogramirano ali to je jer koriste engine koji nije napravljen za tako nesto. Previse itema, previse svega a jos nema ni deset posto od onoga kaj dolazi.

Na kraju dana mi je igra zakon radi ekipe i atmosfere a to ne mogu kupiti nikakvi novci.
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ma drito , za tih 180 igra ne da vrijedi nego je fenomenalna bez obzira na bugove s kojima se susrećem!

definitivno igra ima potencijala!

dajte molim vas recite jel ima kakvih fora za bolji fps?

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Igra je zakon

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ukulele kaže...

Da nisi slucajno pala sa one konstrukcije pored trafo stanice? Ono kad s obale kreneš cestom prema unutrašnjosti. Sinoć je jedna ženka u plavoj majici tresnula s prvog kata pored mene.

13 godina
BlueMax kaže...

Da nisi slucajno pala sa one konstrukcije pored trafo stanice? Ono kad s obale kreneš cestom prema unutrašnjosti. Sinoć je jedna ženka u plavoj majici tresnula s prvog kata pored mene.

Jok, u Elektrozavodsku sam tresnula. (južnije)

Bio je doduše neki čičica tamo, ali bez geara pa sam ga pustila da loota okolo jer sam bila nakrcana max i još mu kažem di ima dobrih stvarčica.

Mislim da se jako razveselio kad sam mu sletila pod noge :)

13 godina
acca kaže...

Da standalone je u alphi ali moja poanta ovoga je koliko je lošije optimizirani Standalone i da ta - Server - Client - arhitektura je bila apsoultan bullsh!t - Čini mi se da Rocket i ekipa prvi puta radi na razvijanju igre 

Proizvod ti nije čak ni u alphi, nego u pre-alphi, ako misliš da razlike nema, onda GJ...

Nego, ovo ti čak nije ni "igra" još, ovo je u jednu ruku... testni poligon. Izdana je da se skuplja feedback od igrača, a s vremenom će se nadograđivati i biti će bolja.

Pa na samom Steamu su napisali ovo, citirat ću:

"WARNING: THIS GAME IS EARLY ACCESS ALPHA. PLEASE DO NOT PURCHASE IT UNLESS YOU WANT TO ACTIVELY SUPPORT DEVELOPMENT OF THE GAME AND ARE PREPARED TO HANDLE WITH SERIOUS ISSUES AND POSSIBLE INTERRUPTIONS OF GAME FUNCTIONING."

Pa veoma je jednostavno, ako pronađeš bug(ove) zaleti se ovdje i ostavi feedback http://feedback.dayzgame.com/my_view_page.php

A i igra je bolja odrađena nego što je mod bio nakon izlaska. Trebalo je njemu isto dosta dugo da se stavi na klimave noge.

Ubi bene, ibi patria.
13 godina
DayZ (standalone)

Mali tutorial za DAYZ rookies !

1.steam->library->dayz->desna tipka->properties->set launch options-> -cpuCount=2 -nosplash -noPause -maxMem=6144 (cpu count ovisno o broju jezgri na vasem pc , maxmem-ovisno o tome koliko MB ram imate) (preskace intro splash)

2.c:documents:dayz other profiles:ime.DayZProfile

https://www.dropbox.com/s/6ifs1yaylrbsi0d/g3ar.DayZProfile u configu su postavke naredene da izvlaci max fps ( low detalji). (zamjenite ime configa sa svojim imenom configa)

3.Nisam bas testirao no pisu da fps povecava ako disable steam ingame community

steam->settings->ingame->enable steam community in-game (makni kvacicu)

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ukulele kaže...
BlueMax kaže...

Jok, u Elektrozavodsku sam tresnula. (južnije)

Bio je doduše neki čičica tamo, ali bez geara pa sam ga pustila da loota okolo jer sam bila nakrcana max i još mu kažem di ima dobrih stvarčica.

Mislim da se jako razveselio kad sam mu sletila pod noge :)

Sad sam jos sigurniji da si to bila ti. Poziciju sam valjda krivo ucrtao jer se ne sijecam bas najbolje a i ne igram puno pa mi je slaba orjentacija.

Spawnao sam se 5 minuta ranije a onda poklon s neba :))))

ako ti je kakva utjeha, ubili su me vrlo brzo nakon toga.

13 godina
BlueMax kaže...

Sad sam jos sigurniji da si to bila ti. Poziciju sam valjda krivo ucrtao jer se ne sijecam bas najbolje a i ne igram puno pa mi je slaba orjentacija.

Spawnao sam se 5 minuta ranije a onda poklon s neba :))))

ako ti je kakva utjeha, ubili su me vrlo brzo nakon toga.

Hah zakon :)

Ali znala sam da će te netko koknut, jer sam par minuta prije čula pucnjeve i naletila na dva leša :D

17 godina

Ja sam se jucer navlekel na ubijanje playera i sad igram samo na NWA. Ima da kempam uz tv i kokice, ono ne budem se maknul dok neko ne naleti na pusku.

Mi smo hopali prek tri servera koji su 40/40 sve dok nismo nasli jedan koji ima ljude na NWA. Ono dojdes na server 40 ljudi i sve kuce pune loota i nikog nema na aerodromu.

Jedino kaj je stvarno u k i kaj me živcira je zvuk. Ono totalno je u k. Lik stoji u kuci kraj mene i puca a ja ne cujem ili obrnuto, ja pucam a on nema pojma da je pocela akcija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 13:01 (NEW_MAN).
13 godina
neaktivan
ZgGost kaže...

bok, mislim da po pročitanom na ovoj temi uzimam sigurno igru, tj, ako bi netko mogao potvrditi jer se može napraviti svoj key layout, ljevak sam pa imam problema sa default postavkama...

Da može se. Danas sam bas ponovo namjestio i radilo je sve. Sad tek vidim gore kakve sam gluposti pisao i zasluzeno sam pobrao par TD-a {#}

Također i lik se može mijenjat, ali tek kad te ubiju. Ja sam jucer odma starta igru pa mi je zapamtilo tog Kineza koji je bio po defaultu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 15:52 (axest).
16 godina
DayZ (standalone)

Jedan predobar gif{#}

Moj PC  
15 0 hvala 2
17 godina
protjeran
DayZ (standalone)

Koji god put izabrali na pocetku,zavrsimo kao Guverner ,izgleda ne moze biti drugacije za sada.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Ja sam se jucer navlekel na ubijanje playera i sad igram samo na NWA. Ima da kempam uz tv i kokice, ono ne budem se maknul dok neko ne naleti na pusku.

Mi smo hopali prek tri servera koji su 40/40 sve dok nismo nasli jedan koji ima ljude na NWA. Ono dojdes na server 40 ljudi i sve kuce pune loota i nikog nema na aerodromu.

Jedino kaj je stvarno u k i kaj me živcira je zvuk. Ono totalno je u k. Lik stoji u kuci kraj mene i puca a ja ne cujem ili obrnuto, ja pucam a on nema pojma da je pocela akcija.

jučer smo igrali na istom serveru (vidio sam tebe i ZeNGe CRO) i poslao sam poruku prek Steama, al nisi odgovarao pa me zanima na kojem TS-u ste? 

ja sam trenutno na NEAF pa bih vam se pridružil (mosin + PU scope).

17 godina
Nisam videl poruku sry. Poslal sam ti TS podatke.
eurots8.gameservers.com:9199
W3llc0m3
13 godina
neaktivan
acca kaže...
ZgGost kaže...

bok, mislim da po pročitanom na ovoj temi uzimam sigurno igru, tj, ako bi netko mogao potvrditi jer se može napraviti svoj key layaout, ljevak sam pa imam problema sa default postavkama...

developeri su totalni amateri i upitno je hoce li igra uopce biti optimizirana i glavni problemi riješeni

Sramota je kad pogledaš mod i što su postigli u više od 2 godine - s tim da novi update-i donose više problema nego što poprave

Ma da je neki profesionalniji team radio na standealone-u platio bi duplu cijenu -

DayZero može imati tisuće zombija, radi respawn i zombija i itema, može se ući skoro u isti broj zgrada kao i u Standaloneu i naravno ima životinje, kuhanje, vozila, zombiju su glupi ali još uvijek 1000 puta bolji nego u Standaloneu i zapravo imaš osječaj apokalipse

Moj savjet je da pričekaš još kojih mjesec dana pa da se vidi kako će nastaviti novi patchevima jer trenutno su jedan korak naprijed - tri nazad. Igra je bila igrivija prvi dan izlaska nego sada "AMATERI"

ja od pre-alphe nisam puno više ni očekiva ali bez obzira na sve igra je zabavna u društvu,a nadamo se da ce je s vremenom popraviti i da ce to sve skupa sličit na nešto kvalitetno  {#}

Team32Ipe77
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

evo spawnam se bez ičeg , lutam uzduž obale ,vidim svaka moguća vrata su otvorena,sve su kuće prazne, nemam hrane, nemam pića, čak niti ruksak jedino sam pronašao pajser 

naletim na jednog bambija poput mene ,nemremo se ni potuć kak spada kak smo jadni i kažem mu ajd prati me i tak on krene samnom , te se nakon dva tri kilometra samo izgubio :)

i tako ja gladan ,žedan ,bez ičega po obali reko idem do broda tam je bingo ziher :)

opet naletim na nekog tipa koji mi se onak približi da vidi kaj imam , prvo mi digne ruku ja mu srednjaka (slučajno) , ponovo podignem ruku i napišem mu hi, i vidim tip vadi sjekiru ,

ništa ja automatski štukija bacam ,dižem ruke da sam brži ,a ovaj me brije ulovit sa sjekirom i tip odustane nakon par stotina metara.

i tako ja idem po obali prema brodu(još uvijek gladan i žedan) naletim na neku kućicu i vidim bug, sjekira viri kroz zid kuće i brže-bolje uzimam je u ruke i gaas.

dolazim na brod, vidim tipa kak leži lol i brzo sjekira i udri.

imao je nekaj vode kaj sam popio nabrzaka i nekaj špageta kaj sam zguto prije neg sam ih otvorio jer je bila kritična situacija :)

i tak bauljam po kabinama i vidim lika full zgiranog ,a on mene nije skužio i okolo počnem bježat gledam di se muva i tip je odjednom stao nekaj pokupiti, 

i ja onak mučki iza leđa bam sjekirom bam još jednom ,krvari tip i bježi ko curica, ništ , ja za njim i udri po njemu :)

nakon par udaraca nije mu tip pao na pod nego je stajao ali šiklje krv na sve strane i brže bolje uzimaj gear.

jaooo šta je sve tip imao, perverzije :)))))))

i tak ga opeljušim , i još par puta udarim sam svojom sjekirom i ne pada, u to uzimam njegovu onu vatrogasnu i udarim ga i iz prve je samo legnuo :)

sve u svemu odličan ulov ,full sam zgiran i sad pičim na nogomet pa kad se vratim silujem bambije cijelu noć bmk 

{#}

ovo je prvi lik :) ovo je prvi lik :)
ovak je jedno vrijeme stajao valjda bez svijesti :) ovak je jedno vrijeme stajao valjda bez svijesti :)
ovdje sam zalio dobar ulov :) ovdje sam zalio dobar ulov :)
ovo sam trenutno :) ovo sam trenutno :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 19:17 (ZeNGe_CRO-mt).
Moj PC  
1 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Najveca dilema u igri...

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 19:50 (2702).

4 1 hvala 1
17 godina
DayZ (standalone)

Mjenjam steam acc: BioShock Infinitive, Metro 2033, Metro Last Light, Planetside 2, Serious Sam HD: The Second Encounter za Day-Z, acc ili key ili gift, svejedno.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina
DayZ (standalone)

Šime, neboj se, neću ti ništa, samo mi reci da li još slučajno imaš malo onog fažola u konzervi?

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
2702 kaže...

Najveca dilema u igri...

Jednostavno, ima li oružje? Ako ima, ubij bez pitanja.

Ubi bene, ibi patria.
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

taman idem na nogomet i gledaj šta sam pronašao {#}

morao sam puknut jedan penal :) morao sam puknut jedan penal :)
Moj PC  
6 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice