Daiblo 3 grafički problemi

poruka: 12
|
čitano: 2.198
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Bok,

Imam relativno dobar komp za D3 - Intel i5 2500, 4GB RAM, SSD, i grafička Radeon 4870 (1GB). Prema specifikacijama trebalo bi biti sasvim dovoljno za D3 u nižim detaljima, da ne govorim više nego dovoljno za cutscenes.

No, D3 mi svako malo zaštekne na pola sekunde, ondako sve ide lijepo ali svako malo trzne, bez obzira koji nivo detalja stavio. Vrlo neugodno za igranje, kao da te svako malo netko pikne s prstom. Nije da smeta jedamput-dvaput ali kad ne prestaje onda fakat živcira. Ali nije samo to: čak i cutscenes koje bi trebale biti fluidne kao film štekaju. Nevjerojatno ali istinito. Ostale igre tipa Skyrim lete bez problema, nigdje drugdje nemam problema s grafikom.

Potražio sam problem i vidio da se dosta ljudi koji igraju D3 tuže na službenim Blizz starnicama za ovo, čak i ljudi koji imaju setupe od 2000 eura. A kaj je najgore frend mi ima slabiji komp sa sličnom grafičkom (nVidia doduše) i njemu sve lijepo radi. Da li netko ima sličan problem ili ideju kako ovo riješiti? Hvala unaprijed.

PS Driveri su novi, kod updatea drivera sve maknem iz registrya i detaljno počistim stare drivere, imam Win 7 64bit, odličnu internet vezu bez lag-a, WoW mi radi na najvišim detaljima ko vurica.

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Daiblo 3 grafički problemi
Imas li dovoljno free prostora na ssd/hardu, inace jako je ovisan o brzini diskova! kako ti se ponasa d3 kad upalis v-sync? Inace taj d3 je stvarno zbagiran,meni je vrtio ventove na grafi na 100%! Probaj pa javi!
||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina

taj D3 stvarno ovisi od osobe do osobe, ja sam imao dosta problema kad san ga kupija i onda ništa pribacija account na frenda i njemu sve radi bez ikakvih problema. Nakon nekog vrimena san odlučija ponovo pokušat i sad kupija ključ sa US regije i sve bez problema radi. Probaj deinstalirat kompletan setup i sve iz registra i opet instalirat.

Gadget freak
13 godina
protjeran
No sto se tice tog konstantnog stekanja je najvjerojatnije zbog harda/ssd u sto sam se i sam uvjerio u vise navrata,ako ikako mozes staviti d3 na neki drugi hard ili ssd uvjeren sam da ce ti problem nestati! E da jos pitanje ti sa ssd sve u redu tj pisanje i citanje je kakvo bi otprilike trebalo biti za tvoj model?lp
13 godina
neaktivan

Imam Corsairov 90GB SATA III SSD, makar ga nisam benchmarkirao mislim da sve radi kako treba, od kad sam ga stavio komp leti. D3 mi je instaliran na njega direktno i imam još oko 10GB slobodnog prostora.

V-sync: mislim da bez njega radi još gore, onda stvarno igleda kao da imam grafičku od 64MB. Nažalost interne opcije grafike u D3 nisu pomogle, probao sam kemijati i oko V-synca, fore/background FPSa, sve detalje na minimum itd, jedino što se razlikuje je izgled same igre ali je štekanje i dalje prisutno.

Znači disk bi mogao biti problem? Ne bi mi nikad palo na pamet :) Jel mi je bolje onda reinstalirat D3 na normalan veliki HDD ili natrag na SSD?

13 godina
protjeran
Naravno da sve leti u winsima kad je seek time kod ssd-a 0.1ms, no problem stvara d3 koji konstantno ocitava nove podatke levela i grafike i sprema ih na hard pa kod nekih sistema dolazi do gusenja iako nebi trebalo,nisi bio jedini s tim problemom! Ja osobno za taj tvoj slucaj znam,jer sam ga ja i par frendova dozivjeli,a sad uvijek moze biti nesto trece!lp
13 godina
neaktivan

U svakom slučaju hvala za reply, jedva čekam isprobati! {#}

13 godina
neaktivan

Nakon provjere sam vidio da je D3 instaliran na HDD koji ima još hrpu slobodnog prostora, a ne na SSD kako sam mislio prije. HDD je neka klasika 7200 RPM. Da li ima smisla deinstalirati i ponovo instalirati D3 na isti disk ili na drugi HDD istih performasni, hoće li se što promijeniti ili dobijem identičnu stvar?

16 godina

Meni je Diablo na WDu Blue, 7200 RPM i radi mi normalno, tako da možeš probati, ne košta ništa (osim vremena reinstalacije).

13 godina
protjeran
Nemoras instalirati nista,d3 radi najnormalnije i ako ga samo kopiras!lp
15 godina

Ukoliko ti nista ne uspije probaj ovo http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5149178443 . 

Meni je pomoglo jako jer sam imao hard koji je bio star oko 6-7 god. Na kraju sam kupio novi WD black pa na njemu radi sve kako treba, takoder i frend mi je imao isti problem koji je rijesio na ovaj nacin. 

Takoder jesi li siguran da je do grafike, jel ti fps padne ili je mozda do necega drugog, jesi probao pogledat latenciju u igri kad se to dogodi. 

Pitam iz razloga sto sam imao jedno neugodno iskustvo za svojim internet providerom(bnet) da bi nakraju shvatio da je dio problema bio kod njih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala za link, baš budem probao pa da vidim da li bude razlike ako prebacim MPQ fileove na USB drive.

Najbolji mi je komentar ispod originalnog posta: "I knew the soulstone USB drive we got with the special edition had it's purpose" {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice