Call of Duty: WWII

poruka: 537
|
čitano: 147.933
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Call of Duty: WWII
fila2208 kaže...
lobotomac90 kaže...
fila2208 kaže...

ima tko da igra mp da mi testira kako mu se puni procesor?

meni nakon što sam stavio 1060tku, proc radi an 100% i imam nenormalne stutere radi toga.

Može netko vidjeti kako se ponaša cpu dok igra u msi-ju ili nešto, hvala.

https://www.reddit.com/r/WWII/comments/73gmmf/100_cpu_usage_on_i5_4690k_at_39ghz/

Isti problem imam i ja, doduše igram se na laptopu ali je također u pitanju gtx 1060 i i5 procesor koji radi od 80 do 100%. Igra mi radi na high detaljima na lockanih 60 fpsa prvih 10-ak minuta i onda kreće problem, svakih otprilike minutu mi padne fps sa 60 na 1 na sekundu i vrati se opet na 60 fpsa, primjetio sam da je gpu usage kad se dešava to na 0% što opravdava pad fpsa, e sad zašto se to događa nemam pojma. Iako danas sam uspio odigrati 4 War partije bez ikakvih dropova, doduše stavio sam sve na low, a neki dan mi je i na low detaljima bio prisutan problem,a i na community-ju vidim da se dosta ljudi žali na frame dropove i optimizaciju.Čak sam pomislio da je možda zbog nedostatka rama jer imam samo 8 gb ali sam vidio da pojedinci i sa 16 gb rama imaju isti problem.

Hvala na odgovoru.

Danas sam stavio 1060 u komp i ona je hladna, preko kurca odradi sve što treba ali proc je na 100 stalno. Nema smisla, ne vjerujem da je i 4670k odjednom obsolete, a nije nikad ni zaštucao, i sad će na jednom codu, ofc. 

Molim vas može tko još vidjeti malo usage i uključiti se u raspravu, da vidimo u čemu je bed. 

Hvala 

Ma do optimizacije igre je, mislim da ne možemo ništa tu dok ne izađe patch. Ja već tjedan dana istražujem kako što podesiti ali vidim da jednostavno nema smisla...gledam jedan Witcher 3 mi radi na High, Ultra detaljima na 60 fpsa fluidno bez ikakvih dropova, Dirt 4 na max također leti,novi Tomb Raaider radi isto bez navedenog problema, samo ovo zeza...Jedino mi ostaje još opcija da probam sa 16 gb rama jel bi išta pomoglo, ali neću ih ubacivati sigurno još neko vrijeme tako da jedino ostaje nada da će patch ili novi driveri nešto popraviti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.11.2017 23:11 (lobotomac90).
11 godina

Probaj pogasiti nepotrebne pozadinske programe i monitoring softwere,i onaj game bar od windowsa 10 zna raditi probleme,također i geforce expirience.Meni je Bo3 uvijek imao te sttuter i fps dropove kad god mi je bio upaljen evga afterburner u pozadini i prikazan OSD u igri a igram na i7.Sad se vrti oko 50% ali na 1440p tak da nisam mjerodavan za i5.Uvijek možeš probat malo kloknut taj i5 ako već nisi čisto da eliminiraš takt/jačinu procesora u igri.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
12 godina
neaktivan

meni je isto cpu usage 100%, mislim da na launchu nije bilo tako nego da su nesto sje*ali sa patchem

uplay: dr.levak | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

https://community.sledgehammergames.com/t5/Sledgehammer-Games/CALL-OF-DUTY-WWII-GAME-UPDATE-11-21/ba-p/10507670

novi update:

• Double XP for all MP Modes starting at 10am PST Wednesday, November 22, and continuing through 10am PST Monday, November 27. 
  • Winter Carentan Map – Our first Seasonal Community Event for Call of Duty: WWII titled “Winter Siege” starts 10am PST on Friday, December 8, and will run until early January.
  • Ranked Play – Ranked Play Season 1 launches on console on Friday, December 1.
  • HQ - daily login bonus and new challenges, and just maybe some winter spirit.
  • Game Updates – Next week, we’ll have a game update that contains many important changes including map exploit fixes, UI improvements, fixes to issues with Party, connectivity optimizations, and more. Listening to fans and looking at global match data, we adjusted the BAR (increased recoil), reduced the flinch-reduction in the Primed Basic Training, fixed the “snaking” exploit while crouching and proning repeatedly, and fixed an important bug with the smoke grenade. We are currently play testing a reduced flinch over all weapon primaries, and will look to update once we verify the balance across all weapons remains. Stay tuned for more exciting news on changes coming, including new game modes launching during our Winter Siege event.

Senior IT Consultant
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina

A di je ranked za pc jebem im mater kad moram bit prost?

ranked na konzoli? Hrpa klinaca se natječu ko bolje koristi aim assist? I svi 360 no scopeaju jedni druge ffs

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
lobotomac90 kaže...

Ma do optimizacije igre je, mislim da ne možemo ništa tu dok ne izađe patch. Ja već tjedan dana istražujem kako što podesiti ali vidim da jednostavno nema smisla...gledam jedan Witcher 3 mi radi na High, Ultra detaljima na 60 fpsa fluidno bez ikakvih dropova, Dirt 4 na max također leti,novi Tomb Raaider radi isto bez navedenog problema, samo ovo zeza...Jedino mi ostaje još opcija da probam sa 16 gb rama jel bi išta pomoglo, ali neću ih ubacivati sigurno još neko vrijeme tako da jedino ostaje nada da će patch ili novi driveri nešto popraviti.

Neće ni izaći, rijetko kad poprave igru nakon izlaska, bilo tko ne samo oni.

Ma igra mi troši 7gb rama, grafika je na 70% a proc na 100 stalno, znači u HQ,. u menu, stalno, sve jezgre na 100%. Gledam po netu, jači procesori su istlo na 100 pa koji kurc da jedan 15 4670k odjednom bottleneck moš mislit.

ZGamer kaže...

Probaj pogasiti nepotrebne pozadinske programe i monitoring softwere,i onaj game bar od windowsa 10 zna raditi probleme,također i geforce expirience.Meni je Bo3 uvijek imao te sttuter i fps dropove kad god mi je bio upaljen evga afterburner u pozadini i prikazan OSD u igri a igram na i7.Sad se vrti oko 50% ali na 1440p tak da nisam mjerodavan za i5.Uvijek možeš probat malo kloknut taj i5 ako već nisi čisto da eliminiraš takt/jačinu procesora u igri.

Ma jesam sve sam, jedini msi ostao da mogu ispratit malo, ali njega ću isto.

Klknut je na 4.0, s time da se bojim ić više, ne kužim ono s voltažom, a bojim s dizat multiplier i bus ili kako već u nebo da ne sjebem šta. Moram proučiti clockanje, davno prie sam u biosu klokao stare celerone 

17 godina

Evo ja uspio odigrati sat vremena bez dropova, doduše sve sam opcije snizio na najniže osim tekstura i AA...nije mi niti jednom pao fps kao što se to znalo dešavati, sad... vidjet ću hoće li i ostati tako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nisam kupio novu grafičku da stavim sve na low jebem im optimizaciju, ali dobro moram se poigati s postavkama očito,negdje je problem i ubija proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sve mi jasno, ja pljunio za novi laptop 8k kuna prije mjesec dana i sad me Cod hebe koji nije nikada bio zahtjevna igra nešto previše.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Nisam kupio novu grafičku da stavim sve na low jebem im optimizaciju, ali dobro moram se poigati s postavkama očito,negdje je problem i ubija proc.

esam ti reka, fps online igre ubijaju proceosre, bez i7 tu nema kruha 

15 godina
Glavas_ZG kaže...
fila2208 kaže...

esam ti reka, fps online igre ubijaju proceosre, bez i7 tu nema kruha 

kompić, ne, nikad moj i5 nije se oznojio u nijednoj igri, mislim da je malo potegnuo u bf1 a tamo ori gori sve na 64p. Cod nije igra koja treba vući 100 od sve 4 jezgre.

Citati:

If it's anything like with the previous games, then it's a bug. Something that's been around for a fairly long time, across many of the previous CoD games.
Something they usually fix within the first few weeks - yet still make it into the next game.
Doesn't affect many players, but still a fairly big amount.

Afaik, there's nothing you can do yourself - just gotta be patient and hope they get to fixing it (the teams hardly seem to talk together, to be honest).

I was playing this morning, CPU around 76% (was streaming too so not unnormal). Then there's an update this evening and now, without even streaming and nothing else running, just starting up the game hits 99% of my CPU (i7 5th gen Quad core). Sitting in the menu, it stays above 95% and stays well above and hitting 100% playing a game.

I have an i7 4770k (overclocked it to 4.2GHz from the stock 3.5GHz but that didn't help) + GTX 1080 and 16GBs of DDR3 RAM. I use MSI Afterburner + Rivatuner Statistics Server to see my framerates and usage of both my CPU and my GPU. The GPU is almost always at a steady 98% and I get around 90-120fps when that happens. But once the game starts using 90+% of the CPU (system uses around 5%-10%), my framerates can drop to the low 40s (GPU usage drops because of the CPU bottleneck), which is simply unacceptable for the High-End RIG that I have.

Itd itd, tako da nije do mene i mog ''odjednom slabog bottlenecking io5 4670k'

15 godina

Ma kakvi, probao neke fixove i dalje bolestan stutering dobijam. Odbijam vjerovati da je to radi jebenog proca jer nema šanse, a rami ne idu preko 7 prema tome nije ni to.

Užas jebeni da nisu i ne budu to pokrpali kako se stvari čine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

wtf je ovo za event?!

stave winter carentan, mapu koju vise od 50% ljudi nema! (valjda zato da natjeraju ljude da kupe season pass)

uplay: dr.levak | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
LeftY_CRO kaže...

wtf je ovo za event?!

stave winter carentan, mapu koju vise od 50% ljudi nema! (valjda zato da natjeraju ljude da kupe season pass)

Pretpostavljam da će i Carentan i winter carentan bit dostupni svima kad tad

Senior IT Consultant
12 godina
protjeran

Brzi cashgrab prije nego nestanu igrači.

https://www.youtube.com/user/ddokmanic
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Dal je tko uzeo onaj Starter pack za 500 CP-a?

Senior IT Consultant
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
GreenDevil kaže...

ne, ne isplati se za par min xp boosta

8 godina
neaktivan
LeftY_CRO kaže...
GreenDevil kaže...

ne, ne isplati se za par min xp boosta

I meni se čini preskupo za tak mali value. Ipak se i rare crate-ovi mogu nabavit preko free play-a u jednom danu.

Senior IT Consultant
7 godina
neaktivan

I5 4460 16 g rama,r9 280x dok nisam postavio više virtualne memorije na hdd gdje je igra,i na ssd gdje su windows,bilo neigrivo..Sa virtualnom memorijom sam jako popravio situaciju,međutim i dalje je cpu usage preko 70% sve do 100% ponekad..

1 0 hvala 0
15 godina

Znalči nije onda do mojih 8gb rama.

Pa mater mu jebem ne kužim šta s edesilo, da jedan i5 4670k na 4.4 gtx 1060 i 8gb rama ne može vrtit šarenu casualicu kao cod, wtf!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fila2208 kaže...

Znalči nije onda do mojih 8gb rama.

Pa mater mu jebem ne kužim šta s edesilo, da jedan i5 4670k na 4.4 gtx 1060 i 8gb rama ne može vrtit šarenu casualicu kao cod, wtf!

Kakvih problema konkretno imaš? Ne može sve na extra?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
boxer kaže...

Kakvih problema konkretno imaš? Ne može sve na extra?

Ni ne pokušavam na extra. Jednostavno imam ružne freezove i dropove na pojedinim mapama. cpu se guši a ne bi smio.

Kakve god postavke stavio igra počinje freezati, najčešće kad se likovi stvore onda izgubim gunfight radi toga.

Inače mogu igrati na 120fps i to je neki limit koliko povuče, ali dropovi su tako užasni da me koštaju previše živaca. I to otkako sam sa 7950hd prešao na 1060gtx. Nemoguće da je stara hd7950 tjerala igru bolje nego ova.

Probao lockat fps, borderless, joše neke fixove sa neta...ništa ama baš ništa ne popravlja situaciju.

win 10 updatean, zadnji nvdia driveri, cpu na 4.4, rama 8gb, ali kažem, igra pojede oko 6 i sustav se ne uguši.

Ne razumijem, ali nisam jedini ima ljudi s jačim računalima koji imaju dropove isto.

10 godina
neaktivan

Također ponekad imam problema s fluidnoscu igre. Stavio sam sve najbolje detalje, oko 4.5gb rama mi koristi graf od mogucih 8, radi normalno, igram mp, onda odjednom toliko uspori, jel to zbog neta ili sta ne znam vise, btw igram najvise war mode, ali i druge, loading mi traje najmanje 15 min da udje, za izludit, pa ne ude izbaci lost connection iako mi je internet vise nego dobar... Ne znam jel do pc-a tj.graficke jer mi pojedinci kazu da sam odabrao krivi odabir graficke ( gigabyte r9 390 g1 gaming 8gb) radi pregrijavanje ( ostale komponente- i5 4690k, 8gb rama, ne znam koliko monitor moze imat veze s fluidnoscu, uzeo sam bas novi nedavno samsung uhd 4k 28 inci) .... inace druge igre sve rade odlicno, ne mogu reci ni za ovu da je nesto lose osim ovog sto sam naveo da ponekad toliko uspori da imam osjecaj da ce mi se kuciste razletit...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

ako igras na 4k nije cudno nemoze ta grafa terat sve max na 4k iskljuci sve filtere,sjene itd... Ili samnji rezu na 1080p

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Ta grafa je i dan danas dosta jaka ali nije nikako 4k grafa, tako da ako hoces igrati kako spada spusti malo postavke kako ti je kolega i rekao

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stari i5 u kombinaciji s gtx980/1060 neidu skupa u mp igrama nikako..bn teski na 1080p.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Stjepanj kaže...
Stari i5 u kombinaciji s gtx980/1060 neidu skupa u mp igrama nikako..bn teski na 1080p.lp

Nejde izgleda niti jedan i5 onda u ovoj igri, ja imam 7300 HQ pa opet dobivam random frame dropove, nekad odigram 5 partija bez problema, a nekad nakon prve štuca da zamračim i ugasim igru. Ista situacija je i sa desktop vezijama 7xxx serije procesora, pun je community problema takve prirode, a ako je došlo do toga da se za casual gejmanje mora pljuniti samo na procesor 3000 kn onda će PC gaming otići stvarno u 3 pm.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2017 11:12 (lobotomac90).
13 godina

Nisi ti kriv što je developer lijen.

Taj i5 treba bit i overkill za ovaj engine i ovu igru.

Jel ima koji COD pod zadnje da nije imao problema na launchu i poslije njega?
Ne pamtim.

15 godina
Stjepanj kaže...

Šta pričaš ti?

Molim te pojasni mi kako jebeni hash na 4.4 može bit problem. Pa nije bilo igre dosad u ove 4 god koja ga je zagrijala.

Gledao sam usage, skače sa 40 direkt na 100. Aj pls mi objasni kako je to moguće, cpu je uvijek relativno u sitim brojkama, i takvi skokovi mi rade taj stutter. Forumi su prepuni ljudi koji imaju problem, i to sa 16gb i i7 procesorima?

Jučer sam se čuo s likom koji ima i7, 1070, 16gb i zna nekad dipat na 30fps do kraja partije i tako mora igrat.

Pls, nemojte prodavat fantazije jer ne znate što se dešava i zašto se dešava, a pritom kriviti hardver koji je recommended.

Nemoguće da jebeni cod traži toliko procesora, a bf1 u kojem možeš uništiti cijelu mapu, i5 uposli nekih 80%. O čem mi jebeno pričamo bez obzira što je bf1 sad već ''stara'' igra ali je i dalje svojvrsan benchmark.

A 1060 recommended gpu za cod.

Neoptimiziranost je odogvor, i neću uopće slušat te fore, proc/gpu/ram su ti slabi jer jebeno nisu, još za ovakve igre, nisu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2017 11:44 (fila2208).
8 godina
protjeran

vjerovatno je Stjepan mislio pod stari i5, 3570k i sl. koji jesu definitivno bn za išta jače od gtx 970, i nju taj proc lagano bn i kad je klokan preko 4Ghz...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice