hebote pa di je taj covjek, da da znam sta cete odgovorit
Pa na praznim serverima 
hebote pa di je taj covjek, da da znam sta cete odgovorit
Pa na praznim serverima 
Meni nakon zadnjeg patcha igra opet radi odlično, nemam nikakvih crasheva. I otkad sam stavio 14.2 driver Mantle radi super, nema nikakvih spikeova i trzanja a dosta je veliki gain na mapama gdje je sa DX11 neki čudan pad FPS-a. Grafa radi ovako:
mislim da si jedini kome mantle radi super haha
imam istu graficku i kakvi super
spikovi se osjete vala i sad kod mene a i kod druga sa 7770kom
Meni nakon zadnjeg patcha igra opet radi odlično, nemam nikakvih crasheva. I otkad sam stavio 14.2 driver Mantle radi super, nema nikakvih spikeova i trzanja a dosta je veliki gain na mapama gdje je sa DX11 neki čudan pad FPS-a. Grafa radi ovako:
Provjeri, to je jer s Mantleom i na najnižim mogućim detaljima igra koristi više od 1280MB VRAM tj grafičke memorije.
Grafa ti ima samo 1GB tj 1024MB i odtud cpu spajkovi i trzanje.
Misli 21. stoljeća... 
Zašto suradjuješ sa mrskim okupatorom sa .de govornog područja!?!?!?!?!?!??!?! Bastardo izjasni se!!!! PETA KOLONA!!!!
Misli 21. stoljeća... 
Zašto suradjuješ sa mrskim okupatorom sa .de govornog područja!?!?!?!?!?!??!?! Bastardo izjasni se!!!! PETA KOLONA!!!!
Ja sam Fridayova snjura u inozemstvu za jeftin hardver, dobro pivo i kurabe bez bolestina :)
A tu i tamo mi se nakaci na VPN :)
Ja sam Fridayova snjura u inozemstvu za jeftin hardver, dobro pivo i kurabe bez bolestina :)
Pod "jeftin" hardver zapravo misli na situacije tipa "Ej, donosim ti i7, ploču i memoriju" (za nula kn
)
Pod "jeftin" hardver zapravo misli na situacije tipa "Ej, donosim ti i7, ploču i memoriju" (za nula kn
)
Lalalala <3
;)
a tako se to sad kaže.. uf, taj žargon.. stalno neke nove stvari.
)
Hoces reci da sam mogao dobiti lovu za to???
)Hoces reci da sam mogao dobiti lovu za to???
što, nije zadovoljio na Vi.Pi.eN-u ? ;)
neznam šta da ti kažem, novi update i catalyst 14.2, niti jedan spike i trzaj nisam imao, a dobio dupli boost u npr siege of shanghai, gdje mi je znalo past na 40fps sa dx11 na mantle-u ide na 70-80fps
Ne, to nije isto nikada...
Laički rečeno je.
neznam šta da ti kažem, novi update i catalyst 14.2, niti jedan spike i trzaj nisam imao, a dobio dupli boost u npr siege of shanghai, gdje mi je znalo past na 40fps sa dx11 na mantle-u ide na 70-80fps
kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak kad ja s istom grafom imam brutalne dropove i neigrivo je
kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak kad ja s istom grafom imam brutalne dropove i neigrivo je
pojma nemam, možda da probaš izbrisati user.cfg jer ja ga uopće nemam
http://emblemsbf.com/emblem-3673.html
Evo jedan dobar Emblem sa hrvatskom zastavom, u slučaju da niste vidjeli.
EDIT: Premium only!
Provjeri, to je jer s Mantleom i na najnižim mogućim detaljima igra koristi više od 1280MB VRAM tj grafičke memorije.
rekoh koristim istu grafu kao i on 270x i imam 2GB i takodje osjetim spikove na medium detaljima,dok drug sa 7770kom ima takodje probleme ali haj et znamo zasto,ali zasto JA sa 2GB haha?
@BoobZ
a slazem se FPS jeste veci itekako ali kakve mi koristi kad osjetim trzaj ponekad,iskreno probao sam samo na hainan resort jer tu je inace na DX11 usage mi katastrofalan i usage sa mantleom jeste daleko bolji to stoji,nadam se da ce to popravit jos jer nije ovo jos kako treba meni
Interested in all thing Android, also freelance programmer! Battlelog: https://battlelog.battlefield.com/bf4/user/ppero196/
rekoh koristim istu grafu kao i on 270x i imam 2GB i takodje osjetim spikove na medium detaljima,dok drug sa 7770kom ima takodje probleme ali haj et znamo zasto,ali zasto JA sa 2GB haha?
@BoobZ
a slazem se FPS jeste veci itekako ali kakve mi koristi kad osjetim trzaj ponekad,iskreno probao sam samo na hainan resort jer tu je inace na DX11 usage mi katastrofalan i usage sa mantleom jeste daleko bolji to stoji,nadam se da ce to popravit jos jer nije ovo jos kako treba meni
evo igrao sam i Hainan resort maloprije, nema trzanja :) ne kontam kako nekom valja a nekom ne
edit: ja igram sve na ultra osim AA i umjesto HBAO koristim SSAO
Dodajte OVO u svoj user.cfg kako bi ste natjerali igru da koristi više niti za izvođenje...
Trenutno, ako imate 4 jezgre i koristite DX11.1 koriste se 2 "job threads" tj niti a s Mantleom 3.
Kada naredbe koje sam naveo dodate u user.cfg igra u DX modu koristi 3 niti.
Ne znam zašto ne 4 niti, to treba pitati Dice.
Izaziva mi grozan stuttering.
سمندری ڈاکو
Napravi cfg file ili si skini BF4 settings editor i u njemu si lockaj FPS koliko želiš i save-aj i on ti automatski napravi cfg file. Kad napraviš cfg file, otvori ga, obriši "UI.DrawEnable 1" i klikni save.
skinui san bf4 settings editor, mislim da sam samo oznacio da mi prikazuje fps tek tolko da mi napravi cfg file, i dok je napravio izbrisao sam taj redak i uspio sa odigrati cak 1 rundu, dalje nisam stigao... budem probao jos danas/sutra pa javim
anyway thx barem za 1 rundu :)
Napravi cfg file ili si skini BF4 settings editor i u njemu si lockaj FPS koliko želiš i save-aj i on ti automatski napravi cfg file. Kad napraviš cfg file, otvori ga, obriši "UI.DrawEnable 1" i klikni save.
skinui san bf4 settings editor, mislim da sam samo oznacio da mi prikazuje fps tek tolko da mi napravi cfg file, i dok je napravio izbrisao sam taj redak i uspio sa odigrati cak 1 rundu, dalje nisam stigao... budem probao jos danas/sutra pa javim
anyway thx barem za 1 rundu :)
Ništa.
Trebalo bi dalje normalno raditi, dosta ljudi je tako riješilo problem.
Onda se laički rečeno meni firefox vrti na 53 jezgre...
A-a, Ivani se Firefox izvrsava na 53 jezgre. Molim te, vrati računalo majci svoje djece. Hvala u ime Ivane :P
A-a, Ivani se Firefox izvrsava na 53 jezgre. Molim te, vrati računalo majci svoje djece. Hvala u ime Ivane :P
Još si mamuran od rođendana... 
Još si mamuran od rođendana... 
Dobro, ne moraš biti takav. Reci da je to Bastardov i7 i bok! 

Izaziva mi grozan stuttering.
Već su neki ljudi koji se kuže upozorili baš na to što se tebi dešava ili na opterećenje procesora jer ovako ti uvijek ostaje jedna jezgra prazna za OS i ostale stvari na njemu. Mislim zar nisu zato izmislili mantle da se malo rastereti procesor i grafička preuzme malo više opterećenja?
Al bitno da su ovi programeri iz DICEa nesposobni i nezanju kako se programira(iako su imalo dosta failova), a netko tko je rekao da je jedan keksa rama bolji od multi-channela zna jer inaće je njima bilo teško napisati ta 3 redka komandi.
Iako nisam nek znalac što se toga tiće, ali ako sam dobro skužio thread je niz ili ti nit(kako se i zove na engleskom) naredbi kojeg procesor treba obraditi.
Iako nisam nek znalac što se toga tiće, ali ako sam dobro skužio thread je niz ili ti nit(kako se i zove na engleskom) naredbi kojeg procesor treba obraditi.
Iako je "nit" grozan prijevod - dobro objašnjava poantu. Procesor u više threadova radi neke stvari unutar istog procesa. Kompleksne igre kao BF koriste pun qurac threadova. A na jednom core-u se vrti n threadova. Magija je u tome da znaš dobro raspodjeliti poslove među jezgrama kako se ne bi dogodilo da je jedna jezgra previše opterećena a da ostale "lade jaja". Ja to ne znam, za mene to odradi .NET