Battlefield 4 konfiguracije i problemi

poruka: 630
|
čitano: 63.263
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Evo istestiral sam parcel na 64 playera i min. je 90 fps s fx 8320,reza na 1024x768 da se proc max. optereti.Moj je na 4.2Ghz i neusudim se forsat ga dalje radi ploče koju imam.Sve u svemu dobar fx za bf,ja sam zadovoljan.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo instalirao sam jucer BF4 i steka mi nenormalno,ne znam u cemu je problem,stavim se na low i opet isto sranje.

Dakel krenem igrat i sve bude u redu 2 min i onda svakih 30 sec zasteka na 1-2 sec.

BF3 sam igrao na ULTRA sve 1366*768 rez.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Battlefield 4 konfiguracije i problemi
AdMer12 kaže...

Evo instalirao sam jucer BF4 i steka mi nenormalno,ne znam u cemu je problem,stavim se na low i opet isto sranje.

Dakel krenem igrat i sve bude u redu 2 min i onda svakih 30 sec zasteka na 1-2 sec.

naravno kad ti je igra pozderala sav moguci ram na konfiguraciji sto si imao!{#} LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
15 godina
neaktivan
AdMer12 kaže...

Isto se i meni dogadjalo, sve zivo sam probao i nista nije pomoglo sve dok nisam ubacio jos 2gb rama. Sad radi glatko.

14 godina

Jel svima ovako izgleda GPU usage na Dawnbreakeru?

13 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

meni ne, jer bi to značilo nevjerojatno štekanje igre, a Dawn mi ne šteka, jedino se učitava duplo duže od drugih levela. 

14 godina

Ne šteka ni meni samo se grafa malo često odmara.

13 godina
buljo781 kaže...

Cek, ondaj zadnji dio si vec bio van igre, i mislis na one malo vrhove lijevo, ili je ono desno u igri??

Ako je ono u igri, to je nekoliko sekundi kad je GPU na 0%, znaci slika se ne mice {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
12 godina
buljo781 kaže...

Da al gledaj ti taj graf kako ti skace sa 99 na 70-75%...cijelo vrijeme! Mogu ti rec, da je tako i meni bilo. Kad sam u zamjenu uzeo  NV gpu usage mi se krece 97-99% al non stop, ne pada ispod, nema dropova!Driveri su izglancani do savrsenstva sto se BF tice

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 19:25 (Sandro HR Zagorje).
14 godina
CyberDemonVZ kaže...
buljo781 kaže...

Cek, ondaj zadnji dio si vec bio van igre, i mislis na one malo vrhove lijevo, ili je ono desno u igri??

Ako je ono u igri, to je nekoliko sekundi kad je GPU na 0%, znaci slika se ne mice {#}

Ovo lijevo što je brežuljkasto je unutar igre, ovaj dio kad je na 99% konstantno je match end screen, kad padne na 0 je učitavanje nove mape, onda je opet 98-99% na Golmud Railway - nisam se stigao spawnat. Pa gledam i ja video, lik s i5 3570k na stock i GTX 770 na Dawnbreakeru ima oko 160fps na medium, ja takve ni maksimume na low nemam. Ne razumijem, jel moguće da je matična bottleneck ili nešto drugo?

video ja ne medium, al takav fps ni u ludilu nemam ni na 720p low.

13 godina
buljo781 kaže...
Ovo lijevo što je brežuljkasto je unutar igre, ovaj dio kad je na 99% konstantno je match end screen, kad padne na 0 je učitavanje nove mape, onda je opet 98-99% na Golmud Railway - nisam se stigao spawnat. Pa gledam i ja video, lik s i5 3570k na stock i GTX 770 na Dawnbreakeru ima oko 160fps na medium, ja takve ni maksimume na low nemam. Ne razumijem, jel moguće da je matična bottleneck ili nešto drugo?

Evo, ja cu probati pa javim.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
13 godina
neaktivan
buljo781 kaže...
CyberDemonVZ kaže...
buljo781 kaže...

video ja ne medium, al takav fps ni u ludilu nemam ni na 720p low.

Meni je GPU usage konstantno 98-99% u igri. mjereno sa Playclaw. Na High postavkama bez motion blura i AA imam debelo iznad 100FPSa na svim mapama sa dropovima kod krša.

Ultra ide bez problema iznad 60 sa 2x MSAA i 95 FoV i konstantno upaljenim shadowplay.

Meni se čini da ti je RAM podosta slabiji od ostatka konfe. malo ga i spor je.  

I ne možeš očekivati da HD 7850 ima performanse kao GTX 770.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 20:27 (sharxtreme).
13 godina
CyberDemonVZ kaže...
buljo781 kaže...

Evo, ja cu probati pa javim.

Ne mogu pokrenuti BF4 kad mi je FRAPS u memoriji! {#}

bf4.exe stopped working :(

12 godina
CyberDemonVZ kaže...

Da i meni kad FRAPS ukljucim

14 godina
sharxtreme kaže...

Meni je GPU usage konstantno 98-99% u igri. mjereno sa Playclaw. Na High postavkama bez motion blura i AA imam debelo iznad 100FPSa na svim mapama sa dropovima kod krša.

Ultra ide bez problema iznad 60 sa 2x MSAA i 95 FoV i konstantno upaljenim shadowplay.

Meni se čini da ti je RAM podosta slabiji od ostatka konfe. malo ga i spor je.  

I ne možeš očekivati da HD 7850 ima performanse kao GTX 770.

Ne očekujem ja da HD7850 ima performanse GTX 770, jedino da imam 2x u krosfajeru bi se mogao približit. Meni je nerazumljivo da mi naizgled CPU ruši framerate ispod 60 na određenim dijelovima mape, a ljudi s Nvidia karticama i istim CPU imaju preko 100, kako ti kažeš.

Ram je na 1333MHz, radi i na 1400 al nisam osjetio nikakvo poboljšanje, jedan od čipova može radit na 1600 al ova dva ne idu iznad 1400. 6GB, tehnički dosta za igru, grafa ima 2GB memorije koju sumnjam da ispuni na High.. Ne znam, baš ne razumijem.

Nemoguće da su tolko uhebali drivere i da to stoji tako 3 mjeseca. Prešao bi i ja najrađe na Nvidiju al kad je Osijek šupak svemira, nitko tu ništ nema ili ne mjenja!

15 godina
neaktivan

Što mislite jel bi ja mogao igrati ovu igru multiplayer naravno. 

Konfa: Intel G3420 3,20 GhZ

Sapphire HD 7770 ghz edition

4gb ram DDR3 1600 mhZ

Naravno ciljam na sve ultra low settingse i rezolucija 720p(1200*720), kakvo bi bilo stanje na vecim mapama, framerate?, tipa 64 players mapa? Isto tako BF4 koliko ima 32 player mapa, a koliko 64 player mapa, jer ako nebudem mogao pokrenuti ove s 64 nebih volio igrati samo jednu mapu xD

Best countries in LoL: Poland, Brazil, Russia, Serbia, Turkey
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 20:45 (Bera).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
buljo781 kaže...

Ne očekujem ja da HD7850 ima performanse GTX 770, jedino da imam 2x u krosfajeru bi se mogao približit. Meni je nerazumljivo da mi naizgled CPU ruši framerate ispod 60 na određenim dijelovima mape, a ljudi s Nvidia karticama i istim CPU imaju preko 100, kako ti kažeš.

Ram je na 1333MHz, radi i na 1400 al nisam osjetio nikakvo poboljšanje, jedan od čipova može radit na 1600 al ova dva ne idu iznad 1400. 6GB, tehnički dosta za igru, grafa ima 2GB memorije koju sumnjam da ispuni na High.. Ne znam, baš ne razumijem.

Nemoguće da su tolko uhebali drivere i da to stoji tako 3 mjeseca. Prešao bi i ja najrađe na Nvidiju al kad je Osijek šupak svemira, nitko tu ništ nema ili ne mjenja!

Ni CPU ni RAM ti ne staraju probleme. Meni sve na Ultra trosi 4,5-5GB rama i imam model grafe od 2gb, tako da definitivno tebi na medium ne bi trebao bit NIKAKAV problem igrat sa tom tvojom trenutnom konfiguracijom.  (To je moje misljenje)

Daj stavi  proc i rame na stock , pa probaj odigrat! Mozda nesto nisi dobro clockao, kad velis da si clockao CPU i isao dizat frekvencije rama. Meni je isto tako divljao GPU USAGE na R9 280x, dok nisam dobio zamjensku NV te mi GPU usage ne pada ispod 

97%, krece se od 97-99%, al najvise je na 98% sve ultra postavke, fullHD! 

14 godina

Rami su sad na stocku, probao sam s CPU na stock i gotovo nikakve promjene nije bilo (oku primjetne jel - i dalje dropovi usagea i slično)

Imam par slika usred akcije, ovo je na high, na tome i igram. Na medium isto nema previše razlike u framerateu.

12 godina
buljo781 kaže...

Rami su sad na stocku, probao sam s CPU na stock i gotovo nikakve promjene nije bilo (oku primjetne jel - i dalje dropovi usagea i slično)

Imam par slika usred akcije, ovo je na high, na tome i igram. Na medium isto nema previše razlike u framerateu.

Nema kaj drugo bit nego driveri...

14 godina

Sumnjam da su driveri, sličnu stvar imam i u BF3. Ne znam, I'm out of my wits, probao bi rado s nekom Nvidia grafom u rangu moje al nema nitko od mojih ni karticu s pol snage hd7850.

13 godina
buljo781 kaže...

Sumnjam da su driveri, sličnu stvar imam i u BF3. Ne znam, I'm out of my wits, probao bi rado s nekom Nvidia grafom u rangu moje al nema nitko od mojih ni karticu s pol snage hd7850.

Evo, ako te veseli:

Dawnbraker, 64 igraca:

14 godina

Znači do igre je, nije do hardvera. Hvala ti puno, barem se ne moram sad brinit da nešt ne štima.

Ne veseli me, mape su optimizirane, ali skoro pa zamalo. Nije užitak tak igrat kad skače s 45 na 90fps u par pokreta miša.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 22:02 (buljo781).
16 godina
CyberDemonVZ kaže...

Ako imaš i afterburner upaljen, sasvim logično da ti se crasha bf4.exe ;)

To su dva toola sa istom funkcijom prema exe-u igre - overlay, i crash ako su oba upaljena je logičan slijed stvari....

13 godina
jopis kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Ako imaš i afterburner upaljen, sasvim logično da ti se crasha bf4.exe ;)

To su dva toola sa istom funkcijom prema exe-u igre - overlay, i crash ako su oba upaljena je logičan slijed stvari....

Znam. Ali radilo je do prije 2 dana. Afterburner imam STALNO ukljucen. A tu i tamo sam radio benchmark s Frapsom.

Ma nema veze, za koji dan cu otkriti sto ne stima. Ko i uvijek :)

13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
buljo781 kaže...

Evo, ako te veseli:

Dawnbraker, 64 igraca:

s 24°c na 82°c{#}ovo nisam dugo vidio,  avg. gpu usage cca 80%, na kojim si to detaljima testiro jer grafa ti ocigledno ne radi na 100%??

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
13 godina
Stjepanj kaže...
s 24°c na 82°c{#}ovo nisam dugo vidio,  avg. gpu usage cca 80%, na kojim si to detaljima testiro jer grafa ti ocigledno ne radi na 100%??

Hehe, ne citas poruke, samo odgovoris na zadnju? :)

Igram na High-ultra.

Gore je bilo razgovora da se i drugima tako ponasa graficka na ovoj mapi, ja imam Nvidiju, on Amd. Ja Amd, on Intel... Pa pokusavamo skuziti u cemu je problem.

EDIT: E da. Ovako se ponasa procesor:

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 9:47 (CyberDemonVZ).
12 godina

Neznam kakvi su to vama grafovi i jednom i drugom :O ..

Slika 1 : GPU usage od 96-98% cijelo vrijeme bez dropova

Slika 2:  CORE CLOCK: 1280Mhz i Memory 3903Mhz cijelo vrijeme te trosi 1996MB ddr5 od 2gb kolko mi graficka ima

Slika 3: GPU USAGE 

Znaci ULTRA postavke, FULLHD, jedino MOTION BLUR je iskljucen.

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
slika 3 slika 3
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 11:13 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

Varira od mape do mape, na nekima nema 99% da si isus, na nekima stalno na 98-99%. Baš ću sad poslikat malo na različitim mapama pa pokažem.

Gotovi kolokviji, sad mogu na miru gubit živce u igri.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 12:16 (buljo781).
12 godina
buljo781 kaže...

Varira od mape do mape, na nekima nema 99% da si isus, na nekima stalno na 98-99%. Baš ću sad poslikat malo na različitim mapama pa pokažem.

Gotovi kolokviji, sad mogu na miru gubit živce u igri.

Ovo ti je Dawnbraker 64 igraca , upravo sam odigrao Hainan Resort isto 64 igraca itd. Ja nemam tavih dropva ni problema kao vas dvojica. A definitivno bi primjetio dropove, jer mi je Afterburner non stop upaljen u igri i pratim GPU Usage

13 godina
Sandro HR Zagorje kaže...
Ovo ti je Dawnbraker 64 igraca , upravo sam odigrao Hainan Resort isto 64 igraca itd. Ja nemam tavih dropva ni problema kao vas dvojica. A definitivno bi primjetio dropove, jer mi je Afterburner non stop upaljen u igri i pratim GPU Usage

Hvala.

Ali ne ni pomisljam ici rjesavati ovaj "problem" {#}

Vec me BF4 previse namucio.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice