Razočaran
Evo sa 10.2 driverima sve OK. Započeo kampanju sa alienom i već dovršio. Nekako prebrzo prošlo...
Još marinac malo i gotovo.
Jel to u DX11 sa marincem? Zanima me zato što se meni ruši svaki put kada kao marinac upalim flashlight u DX11 modu... i koliko vidim okolo po netu, nisam jedini...
DX9 na XP-u sam , no uskoro ću na windows 7. Nebi ja igrao sa marincem bez flashlight-a...
flashlight ima veze s crackom....
Evo kao čovjek koji je odigrao SVE FPS- ove na svijetu, da iznesem svoje stajalište. Igra je smeće. Niti u jednom trenutko se nisam "trznuo"( u smislu horrora) , doživio nešto novo, grafika izgleda kao da kasni jedno 4 godine, filmskog ozračja i atmosfere nema, u biti veliko razočarenje. Nisam vjerovao da ću ovo izjaviti, ali nadam se da netko slaže samnom. Gamespotovu ocjenu od 5.5. do isprobavanja igre doživljavao sam kao uvredu, ali zaista vidim da je opravdana. U biti moja ocjena je između Gamespotove i IGN-ove od 7.0. Ništa posebno.
:thumbsdown:
bas sve si ih odigrao? igra je smece? zbog cega?
stara grafika? - jesi igrao u DX11?
cak je i u DX9 grafika poprilicno impresivna.
nema atmosfere? - jesi igrao bez slusalica u podne i sa upaljenim svjetlom?
filmska atmosfera je prisutna non stop, btw
evo ako netko može postati slike u visokoj rezoluciji u dx9 i dx11 da vidimo razliku
Ja sam odigrao sa Predatorom i možda sam previše subjektivan jer obožavam Predatora ali meni je igra odlična, 1920x1200, dx11, sve na maksi, predivno izgleda, vrti kao ludo, atmosfera je super, točno se osjećam kao superiorno biće u izviđanju i pripremi za napad, jadni ljudi ni ne znaju što ih je snašlo kad krene akcija :)
Što više čitam temu to sam sve više zbunjen, komentari i kritike na igru su crno/bijeli ( ili je mrzite ili je obožavate ), stoga se iz njih neda zaključiti jednostavno ništa, preostaje mi samo isprobati je pa zaključiti.
Stvarno se rijetko vidi ovoliki broj podijeljenih mišljenja.
Evo upravo se vracam sa Gamespotove stranice gdje sam ih popljuvo tolko da ne vjerujem da cu se ikad vise moc pojavit na forumu :) ,al nije me brige jer su fakat bezobrazni...Njima igra nije dost napeta i grafika im je tak-tak...Stari moj kak ti igra nije napeta kad ti mrtvi lesevi skaceju ispred tebe non-stop :) .A grafika, vele oni tak-tak...HALOOOO? DX11, 1920X1200 Very High...Ne znam dal znaju da ta opcija postoji u igri za namjestit...Imam par screen shotova di se vide Predatoru oziljci s 4 metra udaljenosti kaj je dobio u borbi prije 4 mjeseca...Mislim ono...
Svako ko je igro sve nastavke i sve kaj opce ima veze sa AVP-om (kao ja) zna da je ova igra jos jedna u nizu odlicnih nastavaka te franšize...Naravno ja postujem misljenja drugih ljudi...Al ako si hard core AVP-ovac (kao sto tvrde ovi iz Gamespota da jesu) onda nemres igri dat ocjenu 5.5/10 .Da gledas igru skroz realno i sve detalje opet bi joj najmanje 7.5 dao...Stvarno ne razumijem i nikad nisam bio vise uzrujan zbog neko software-a kao sad
Evo kao čovjek koji je odigrao SVE FPS- ove na svijetu, da iznesem svoje stajalište. Igra je smeće. Niti u jednom trenutko se nisam "trznuo"( u smislu horrora) , doživio nešto novo, grafika izgleda kao da kasni jedno 4 godine, filmskog ozračja i atmosfere nema, u biti veliko razočarenje. Nisam vjerovao da ću ovo izjaviti, ali nadam se da netko slaže samnom. Gamespotovu ocjenu od 5.5. do isprobavanja igre doživljavao sam kao uvredu, ali zaista vidim da je opravdana. U biti moja ocjena je između Gamespotove i IGN-ove od 7.0. Ništa posebno.
:thumbsdown:
bas sve si ih odigrao? igra je smece? zbog cega?
stara grafika? - jesi igrao u DX11?
cak je i u DX9 grafika poprilicno impresivna.
nema atmosfere? - jesi igrao bez slusalica u podne i sa upaljenim svjetlom?
filmska atmosfera je prisutna non stop, btw
ma serucka bez veze... vjerojatno se rasplakao od straha kad mu je prvi alien skocio iz mraka, pa je odlucio zamrziti tu zlocestu, zlocestu igru koja ga je tako naljutila :)
Fora je u tome, ako tko prati tu franšizu, da se u prvom filmu ističe kako je alien (The Alien) ultimativni borac zbog svojeg prirodnog oklopa, vještine, kretanja, osjetila, prirodnih oružja, itd. (a dizajnirao ga je legendarni H.R. Giger) Kompanija je zato bila vrlo zainteresirana za to biće kako bi ga modificirali u poslušno oružje. Smlavio je cijelu posadu, ali radi klišea filma jedna ga je ženska morala pobijediti i to samo izbacivanjem u svemir.
Poslije, u drugim filmovima, zbog komercijale aliena pretvaraju u samo još jedno čudovište od mnogih iz filmske industrije i šačica marinaca melje horde tih bića. Više nema ultimativnog borca. Izgleda da će tako ostati zauvijek. Ako bar u ovoj igri malo vraćaju žilavost tim izvrsno dizajniranim bićima, vrijedi zaigrati.
no offense, ali krivo
alien nije nikad bio klasificiran, kao ultimativni borac, nego kao savrseni organizam zbog svojih "prirodnih" osobina, ponajvise zbog molekularne kiseline i hitina (oklop). kazem "prirodnih", jer taj organizam u stvari nije prirodan, nego stvoren od strane "Space Jockey" rase - onaj sruseni brod na Acheronu (LV426) sa fosiliziranim divom. stvoreni su sa jednom jedinom namjerom - unistavnjem zivota.
sto se nastavaka tice, to je diskutabilno, ali definitivno "sacica marinaca" nije ni u jednom trenutku samljela hordu xenomorpha. pobili su ih mozda par desetaka, ostalo su napravili strojevi, odnosno tureti sa senzorima pokreta. cak ni to nije rezultiralo bas sa tolikom brojem "sameljenih kukaca"
s druge strane; Predatora je vec mozda lakse klasificirat kao "ultimativnog borca/lovca" kako vec kome vise odgovara, jer za razliku od aliena, on razmislja, koristi inteligenciju i tehnologiju.
kod aliena to bas i nije tako, jer njima "upravlja" matica, telepatijom, osim u slucaju da matica nije prisutna u okolini u kojoj se nalazi sam dron, koji s vremenom evoluira u maticu - i ne, matice se same po sebi ne "rađaju" kako sto je to prikazano u Alien 3 na zalost, ali nema veze.
ali u svakom slucaju, igru definitivno nabavi, moja preporuka.
pogotovo ako si igrao prvu, koju je isto radio Rebellion. istina, neke stu stvari pojednostavljene, ali rase su poprilicno dobro izbalansirane.
alien ima brzinu i agilnost, moze se vucarat po svim povrsinama, sto ce nekom prdstavljat poprilican problem, pogotovo ako se teze snalazi u prostoru. prelazenje sa povrsine na povrsinu isto tako, moze predstavljat problem u oba slucaja. prvi je taj sto se prelazak moze vrsiti automatski (dakle, direktan prijelaz sa poda/stropa na zid) sto nekad zna bit problematicno jer lako mozes zapet za stepenice, kutije i slicne preprekice i vrtit se po njima. drugi je taj da se taj automatski prijelaz moze iskljucit, ali onda se mora naciljat zeljena povrsina i skocit na nju (zid/strop)
jos jedna bitna stvar u igri je svjetlo. zapamti; light is your enemy. unistavaj svjetla bilo u single playeru, bilo u multi-u. tebe ce teze uocit, a ti njih lakse.
predator - kao sto se vec zna, poprilicno jak lik, sto zbog sve te silne hi-tech opreme, sto zbog cloaking-a (koji nestane nakon sto napadnes, zato pripazi i budi brz). sad ce netko vjerojatno rec; "koje smece! zasto mi je nestala nevidljivost?!" - to je cisto radi balansa, jer je u AvP 2 predator bio over powered u miltiplayeru i u potpunosti nevidljiv, sto ovdje bas i nije.
marinac - sve se zna; "SAVE YOUR AMMO, AIM FOR THE HEAD AND STAY FROSTY!" - da, municije nema na bacanje, ali head shotovi rade puno vise stete, pogotovo sa sniperom. kako stedit municiju? lako. nemoj "sjest" na misa ko divljak, nego preciznim i kratkim kontroliranim rafalima ciljaj u lubenicu i neces imat problema.
neki se zale na flashlight i rusenje (znamo zbog cega se to desava ;) ), ok rasvjeta prestavlja veliki problem, ali to se moze rijesiti ili pojacavanjem osvjetljenja u postavkama (sto u konacnici kvari atmosferu) ili flare-ovima, koje mozete bacat. nije nesto savrseno, ali pomaze.
jos jedna bitna stvar; motion tracker - nikad se nemoj u potpunosti predat i oslonit na njega, nije 100% precizan, ali je dobar jer te uvijek pripremi na vrijeme. gledaj i osluskuj.
ok u konacnici, igra mozda nekom nece biti ono sto je ocekivao, ali nekom ce biti savrsena. sto se tice nekolicine koji se zale na grafiku i probleme vezane uz to; skini zadnji driver, smanji detalje, ako ti stroj ne moze gutat max. igra je DX11 i kao takva je savrseno napravljena (baci oko na
)SP je mozda kratak, ali ne zaboravi da imas 3 SP igre i fenomenalan multi. prava car i lezi upravo u multiplayeru ;)
jedina zamjerka u multi-u (s moje strane) je to sto treba nekoliko sekundi, da se pokupi oruzje, pogotovo ako te netko tlaci ili ti je za petama a ti ispustas krikove tipa "BJE'STE PETE, POSRAT CU VAS! MAKNI SE OD MENE SILEDŽIJO!" - i slicne.
ok alien nema tih problema, ali ima drugih, jer je jedini cista melee klasa pa je mozda malo (kao takav) izazovniji, ali meni osobno najdrazi
E i jos jedna stvar kaj mi nije jasna...Al to ja uvijek imam ovaj problem...Koju verziju Frapsa koristite? Ja imam 3.03 i FPS mi je uvijek izmedu 25-30, a golim okom se vidi da je puno vise...Mislim vidi se razlika izmedu 25 i 50FPS, tolko bedast bas nisam :) .Jel ima neko slicnu konfiguraciju i slicnih problema? I da, ono steljanje grafike je 0 bodova :) .FPS je uvijek isti, bilo koja rezolucija, bilo koji detalji...A i golim okom se vidi u igri da nema skoro nikakve razlike izmedu 1920X1200 Very High DX11 i 1024X768 Low DX9 . Evo to je cak moja mala zamjerka igri, al to mi se nekak cini da nije do igri nego vise do mojeg kompa :)
Evo barem mu je netko dao nelošu ocjenu, GameTrailer 7.7
alien ne moze bas nista iz daljine
Koliko se sjećam, drugi AvP naslov je u ulozi aliena imao mogućnost zaleta i skoka na žrtvu (tipka E po defaultu), nije li trebalo i da protivnički alieni imaju takav skok?
A i oni mali isprdak je gadan... To su ona mala cuda od aliena, kao pauk samo ima jos rep i onda se pokusava na glavu uhvatiti
Popularno zvan facehugger.
Da, ovo je velika prednost te franšize i, hvala, definitivno se isplati zbog različitog gameplaya u sve tri kampanje.
I malo da začinim iz prošlog nastavka - svidjelo mi se kako su developeri pazili na ponašanje AI protivnika. S marincem sam u jednoj situaciji izbjegavao predatorove napade iz plazma guna, skrivao sam se iza sanduka, mogao sam ga na daljinu upucati, ali rekoh idem probati kako izgleda njegov melee. I zaleti se moj marinac njemu pred facu, gledamo se jednu sekundu... kad predator isključi plazmu, dohvati koplje (zabavno ponašanje AI protivnika, fino odrađeno), ali, eto, moj shotgun mu je već bio pred očima - bum!
Nadam se da i ovaj nastavak ima takvo ponašanje protivnika.
alien ne moze bas nista iz daljine
Koliko se sjećam, drugi AvP naslov je u ulozi aliena imao mogućnost zaleta i skoka na žrtvu (tipka E po defaultu), nije li trebalo i da protivnički alieni imaju takav skok?
Ima i ovdje toga. Sa "shift" naciljaš marinca, i klik na "mouse 1" , sa stropa mu skočiš neće ni glas ispustit koliko je brzo.
Alien je nevjerovatno brz, kada se igra malo s njime navikneš se. Moraš se naviknut na penjanje po stropovima i zidovima to mu je velika prednost.
Evo konacno sam je zaigrao,meni je igra super zasada,nisam imao bas puno vremena igrati,
ali koliko sam vidio je dosta dobra,samo me cudi kako moram igrati na 1024*768 na low,
pc mi uopce nije los,dali je do optimizacije ili neceg treceg :/
btw ako netko treba xfire fix by me za avp pp me
Daj napisi koju konfiguraciju imas, jel nesto slicno mojoj? Ja isto imam tih malo cudnih problema. Meni igra uvijek isto radi, da ne znam kak podesim grafiku
Evo konacno sam je zaigrao,meni je igra super zasada,nisam imao bas puno vremena igrati,
ali koliko sam vidio je dosta dobra,samo me cudi kako moram igrati na 1024*768 na low,
pc mi uopce nije los,dali je do optimizacije ili neceg treceg :/
btw ako netko treba xfire fix by me za avp pp me
Sigurno te procesor i 2GB sporogo ram-a ubija, grafička bi to morala na high pogonit sa barem 8x AF.
HD5850 nije puno jača od HD4870, a vrti na max (16xAF, very high, AO - on, vsync - on)
Daj napisi koju konfiguraciju imas, jel nesto slicno mojoj? Ja isto imam tih malo cudnih problema. Meni igra uvijek isto radi, da ne znam kak podesim grafiku
Potraži GameCofing u direktoriju igre i tamo namjesti postavke ako ne možeš u igri ( nisam igrao pa neznam točno ).
Na HRT-u ovaj vikend Alien prvi i drugi nastavak filma, znam da nije baš on topic ali eto da se malo "zapalite" na igru, obavezno pogledat. =)
HD5850 nije puno jača od HD4870, a vrti na max (16xAF, very high, AO - on, vsync - on)
Hyperion, pa ovo nisam očekivao od tebe čuti. Pa 5850 je poprilično jača od 4870. Gotovo duplo jača ako se ne varam.
(sorry za off-topic, samo kažem...)
flashlight ima veze s crackom....
Evo opet jedan iz (kako Milan kaže) linije za pametne...
Od kud ti ovaj podatak?
Mislim, ne kažem da ovo nije moguće ali kako sam već pretražio net zbog ovog problema ne znam od kud si ti izvukao ovaj podatak? Jel mi nešto promaklo?
Što sam sad naišao na jedan moćan dio u igri. Nas troje, alieni napadaju sa svih strana a ja imam neku moćnu strojnicu, morao sam čak 2 puške ostavit da bi nju mogao uzeti. I onda kad krene akcija, koja rokačina. Sad alieni mogu i iz daljine napadati, bacaju na mene nesto, ne znam kako bih to opisao, gada me s tim necim zelenim. A grafika sve ljepsa i ljepsa.
eto sad smo shvatili ono što pokreče AVP je strah jer bi bilo malo dosadno bez mračnih tunela i zastrašujučih aliena koji te napadaju bez da vidiš...
Evo pokušavaju igrat Co-op u MPu, nasmija sam se malo MarinciVSall :)
ovo je pre pre dobro
Super Ah, tu je i taj jezivi efekt onog malog radara koji je uvijek poticao paniku kad ti se približavaju...
nikad igrao ali obavezno ču probat, izgleda dobra več po samom naslovu...
kad izlazi ??
Lol nisam vidio da ima tema 6 str....
Djeco igra uopće nije loša, ne možete u baš svakoj igrici trčati po livadi i skupljati djetelinu za bolji plašt.
Napomena za starije članove foruma (ako ovo čitaju): VRLO VRLO nostalgično!!!!!
...kad se samo sjetim prvog dijela na P2 400MHz, 64rama i nvidia tnt2 vanta-kanta 16mb (nisam si mogao priuštiti od 32), uf to su bile neprospavane noći, sanjao sam onaj famozni marinčev radar
Hyperion, pa ovo nisam očekivao od tebe čuti. Pa 5850 je poprilično jača od 4870. Gotovo duplo jača ako se ne varam.
(sorry za off-topic, samo kažem...)
Ti se ravnaš po review-ovima, a ja po iskustvu.
Imao sam HD4870 preko 8mj i znam šta može i kako dobro pogoniti.
Recimo kriza (vhigh no aa i no af,1680x1050):
HD5850 - 30-35 fps-a average
HD4870 512 - 25-28fps-a
Neznam gdje ti tu vidiš 50%, kod mene je to nekih 20-30%. Anyway HD5*** serija nepovećava nešto fps u odnosu na HD4*** seriju,ali ga čini puno puno stabilnijim, i puno lakše diše sa AA i AF.
Kod HD4870 fps se neprestano mijenjao, sad malo 28 pa malo 18, pa malo 30... Kod HD5850 nepada ispod 25fps-a, tj. uvijek se vrti glatko nema framedropeova i puno je ugodnije igrat u tome me HD5850 jako iznenadila kao i po pitanju grijanja. HD4870 se koprcala sa stock coolerom u vrućini, a vent je bio tako bučan da me bolila glava, jako sam se bojao da će to biti i kod HD5850 kad ono se ni nečuje u idle-u no takva je bila i HD4870 kada sam sredio profile u ATT-u (sredio sam ih tako da budu dobri kao i powerplay 3.0). Probam load samo malo povećana buka,ali ništa posebno no scythe musashi je ipak sjeo na nju i to samo zato da neskuplja prašinu na tavanu.
Cooler iznutra(pasivni dio i ventilator te black plate) je bio totalno isti kao i na HD4870. Budem slikao cooler od HD4870 i od HD5850 i vi mi recite koji je od koje.