Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 968.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
dreadmoore kaže...

Ljudi pomoc mi treba koji proc da kupim od ova dva ponudjena

Amd Phenom II x4 965 BE ili AMD FX-4100 BE
3.6 GHz
SOCKET AM3
L2 CACHE: 2X2 MB
L3 CACHE: 8 MB

Ja bi isao na phenoma.

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
14 godina

Phenom je jači u većini sintetičkih testova, ali u praksi ti je ista stvar. Ipak uzmi Phenoma.

13 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Pozz.Zanima me kaj bi se dalo napraviti s ovim imam ovu plocu http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m52l-s3p_10/ i amd x2 250?Dal se da otkljucat u nesto ili kako overclockat novi sam u tome pa neznam..

AMD-ATI

0 0 hvala 0
14 godina

Otključat se neda u ništa jel enma se đšta otključavat. Na takvoj ploči možeš clockat, ali jako ograničeno i nebi previše profitirao s tim da imaš 3.5Ghz umjesto sadašnjih 3.0 Ghz. Za clockanje prvo malo čitaj i to preporučam neke strane forume, pa tek onda lagano probaj. Ako pratiš opće smjernice i nepretjeruješ, šansa je zanemariva da ćeš nešto smuvat.

15 godina
ford eleanor kaže...
mirza64 kaže...

Pozz.Zanima me kaj bi se dalo napraviti s ovim imam ovu plocu http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m52l-s3p_10/ i amd x2 250?Dal se da otkljucat u nesto ili kako overclockat novi sam u tome pa neznam..

Kod toga procesora se nema što otključavati.Jedino ga možeš malo kloknuti ako za to postoji potreba

ja sam svoj kloknuo za 600Mhz bez da sam dirao napon

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 19:35 (dreadmoore).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
ford eleanor kaže...
mirza64 kaže...

Kod toga procesora se nema što otključavati.Jedino ga možeš malo kloknuti ako za to postoji potreba

ja sam svoj kloknuo za 600Mhz bez da sam dirao napon

Ja sam svoj Athlon II X 2 240 digao za 800MHz. Dake sa defaultnih 2.8 GHz na 3.6GHz. Ali morao sam mu dignuti napon. Ploča je neka stara iz 2006. Išao bi i više ali ploča tj. chipset nemre više.

13 godina
neaktivan

Evo napokon našo vremena i posložio kockice kaj se tiče klokanja moje mašine sad je sve nabrijano i stabilno do ibera

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2348030{#} +nb freq na 2600 i latencije posložene.

$inke
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 3:11 ($inke).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
$inke kaže...

Evo napokon našo vremena i posložio kockice kaj se tiče klokanja moje mašine sad je sve nabrijano i stabilno do ibera

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2348030{#} +nb freq na 2600 i latencije posložene.

Si probao dignut još više?? i kakve su ti temp??

www.fotoprizma.com
13 godina
itomic009 kaže...

Pa problem je 99% u memoriji. Radi mu na 1530 Mhz a pretpostavljam da je to 13330 Mhz memorija. Moraš podešavat množitelj memorije kad dižeš reference clcok i HT linka te NB-a također. Neclocka se to samo tako da digneš nešto i miran si, pogotovo sa reference clockom.

znam neke osnove o clockanju... kada sam imao 1333Mhz rame onda kada sam digao CPU frequency, spustio sam multiplier rama tako da se takt memorije nalazio negdje oko 1333Mhz, malo manje... kada sam kupio 1600Mhz rame onda sam malo podigao multiplier tako da je sada negdje oko 1550Mhz... northbridge multiplier sam malo spustio tako da uglavnom iznosi oko 2000Mhz kao i HT link...

itomic009 kaže...

Pa provjeri ti kad dižeš reference clock na kojoj frekvenciji radi RAM. Ako je to OK, onda treba više napona procesoru. Vjerojatno matična undervolta fino pa ti misliš da ima 1.375V a ono zapravo ima 1.3V.Gledaj u CPU-Z programu koliko ja napon kad opališ P95.

evo probao sam stress test sa AIDA-64 i Vcore napon iznosi 1.360V, znači matična undervolta za 0.015V... zasad mu je clock rate 3205Mhz ali da ga clockam na 3402Mhz (ili perfektno bi bilo na 3500Mhz), koliko da dignem voltažu onda..? (opcije uvijek idu redoslijedom +0.025V, znači +0.025,+0.050,+0.075,+0.100 itd...)

i da nadodam, radi se o 2800Mhz orginal clock procesoru kojemu je kao takvom normal Vcore voltage 1.300V

CPU status prilikom stress testa CPU status prilikom stress testa
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 9:09 (sylar951).
14 godina
neaktivan
$inke kaže...

Na 1.424V bi trebao i malo više ići.

Ako imaš adekvatno hlađenje probaj ga na 4 GHz natjerat.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
neaktivan
TriP kaže...
$inke kaže...

Si probao dignut još više?? i kakve su ti temp??

Temperature su 50 c max u kad prime i occt rade al na tom naponu nejde dalje a i netreba mi ovo mi je čisto dosta s tim da je nb freq na 2600 i vidljive su promjene u aplikacijama na oko ne samo u benchevima a za 24/7 nebi na veči napon a az 4,2 gige mi treba vcore 1,5 i pošto je to nativni dualac otključan u quad normalno je da nejde na istim naponima ko kod phenoma x4 na iste frekvencije.

$inke
13 godina
neaktivan

dali je ovo ok temperatura 3.6Ghz(za par dana klikam na 4.00GHz) temp 51-56 upaljen je bio 1 sat 12 minuta

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imaš jako visoko postavljen napon za 3,7Ghz. To treba ić debelo ispod 1.4V

14 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

Probaj sa 1.38V bootat.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
itomic009 kaže...

Mah...moj x3 455 na 1.45 tek ide za 3.8...na 4ghz ide tek prek 1.5+

Krpa
14 godina
Blazen22 kaže...

dali je ovo ok temperatura 3.6Ghz(za par dana klikam na 4.00GHz) temp 51-56 upaljen je bio 1 sat 12 minuta

jesi nešto dirao po naponu?

14 godina
KrpaZG kaže...
itomic009 kaže...

Mah...moj x3 455 na 1.45 tek ide za 3.8...na 4ghz ide tek prek 1.5+

Velika je razlika u naponu i clockanju između Propusa ili rane i Deneba odnosno punokrvnog Phenoma. Phenomi trebaju oko 0.1V manje od Propusa ili Rane za slične taktove.

13 godina
neaktivan

nisam diro napon

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koliko bi mogao nagurati athlon 645 sada je na 3658.33 MHz 1.336 V?

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 15:36 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisam nigdje u svijetu bjelom čuo i vidio da Athlon radi stabilno na 3.6Ghz sa 1.33V !!

13 godina
neaktivan

Evo ti slika.I tako radi več 4 mjeseca 24/7.Full stabilan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 20:50 (WrongType).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ajd samo meni za dušu opali P95 Blend {#}. Zanima me čisto hoće li držat sve 4 jezgre s tim naponom. Ako bude držalo, onda je to super.

13 godina
neaktivan

Ovako baca mi BSOD nakon nekih 30 min(otprilike) al mi je to malo čudno jer mi več 4 mjeseca radi super bez ikakvih rušenja itd.

EDIT:evo kod 0x0000003b ali koliko sam citao to je problem do nekog drivera ili softwera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 23:13 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hm nemogu reć da sam iznenađen :) Blend ruši ono što i benchmark programi prolaze. Zato je to ultimativni test stabilnosti {#}. Ja naprimjer odvrtim cijeli Cinebench na 4.8Ghz na naponu od 1.48V, ali ga Blend zakolje nakon par minuta na tom naponu {#}.  Dodaj mu još napona, stvarno ga držiš na malo napona. Ako je puko nakon pola sata, to obično znači da sa malo napona level ili dva gore bi bio full stabilan. Imaš dobar cooler, nisi ni blizu 1.4V tako da imaš još mjesta komotno. Propus podnosi više neapon za 24/7 nego Phenom. Kod mene je x4 640 radio na 1.47V jedno pola godine dok nije došao Phenom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 23:13 (itomic009).
13 godina
neaktivan

Radi OK ovako jer neam nekakvih problema pa može i tako ostati.Nego koliko bi trebalo da ga dignem na 3.8?.A možda se i ruši jer je uključen C&Q.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 23:22 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
WrongType kaže...

Radi OK ovako jer neam nekakvih problema pa može i tako ostati.Nego koliko bi trebalo da ga dignem na 3.8?.A možda se i ruši jer je uključen C&Q.

pusti cnq ...digni malo napon i bit ce stabilan

Krpa
14 godina

Neruši se radi QnQ sigurno. Ako misliš na napon, probaj pa vidi. Nije ti P95 stabilan ni sad pa neznam koliko treba za 3,8 Ghz. Svi AMD procesori imaju jednu zajedničku karateristiku. Do jedne točke se lagano clockaju i sa malo dizanja napona, a onda dođeš do zone gdje za svakih 100 ili 200 Mhz treba puno napona dodavat. Vjerujem da si ti već tu. Probaj pa ćeš vidjet, to je jedini mogući način da saznaš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 10:46 (itomic009).
13 godina
neaktivan

Smanjio sam RAM.Po času ču posati slike za sad radi na 1352 na belndu je 10 k.

EDIT:Prolazi sve.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 13:06 (WrongType).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zasto mi cpu z ne prolazi validacija?

A4 3300 u biosu podignut fsb na 120 i sve radi stabilno .
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WrongType kaže...

Smanjio sam RAM.Po času ču posati slike za sad radi na 1352 na belndu je 10 k.

EDIT:Prolazi sve.

Smanji HT Link na oko 2000 i NB također. Za to imaš množitelj koji možeš dirat i to ti možda ruši Prime. Nemaš koristi od dizanja ni jednog ni drugog na Propus jezgri.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice