Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 396.525
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Da pitam nes,koji je naj program za testirat proc i sve unutra osim grafe kada se kloka,za AMD procove? ja sam svog na 2.5 i testirao primeom 15-tak min i sve 5,dal je to dosta..kolko prosjecno moram testirat kad bilo koji proc clockam.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
Fake_Alert kaže...

Da pitam nes,koji je naj program za testirat proc i sve unutra osim grafe kada se kloka,za AMD procove? ja sam svog na 2.5 i testirao primeom 15-tak min i sve 5,dal je to dosta..kolko prosjecno moram testirat kad bilo koji proc clockam.?

Mislim da bi trebo par howto-a procitat.

Prime je ok.

Kao drugo pusti ga da vrti bar 4-6 sati.

Prvo small FFT, ako je stabilan znaš da je dovoljno Vcore na procesoru.

Pa kad je gotovo ideš na large FFT.

Opet onih 4-6 sati.

Ako baci grešku digni napon na NB i probaj opet.

Ako stabilan onih poznatih 4-6 sati pokreneš Blend i opet ga pustiš da vrti.

Ako nestabilan digni napon ramu.

15 minuta nije nikakav znak stabilnosti.

ZLOČESTI MOD NR.1
16 godina
LUXX kaže...
Fake_Alert kaže...

Mislim da bi trebo par howto-a procitat.

Prime je ok.

Kao drugo pusti ga da vrti bar 4-6 sati.

Prvo small FFT, ako je stabilan znaš da je dovoljno Vcore na procesoru.

Pa kad je gotovo ideš na large FFT.

Opet onih 4-6 sati.

Ako baci grešku digni napon na NB i probaj opet.

Ako stabilan onih poznatih 4-6 sati pokreneš Blend i opet ga pustiš da vrti.

Ako nestabilan digni napon ramu.

15 minuta nije nikakav znak stabilnosti.

Ma pomogao mi je frend s ovog foruma al mislim da za taj mali clock nije potreban napon 2.11-2.5...I sta mislis do koliko bi isao 7850+ BE jer cu ga uskoro kupovat i stavit na MA 770 ud3 i imam ac 64 pro.I dal je dobra ta maticna za clock uopce?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 17:29 (Fake_Alert).
17 godina
neaktivan

Opet ista stara pitanja.

To ti niko nemože rec kolko ce ic.

Probaj pa ceš vidjet.

Maticna je ok.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam pitanje...stavio sam e4300 na 2.4 al mi nakon 2 sata rada zasteka i moram ga restartat,kad ga restartam vrati se na 1.8...do cega bi mogli bit

napomena: nisam diro voltažu da nesto nebi skurio al e4300 ide do 3.0 sa stock coolerom bez diranja voltaže(tako pise google)

Im But the blade in the Crowd [URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/538964006.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ner0 kaže...

imam pitanje...stavio sam e4300 na 2.4 al mi nakon 2 sata rada zasteka i moram ga restartat,kad ga restartam vrati se na 1.8...do cega bi mogli bit

napomena: nisam diro voltažu da nesto nebi skurio al e4300 ide do 3.0 sa stock coolerom bez diranja voltaže(tako pise google)

Probaj Dignuti voltažu.

Punk's not dead!!!!
16 godina
Ner0 kaže...

Ocito imas los primjerak digni malo voltazu, pa ga testiraj sam Prime-om.

Ak bude stabilan 2-3h onda je ok :)

not here ... not scene
16 godina
neaktivan

Ja sam danas narucio Katanu i slijedeci tjedan je u kompu. Zadnjih par dana samo listam i gledam sta rade sa procom kao sto je moj. Bojim se da cu se navuc na oc ko Bare na bijeloCool.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369...A možda se stanje i promijeni

2 0 hvala 0
16 godina
Ner0 kaže...

a zavisi sa kojom matičnom... probaj malo podić voltažu i onda ga prži 2-3 sata sa prime-om 95 ili occt-om

Bubamara na steroidima. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
neaktivan

965p-s3 matična

Im But the blade in the Crowd [URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/538964006.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prije zavisi sam primjerak tog procesora kakav je. Vjerojatno imaš neki za*ebani kao ja (ja ima E6600, ali da je za*eban, za*eban je) koji ne mrda preko 2.66GHz sa stock voltažom. Uglavnom ja valjda nisam imao straha kada sam mu nabio 1.6V na zračnom hlađenju (Coolermaster gemin II S) i zato sada se znoji na 3.6GHz.

Standardna voltaža za C2D procesore je 1.350V. Slobodno ga stavi na 1.38-1.40V i vozi dalje. Nije pametno ići preko 1.5V...

Moj E-3 ima dobre ISO performanse jer pije Iso Sport svaki dan :)
16 godina
neaktivan
Ner0 kaže...

Puno toga piše Google.Tak je i za mojeg Q6600 pisalo da ide na stock voltažom do 3,6Ghz.

A ja pak sam sretan ak ga na stocku držim stabilno sa 3,2Ghz.No zato sam uzeo prozračnije kućište i Mugen2 i ljepo ga držim na 1,55v(Vcore) 3.6Ghz i temperature su pod opterečenjem max 50°c.

Može biti da sam ja(ili ti)upiknuo lošu verziju.No više sam siguran da je Google(Čak neki pojedinci na ovom forumu)preuveličali voltažice i gigaherce.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 22:35 (microman).
16 godina
microman kaže...
Ner0 kaže...

Puno toga piše Google.Tak je i za mojeg Q6600 pisalo da ide na stock voltažom do 3,6Ghz.

A ja pak sam sretan ak ga na stocku držim stabilno sa 3,2Ghz.No zato sam uzeo prozračnije kućište i Mugen2 i ljepo ga držim na 1,55v(Vcore) 3.6Ghz i temperature su pod opterečenjem max 50°c.

Može biti da sam ja(ili ti)upiknuo lošu verziju.No više sam siguran da je Google(Čak neki pojedinci na ovom forumu)preuveličali voltažice i gigaherce.

I moj trazi preko 1.50V za 3.6ghz, bas nemamo srece.

not here ... not scene
16 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi omjera frekvencija.

Preporuča se na matičnim pločama fsb:ram 1:1, ali što je s grafičkim karticama? Vole li one sinhroni rad?

I have balls of steel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Katana kaže...

Imam pitanje u vezi omjera frekvencija.

Preporuča se na matičnim pločama fsb:ram 1:1, ali što je s grafičkim karticama? Vole li one sinhroni rad?

Grafički paše veči takt FSB-a(HT-Linka kod AMD-a)i Efektivni radni takt.No može doč do problema(nestabilnosti) ako mijenjaš(povečaš) radni takt PCI-e sabirnice.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
neaktivan

A šta je s gpu:vram?

I have balls of steel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Katana kaže...

A šta je s gpu:vram?

Sumnjam da je to bitno, fsb i ram su direktno povezani, dizes fsb dize se i frekvencija RAM-a, ali na grafickim karticama to ne vrijedi buduci da su clockovi odvojeni, tj. nema nikakvog mnozitelja, gpu frekvencija je neovisna o frekvenciji memorije..

16 godina
neaktivan

Evo ja svog opet OC-o na 3.4Ghz bez dizanja voltaže.Temperature su 60 max na ovom prvom testu,tako kaže AMD OverDrive i HWMonitor.

Sad ću ga tak ostavit 2 do 4 sata da radi pa se prebacujem na sljedeći test.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo novi proc je ugrađen i mrvicu dignut.

Nisam imao vremena još se pozabavit time.

Ima još dana ;)

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam Intelov Q8200 procesor koji radi na 2,33 GHz, i svaki put kada ga probam dic, kompjuter se odbija upalit pa moram prckat po jumperu. Nije da ga u jednom skoku dizem na 4GHz, zadnji put sam na 2,5 probo i nista.

Jucer sam ga uspio dic na 2,8 ali sam vratio natrag kad mi se srusio sistem =P help?

Excuse the phun.
17 godina
neaktivan
Sharps kaže...

Imam Intelov Q8200 procesor koji radi na 2,33 GHz, i svaki put kada ga probam dic, kompjuter se odbija upalit pa moram prckat po jumperu. Nije da ga u jednom skoku dizem na 4GHz, zadnji put sam na 2,5 probo i nista.

Jucer sam ga uspio dic na 2,8 ali sam vratio natrag kad mi se srusio sistem =P help?

Diži fsb polako i ako ti nije stablino povećaj voltažu(ne previše).Testiraj stabilnost i pazi na temperature.Ako već nisi,poželjno bi bilo da si pročitaš sticky vodiče o oc-u tu na forumu.

Kasda je zakon!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2009 15:06 (iwan).
15 godina
protjeran

lako moguće da ploča ne podržava veći fsb od 1333mhz pa nemoze.

Evo ide nevjesta preljepa je zaista
16 godina
protjeran

Ja ti imam isti proc(na 2,94 trenutno), koja je maticna u pitanju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam i ja jedno pitanje...konfa je u potpisu, do koliko bi maximalno mogao overclockati q9400( 4*2,66) procesor na stock ventilatoru?

0 0 hvala 0
16 godina
Dominus Johannes kaže...

jel ja uvijek moram zaredati dva posta dda se netko udostoji odgovoriti mi ???

Jel ti mozes cekat jos malo da ti netko odgovori na bedasto pitanje??? LUXX bi ti rekao da pokusas sam vidjet dokle ide i provjeris jer nitko nezna dokuda tvoj proc ide,a i prije tog malo googlaj jer vidim da nisi ama bas nis goooglo a garant ima pun kufer reviewa na netu o tom procu i tak...mislim da ti je sad jasnije

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iwan kaže...

Ako već nisi,poželjno bi bilo da si pročitaš sticky vodiče o oc-u tu na forumu.

Jesam, ne prtaljam po kompjuteru na slijepo.

PsychoticBaklava kaže...

Ja ti imam isti proc(na 2,94 trenutno), koja je maticna u pitanju?

Blood Iron P45, ne znam ti tocnije rec. Kompjuter mi je ugasen trenutno, imam problema sa bootanjem. Fala bogu da sam bio pre lijen prodat svoju staru kantu sa jednom jezgrom pa mogu nesto malo i na njoj radit =D

Excuse the phun.
17 godina
neaktivan

Kao prvo napravio si veliku grešku uzevši DFI a nemaš pojma o clockanju.

DFI se uzima za oc i jedino oc.

Nisu to ploce za rock stabilne sisteme nego cisto za ganjanje rekorda.

Pronađi si reviewe u neto pošto ti nitko nemože rec kolko tvoje komponente idu.

Cak i da imamo potpuno iste koponente opet je razlika.

Kod mene može ic ko blesavo dok kod tebe neide nikako.

Isprobaj pa vidi kolko ide.

Mali savjet:

Kod skoro svake DFI ploce ti je zlatno pravilo da SVE mora biti optimalno naštimano da bi dobio stabilnost.

Dakle prouci dobro bios i nformiraj se koje postavke šta znace.

Informiraj se po netu ali NEMOJ preuzimat postavke drugih ljudi.

Recimo ako preuzmeš moje garant pališ komponente :)

Uzmi si vremena i isprobavaj.

Il nađi nekog iskusnog clockera i daj mu mašinu da ju clockne.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meh ne bi bilo fora da mi neko drugi to radi =P hvala na savjetu doduse. malo cu poblize proucit cijelu stvar.

Excuse the phun.
16 godina
neaktivan
LUXX kaže...
...

Il nađi nekog iskusnog clockera i daj mu mašinu da ju clockne.

Da npr. posaljes je osobi iznad mene (Mr. Luxx) i sve ce bit rjesenoBelji se.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 18:08 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

jeje sam mi to treba.

Mislim da nema tolko novaca.

Uglavnom ak je neko spreman pomoc zašto ne.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice