Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 197.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Ulazak u EU - za ili protiv?

Zbog vaših brojnih, izravnih i neizravnih, zahtjeva za ponovnim otvaranjem ove teme - otključavamo je!

Pred nama je važan referendum, posvećen ovom pitanju i prihvaćamo vaš stav da o tome želite raspravljati i na ovom forumu (mada rasprava nije ni prestale, već se preselila u svaštarsku temu "što se događa...")

Ali vas upozoravam da smo netolerantni prema političkim temama (razlog zašto je tema i bila zaključana), pa ako sve opet otklizi u neka prepucavanja, retrogradne rasprave (ex-YU spika) i međusobno vrijeđanje - tema ide opet pod ključ!

I nemojte svaki stav suprotan svom odmah prijavljivati (kao što je bio slučaj do sada)!

...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 12:56 (Miro).
14 godina
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
aj da ja probijem led. hocemo li se moc i dalje bavit iznamljivanjem apartmana kao do sad?
AMD u <3 Intel u C===3
17 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...
aj da ja probijem led. hocemo li se moc i dalje bavit iznamljivanjem apartmana kao do sad?

Naravno da hoćete.

A to hoće li biti kao do sad ovisi isključivo o tome kako sada poslujete.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 14:09 (Danny_HR).
17 godina
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
A nismo jadni? I ne propadamo svake godine sve dublje?
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Zanimljivo kako smo u zadnjih nekoliko godina počeli shvaćati da smo toliko jadni. Ili se možda ja družim sa takvim ljudima. Možda oni sa malo više kešovine ne vide Hrvatsku kao takvu?  {#}

15 godina
neaktivan

Jedno pitanjce... Negdje sam procitao da su pitali Pusicku: "Sto cete reci narodu ako nam u EU ne bude bolje?". Ona na to pitanje nije odgovorila. Al' pitanje jest zanimljivo, sto bi ona mogla reci da nam se to uistinu dogodi(vjerojatno i hoce)? Ja se na njenom mjestu vise nikad ne bih pojavio u javnosti.

"Ne vjeruj sjaju u njenim očima! To je samo svjetlost što joj prolazi kroz šuplju glavu."- Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 14:46 (dturko).
16 godina
neaktivan
16 godina
dturko kaže...

Jedno pitanjce... Negdje sam procitao da su pitali Pusicku: "Sto cete reci narodu ako nam u EU ne bude bolje?". Ona na to pitanje nije odgovorila. Al' pitanje jest zanimljivo, sto bi ona mogla reci da nam se to uistinu dogodi(vjerojatno i hoce)? Ja se na njenom mjestu vise nikad ne bih pojavio u javnosti.

- inače mi nije draga, ali taj konkretan (ne)odgovor je točan, izgleda da nije bez mozga. (srećom, nije postavljeno takvo pitanje čudu od deteta, zgazimiru ili komu već..)

- Pitanje može biti i što ako bez ulaska u EU bude lošije, tko je tad kriv ili što reči narodu (koji referendumom odlučuje). Odgovor na oba pitanja, narode ti si zaokružio za-protiv. ..

U EU nam ni ne mora biti bolje, tj nema 'nama' nego konkretna osoba, ja, ti, on, netko treći.. jendom je dobro, drugom loše. Recimo Pusički će vjerojatno biti dobro, penziću koji obilazi kontejnere, će vjerojatno biti loše, u ili izvan EU, svejedno. Upravo zato (osim dužnosnika koji ima službeni stav-dužnost) političar može biti za ili protiv, to je njegovo (građansko) pravo, pa čak i do tog, da (samo kao moguć primjer) ista ta Pusička recimo zaokruži PROTIV na (tajnom) referendumskom glasanju.

Političari ugl nagovaraju ZA, neki protiv, ljudi odlučiju. (i točka). Jedino što bi se moglo provjeriti, dali iza gorljivosti stoji i neki konkretan poticaj, npr funkcija-novac (mito), tj. dali iz nekih svojih interesa političari zastupaju strane... (to im je čak i posao).

Hipotetsko pitanje, što kad bi se otkrilo da je političar X dobio npr novac (za-protiv, svjedno) kao što je Sanader uzeo (nedokazano) nekoliko milijunćića od MOLa, Hypoa itd..

Ljevi su ZA, desni su ZA (osim onih), srednji su ZA, crkva je ZA... cca 60%-vs-40% anketara (osim na vladinim stranicama) je trenutno protiv? Neobično? Napomena, nevažeći-neispravni listići se broje 'protiv', tako da treća kategorija ne postoji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

iHush slazem se, ali onda treba raditi na tome, treba probrati lazne branitelje kako bi se te mirovine lakse isplacivale, treba raditi rezove, treba udariti po crkvi, treba udariti po bankama, treba udariti po narodu. A ne se supacki oslanjati na EU. 

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

iHush slazem se, ali onda treba raditi na tome, treba probrati lazne branitelje kako bi se te mirovine lakse isplacivale, treba raditi rezove, treba udariti po crkvi, treba udariti po bankama, treba udariti po narodu. A ne se supacki oslanjati na EU. 

Treba ovo, treba ono. Iste te stvari "treba" već godinama, ali ih nitko ne radi. EU nas možda natjera, jer sami očito nećemo ili ne možemo.

16 godina
Diplomat kaže...
Ove TV-EU reklame su prodavanje magle, rekla kazala na kvadrat! Samo ovi waba bi EU tipovi to ne kuže jer žive u zabludi.

Nisu prodavanje magle, sve kaj te reklame govore je istina, jedini je problem kaj sve to kaj one reklamiraju mi imamo vec sad, za to nam ne treba EU...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
13 godina
neaktivan
Srednji kaže...
Diplomat kaže...
Ove TV-EU reklame su prodavanje magle, rekla kazala na kvadrat! Samo ovi waba bi EU tipovi to ne kuže jer žive u zabludi.

Nisu prodavanje magle, sve kaj te reklame govore je istina, jedini je problem kaj sve to kaj one reklamiraju mi imamo vec sad, za to nam ne treba EU...

Što se njima može dogodit ako npr. u reklami kažu da će ulaskom u eu svaki građanin dobit 500 kn, samo da ljudi ne glasaju, a kasnije nam nedaju tih 500 kn? čisto informativno me zanima.

17 godina
Danny_HR kaže...
tnakir kaže...

Treba ovo, treba ono. Iste te stvari "treba" već godinama, ali ih nitko ne radi. EU nas možda natjera, jer sami očito nećemo ili ne možemo.

Nece nas europa tjerati na nista, nego ce nam dovuci MMF, a MMF ce nas stisnut do yaya. Kao sto sam vec napisao, ni ova vlada nema muda provesti rezove.

17 godina
neaktivan

Hoće li nam biti bolje ako glasamo za ulazak u Uniju? Neće. Samo od sebe, nema šanse. Ali ćemo imati veću priliku da si stvorimo to bolje. Više mogućnosti za posao, školovanje, razmijenu iskustava i ideja. Više mogućnosti da sve pajdote, rođote, lokalne šerife, analne rukovatelje i svu mafiju više steramo di im je i mjesto, ako ne u zatvor, barem ih nećemo gledati kako se cere sa mjesta načelnika i direktora. Ako ništa imat ćemo još jednu instancu da takve krkane tužimo bez straha da mu je sudac frend s janjetine. Više šanse da se važeći propisi počnu i primjenjivati, a ne samo izglasavati i spremati u ladice.

Anyway, ta psihiza koja se stvorila oko referenduma već mi stvarno ide na živce. Kao da je pitanje Hoćemo li ugasiti Sunce, je*em ti Sudbonosnog naroda, sve je se gleda skroz crno ili bijelo. Kao najave utakmica nogometne reprezentacije. Jedino mi možemo igrati četiri biti ili ne biti utakmice godišnje. Samo me čudi kako se na sva zvona ne spominju Radićeve guske.... Ako uđemo, neće se ništa promijeniti preko noći, svaki pomak biti će babystep, malo po malo.

iddqd
15 godina
neaktivan

Nisam.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
14 godina
neaktivan

Neki dan je na Rubu znanosti bio frajer pod imenom David Icke. Čovjek je lijepo objasnio stanje stvari u Europi i obrazložio je koliko je ulazak u EU riskantan. Čovjek je nabrojao stvarno puno teorija zavjere, ali mi se činio kao intelegentan i kao da kuži situaciju. David Icke je inače Englez i koliko sam shvatio protivi se uopće EU. Nada se da nećemo pristupit jer to nije dobro za nikoga pa tako niti za nas Hrvate.

16 godina
odjavljen

a joj, ne njega i ljude gustere iz 5. dimenzije spominjat...

ontopic: nisam za EU zato jer ne mogu/necu vjerovat da nemamo par sposobnih i odlucnih ljudi da nas izvuku iz kakice... misliljenja sam da bi vise "oni" imali koristi nego mi.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 16:47 (skank666).
16 godina
Đapa club kaže...

.. frajer pod imenom David Icke. ..

- svašta (točnog) je naveo, ali jednako tako on 'vidi' gmazove.. nije najrelevantija osoba, mada su pojedine činjenice takve (kreditni rejting).

- on samo (pametno) takve činjenice ukalupljuje u svoju teoriju. Zbir činjenica nije istina, nego ''jedna od istina'' ovisno tko ju prezentira...

Njegov core-biznis je teorija zavjere, pošto mu je to interes, njegova istina se ne smije uzeti kao provjerena-neutralna.. samo moguća.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
badmad kaže...

Hoće li nam biti bolje ako glasamo za ulazak u Uniju? Neće. Samo od sebe, nema šanse. Ali ćemo imati veću priliku da si stvorimo to bolje. Više mogućnosti za posao, školovanje, razmijenu iskustava i ideja. Više mogućnosti da sve pajdote, rođote, lokalne šerife, analne rukovatelje i svu mafiju više steramo di im je i mjesto, ako ne u zatvor, barem ih nećemo gledati kako se cere sa mjesta načelnika i direktora. Ako ništa imat ćemo još jednu instancu da takve krkane tužimo bez straha da mu je sudac frend s janjetine. Više šanse da se važeći propisi počnu i primjenjivati, a ne samo izglasavati i spremati u ladice.

Upravo tako i ja to vidim - sve ostalo mi je ravno i ne vidim neku razliku unutar/izvan EU - jedino što očekujem je da kada nekog prijavim a neko sranje, da se nešto konačno i dogodi. Kada nekog tužim, a sud ne sazove ročište godinu dana, da se imam gdje žaliti. Ako stvarno ounutar EU bude profunkcionirao samo pravni sustav, kotrljaće se planine...

Đapa club kaže...

David Icke je inače Englez i koliko sam shvatio protivi se uopće EU. Nada se da nećemo pristupit jer to nije dobro za nikoga pa tako niti za nas Hrvate.

Da sam ja u EU, ni ja ne bi htio da mi Hrvati uđu. Ako je stvarno tako rekao, onda se i meni čini kao pametan čovjek :D

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
15 godina
neaktivan
Random. kaže...
tnakir kaže...

Zanimljivo kako smo u zadnjih nekoliko godina počeli shvaćati da smo toliko jadni. Ili se možda ja družim sa takvim ljudima. Možda oni sa malo više kešovine ne vide Hrvatsku kao takvu? {#}

Neznam moje drustvo i ja smo uvijek smatrali Hrvatsku kao balkansku drzavu u kojoj sve neradi i sve kasni uvijek smo se na to sprdali. To ovisi o drustvu uvijek.

Ja sam srednji "sloj" građana jeli, imam kucu, zivi skoro u centru grada, nemogu se zali da mi je ikada iceg falilo osim jeli tjekom rata kada se pilo mljeko u prahu i to, ali nakon toga bilo je hrane uvijek, bilo je za ono i ovo. Nista pretjerano naravno. Ja sam odgojen jako stedljivo i dok moji frendovi idu van opijat se i piju Coca Coke svaki dan ja dokle imam kodkuce Ok PC, PS3, HDTV i tako... ali nista protiv njih oni vole odjecu, izlaske i slicno ja volim tehnologiju i video igre.

Ali nikada nisam smatrao da je ova zemlja vođena od strane sposobnih ljudi, ni sada to nesmatram Kukuriku je nesot drugo ali opet jedno te isto u mojim ocima. Cisto 20 godina krađe i pljacke drzave i ocito zaostajanje za drzavama kao Slovenija,Ceska, Poljska, Slovacka (U ceskoj sam zivio a u slovenij imam obitelji tako da sam isao stalno po ove 4 drzave) je ostavilo kodmene osjecaj da smo totalno nesposobni. Kada odem vadit neke dokumente ili kada odem nesto sa zdravstom obavljat dobijem mozdane udare od nesposbnosti i retardiranosti cijelog sistema. Otac mi je umro a majka mi je dobila rak mozga i ostala nepokretna. Tako da definitvno  znam o cemu pricam sto se tice zdravstva...

Zdravestveni system je nevjerovatno korumpiran i jos vise rasipan. Neznam kako je u drugim gradovima ali ovdje u Osijeku je tako.

Ja se nadam ce zakoni i standardi europske unije polako promjenit sitaciju jel ocito da se kodnas nasim snagama nemjenja nista ili jako sporo. Mozda cak i njemacki radnicki mentalitet dode kodnas u nekom smislu.

15 godina
neaktivan
Srednji kaže...
Diplomat kaže...

A rekao bi da ste oboje u pravu, vlada vodi tako ocito propagandu da je to tuzno, ko da smo u komunizmu.

Mjesto da se otvori rasprava na TVu gdje ekonomisti pricaju o realnim i pravim stvarima. A ne da prodaju maglu sa i jedne i druge strane. Jer nakraju krajeva sve se svodi na novac i zato na EU treba. Ne da nas krade vec da ovoje profitiramo od međusobne suradnje kako lokalno tako i internacionalno.

Totalno se slazem sa skepticima kada kazu da je prodavanje magle jer je. Vlada nije sposobna napraviti PRO EU kampanju, ovako kako oni rade se cini ko da su nam diktatori i da vladaju medijima.

Ali isto tako tvrdim da euroskeptici pricaju jako puno budalastina i nistu nista procitali vec su nasli neke svoje primitive razloge da budu Anti-EU i gotvo. Svaka cast iznimcima koji zapravo razmisle zasto ne zele u EU i vidi koristi od toga za sebe i svoje obitelji i prijatelje.

16 godina
neaktivan

Ja sam općenito PROTIV ulaska u Hrvatske u EU,mene samo interesira zašto se nito nije sjetio upitati ministricu Vesnu kolike če biti plaće u eurima i koliko će koštati kil mesa i kil kruva u eurima naravno..........jer znam kako je u estoniji frend mi priča svaki dan kako su ih nag....sa ulaskom u uniju i prebacivanjem valute...znači jednostavan odgovor bi se triba dobiti na to postavljeno pitanje zar ne?

So say We All
15 godina
Tawals kaže...

Nije tajna, idem 2. rezred tehničke škole. Skelpao sam par rečenica, nadajaći se da će netko shvatit što sam htio reći, ali ispred mene je puno još puno knjiga da bih se mogao izraziti na pravi način. Ispričavam se zbog toga posta. 

Imam negativno mišljenje o EU, zašto? Odkada znam za sebe stalno slušam o toj EU, i nikada nisam čuo da se o njoj govori nešto loše u Hrvatskim medijima(ajmo zanemarit da su naši medij u vlasništvu stanaca, ili su samo kopija besramnih zapadnjačkih medija, svaka čast izuzetcima). Čovjek se zapita, Europska Unija je dijelo osnivača Europske Unije, koji su, barem ja tako mislim ljudi od krvi i mesa, koji griješe kao i  svako od nas? Zar je moguće da je EU savršena, utopija, da tamo teče med i mljeko... Ne nije. Siguran sam da je to i tebi jasno i da si se unatoč svim nedostatcima odlučio da je za Hrvatsku bolje da uđe u EU kao što ja mislim da to nije opcija koju bi ako smo imalo pametni i ako imamo vjere u sebi i svoje sposobnosti nebi trebali uzeti u obzir.

Evo nekoliko linkova koje možda mogu razjasniti zašto sam ja protiv. I molim te nemoj "nemaš dovoljno argumenata pa mi stavljaš neke tamo linkove".U svakom slučaju bolje od one EU nerazumne papirologije.Uživaj!

http://europskaunija.yolasite.com/povijest-eu.php

http://www.duh-vremena.bloger.hr/post/sto-to-moramo-znati-o-eu/11816926.aspx

http://www.duh-vremena.bloger.hr/post/informacije-o-europskoj-uniji--jeste-li-sigurni-da-znate-sve/14613244.aspx

http://www.duh-vremena.bloger.hr/post/europska-unija--hocemo-li-ne-udjemo-li-u-uniju-ostati-izolirani-te-propasti-i-koja-je-alternativa/14638835.aspx

http://www.duh-vremena.bloger.hr/post/europska-unija--sto-su-nam-to-politicari-presutjeli/14751066.aspx

http://www.duh-vremena.bloger.hr/post/eu-propagandni-rat-politicari-i-mediji-protiv-ostatka-gradjana/14815026.aspx

{#} izvori informacija su ti izuzerno široki, jesi probao na www.baba-vanga.com/sve-o-eu-za-neznalice. Kako možeš sebe smatrati relevantnim sugovornikom ako informacije crpiš s jednog mjesta? {#}

Tawals kaže...

Ako imamo jednu planetarnu vladu i iste gospodare, ne značida bi se tada bili svi sretni i zadovoljni sa ponijima koji seru gumene bombone i skaću sa oblačića na oblačić, daleko od toga.

O čemu ti pričaš? Zabrijao gledajući Zvjezdane Staze dark edition?!

Tawals kaže...

USE ili ti United States of Europe je ono u što bi se trebala pretvoriti Europska Unija, ako im to dozvolimo. Imaš SAD, imaš USE, pa porobljavanje Arapskog svjeta, Treći svijetski rat je već započeo, još da se isprovociraju Kina i Rusija. Doći će do velikih ljudskih žrtava i ono što će nam oni ponuditi je jedna svijetska Vlada kao riješenje za problem koji su oni i započeli, naravno da čemo to prihvatiti jer želimo kraj agonije. Jeli sada barem malo jasnije?

Da si malo bolje upućen, kao što očito nisi, shvatio bi da EU nije država i da nikada neće biti država, odnosno da budem precizan teško da će ikada postati država.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

Ja sam općenito PROTIV ulaska u Hrvatske u EU,mene samo interesira zašto se nito nije sjetio upitati ministricu Vesnu kolike če biti plaće u eurima i koliko će koštati kil mesa i kil kruva u eurima naravno..........jer znam kako je u estoniji frend mi priča svaki dan kako su ih nag....sa ulaskom u uniju i prebacivanjem valute...znači jednostavan odgovor bi se triba dobiti na to postavljeno pitanje zar ne?

Ali kakve to sada veze ima, mi nedobijamo Euro 2013, ako ikada prihvatimo euro to ce vec biti 2020 mozda i kasnije ako on jeli "prezivi" sve ove ekonomske krize i recesije.

Tako da nevidim smisao, sve ce ti ostati isto. Nema nikakvih poreza i neznam ti ni ja sta. Jedno ce se ukinuti 0% poreza sto ce znacit za ce Kruh mjesto 0% biti sada 1% oporezivan... mos si mislit.

13 godina
protjeran
GeneralPag1997 kaže...

kao do sad NE.

kad udjemo u EU onaj tko iznajmljuje apartmane morat ce goste "prijaviti" i placati porez. {#}{#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 17:24 (Budokai).
15 godina
neaktivan
Budokai kaže...
GeneralPag1997 kaže...

kao do sad NE.

kad udjemo u EU onaj tko iznajmljuje apartmane morat će goste "prijaviti" i placati porez. {#}{#}

To se mora i sada btw... to sto svi zivi to rade na crno ukljucuji i mene sa studentima neznaci da je to dobro.

16 godina
neaktivan
Mew kaže...
skyreeper kaže...

Ali kakve to sada veze ima, mi nedobijamo Euro 2013, ako ikada prihvatimo euro to ce vec biti 2020 mozda i kasnije ako on jeli "prezivi" sve ove ekonomske krize i recesije.

Tako da nevidim smisao, sve ce ti ostati isto. Nema nikakvih poreza i neznam ti ni ja sta. Jedno ce se ukinuti 0% poreza sto ce znacit za ce Kruh mjesto 0% biti sada 1% oporezivan... mos si mislit.

Zar ti stvarno misliš da čemo čekati skoro 10 godina na promjenu valute??ovako i onako čemu ući u uniju jer će vlada lažirati izbore kao što uvik i rade..i nevirujem da će oni toliko dugo čekati da prihvate valutu.....kako ti nije jasno da sabor i vlada tj političari misle samo na sebe jer da ne misle onda ja nebi radio za kikiriki sa svojih 34 godine u guz...stari moj kroz 5 godina max čemo biti gladni pazi što ti kažem jer naši političari če sve rasprodati i imati ćeš strane zazstave diljem lipe naše već su u zadru poprodali marine turskim ulagačima i sprema se veliki posao oko izvora pitke vode kao i što znam da dva velika bogataša čekaju ulazak u uniju da bi kupili dva otočiča u mojoj županiji....ali naravno to je samo moje skromno mišljenje....naravno da ulazak ima nekih svojih prednosti ali vlada če to iskoristiti samo za svoje osobne interese,jer kako sam čuo jednog mudrog starca "sve države imaju kriminalce a samo u nas kriminalci imaju državu" :)

So say We All
14 godina
neaktivan

minimalna stopa poreza biti ce 5%. zanimljivo kako neki politicari stalno isticu kako ce te odluke biti unutrasnja stvar, a nece.

dat ce ti npr. mogucnost da poreznu stopu na neku kategoriju odrezes od 10 do 12%, ti ces odrediti da to bude 11,5% i biti onaj koji odredjuje taj porez :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice