Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 197.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
the_tux kaže...

Franjo je umro 1999. 12 godina su Račan, Sanader i Mesić imali vremena nešto učiniti od države koju je prema tvojoj procjeni Tuđman unazadio 10 godina. Ovi su je unazadili 50 godina. Na kraju svega, brojke o zaduženju govore za sebe.

Do '99. je i napravljena glavna pljačka svih dobara ,za vrijeme vladavine cara Franje!!

Ali tebi su očito jako mili Račan i Mesić ,pa ih moraš spomenuti u svakom postu.

Nema veze ,samo ti peri dalje ,meni nisi relevantan sugovornik ,pošto ja nemam političkih ''ljubimaca''!!{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Random. kaže...

Bože! Ti si kondicioniran pa je u tvom mozgu "globalizacija = dobro" a "sve što nije globalizacija = loše" bez ikakve potrebe za argumentima - vidim.

Ajde ,prosvjetli me ,kad sam toliko u ku{#}cu???

Možda shvatim i promjenim mišljenje?!

Zapravo ,samo odgovori na ovo - koji politički sustav nama treba? Komunizam, tiranija ili anarhija? Ili nešto četvrto?

Jel gospodin u intervjuu priča ko partijski sekretar KPJ-a tamo krajem četrdesetih!! U čemu je onda moj problem?

Puno govoriš a ništa ne kažeš. Koji politički sustav nam treba? Treba nam sustav u kojemu ćemo biti sposobni proizvoditi 90 % svih mogućih artikala, od igle do lokomotive i u kojemu ćemo te iste proizvode koristiti. Zovi taj sustav kako hoćeš, on nije ovaj sadašnji.

Ovo ti je već druga ili treća poruku u kojoj blatiš takav sustav bez ikakve potrebe da nam svima obrazložiš u čemu je njegova mana nad sadašnjim "Made in China" sustavom.

To što ti radiš zove se association fallacy. Gospodin iz videa ti zvuči poput partijskog sekretara pa se njegov argument magično pretvorio u nevažeći argument. Ne osjećaš potrebu da dokažeš kako njegov argument nije valjan već ga proglašavaš nevažećim na temelju toga kako ti gospodin "zvuči".

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 22:46 (Random.).
17 godina
protjeran
Ulazak u EU - za ili protiv?

Zapravo ,samo odgovori na ovo - koji politički sustav nama treba? Komunizam, tiranija ili anarhija?

Ni jedno od navedenog jer su ekstremi. Parlamentarna demokracija i zakoni koji štite radnika i njegova prava. Australija je kapitalistička država ali se tamo cijeni rad i radnik može od svoje plaće živjeti kao čovjek.

U Hrvatskoj je rad podcijenjen a radnik ponižen.

Sjeti se na koji nacin smo mi dosli do odcjepljenja od komunisticke drzave a kako su to napravili u Europi.

Češka i Slovačka nisu Hrvatska i Srbija. Nemoj o tome.

Po stavovima mnogih koji su protiv ulaska u EU dalo bi se naslutiti kako imaju vjeru u to da Hrvatsku ceka bolja buducnost u korumpiranoj i nepotistickoj drzavi

Tko će maknuti korumpirane i nepotostički nastrojene političare?

nego u zajednici koja je te nase vrline svela na minimum.

Ti se šališ. Berlusconi, slučaj Mercedesa, Patrie i ostalih, da ne spominjem Grčku, Bugarsku i Rumunjsku.

Lobiranje je legalizirano mito a nikakva sposobnost pregovaranja.

U današnjem svijetu ,povezanom ekonomski ,politički ,prometno i na svaki drugi način ,gdje svi ovise jedni o drugima??

Kinezi ne ovise o nikome dok drugi ovise o Kini. Kina proizvodi od igle do lokomotive.

Ukloniti ovaj politički sustav?? Hrvatsku treba vratiti narodu?!

Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

16 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...

Geografski je i politicki normalno da budemo dio EU. Imamo korumpirane i zastarjele politicare koji nas ne vode nigdje i treba nam netko ko u kapitalizmu zivi vec vise od gro godina, jer mi to ne znamo.

Da, i sad su nas ti korumpirani i zastarjeli doveli u Europu, potpisali ugovor o pravima i obvezama s kapitalistima. E, sad će sigurno biti bolje..

bedsoft.net
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Do '99. je i napravljena glavna pljačka svih dobara ,za vrijeme vladavine cara Franje!!

Ali tebi su očito jako mili Račan i Mesić ,pa ih moraš spomenuti u svakom postu.

Nema veze ,samo ti peri dalje ,meni nisi relevantan sugovornik ,pošto ja nemam političkih ''ljubimaca''!!{#}

Ne baš i nakon '99 je ostalo dosta toga za jamanje temeljem čega se ekipa i dalje mogla zaduživati.

Uostalom što su poduzeli Račan, Mesić i Sanader da razriješe taj kriminal?

Gdje je hardver i softver?

Vidjet ćemo kaj će napraviti škvadra koja sad ima Vladu i većinu u Saboru! Nadajmo se da su dovoljno pametni da prekinu s tom praksom!

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Glasnogovornica-Coning-je-dobio-kredit-ali-Cacic-od-2000.-nema-veze-s-tom-tvrtkom

"Radimir Čačić od 2000. godine nema vlasničke veze s Coningom, jer je 2000. svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički ured."

Nije govno, već se Čačić posro.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/164995/Ne-vjerujem-politicarima-koji-biznis-prebace-na-odvjetnike.html

„Žele li političari izbjeći prigovor o mogućem sukobu interesa, neće više biti moguća igra skrivača na način da se stvarne poduzetničke ovlasti prebace na prokuristu ili na odvjetnički ured, to su priče za malu djecu. Ako ne žele biti poduzetnici, trebaju naprosto prodati vlasnički udio. Političarima to ne treba, oni su javni dužnosnici, ako se žele baviti politikom moraju zaboraviti na poduzetnički interes ili u najmanju ruku trebaju izbjeći bilo kakve transakcije s javnim sektorom, odnosno s tvrtkama u kojima država ima dominantnu ulogu!“

14 godina
neaktivan
Random. kaže...

Vodstvo EU-e nema nikakve namjere države članice pretvoriti u društva u kojem su te članice sami sebi dostatne a samodostatnost je ono što ovako maloj državi poput Hrvatske treba. Zašto? Zato što unutar EU ne možemo konkurirati velikim ekonomijama i ostaje nam da se kao i do sada hranimo tuđom hranom i sami je sebi prodajemo jer smo zaposleni u stranim supermarketima.

Ovako jos manje mozemo konkurirati a hrana nam je skuplja nego u bilo kojoj clanici EU (najveci problem hrvatskog drustva). Upravo si ovom boldanom recenicom potvrdio ono sto nas dosta tu govori, sve mane otvorenog trzista su vec odavno tu ali nema vrlina. Daj mi molim te reci razliku izmedju rada u stranom supermarketu za 3000kn mjesecno i u Todorica ili Keruma za 2500? Zasto smatras da je punjenje djepa domacim lopovima u nacionalnom interesu?

Nase opcije su: propasti do kraja ovim tempom i sistemom kojim trenutno propadamo pjevajuci "zovi samo zovi", pokusati nesto napraviti u puno bolje uredjenom sistemu kojemu je nas napredak u interesu ili izvrsiti revoluciju, zatvoriti granice i primjeniti sjevernokorejski model. Nisu neke opcije, ipak mi druga zvuci najprimamljivije. Da smo mi drzava koja biljezi ekonomski rast pa bi covjek i razmislio. Dovoljno smo do sad pokazali koliko smo u stanju ici naprijed (poznata sanaderova izjava i moto, da nije bilo EU jos bi to slusao sa tv-a a on slagao milijarde na svoj racun).

Mi smo utopljenici koji na ovom referendumu biraju hoce li prihvatiti vrlo tanku slamku spasa.

16 godina
Tallahasee kaže...
Mitch kaže...

protiv - glupi linić će ostavit pdv iznad 22%, a zbog EU ukinut nultu stopu...da ne pričamo o rastu stope siromaštva i oduzimanju kulturne i prirodne baštine...

{#} daj objasni molim te. Oce teleportirat prirodnu i kulturnu bastinu negdje? Na mars mozda?

?

Ako nisi znao, HR je 3. zemlja na svijetu po kvaliteti voda - a gdje ćemo nać tu vodu?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina

Kakvu korist ima EU od RH?

- imamo 4.5 mil. stanovnika. Kao nekakav veci grad u zapadnoj Europi. Premala smo i presiromasna zemlja da bi im sirenje gospodarstva kod nas bilo toliko bitno (iako ga i vec sada sire, sada ce im biti samo malo lakse).

- nude nam vise nego sto cemo mi njima dati (lova iz EU fondova je veca od love koju mi moramo dati za clanarinu), eventualno cemo cicat lovu za spasavanje kao sto to grcka i portugal rade

- eventualno ce zaposlenici RH emigrirati u druge drzave EU radi boljeg zivota, obrnuto tesko da bi se dogodilo

- drzava ko drzava smo problematicni i nesredjeni

Jedina korist od nas je sto ce moci na more bez pasosa? Zbilja se isplatilo ovoliko ebat samo radi toga. Cemu sve to? Koju korist EU ima od nas?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
neaktivan
the_tux kaže...

nego u zajednici koja je te nase vrline svela na minimum.

Ti se šališ. Berlusconi, slučaj Mercedesa, Patrie i ostalih, da ne spominjem Grčku, Bugarsku i Rumunjsku.

Ne salim se. Naravno da korupcije ima i u EU ali je odgovornost puno veca nego kod nas. Gdje su Mercedes i Patria poslovali mimo zakona? U Hrvatskoj. I dok god budemo slijepo crijevo i van zakona EU tako ce nam bitiJa ne kazem da smo mi gori ljudi, veci lopovi od europejaca, samo da su kod njih mogucnosti za takve radnje minimalne. Svaki dan citamo kako je neki politicar u EU morao odstupiti zbog stvari koje su nam cudne. Mi imamo gradonacelnika koji je, uz 100tinjak drugih kaznenih prijava, pijan skrivio prometnu nesrecu, pobjegao s mjesta i onda se potrudio da policajac koji ga je ulovio ostane bez posla. To u EU neces dozivit. Neces dozivit ni da neki poduzetnik mjesecima radnicima ne daje placu dok istovremeno prosiruje posao i kupuje jahte. 

U ovom postu si spomenuo Australiju i apsolutno se slazem da je to uz skandinavske zemlje drzava s najboljim uredjenjem po mjeri svakog njenog gradjanina. Samo ima jedan problem, di smo mi od Australije i kad bi sami mogli doc do tog nivoa. Odgovor: predaleko i nikad. 

14 godina
neaktivan
the_tux kaže...
kizo2703 kaže...

Ne baš i nakon '99 je ostalo dosta toga za jamanje temeljem čega se ekipa i dalje mogla zaduživati.

Gdje je hardver i softver?

Vidjet ćemo kaj će napraviti škvadra koja sad ima Vladu i većinu u Saboru! Nadajmo se da su dovoljno pametni da prekinu s tom praksom!

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Glasnogovornica-Coning-je-dobio-kredit-ali-Cacic-od-2000.-nema-veze-s-tom-tvrtkom

"Radimir Čačić od 2000. godine nema vlasničke veze s Coningom, jer je 2000. svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički ured."

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/164995/Ne-vjerujem-politicarima-koji-biznis-prebace-na-odvjetnike.html

„Žele li političari izbjeći prigovor o mogućem sukobu interesa, neće više biti moguća igra skrivača na način da se stvarne poduzetničke ovlasti prebace na prokuristu ili na odvjetnički ured, to su priče za malu djecu. Ako ne žele biti poduzetnici, trebaju naprosto prodati vlasnički udio. Političarima to ne treba, oni su javni dužnosnici, ako se žele baviti politikom moraju zaboraviti na poduzetnički interes ili u najmanju ruku trebaju izbjeći bilo kakve transakcije s javnim sektorom, odnosno s tvrtkama u kojima država ima dominantnu ulogu!“

odlican post samo me cudi da nakon ovakvog razmisljanja i dalje ostajes protivnik EU. dok god nam se budu izmjenjivali razni Cacici i Linici s jedne a Kalmete i Kerumi s druge strane nema nama Australije.

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

- imamo 4.5 mil. stanovnika. Kao nekakav veci grad u zapadnoj Europi. Premala smo i presiromasna zemlja da bi im sirenje gospodarstva kod nas bilo toliko bitno (iako ga i vec sada sire, sada ce im biti samo malo lakse).

- nude nam vise nego sto cemo mi njima dati (lova iz EU fondova je veca od love koju mi moramo dati za clanarinu), eventualno cemo cicat lovu za spasavanje kao sto to grcka i portugal rade

- eventualno ce zaposlenici RH emigrirati u druge drzave EU radi boljeg zivota, obrnuto tesko da bi se dogodilo

- drzava ko drzava smo problematicni i nesredjeni

Jedina korist od nas je sto ce moci na more bez pasosa? Zbilja se isplatilo ovoliko ebat samo radi toga. Cemu sve to? Koju korist EU ima od nas?

Moci ce kupovat bez Sanaderove provizije. I mi cemo moc kupovat bez Sanaderove provizije. 

16 godina
neaktivan
Random. kaže...
 Puno govoriš a ništa ne kažeš. Koji politički sustav nam treba? Treba nam sustav u kojemu ćemo biti sposobni proizvoditi 90 % svih mogućih artikala, od igle do lokomotive i u kojemu ćemo te iste proizvode koristiti. Zovi taj sustav kako hoćeš, on nije ovaj sadašnji.

Ovo ti je već druga ili treća poruku u kojoj blatiš takav sustav bez ikakve potrebe da nam svima obrazložiš u čemu je njegova mana nad sadašnjim "Made in China" sustavom.

To što ti radiš zove se association fallacy. Gospodin iz videa ti zvuči poput partijskog sekretara pa se njegov argument magično pretvorio u nevažeći argument. Ne osjećaš potrebu da dokažeš kako njegov argument nije valjan već ga proglašavaš nevažećim na temelju toga kako ti gospodin "zvuči".

Sorry ,ali i ti ,i mnogi drugi ovdje!

Takav sustav može postojati negdje ,daleko ,u zemlji s barem duplo više stanovnika nego kod nas ,s dovoljno sirovina i raspoložive radne snage nego je kod nas ima!

Ali ,pravo pitanje je - kakav je to sustav koji ja blatim ,samo me to zanima?

Nije namjerno ,ali jednostavno ,gospodin tako zvuči ,sorry ,malo sam glup ,pa ja to tak shvaćam!

the_tux kaže... 

Ni jedno od navedenog jer su ekstremi. Parlamentarna demokracija i zakoni koji štite radnika i njegova prava. Australija je kapitalistička država ali se tamo cijeni rad i radnik može od svoje plaće živjeti kao čovjek.

U Hrvatskoj je rad podcijenjen a radnik ponižen. 

Ili nešto bliže ,recimo Švedska. E ali ,za tu razinu nam treba još barem 50 godina razvoja političke ,društvene i radno-socijalne kulture. Iako ,nebi vjeroval ,korupcije ima i tamo ,još uvijek.

Je ,to svakako.

the_tux kaže...

Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

I? Neposredna demokracija? Lijepo i nažalost još uvijek neizvedivo!

the_tux kaže...

Naprimjer? INA i telekom bi se prodalo bez obzira koja vlada bila!

Samo mi nije jasno kaj imaju zajedničko Račan ,Mesić i Sanader? (ajde mi molim te pobjasni)

Ili možda hoćeš reći da je i Račan isti kao Sanader? Lopov?

Mesić bar nije grabil novce iz državnih firmi ,dobival je ''donacije'' sa strane ,za ugovore sklopljene za privatne firme za poslove u drugim državama!

the_tux kaže...

Čačić je lopov ,kratko i jasno i nadajmo se da će napokon presuda iz Mađarske ,pa da ga se rješimo! Evo ,bar se u nečem slažemo!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 1:54 (kizo2703).
16 godina

Želim ostati građanin Hrvatske, i postati građanin EU. 

Želim da se makne shengenska granica koja me čini građaninom drugog reda, ili trećih zemalja, kako god, kada imam priliku zaraditi nešto novca na zapadu, kada odem kupiti nešto hrane i alata koje ovdje plačam dvostruko samo zbog te granice i raznoraznih carina, poreza i nameta uzrokovanih istom.

Želim da uvoznici smeća propadnu! Svi do jednog! Oni koji su do sada zbog te granice stekli bogatstva i luksuza za 10 života podmičujući političare da se svaka domaća proizvodnja koja bi konkurirala uvezenim proizvodima sumnjive kvalitete na kojima je najveća zarada, optereti i ugasi.

Želim da se ne moram ispovijedati graničnoj policiji i carinicima kad sa prijateljima iz pograničnih područja Slovenije hoću okrenuti prase ili janje s ove ili s one strane granice koja nas dijeli, a u stvari smo isti ljudi, s istim interesima,istim problemima i istom poviješću.

Želim da ni jedan Hrvat više ne radi a da za to ne bude plačen.

Želim da Hrvatska prestane biti kanta za smeće zapadnih zemalja.

Želim da se konačno uvede red, i da sposobni ljudi dobiju mogućnosti zaposlenja ili pokretanja posla po jednakim uvjetima, te tržište za proizvode tog posla. Isto tako da se poduzećima koja izvoze olakša izvoz.

Želim pristojno živjeti od svog rada, a bitange i kriminalci izgube mogućnosti daljnjeg upropaštavanja cjelokupnog društva.

Sve negativno iz EU (puno ljudi znam i surađujem s njima) je daleko manje od negativnog što Hrvatsku opterećuje i tišti odvojenu od EU.

Zbog toga ću zaokružiti DA

best regards, Maks_Bilogorski
15 godina
neaktivan

Zbog ovakvih stvari cu i ja zaokruzit DA.

16 godina
odjavljen
Tallahasee kaže...

Moguci datum ulaska Hrvatske u EU je 01. srpnja 2013. Mogu li mi euroskeptici reci koji je predvidjeni datum preobrazbe Hrvatske u "Svicarsku" ili jaku "samostalnu" drzavu? DATUM kad cemo to mi krenut negdje? Hvala.  {#}

Ja ti mogu dati datum: taj datum je bio 04.12.2011 ili će biti onog dana kad svi mi izađemo na ulice i zbacimo vladajuće, ovisno o tome da li je kukuriku koalicija shvatila da je narodu dosta ili ćemo im morati objasniti na teži način i napraviti od njih primjer drugima da se ne petljaju u politiku ako ne žele ili ne mogu voditi državu prema napretku.

S druge strane što ti misliš da će se zapravo dogoditi 01. srpnja 2013?

Tallahasee kaže...

LOL jedno pitanje za one koji ne shvacaju. Ove kaj djele TD. Ivica Kostelic izadje iz svjetskog kupa. U kojoj ligi ce se natjecat? Vrlo je jednostavno (i namjerno nisam naveo nogomet, jer smo u qrzu) EU je liga prvaka i druge alternative nema.

Da, uvezenog kruha i igara, baš zrelo razmišljanje.

Moonwalker82 kaže...

Želim ostati građanin Hrvatske, i postati građanin EU.

1.) Želim da se makne shengenska granica koja me čini građaninom drugog reda, ili trećih zemalja, kako god, kada imam priliku zaraditi nešto novca na zapadu, kada odem kupiti nešto hrane i alata koje ovdje plačam dvostruko samo zbog te granice i raznoraznih carina, poreza i nameta uzrokovanih istom.

2.) Želim da uvoznici smeća propadnu! Svi do jednog! Oni koji su do sada zbog te granice stekli bogatstva i luksuza za 10 života podmičujući političare da se svaka domaća proizvodnja koja bi konkurirala uvezenim proizvodima sumnjive kvalitete na kojima je najveća zarada, optereti i ugasi.

3.) Želim da se ne moram ispovijedati graničnoj policiji i carinicima kad sa prijateljima iz pograničnih područja Slovenije hoću okrenuti prase ili janje s ove ili s one strane granice koja nas dijeli, a u stvari smo isti ljudi, s istim interesima,istim problemima i istom poviješću.

4.) Želim da ni jedan Hrvat više ne radi a da za to ne bude plačen.

5.) Želim da Hrvatska prestane biti kanta za smeće zapadnih zemalja.

6.) Želim da se konačno uvede red, i da sposobni ljudi dobiju mogućnosti zaposlenja ili pokretanja posla po jednakim uvjetima, te tržište za proizvode tog posla. Isto tako da se poduzećima koja izvoze olakša izvoz.

7.) Želim pristojno živjeti od svog rada, a bitange i kriminalci izgube mogućnosti daljnjeg upropaštavanja cjelokupnog društva.

Sve negativno iz EU (puno ljudi znam i surađujem s njima) je daleko manje od negativnog što Hrvatsku opterećuje i tišti odvojenu od EU.

Zbog toga ću zaokružiti DA

Shengenska granica ostaje još ohoho nakon što uđemo u EU. S druge strane, ako u EU ušli kao puno sređenija država, taj rok bi vjerojatno bio puno kraći, tako da u konačnici po pitanju argumenata 1, 2 i 3 ne bi puno izgubili odgodom ulaska.

4 i 7 su stvar koju moramo urediti unutar svoje države, jer ako nam to ide krojiti netko iz vani biti će nam gore.

5 i 6 EU štiti svoje interese, a naša pregovaračka pozicija je bila nikakva tako da bi dugoročno sređivanjem stavki 4 i 7 mogli puno više izvući na stavkama 5 i 6 u novim pregovorima sa EU, pogotovo na području proizvodnje hrane.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina

Ova slika govori 1000rjeći.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
16 godina
neaktivan

Cijelo vrijeme bombardiranje sa svih strana da damo glas za ulazak u eu. Kako to da nema nigdje spotova koji govore ne eu? nepostoje il su zabranjeni?

14 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Ova slika govori 1000rjeći.

A gdje je tada bila vlada Republike Hrvatske?

Ovakve stvari su bez ulaska u EU opet moguce.

14 godina
neaktivan
tomo007 kaže...

Cijelo vrijeme bombardiranje sa svih strana da damo glas za ulazak u eu. Kako to da nema nigdje spotova koji govore ne eu? nepostoje il su zabranjeni?

Spotove financira vlada i udruge kojima je cilj ulazak u EU. Jesi li ikad vidio da neko reklamira konkurenciju? Ako zelis spotove protiv EU, snimi ih, plati emitiranje i stvar rjesena.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
tomo007 kaže...

Spotove financira vlada i udruge kojima je cilj ulazak u EU. Jesi li ikad vidio da neko reklamira konkurenciju? Ako zelis spotove protiv EU, snimi ih, plati emitiranje i stvar rjesena.

Pitanje je bilo dali postoje / nepostoje il su zabranjeni. Umjesto konkretnog odgovora laprdaš i pričaš o konkurenciji i tome kako vlada financira spotove Za Eu što znaju i vrabci na grani.

17 godina
tomo007 kaže...
BlueMax kaže...
tomo007 kaže...

Pitanje je bilo dali postoje / nepostoje il su zabranjeni. Umjesto konkretnog odgovora laprdaš i pričaš o konkurenciji i tome kako vlada financira spotove Za Eu što znaju i vrabci na grani.

Nisu zabranjeni, neki dan je baš bilo govora o tome.

14 godina
neaktivan
tomo007 kaže...

Spotovi nisu zabranjeni nego ih nema tko financirati isto ko sto npr. nisu zabranjeni ni vegetarijanski spotovi koji bi govorili protiv mesa. Dobio si odgovor na pitanje koje si postavio a to sto nisi u stanju shvatit to je tvoj problem. 

16 godina
the_tux kaže...

..

Kinezi ne ovise o nikome dok drugi ovise o Kini. Kina proizvodi od igle do lokomotive.

Ukloniti ovaj politički sustav?? Hrvatsku treba vratiti narodu?!

- kinezi ovise o poslu za zapad, jednako kao i izvoznici sirovina (Rusi, Iran..) jer je to tržište. Simbioza proizvođača i potrošača, potrošač je samo onaj tko ima novac (ostali su 'nesvrstani')

...  (ali bi radije da je HR tako 'ovisna' o EU..)

- citati iz zemlje hrabrih i Law-serija gdje pravda uvijek pobijeđuje? ... LOL (u kontekstu izvoza demokracije, drž ih za jajca, mozak će slijediti..). .. jer bez obzira na zakone, ustave, povelje... nikad ljudi nisu bili ravnopravni ili jednaki, uvijek postoje 'jednakiji'.

the_tux kaže...
..Nije govno, već se Čačić posro.

.. e, da.

tnakir kaže...

..Premala smo i presiromasna zemlja ...

- naivan pogled. Uvjek si dovoljno 'mali' ili siromašan da bi te još netko mogao pokrasti ili zaraditi. Čemu inače strane banke, trgovački lanci? Jer zarađuju.

Jedan grad? Da, pa zarada trgovačkog lanca se i kumulira tako..

- nismo presiromašni za krađu, što naši političari svakodnevno (uporno) dokazuju. - krađom. (jer bi matematički-fizički bilo nemoguće krasti ako ničeg nema).

- Vikend, kolone prema skijalištima (+15%), shoping centri puni (jedva nađeš parking, žena ludi jer su sve 'pokupovali'..) = opet osnove fizike, ''nema krize'', ima novca. Razlika je samo u tomu tko ima (vs. tko nema).

BlueMax kaže...
..Spotove financira vlada i udruge kojima je cilj ulazak u EU. Jesi li ikad vidio da neko reklamira konkurenciju? Ako zelis spotove protiv EU, snimi ih, plati emitiranje i stvar rjesena.

- zapravo bi se iz istih tih fondova morala reklamirati informativna kampanja. Istinita (činjenice). Neovisno dali je kreator emisije za ili protiv... ali naravno, to je samo tako na papiru. U praksi ovo niej info, nego obična reklama (propaganda), kao što več rekoh, iritantna, lobotomizirana...

- jedino, bilo bi interesantno kad bi netko pravno to imao volje progurati... možda je čak i kažnjivo korištenje tih fondova u konkretnim reklamama, samo treba dokazati da nisu infotmativne nego propagandne. Ali ni jedan ozbiljan pravnik se neće petljati time do Strazbura. (ne namjensko trošenje sedstava, ali opet kvaka-22, tad bi te iste novce opet mi morali vratiti u EU fond, kranje neisplativo).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

- zapravo bi se iz istih tih fondova morala reklamirati informativna kampanja. Istinita (činjenice). Neovisno dali je kreator emisije za ili protiv... ali naravno, to je samo tako na papiru. U praksi ovo niej info, nego obična reklama (propaganda), kao što več rekoh, iritantna, lobotomizirana...

- jedino, bilo bi interesantno kad bi netko pravno to imao volje progurati... možda je čak i kažnjivo korištenje tih fondova u konkretnim reklamama, samo treba dokazati da nisu infotmativne nego propagandne. Ali ni jedan ozbiljan pravnik se neće petljati time do Strazbura. (ne namjensko trošenje sedstava, ali opet kvaka-22, tad bi te iste novce opet mi morali vratiti u EU fond, kranje neisplativo).

Cista propaganda, naravno, samo ne znam sta je tu cudno i zasto mislis da bi se iz fonda za pristup EU trebala financirati propaganda koja je protiv toga. Ako bi netko zelio postaviti spot koji prikazuje negativne aspekte pridruzivanja a vlada na bilo koji nacin to sprijecila ili pokusala sprijeciti onda bi to bio pravni problem i cenzura. Dok god ne lazu u spotovima propaganda spada pod informativni program. Uvijek mogu reci da do onog negativnog jos nisu stigli.

16 godina
BlueMax kaže...
..

Cista propaganda, naravno, samo ne znam sta je tu cudno i zasto mislis da bi se iz fonda za pristup EU trebala financirati propaganda koja je protiv toga. Ako bi netko zelio postaviti spot koji prikazuje negativne aspekte pridruzivanja a vlada na bilo koji nacin to sprijecila ili pokusala sprijeciti onda bi to bio pravni problem i cenzura. Dok god ne lazu u spotovima propaganda spada pod informativni program. Uvijek mogu reci da do onog negativnog jos nisu stigli.

-nije baš tako. Po pravilima (pracizno) je: novac iz EU fondova za informiranje javnosti, o pozitivnim i negativnim stranama ulska u EU. Dakle, nema razlike za ili protiv, nego informacija-činjenica. Na temelju takvih (kvalitetnih) informacija građani trebaju donijeti odluku. Ne na temelju propagande, ne na temelju karabinjera koji govori o pršutu i lupa balun...

- To bi bilo strogo pravno, naravno, nisam naivac (utopist..), realnost je ova koju vidimo na TVu.

16 godina
ihush kaže...

-nije baš tako. Po pravilima (pracizno) je: novac iz EU fondova za informiranje javnosti, o pozitivnim i negativnim stranama ulska u EU. Dakle, nema razlike za ili protiv, nego informacija-činjenica. Na temelju takvih (kvalitetnih) informacija građani trebaju donijeti odluku. Ne na temelju propagande, ne na temelju karabinjera koji govori o pršutu i lupa balun...

- To bi bilo strogo pravno, naravno, nisam naivac (utopist..), realnost je ova koju vidimo na TVu.

A sad ako ja hoću biti malo zločest, onda mi pokaži skupinu / organizaciju / udruženje koje informaira, a ne obmanjuje, javnost o negativnim stranam ulaska u EU. Da iza njihovih teza stoje čvrsti argumenti, e onda bih i ja dizao vile i motike zašto se i njima ne daje para. No, dok je njihova najbolja strategija čula-rekla-kazala i laž izgovorena 100 puta postaje istina, e onda, sry, ali sam protiv toga da se takvim klaunovima daje ikakva para.

Mislim sjetimo se samo vrhnja, sira, kumica, slovenski vozača kamiona i ostaloga.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
Bukva kaže...
 dok je njihova najbolja strategija čula-rekla-kazala i laž izgovorena 100 puta postaje istina, e onda, sry, ali sam protiv toga da se takvim klaunovima daje ikakva para.

Cek sta ovi spotpvi i reklame nisu bas to: cula-rekla-kazala.

"Talijani ludi za nasim prsutom,a Francuski podrumi su prepuni nasih vina."

13 godina
odjavljen
Ove TV-EU reklame su prodavanje magle, rekla kazala na kvadrat! Samo ovi waba bi EU tipovi to ne kuže jer žive u zabludi.
16 godina
Bukva kaže...
. Da iza njihovih teza stoje čvrsti argumenti, ..

- (tadić je već odgovorio)... Samo ponavljam, u konkretnom spotu, 'izgubljeni' kroejšeni traže pomoć-smjer.. na što karabinjer ćakula o pršutu i igra nogomet ... i ne da odgovor. Informacija i činjenica u tom spotu je, neki 'čvrsti argument'?? ... recimo hrvatski će biti jedan od 23(28?) jezika EUa, pa očekujemo da karabinjer tečno priča kroejšenski?

- dali bi uz taj pršut, mogli spomenuti i recimo proizvođača (Dalmeso), što ako je by Lianovići.. tad je to roba (nesmije se reklamirati), ali i kockasti dres je 'naš izvozni proizvod' tj postao je brend-znak prepoznavanja. Dali se tad kockasta majca smije pojavljivati u spotu kojeg financira EU, možda povezano s nacionalizmom, znamo i da je sponzoriranje od vlade za ''kupujmo hrvatsko'' usljedila kazna.(izmjena u kupujmo kvalitetno, na nivou poznate umjetničke galerije iz Rovinja koja se eto slučajno bavi duhanom) ... itd itd.

btw, Slažem se s napisanim (s većinom napisanih svih postova unazad nekoliko strana).

Samo 'cjepidlačim' oko razlike između prava, pravila, prakse, informacije-činjenice ili plaćene propagande.

17 godina

Malo previše dnevnopolitičkih tema na informatičkom forumu. Lock.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice