Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 198.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
TracerCPP kaže...

Onda po vašim teorijama USA koju tvori 50 država bi se trebala još davno raspasti, a oni zapravo najveća sila svijeta.

Malo povijesti ne bi škodilo svima u raspravi.

Ni jedna država u USA nikada nije bila samostalna i neovisna, sa svojom vladom, predsjednikom i slično. Dakle neusporedivo. Te države se može više gledati kao na županije nego na prave države.

Q.E.D.
15 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
TracerCPP kaže...

Onda po vašim teorijama USA koju tvori 50 država bi se trebala još davno raspasti, a oni zapravo najveća sila svijeta.

USA i HR ne možeš uspoređivati.

Da kodnas imas stare prdonje iz raznih sistema koji jos uvijek djeci sole pamet da treba mrzit srbe ili da je u yugoslaviji teko med i mljeko i da su svi gradili kuce.

I onda to djeca uzmu zdravo za gotovo i idu na koncerte sa ustaskim kapama i razbijaju srbske automobile

Dok se nas mentalitet i gledanje na nas "narod" nepromjeni nece se nista promjenit...  puni smo nacionalnih complexa i predrasudaba prema svima drugima...

14 godina
neaktivan
Ulazak u EU - za ili protiv?

Jbt već smo došli da nećemo u EU jer bi za Colu morali ubaciti jednu kovanicu u aparat...

Ustajte prezreni na svijetu !
16 godina
Bypass kaže...

Ni jedna država u USA nikada nije bila samostalna i neovisna, sa svojom vladom, predsjednikom i slično.

Kaj oš reć' da Havaji prije 1950. nisu postojali?

Bilo je prije 10-tak godina pokušaja da se Kanada uvede u SAD pa su propali. 

U početku je bilo 13 država (ako se ne varam), danas ih je 50 u sastavu SADa.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan

Naravno da sam ZA, jer ne vjerujem da nam može bit gore nego sada i nemože me nitko razuvjerit da bi nam bilo bolje i da bi bolje živjeli bez Europe. Imali smo 20 godina da nešto napravimo od ove države pa vidite kakvo nam je stanje, svaku godine sve je gore.

Zašto ne pogledate Poljsku, Slovačku, Litvu, Rumunjsku, Bugarsku i ostale zemlje slične po razvijenosti nama? Nisam baš primjetio da se oni bune kako im je gore nego prije.

14 godina
http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV
14 godina
neaktivan

Nedaj Bože da bi se Hrvati morali udružiti s drugim nacijama, nema šanse, rađe ćemo sami tonuti... žalosno...

Ustajte prezreni na svijetu !
17 godina
protjeran

http://www.index.hr/vijesti/clanak/iskreni-portugalski-premijer-dao-savjet-gradjanima-emigrirajte/592011.aspx

Tako EU spašava Portugal...

Jaca je u nešto blažem obliku rekla slično, kako EU ima otvoreno 30 milijuna radnih mjesta. Znači, umjesto da se kod nas stvore uvjeti za otvaranje radnih mjesta, linijom manjeg otpora i vlastite političke nesposobnosti, Hrvati ponovno moraju trbuhom za kruhom u inozemstvo.

Jedino političari ne moraju emigrirati nego žive na račun pljačke sve osiromašenijeg naroda raznim porezima i nametima.

Zanimljivo kako Večernji i Jutarnji nije napisao ni riječi o ovome.

15 godina
neaktivan
Pitanje: Ima li tko link za onaj famozni Pusićkin sažetak ugovora od 27 stranica? Ne može se izvuć sa stranica Vlade.
Sarma - the best dish you`ll ever get!
16 godina
neaktivan
TommyS kaže...
Pitanje: Ima li tko link za onaj famozni Pusićkin sažetak ugovora od 27 stranica? Ne može se izvuć sa stranica Vlade.

Da si čital temu ,našel bi - KLIK{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Funny story - kad je EU tražila pooštrenje kontrole mlijeka, onda se digla prava mala bura jer su u labosima sva mlijeka bila izuzetno niske kvalitete. Naravno, svi su se kunuli da je njihovo mlijeko bogom dano i da takvog mlijeka nema nigdje u svijetu. Što je bilo? Ekipa je redovno počistila štalu (gnoj bacila) prije mužnje. E, al jedan omanji detaljčić - nitko nije niti koristio kakvu zaštitu niti je opravo ruke & co. nakon čišćenja. I naravno da je takvo mlijeko imalo koješta u sebi.

Oćeš još takvih pričica o superiornoj naciji koju ovi vani samo hoće izrabiti?

To koješta u mlijeku pretpostavljam da misliš na somatske stanice?

Nije priča tako jednostavna niti banalna kako je predstavljaš. Svi seljaci peru i ruke i vime prije mužnje oduvijek, ono što je novost su kemijski preparati. Funny story - na somatske stanice utječe i dob muzare, stadij laktacije, pasmina, način držanja, godišnje doba i stres. Zbilja je funny kako si to preskočio, krivi su seljaci i njihove prljave ruke. I funny je (a zapravo nije) da se ne radi o pooštrenju kontrole mlijeka kako to predstavljaš, već o kodeksu alimentariasu koji propisuje cijelokupno područje prehrane, aditiva i dodataka prehrani. Da uopće ne idem u širinu i dubinu problematike, odi u dućan i kupi kvrgavi paradajz, koji nema okus po aspirinu i riblje gene..

Elem; protiv EU

1. nije zajednica bazirana na ravnopravnosti

2. ne vjerujem ovim našim kenjcima da su se pri dogovaranju vodili idejom boljitka RH

bedsoft.net
17 godina
protjeran
Bypass kaže...

Malo povijesti ne bi škodilo svima u raspravi.

Ni jedna država u USA nikada nije bila samostalna i neovisna, sa svojom vladom, predsjednikom i slično. Dakle neusporedivo. Te države se može više gledati kao na županije nego na prave države.

Zašto onda te američke županije imaju u nekim slučajevima drugačije zakone od ostatka županija?

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu

- za 4.5 milje ljudi naspram 350milja koliko bi ti tražio , tj. mislio realno da nam pripada ?????

Kao, nisi shvatio što se ovime želi reči. Hrvatska je beznačajna u usporedbi sa ekonomski i brojčano jačim članicama, isprdak...

2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna
godišnje

- i imati mogućnost izvuć barem 2-3 puta toliko

Tvoj odgovor na vlastiti odgovor o drugom pitanju:

- od mogućih nismo iskoristitli 15% tako da toliko o visini i dostupnosti , mislim da je max. postotak oko 90% ( Poljska ) što se tiće EU fondova, oćito mi znamo što drugi ne znaju kada smo iskoristili samo 15% ili ne znamo ?

Kada će političke elite znati umjesto zaduživanja pokrenuti industriju i proizvodnju, onda možemo razgovarati o korisnosti EU članstva.

Ovako je sLinićev najjači argument, povoljnije zaduživanje na račun EU članstva.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/168767/clanstvo-u-EU-treba-nam-zbog-rejtinga.html

3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata vjerojatno i alkoholnih
proizvoda

- naftnih neće, duhanskih i alkoholnih vrlo vjerojatno zbog dodatnih trošarina, ali u tome ne vidim ništa loše, osim za naftne derivate

Ne vidim ni ja ništa loše u poskupljenju duhanskih i alkoholnih proizvoda (još da samo uz tu skandinavsku furku imamo i njihov standard...).

Na točku 3. dodajem nešto puno ozbiljnije (osim kino ulaznica):

http://www.seebiz.eu/ulazak-u-eu-donosi-poskupljenje-kruha-mlijeka-lijekova-knjiga-i-kino-ulaznica/ar-13819/

5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru
(talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga,
napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu
i najmoderniju brodicu na mediteranu)

- pitam se tko je nama kriv da nismo obnovili našu ribarsku flotu ?????

Sami smo si krivi, to jest nesposobna bagra koja nas je vodila i sada vodi, što govori o tome kako još nismo spremni za EU.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/158697/Default.aspx

8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja
ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima,
otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju
poljoprivrednog zemljišta i dr.)

- fairy tales

Slovenija, ucjene, nikakve bajke, realnost.

7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s
tim u vezi odustajanje od ratne odštete

- to je krivnja naše diplomacije.

Radi te krivnje treba glasati protiv jer nisu dovoljno zastupali nacionalne interese države koju zastupaju.

Što znači kako ne samo po ovom pitanju nego i drugima, oni koji su vodili "pregovore" (zapravo EU ultimatume) nisu bili dovoljno stručni za te pregovore niti su imali muda izboriti povoljnije uvjete za svoju državu.

6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su
1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju

- gluposti

Dokaži.

http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/100-milijuna-eura-za-izbjegle-srbe

9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH

- hmmm RH je u EU , interes EU je interes HR

Čije interese EU zastupa (bankarske između ostalog)?

Hmmm, RH nije još u EU.

Njemačka i Francuska su gazde a ostalo su statisti i grebatori oko stola uz poneke iznimke, poput Poljske ali ona ima 38 milijuna stanovnika i njezini političari su znali iskoristi članstvo u EU.

http://www.javno.hr/news/Biznis/26549/Ulaskom-u-EU-Hrvatska-gubi-trziste-CEFTA-e-vrijedno-1-66-milijardi-eura.html

@woodgamesfx

Umjesto da prodaješ propagandnu maglu MVPEI-a, bilo bi poštenije reči, EU će meni kao pojedincu donijeti prednost radi toga i toga a za ostalo(e) me nije briga.

Ne laje pas radi sela...

17 godina
the_tux kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/iskreni-portugalski-premijer-dao-savjet-gradjanima-emigrirajte/592011.aspx

Tako EU spašava Portugal...

Jaca je u nešto blažem obliku rekla slično, kako EU ima otvoreno 30 milijuna radnih mjesta. Znači, umjesto da se kod nas stvore uvjeti za otvaranje radnih mjesta, linijom manjeg otpora i vlastite političke nesposobnosti, Hrvati ponovno moraju trbuhom za kruhom u inozemstvo.

Jedino političari ne moraju emigrirati nego žive na račun pljačke sve osiromašenijeg naroda raznim porezima i nametima.

Zanimljivo kako Večernji i Jutarnji nije napisao ni riječi o ovome.

Možda i napišu ak ima gazda dopusti jel, ali neče vjerojatno jer onda bi neko uzel onih ponuđenih 10 000 kn za neki tekst kontra EU jel.{#}

A gdi to EU ima otvoreno 30 milijuna, radnih mjesta obično se kaže da mladi ljudi imaju optimizam pa nek onda idu u Španjolsku radit. Hrvati i ostali mladi navalite u Španjolsku, koja ima največu stopu nezaposlenosti mladih ljudi u EU i vozi miško a Portugal ne treba nit spomenut.{#}

U kojoj to državi u EU osim u Bajkama, ima radnih mjesta na bacanje nigdje ne znam bi li krepal od smjeha ili kaj zapravo kad vidim kolko se uljepšava ova EU žabokrečina na kubik.{#}{#}

Hrvatska sad i s nekim ulaskom u EU, zapravo i nije u njoj za ozbiljno sve dok ne dobije Euro a to se neče dogodit još dugo vremena. Kad mi budemo spremni za Euro, a to če bit pitaj boga kad EU kak je originalno zamišljena neče više niti bit vjerojatno sve bude voda odnesla.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan

U EU ćemo ući htjeli vi to ili ne. Hoćemo li to iskoristiti,to je druga stvar. Ja sam protiv,jer sve što (ni)smo radili poslijednjih godina ukazuje da smo nespremni. Oni koji su nas doveli do toga a kojima je pitanje ulaska u EU krucijalno pitanje i ono na čemu grade svoje programe neka se srame .Budućnost ove zemlje je (i ne samo ove!) više od toga. Ulazimo pa sve i da nitko neće biti za. Referandum bi bio demokratsko pokriće za statistiku. E pa sad, što ja znam već sad da smo ušli, to samo po sebi nije dobro,zar ne?Samo se nadam da više nikad nećemo morati ratovati za samostalnost.Kolo-uokolo.Povijest se ponavlja?

15 godina
neaktivan

Norveška ima naftu pa joj ne treba EU, Švicarska ima svo zlato svijeta pa joj ne treba EU! Šta to ima Hrvatska, (čitaj i BIH i Srbija) da joj ne treba EU?! Što ne pitate diplomiranog inžinjera mašinstva ili elekrotehnike koji govore tri jezika kako se osjećaju što ih blamiraju na konkursima i ne mogu naći posao jer nisu VIP rođaci?! {#}

15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Norveška ima naftu pa joj ne treba EU, Švicarska ima svo zlato svijeta pa joj ne treba EU! Šta to ima Hrvatska, (čitaj i BIH i Srbija) da joj ne treba EU?! Što ne pitate diplomiranog inžinjera mašinstva ili elekrotehnike koji govore tri jezika kako se osjećaju što ih blamiraju na konkursima i ne mogu naći posao jer nisu VIP rođaci?! {#}

Ja evo govorim cetiri, Njemacki Ceski Engleski i Hrvatski, studiram Elektortheniku ali dobro ja jos nisam zavrsio studi, ali gledam mojposao itako... U osijeku posla nema...

17 godina

Nakon par videa Nigela Farage-a i ove stranice: http://europskaunija.yolasite.com , odlučio sam glasati za NE.

What's up?
13 godina
odjavljen
Kolko naše love ide EU, makar još nismo unutra?
15 godina
neaktivan

Baš mi je danas frend prićao kako je negde u pasivnim krajevima ljepe naše neki likovi ( lokalna samouprava naravno ) izvršili javne radove asfaltiranja 4 kvadratna metra za cijenu od cca 70K kuna .

Eto usprkos našem trudu i želji da ne rasipavamo novce, da dokažemo civiliziranom svijetu da ne radimo po modelu "daš mi-dam ti" i  "ili si za mene ili si protiv mene" isl. dnevno društvene doktrine , eto dobre nam naše slike i prilike , mislim ako je to stvarno istina onda smo zbilja ono.

15 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Ne žalimo se kada turisti skrše Ojre u Ljepoj Našoj!!!{#} 

14 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Bypass kaže...

Ni jedna država u USA nikada nije bila samostalna i neovisna, sa svojom vladom, predsjednikom i slično.

Kaj oš reć' da Havaji prije 1950. nisu postojali?

Bilo je prije 10-tak godina pokušaja da se Kanada uvede u SAD pa su propali. 

U početku je bilo 13 država (ako se ne varam), danas ih je 50 u sastavu SADa.

tih 50 država to su isti narodi u svima englezi šranjolci francuzi itd..

ot evo jedna str na facebooku pa se ljepo informirajte http://www.facebook.com/NEuEU?sk=wall

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 22:05 (CODnubBFpro).
15 godina
neaktivan

Hrvatska će uću u EU samo iz jednog razloga: svaki kolega na forumu ima dva roditelja koji će glasati za ulazak u EU jer su se cijeli život čupali iz govana taktikom jedenja istih i to ne žele svojoj djeci.

14 godina
protjeran

Ajmo sve to zanemarit, jel ima nekog tko je sretan zbog EU osim članove vlade, bankara i krupnih kapitalista?

15 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Ajmo sve to zanemarit, jel ima nekog tko je sretan zbog EU osim članove vlade, bankara i krupnih kapitalista?

Skoro svako ziv ko je ista ikada preko interneta kupio i platio carinu.

14 godina
protjeran

Kao da sam znao da će mi Bugovci ovako, naravno, kupovanje preko neta, konponente... Ali ja se mogu kladit da imamo sposobniju vladu kod nas bi cije mogle konkurirati onima iz EU.

15 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Hrvatska će uću u EU samo iz jednog razloga: svaki kolega na forumu ima dva roditelja koji će glasati za ulazak u EU jer su se cijeli život čupali iz govana taktikom jedenja istih i to ne žele svojoj djeci.

Upravo suprotno, imaju 2 roditelja koji su nas prije 20 godina svojim glasovima vadili iz jedne pokvarene umjetne tvorevine i ne pada im na pamet ponovo se vraćat pod tuđu čizmu stoga će glasat NE za bolju budućnost svih nas.

15 godina
neaktivan
Domido kaže...
phoenix2003 kaže...

Upravo suprotno, imaju 2 roditelja koji su nas prije 20 godina svojim glasovima vadili iz jedne pokvarene umjetne tvorevine i ne pada im na pamet ponovo se vraćat pod tuđu čizmu stoga će glasat NE za bolju budućnost svih nas.

Kladim se u 100 Ojra da će broj glasova koji su ZA ulazak u EU biti dvostruko veći od broja glasova PROTIV!!!!!{#}

13 godina
protjeran
tnakir kaže...
Upravo tako. A i ovo malo sto proizvodimo ce biti unisteno uvozom jeftine robe iz EU. Ugl veliki broj firmi u HR nije konkurentno, te su vrlo vjerovatno mrtve ako udjemo u EU.

nije tocno.

mi i sad imamo stotinu firmi koje uspjesno posluju na europskom trzistu i svjetskom trzistu.

to nisu konglomerati već manje firme koje se bave proizvodnjom specijaliziranih alata i sl.

propast ce tzv privatne firme koje su se naucile grebati od drzave, ne placati obaveze drzavi i slicni.

tnakir kaže...

Kao sto su to drugi napravili i u Grckoj, Italiji i Spanjolskoj? Oni su vec dugo u EU pa su u banani. Mislis da ce EU moci srediti ovaj nas kupus. Nema sanse.

Grcka, Italija, Spanjolska, pa i Portugal !?

zar te njihov mentalitet ne podsjeca na nas mentalitet "lako cemo", daj kredit, "jednom" cemo ga vratiti.

hvala bogu da ulazimo u EU u vrijeme recesije jer ce od 2013 godine sve te lezilebaroske zemlje biti pod strogim financijskim nadzorom ili ce bit sutnute nogom u dupe pa nek se zaduzuju na tudjoj grbaci.

nama je EU neophodna ko suho zlato da nas uvede u red, jer kako stoljecima nismo znali upravljat sami sa sobom tako ne znamo ni sad.

ZA

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
17 godina
neaktivan
Za. Ljudi koji su protiv polaze od cinjenice da je HR nezavisna zemlja. HR je odavno vezana uz EU polupropusnom membranom: oni ovdje rade sto zele, a mi smo tamo "gastarbajteri". Jedini nacin da se to promijeni je da budemo ravnopravni.

A propos ovoga da ce oni sve kupiti i preplaviti trziste svojim proizvodima - jeste vi bili u nekoj hibernaciji i mama vam ide u ducan? Pa mi uvozimo i toalet papir.
13 godina
odjavljen
Diplomat kaže...

?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice