Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 198.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
Volvox kaže...

Ma znam, ali opet ih ne želim, po čemu ćemo onda bit drugačiji od drugih? Spojeni smo bez granica, svi mogu uć u našu državu, lovit kod nas i sve, imamo novce iste, jos ce nam u zastavu stavit one zvjezdice svoje i gotovo:)

Da ne govorim da će trgovina ljudima naglo porast i trgovanje drogom, pošto nema granica, ništa ih ne sputava, u bunker i piči do Bugarske, nitko mu ništa nemože:)

Ma nece porast trgovanje ljudima. :) Istina, nema granica, mozes sibat od juga do sjevera bez kontrole. Zato moras to gledati kao nesto pozitivno. Npr. imas frenda, familiju ili nekog poznanika koji bi ti nesto mogao donjeti iz Njemacke (kao ja, imam covjeka koji mjesecno 3 puta ide gore-dolje), kupis to i nema carine. Danas uzmes graficku u Njemackoj, platis njima porez, postarinu (ako imas nekog onda je nema :)) i jos kod nas carinu i sve te dode da te glava zaboli. Ak uzmes u obzir jos nase ducane koji na to nabiju marzu, mislim da sa EU cemo dobit jeftinije komponente. To je samo jedan plus. Naravno, ima EU i svoje negativnosti ali to je tema preopsirna. :)

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
16 godina
tnakir kaže...

Da, pao je, tako su mi rekli sugovornici iz Njemacke (kolega iz IT-a, ocev rodjak koji je voditelj sale u nekom restoranu, rodjak koji je arhitekt, rodica koja je pravnica), Italije (prijatelji koji se bave obradom mramora i granita, prija koja radi u nekoj spedicijsko firmi), Slovacke (covjek je nekakav PHP programer). Vec sam o tome bio pisao. Svi su slozni da im je pao standard.

Znači ti si protiv EU jer je tamo pod djelovanjem svjetske krize standard pao? A jesi se možda zapitao koliko bi tek pao da nisu u EU i jel bi im uopće standard bio na toj visini (prije krize) da nisu u eurozoni?

Njemačka ima trenutno stopu nezaposlenosti od 6% i tako reći van krize je. Vi svi ovdje govorite - gledajte Grčku, Italiju, Španjolsku i Portugal. A gdje je Nizozemska, zemlje Beneluxa, Danska, Litva, Latvija, Estonija, Finska, Švedska, itd.?

Jesi se možda zapitao jel bi RH bila toliko zadužena da smo u EU ušli prije 10 god?

Jel bi imali toliki neefikasan državni aparat da smo ušli prije 10 god?

Jel bi USKOK danas imao toliko posla da smo ušli prije 10 god?

Jel bi bilo toliko zastara po sudovima da smo ušli prije 10 god?

Jel bi ribarska flota bila u tolikom rasulu da smo ušli prije 10 god?

(...)

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Ulazak u EU - za ili protiv?

ja ne kuzim zasto su ljudi protiv EU,toliko paranoje bez razloga.Sve mi se cini da je razlog tome preveliki utjecaj americkih filmova,dokumentaraca o zavjeri itd,itd...

Mrzim cheatere iz dna duše
13 godina
neaktivan
crozoki kaže...

ja ne kuzim zasto su ljudi protiv EU,toliko paranoje bez razloga.Sve mi se cini da je razlog tome preveliki utjecaj americkih filmova,dokumentaraca o zavjeri itd,itd...

Nisam siguran da postoji američki film gdje se spominje EU ,ali dobro.

14 godina
Ja se slažem sa ulaskom u EU jer će nam tako država biti prisiljena uvesti neki red u cijeli sustav.USKOK neće više imati toliko posla s vrhom vlasti.EU ne dopušta državama da im je sustav kao kod nas.
Poticaji iz EU će vjerovatno potaknuti gospodarstvo.
robimarko@gmail.com
17 godina
Bukva kaže...
tnakir kaže...

Da, pao je, tako su mi rekli sugovornici iz Njemacke (kolega iz IT-a, ocev rodjak koji je voditelj sale u nekom restoranu, rodjak koji je arhitekt, rodica koja je pravnica), Italije (prijatelji koji se bave obradom mramora i granita, prija koja radi u nekoj spedicijsko firmi), Slovacke (covjek je nekakav PHP programer). Vec sam o tome bio pisao. Svi su slozni da im je pao standard.

Znači ti si protiv EU jer je tamo pod djelovanjem svjetske krize standard pao? A jesi se možda zapitao koliko bi tek pao da nisu u EU i jel bi im uopće standard bio na toj visini (prije krize) da nisu u eurozoni?

Kriva pretpostavka. Ja govorim o stanju prije krize.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
13 godina
neaktivan

što se ljudi pale na referendk kad je pitanje na njemu ustvar za ili za.Ako nekim čudo i bude negativan,onda će se ponavljati dog god se ljude ne uvjeri da u EU teče med i mljeko

OMAĐIJAJ ME !!!!!!!!!!!!!
15 godina
neaktivan
Mr.doktor kaže...

što se ljudi pale na referendk kad je pitanje na njemu ustvar za ili za.Ako nekim čudo i bude negativan,onda će se ponavljati dog god se ljude ne uvjeri da u EU teče med i mljeko

Da ali 99% ljudi nemisli da je EU med i mljeko...

Zasto si euroskeptici misle da svi koji smo za mislimo da ce sada svi odjednom osvojit lutriju il sta god?

17 godina
Volvox kaže...
crozoki kaže...

Nisam siguran da postoji američki film gdje se spominje EU ,ali dobro.

OMFG

kad sam rekao preveliki utjecaj am filmova i dok. nisam mislio da se doslovno spominje EU u njima.ali ok, nekima moras tocno nacrtati jer sve shvacaju doslovno i ne vide siru sliku svega.

i takvi ce glasati protiv eu na referendumu.

Mrzim cheatere iz dna duše
13 godina
neaktivan
Mew kaže...
Mr.doktor kaže...

Zasto si euroskeptici misle da svi koji smo za mislimo da ce sada svi odjednom osvojit lutriju il sta god?

Pa većina ljudi to i misli,otvoreno tržešte,posao čeka na svakom koraku,plaća bezobrazno visoka,studirati na atraktivnim fakultetima nikad lakše,povećanje standarda bla bla bla...

14 godina
protjeran

EU je nakazna neoliberalna tvorevina stvorena samo sa ciljem bogaćenja velikih država u njoj. Služi novcu, a ne narodu.

I dalje je prepuna fašista, i neonacionalista (nizozemska je blistav primjer toga), bez obzira na divne i krasne zakone koje nosi.

Uostalom povijesno gledajući, koja je to unija (bilo kojeg oblika), donijela dobro ovoj jadnoj maloj zemljici u kojoj živimo? Mislite li da se povijest ne ponavlja? Tu su se mnogi prevarili i dalje se varaju.

Ali zaokružit ćemo DA, jer u kojem god smjeru otišli neće nam biti pretjerano bolje.

Q.E.D.
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kriva pretpostavka. Ja govorim o stanju prije krize.

Stanje prije krize?? Aj prosvjetli nas ,ali bez priča o i njegovom uvođenju ,jel za nas je to irelevantno (s jedne strane ,dok s druge već sada sve cijene i obračune imamo i u ) i za uvođenje nećemo bit spremni prije 2020-te??

Bypass kaže...

EU je nakazna neoliberalna tvorevina stvorena samo sa ciljem bogaćenja velikih država u njoj. Služi novcu, a ne narodu.

I dalje je prepuna fašista, i neonacionalista (nizozemska je blistav primjer toga), bez obzira na divne i krasne zakone koje nosi.

A kod nas je nešto drugačije?? Po jednom i drugom smo odavno u Europi i to ''znanje'' možemo izvozit!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 15:19 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Mr.doktor kaže...
Mew kaže...
Mr.doktor kaže...

Pa većina ljudi to i misli,otvoreno tržešte,posao čeka na svakom koraku,plaća bezobrazno visoka,studirati na atraktivnim fakultetima nikad lakše,povećanje standarda bla bla bla...

Pa ajde bas sam mali citao ovdje forum, nisam naisao na nikoga ko govori da ce mo dobiti vece place, da ce ici studirat na oxford i da ce posao cekat na svakom koraku.

Ljudi ocekuju spor oporavak gospodarstva ali bolji nego sto je da smo sami, ocekuju polako povecanje standarda opet brze nego da smo sami... koliko ja vidim ljudi ocekuju jedno te isto kao do sada, samo efikasnije i brze.

Ne bezobrazno visoke place i posao svuda i svagdje...

13 godina
neaktivan

Možemo mi kenjati u EU i Euru kolko hoćemo ali činjenica je da se malo zna o svemu teško je uopće naći definiciju EU-a,a kamoli način na koji ona djeluju.

zaboravih u prijašnjem posto jedan od najvećih bisera za svaki uloženi euro u euro fondove povučemo 3.Kolki debili moramo biti da to popušimo

13 godina
neaktivan
Mew kaže...
Mr.doktor kaže...
Mew kaže...
Mr.doktor kaže...

Pa ajde bas sam mali citao ovdje forum, nisam naisao na nikoga ko govori da ce mo dobiti vece place, da ce ici studirat na oxford i da ce posao cekat na svakom koraku.

Ljudi ocekuju spor oporavak gospodarstva ali bolji nego sto je da smo sami, ocekuju polako povecanje standarda opet brze nego da smo sami... koliko ja vidim ljudi ocekuju jedno te isto kao do sada, samo efikasnije i brze.

Ne bezobrazno visoke place i posao svuda i svagdje...

Govorim generalno za naciju,OOO da ljudi očekuju da se svi problemi rješe ulaskom u EU.

15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Uostalom povijesno gledajući, koja je to unija (bilo kojeg oblika), donijela dobro ovoj jadnoj maloj zemljici u kojoj živimo? Mislite li da se povijest ne ponavlja? Tu su se mnogi prevarili i dalje se varaju.

Ali zaokružit ćemo DA, jer u kojem god smjeru otišli neće nam biti pretjerano bolje.

Pa pada mi na pamet Austrija pa onda Austo-Ugarska bez njenih oruzija, financiranja i stvaranje vojne krajne bi bili pod turcima ko sto su bili Srbi i Bosanci a kodnjih se to jos uvijek vidi po mentalitetu i po kulturi...

Da bilo je raznih germanizacija i cega ti ja sve znam, ali koliko ja vidim malo je bilo onih koji su se zalili na ekonomiju i standarde zivota...

Jedino kada smo bili sa drugim juznim slavenima je bilo problema koliko ja vidim po povijesti...

13 godina
neaktivan
A stoljetni san o samostalnosti
14 godina
neaktivan
Mr.doktor kaže...

...više nije dovoljan da nas isčupa iz krize.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
13 godina
odjavljen

Sad ćemo plesat kak drugi sviraju na najjače!!

13 godina
neaktivan
nikad nismo ni prestali
14 godina
neaktivan

Barem ćeš biti sit dok plešeš.

15 godina
neaktivan
Mr.doktor kaže...

Uzet cu standard zivljena, novac, sigurnost za moju obitelj te moje prijatelje pred svim nacionalistickim pi-zdarijama koje su doslovno to.

Zivim u 2012 kada mi nacionalnost znaci amabas nista, dok je covjek dobar dobar je bio on turcin ,cigan, srbin, kinez il bilo sta drugo. Ja sam iskreno da se cijela europa ujedini i fino decentralizira na zupanije, da imamo tipa budenrepublik europa ili united states of europe ili kako god to vec hoces nazvat.

14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

A kod nas je nešto drugačije?? Po jednom i drugom smo odavno u Europi i to ''znanje'' možemo izvozit!!

Ni najmanje nije drugačije, čak bi rekao u manjoj mjeri nego u EU.

Nažalost mi smo fooked, naša generacija i još nekoliko poslije. Šta'š kad je najviše cijenjeni ideal novac.

Q.E.D.
14 godina
protjeran
Mew kaže...

Uzet cu standard zivljena, novac, sigurnost za moju obitelj te moje prijatelje pred svim nacionalistickim pi-zdarijama koje su doslovno to.

Zivim u 2012 kada mi nacionalnost znaci amabas nista, dok je covjek dobar dobar je bio on turcin ,cigan, srbin, kinez il bilo sta drugo. Ja sam iskreno da se cijela europa ujedini i fino decentralizira na zupanije, da imamo tipa budenrepublik europa ili united states of europe ili kako god to vec hoces nazvat.

Lijepo i slatko razmišljanje. Samo kad ne bi ljudi funkcionirali kako funkcioniraju, odnosno da se grupiraju u manje, pa veće skupine koje imaju svoje zajedničke interese.

Q.E.D.
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
cro)kiselo_mlijeko kaže...

Čuj isto tako ispada da oni koji su protiv ispadaju histerični izolacionisti sa samoodređenim kriterijem domoljublja koji podrazumijeva mržnju spram drugih .

Naprotiv, ispada da oni koji su za postaju šizofrene tuđinske sluge bez ikakvih kriterija i urođenim kompleksima manje vrijednosti. Ali što drugo možeš očekivati od izdajnika.

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
14 godina
neaktivan

Onda po vašim teorijama USA koju tvori 50 država bi se trebala još davno raspasti, a oni zapravo najveća sila svijeta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 15:37 (TracerCPP).
16 godina

Nekako više vi sa "sva industrija će propasti bu-hu-hu" imate komplekse manje vrijednosti... 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
odjavljen
TracerCPP kaže...

Onda po vašim teorijama USA koju tvori 50 država bi se trebala još davno raspasti, a oni zapravo najveća sila svijeta.

USA i HR ne možeš uspoređivati.

14 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
TracerCPP kaže...

USA i HR ne možeš uspoređivati.

Govorimo o EU {#}

14 godina
protjeran
Bukva kaže...

Nekako više vi sa "sva industrija će propasti bu-hu-hu" imate komplekse manje vrijednosti... 

Ja bi prvo pitao: Koja industrija? {#}

Q.E.D.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice