Ekipa se buni zbog poduljenja radnog vijeka na 40 godina/do 65-te, a kroz desetljeće će se to već micati na 45/70. Jedan od "problema" je što se životni vijek i za muškarce produljio na preko 80 godina, a žene na 85, a unutar dva desetljeća bi to moglo biti vrlo blizu stotki.
Sredinom prošlog stoljeća muški umirali oko 70-te, tako da su u mirovinama uživali desetljeće ili manje. Sada se stvara problem što bi ti mirovina trebal potrajati nekih dva ili čak dva i pol desetljeća nakon prestanka uplaćivanja u fond, a kako se bude povećavao životni vijek to će se još povećavati.
Ovo su globalni problemi koji muče sve razvijene zemlje i za kojega ovakav ekonomski model (kapitalizam) nema rješenja. Čak je i u Njemačkoj sve više ljudi koji od svoje mirovine (posebice ako su samci) jedva žive, a i njihovi će penzići uskoro u pecanje boca po kontejnerima (i tu bi ekspertne skupine naših "mrvljenika" mogle iskustvom i savjetom uvelike pomoći njemačkim kolegama!) .
Mislim da je poprilično sigurno kako će životni vijek ljudi (barem u razvijenim zemljama) doći do stotke kroz 20-30, možda 40 godina. Zanimljivo je da nitko ozbiljan, u cijelom svijetu, nije niti pokušao razmišljati što će se dogoditi u tim trenutcima.
Ja osobno ne vidim sebe kao dedu od 85 godina, koji i dalje radi kao konj, a sve zato što nam se svijet vrti oko nekakvih komadića papira sa nekim likovima na njima. Da stvar bude smješnija, sada se ne vrti čak niti oko toga, nego oko par znamenaka spremljenih u nekakvom računalnom sustavu.
Prije ću sa dvocjevkom uletiti u Sabor i osigurati si smještaj/klopu u zatvoru nego raditi k'o kreten do smrti - naime, zatvorski standard raste 
Ne živim sa snovima o utopijskom svijetu, jer nema teorije da doživim i mrvu toga, ali zar nikomu nije opalo na pamet sjesti za stol i pokušati pronaći rješenje za budućnost...malo revidirati trenutni monetarni sustav, barem pokušati uvesti neke promjene?
Europa ide u bananu, iako se šuti o tomu i stvara privid blagostanja. Ameri su u žestokim go*nima, ali dobro je...bitno je da je naš glavni izvozni partner Italija, zemlja perspektive 
Da nemamo more, bili bi Albanija.
Ponekad mi baš dođe da odem u neko je*eno pleme u Amazoni i pitam ih žele li bijelu budalu u svom "klanu" 

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx