Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.559.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Jurra kaže...

...konačno su jadranka i hdz dobili pravi diplomatski šamar...sad je pitanje kako će se stvari dalje odvijati,

odgađanje izbora do ožujka po ovome ne dolazi u ozir...{#}

Može kratko objašnjenje članka? Na početku piše da predsjednik određuje datum, oko sredine da premijerka, a pri kraju da predsjednik čeka na premijerku. Tko onda na kraju odlučuje?

16 godina
neaktivan
Batista kaže...
tnakir kaže...

Pa meni bi bilo neugodno da me 4 milijuna ljudi (manje par iz mladezi HDZ-a) svakodnevno proklinje, vrijedja, gadi i slicno. Zar njoj ne pada napamet da tu nesto nije u redu? Zar ona stvarno misli da radi dobar posao?

Mozda ona kao jedna ne misli dobro, ali zato cijeli HDZ zna :)

Iz ove zemlje se najbolje izselit, tko moze neka to napravi cim prije.

To oni žele, ali neće uspjeti.

Cemetary gates
16 godina
protjeran
tnakir kaže..

Pa meni bi bilo neugodno da me 4 milijuna ljudi (manje par iz mladezi HDZ-a) svakodnevno proklinje, vrijedja, gadi i slicno. Zar njoj ne pada napamet da tu nesto nije u redu? Zar ona stvarno misli da radi dobar posao?

Pa kako ce shvatit kad su bez obraza? Ti su ljudi u stanju do zadnjega daha lagat i manipulirat narodom. Dok je njima i samo njima dobro, nece ih bit puno briga sta ma 10 milja ljudi misli i prica.

Nazi Punks - FUCK OFF!!!! \m/
18 godina

Zanimljiv tekst: http://www.h-alter.org/vijesti/politika/stereotipima-do-pozicije-moci.

Nisam znao za koncept politike majčinstva, ali čini se da su dobro pogodili način rada i javnog predstavljanja desničarskih političarki u javnosti. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Batista kaže...
tnakir kaže...

Iskreno kakva vlast takav narod,to je razlog da se mičem odavdje...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!
18 godina
DigiMagic kaže...

Može kratko objašnjenje članka? Na početku piše da predsjednik određuje datum, oko sredine da premijerka, a pri kraju da predsjednik čeka na premijerku. Tko onda na kraju odlučuje?

Predsjednik raspisuje izbore - Ustav RH: "Članak 98.

Predsjednik Republike:

– raspisuje izbore za Hrvatski sabor i saziva ga na prvo zasjedanje,

– raspisuje referendum u skladu s Ustavom,

– povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika,

– daje pomilovanja,

– dodjeljuje odlikovanja i priznanja određena zakonom,

– obavlja druge dužnosti određene Ustavom."

This space for rent!
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...
thedream kaže...
Batista kaže...
tnakir kaže...

Iskreno kakva vlast takav narod,to je razlog da se mičem odavdje...

Nikad to neću prihvatiti, pa tko na ovoj zemlji ostaje kad odu svi HDZ-ovi neistomišljenici? Prijatelju moj, ovo je moja zemlja, Dalmacija je moja višestoljetna djedovina, i nema šanse da se ja maknem. HDZ i njegovi čobani su ti koji će se prije mene maknuti. Ili daj Bože prirodnim putem, pa ću ih nadživjeti po nekom životnom toku i putu, ili izborima, na koje imam i imamo pravo izaći.

Što se mene tiče kompletna HDZ struktura, od mladeži do saborskih zastupnika, zatim lokalnih ogranaka, sve treba biti od vrha do dna pročešljano USKOK-om, ako želiš satisfakciju - nek to urade i SDP-u. Rado bi usporedio rezultate i tijek novca, odnosno financiranje stranke.

Ja otići neću, nek ide tko god želi, ja ga ne krivim niti bi ga zaustavljao. Da se ja mičem zbog jedne marve bandita i lažljivih, besramnih lopova? Nikada.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Predsjednik Republike:

A zašto onda do sad nisu raspisani? Onda je Ivek jednako kriv kao i Jaca.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Drago kaže...

Predsjednik Republike:

Zato šta je papak. I nikad se neće umoriti u borbi za pazi sad, novu pravednost. Pravo pravda, pravda pravo. I onda ispočetka..nema stajanja. Al je i dalje papak.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 12:24 (thedream).
18 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Samo da pitam jedno pitanje:

Da li se igdje u svijetu kažnjava ne dolazak na izbore tj. glasanje?

evo popisa zemalja, link na wiki

iddqd
16 godina
protjeran

Evo opet mecene svih neradnika i mlatitelja prazne slame - don kacunko, na stvarno lame dogadjaju godine promociji nove "knjige" Nives. Veli da je dosao s tenisa pa je umoran {#}, mislim da je mislio na penis a rekao tenis {#}

http://www.index.hr/video/film.aspx?id=13332

Nazi Punks - FUCK OFF!!!! \m/
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 12:27 (Tallahasee).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Predsjednik određuje datum izbora (nakon šta prođe četverogodisnji mandat vladi) ali on sam ne može raspisati prijevremene izbore

16 godina
neaktivan
dudo986 kaže...
Danny_HR kaže...

Predsjednik određuje datum izbora (nakon šta prođe četverogodisnji mandat vladi) ali on sam ne može raspisati prijevremene izbore

Mogao bi im bar otvoreno reći dame i gospodo ne slažem se s načinom na koji vodite ovu zemlju. Samo da je to rekao, ali ne..

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...
dudo986 kaže...
Danny_HR kaže...

Mogao bi im bar otvoreno reći dame i gospodo ne slažem se s načinom na koji vodite ovu zemlju. Samo da je to rekao, ali ne..

O cemu ti? : 

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
16 godina
neaktivan

Šta je to, čekanje presude generalima?

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...

Antivladini prosvjedi.

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Mandat završava u siječnju 2012. I prije toga ga jedino vlada može raspisati. Zbog toga je Jaca rekla da je nervozan. Jer šta on ima zahtijevati datum izbora kada ih i sam može raspisati u siječnju....

Mislim da mu nisu kao prijedsjedniku potrebne takve izjave. Jer prvo kopa rupu pod Jacom, "recite kada su izbori" onda kaže "ja sam taj koji raspisuje izbore.." Ne moraš biti pravnik da vidiš da si glup. Ovdje jedino on ispada neozbiljan i neodgovoran, a prozivanjem vlade ispada i debil...

Mada mrsko, ali definitvno se slažem sa Jacom. Izbori su u siječnju, na vladi je hoće li ih raspisat ranije. Postoje načini kojima se ruši vlast bez obzira na izbore. Bili su prosvijedi, ni jedna stranka ih nije podržala, ni organizirala.. I pošto ima parlamentarnu većinu.. fuck off.. Takva oporba nema šta zahtjevat izbore. Kada kod da dođu kasno su došli (ok, nikad nije kasno). Preko ljeta ni jedna vlada ne radi pa mi je svejedno tko sjedi u vladi...

Da sam precednik pi prozvao u oporbu i rekao šta sjedite ko debili. Jel otišao Sanader? i imali ste savršenu priliku za preuizamnje vlasti.. pa onda ovi svi što su pohapšeni, pa je HSLS odstupio.. Istina vlast je katastrofa. Oporba koja takvu vlast nije u stanju 2 godine srušiti mora snositi krivicu..

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ovo je prosvjed!

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-bluetooth/106145.aspx
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nikad to neću prihvatiti, pa tko na ovoj zemlji ostaje kad odu svi HDZ-ovi neistomišljenici? Prijatelju moj, ovo je moja zemlja, Dalmacija je moja višestoljetna djedovina, i nema šanse da se ja maknem. HDZ i njegovi čobani su ti koji će se prije mene maknuti. Ili daj Bože prirodnim putem, pa ću ih nadživjeti po nekom životnom toku i putu, ili izborima, na koje imam i imamo pravo izaći.

Što se mene tiče kompletna HDZ struktura, od mladeži do saborskih zastupnika, zatim lokalnih ogranaka, sve treba biti od vrha do dna pročešljano USKOK-om, ako želiš satisfakciju - nek to urade i SDP-u. Rado bi usporedio rezultate i tijek novca, odnosno financiranje stranke.

Ja otići neću, nek ide tko god želi, ja ga ne krivim niti bi ga zaustavljao. Da se ja mičem zbog jedne marve bandita i lažljivih, besramnih lopova? Nikada.

Ok..ti koji ostanu neka zadrže ponos,a oni koji idu neka zadrže novac i zdravu(tj.nebalkansku) pamet.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 13:27 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
thedream kaže...

Antivladini prosvjedi.

Jel Josipović bio na njima? Da me ne shvatiš krivo, nisam se sad probudio. Znam da su prosvjedi bili, samo mi nije jasan baš Josipovićev stav, ili da budem još precizniji - snaga njegovog stava, nekakva ustrajnost. Pa zar politika uvijek mora biti takvo mrtvo vaganje interesima i demagogija?

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 13:36 (thedream).
16 godina
neaktivan

Evo i jedna lijepa stvar. Google se sjetio Krleže.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Jel Josipović bio na njima? Da me ne shvatiš krivo, nisam se sad probudio. Znam da su prosvjedi bili, samo mi nije jasan baš Josipovićev stav, ili da budem još precizniji - snaga njegovog stava, nekakva ustrajnost. Pa zar politika uvijek mora biti takvo mrtvo vaganje interesima i demagogija?

Barem je stav svih političara o prosvjedima jasan:"Prosvjedujte, to je vaše demokratsko pravo, ali bez nasilja. A, dok su  god prosvjedi nenaslini, mi ne odlazimo s vlasti."

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
16 godina
protjeran
F1-IVO kaže...

Samo da pitam jedno pitanje:

Da li se igdje u svijetu kažnjava ne dolazak na izbore tj. glasanje?

ako se to uvede u hr mene čeka doživotna robija. minimalno.

razlog? evo citata koji dosta dobro opisuje zašto apstiniram 15 godina - kangrga: "HDZ je katastrofa jer su opljačkali državu, a račan elementarna nepogoda jer to nije sankcionirao".

moj je dojam da su obje glavne političke elite i dalje na tragu statusa quo kojeg su baštinili njihovi preminuli lideri.

HDZ = SDP
16 godina
neaktivan
magicmist kaže...
thedream kaže...

Barem je stav svih političara o prosvjedima jasan:"Prosvjedujte, to je vaše demokratsko pravo, ali bez nasilja. A, dok su  god prosvjedi nenaslini, mi ne odlazimo s vlasti."

Opet se onda postavlja pitanje smije li se uopće predsjednik uključivati aktivno među prosvjednike, protiv legitimno izabrane Vlade ( makar Kosor narod nije birao nego je došla Sanaderovim odlaskom i izborom, isto upitnik dakle ). Ne znam, možda i po Ustavu ne smije na taj način svoj stav iznositi, možda ja griješim.

Samo mi se nekako čini da je onaj redikul Mesić radio veće spaćke Sanaderovoj Vladi, dok sa Josipović vs. Kosor baš i nema toliko toga, bar ne javno.  Iako je i sa Mesićem i Sanaderom bilo uspona i padova, u odnosima.

Politika, klasika. Svak sa svakim, nitko s - nikim.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 13:49 (thedream).
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

, dok sa Josipović vs. Kosor baš i nema toliko toga, bar ne javno.   

Pa upravo ovo je bila izjava-šamar koliko ja razumijem.

Izbori se moraju održati najkasnije 60 dana od isteka mandata. Premijerka (s pravom) misli da uz ovako kilavu opoziciju može datum razvlačiti do sredine ožujka.

Na to je dobila odgovor:"Ako budeš zločesta, raspisat ću izbore odmah sljedeći dan."

Meni se to čini ozbiljno.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 14:00 (magicmist).
16 godina
neaktivan

Ja bi samo da se malo više dere, u biti - da se zadere bar jednom da ga narod čuje. {#} Imamo prefine političare i uglađene {#}..kao.

Cemetary gates
18 godina
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...

ako se to uvede u hr mene čeka doživotna robija. minimalno.

razlog? evo citata koji dosta dobro opisuje zašto apstiniram 15 godina - kangrga: "HDZ je katastrofa jer su opljačkali državu, a račan elementarna nepogoda jer to nije sankcionirao".

moj je dojam da su obje glavne političke elite i dalje na tragu statusa quo kojeg su baštinili njihovi preminuli lideri.

na žalost račan nije imao hrabrosti ,bojao se raznih "berača kestena",generala i inih primitivaca
ja čak mislim s pravom,jer da je pokušao  uvesti zapadnu demokraciju na ove prostore mogao je čak izbiti i građanski rat
sjeti se samo hrvatskih gazimestana pod vodstvom hdz-a u oporbi,split prvenstveno,pa "dobrodošli drugovi i drugarice na granici s bosnom
ovi isti koji su sad na vlasti su bili spremni utopiti hrvatsku u krvi vlastitih građana

što se tiče neizlaska na izbore i hdz = sdp, mislim da nije tako,dolaskom sdp-a ili neke koalicije na vlast stvara se neka druga klima u društvu,pa se seljačine talibani ili kako već hoćeš ne mogu tako razmahivati..
treba izlaziti na izbore

16 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Mislim da mu nisu kao prijedsjedniku potrebne takve izjave. Jer prvo kopa rupu pod Jacom, "recite kada su izbori" onda kaže "ja sam taj koji raspisuje izbore.." Ne moraš biti pravnik da vidiš da si glup. Ovdje jedino on ispada neozbiljan i neodgovoran, a prozivanjem vlade ispada i debil..

...mislim da u ovome slucaju sasvim pogrešno zakljucuješ...predsjednik je pozvao osobu koja se na žalost
naziva premijerkom na politicku dosljednost i vjerodostojnost, a ako hoceš i odgovornost, jer ona sama
je najavljivala da ce objaviti datum izbora nakon završetka pregovora krajem lipnja...žalosno ja da
jadranka svaku kritiku na svoj racun tumaci u manirima uvredene kumice sa placa, a još je žalosnije da ljudi
puše njene besmislice o nervozi i slicna prenemaganja koje su ispod svake razine dosljednog politicara...
bilo bi krajnje vrijeme da nam konacno objavi taj day after yesterday...jer predsjednik joj jasno porucuje
da to nece i ne može biti stvar politickog monopola...

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 14:09 (Jurra).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice