Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.561.902
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...

Esmir Salihović je Bošnjak. Vlatko Marković i Ćiro Blažević su Bosanci - Hrvati iz Bosne.

Nazovi Esmira, možda kaže da se izjašnjava kao i prije rata. Kao Bosanac.

I tad se je moglo tu živjeti i ništa nije bilo čudno.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 8:01 (Smooth Operator).
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
thedream kaže...

Esmir Salihović je Bošnjak. Vlatko Marković i Ćiro Blažević su Bosanci - Hrvati iz Bosne.

Nazovi Esmira, možda kaže da se izjašnjava kao i prije rata. Kao Bosanac.

Vjerojatno čovjek nema ništa protiv Bosanaca Hrvata i Srba..

Cemetary gates
18 godina
neaktivan

ah mislio sam da će reći nešto spektakularnije a isto to sam i sam napisao u najavi na forumu... kako sam ja pametan {#}

Turbo cattolico
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 8:06 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ne znam čemu TD-ovi, pa nije to nuspojava mog ranojutarnjeg kofeinskog nedostatka, nego citati i promišljanja upućenijih od mene u tu tematiku. Novi novcati članak.

http://www.bosnianmediagroup.com/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=45

Citiram :

Zato ja mislim da je konačno došlo vrijeme da ova mlada generacija koja sada stasa, ako smo mi propustili neke stvari, nadoknadi propušteno. Mi moramo učiti našu djecu da je Bosna i Hercegovina zemlja koju čine etničke grupe Srbi, Hrvati i Bošnjaci, a da im je zajedničko nacionalno ime Bosanac.

Prema tome korijeni bosanske nacije koja u sebi sadrži etničke grupe kao što su Hrvati, Srbi, Bošnjaci je legitimno i historijsko pravo Bosanaca i Hercegovaca. Smatram da je ovo povijesno vrijeme za nas, ne umišljam sebi da otkrivam toplu vodu.

Pa u tomu članku je Mustafa Cerić, islamski ekvivalent Bozaniću i ekipi.

Koliko je u kompetentan demograf i povjesničar, moš misliti.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
thedream kaže...

Ne znam čemu TD-ovi, pa nije to nuspojava mog ranojutarnjeg kofeinskog nedostatka, nego citati i promišljanja upućenijih od mene u tu tematiku. Novi novcati članak.

http://www.bosnianmediagroup.com/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=45

Citiram :

Zato ja mislim da je konačno došlo vrijeme da ova mlada generacija koja sada stasa, ako smo mi propustili neke stvari, nadoknadi propušteno. Mi moramo učiti našu djecu da je Bosna i Hercegovina zemlja koju čine etničke grupe Srbi, Hrvati i Bošnjaci, a da im je zajedničko nacionalno ime Bosanac.

Prema tome korijeni bosanske nacije koja u sebi sadrži etničke grupe kao što su Hrvati, Srbi, Bošnjaci je legitimno i historijsko pravo Bosanaca i Hercegovaca. Smatram da je ovo povijesno vrijeme za nas, ne umišljam sebi da otkrivam toplu vodu.

Pa u tomu članku je Mustafa Cerić, islamski ekvivalent Bozaniću i ekipi.

Koliko je u kompetentan demograf i povjesničar, moš misliti.

Smijem pitati iz neke zaista objektivne znatiželje, bez imalo sprda, znači zaista me interesira, s čim se ne slažeš? Što je krivo rekao, a što bi trebalo drukčije reći?

Da je Bosna i Hercegovina država za sebe, to po tebi nije?

Da Bosance čine Bošnjaci,Hrvati i Srbi. Po tebi ne?

Da interese pojedinih entiteta treba staviti u službu i korist cijelog naroda BiH, odnosno Bosanaca i Hercegovaca. Po tebi ne?

Možda je krivo čitam, možda sam malo površan - iako mislim da nemam razloga biti, ni površan ni subjektivan. Pa pitam tebe koji si direktno od tamo?

Što je trebalo drukčije reći ? Možda BiH podijeliti? Ne znam, što?

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Smooth Operator kaže...

Stranicu prije je bila rasprava o Bosancima, pa evo jedan tekst jednog Bosanca, kao odgovor na lupetanja Dijane Čuljak-Šelebaj, da Bosanci samo zauzimaju prostor na plaži, ne trošeći ništa.

BTW, Dijana je porijeklom iz Hercegovine, točnije iz sela odakle sam i sam, i ja sam Čuljak.

Zanimljiv pogled "komšija".

http://www.jabuka.tv/opsirnije.asp?id=3758

Esmir Salihović je Bošnjak. Vlatko Marković i Ćiro Blažević su Bosanci - Hrvati iz Bosne. Tko će više znati i definirati tko je što i tko tamo, kad ni sami ne znaju i svađaju se? Bosanac dakle može biti bošnjak, makar se oni često izdvajaju, srbin, ili hrvat. A Hercegovac može biti samo jedno {#}{#}

Najbolji prijatelj mi je recimo iz Livna, prodaje se da je Hercegovac, a cijela ekipa mu viče da je Bosanac, na što on poludi. Drugi pak poludi, iz Sarajeva momak, a hrvat, kad mu viknu da je Bosanac..ludi narod. Nije Bosanac nego je hrvat iz Bosne..ma mislim. {#}

Čudna sredina, vjerojatno najčudljivija država koju sam do sad vidio u životu, a i ljudi. Nitko s nikim ne želi živjeti - a svi moraju.

Mislim onako otprilike, koliko sam upoznat sa situacijom, da nitko nikoga tamo ne trpi previše, iz drugih entiteta.

Citiram :

To ti je očito nešto kao zg Dubrava,samo na puno većoj površini.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!
15 godina
thedream kaže...

Čudna sredina, vjerojatno najčudljivija država koju sam do sad vidio u životu, a i ljudi. Nitko s nikim ne želi živjeti - a svi moraju.

Mislim onako otprilike, koliko sam upoznat sa situacijom, da nitko nikoga tamo ne trpi previše, iz drugih entiteta.

Evo s ovim. I ja sam iz hercegovine i sasvim normalno se družim i sa muslimanina, srbima iz Republie Sprske, Hrvatima, Ateistima, Homoseksualcima... Svima. Generaliziraš na osnovu par ljudi koje si upoznao. Politička prepucavanja su normalni i druga stvar.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
thedream kaže...

Evo s ovim. I ja sam iz hercegovine i sasvim normalno se družim i sa muslimanina, srbima iz Republie Sprske, Hrvatima, Ateistima, Homoseksualcima... Svima. Generaliziraš na osnovu par ljudi koje si upoznao. Politička prepucavanja su normalni i druga stvar.

Pogrešno uvaženi kolega, generaliziram na temelju SVIH ljudi koje sam upoznao iz BiH, a bilo ih je na stotine. Ako je to nedovoljan primjerak za neku anketu i promišljanje, onda u redu. Ali među njima vjerujem da bilo i više nego kompetentnih ljudi za razgovor, od kolega sociologa od mog starog, od liječnika, ekonomista,  sportaša, do da ih tako nazovem - običnih malih ljudi.

Nitko ti ne sugerira da nisi normalan, ni da se ti normalno ne družiš. Samo sam iznio razmišljanje, s kojim se naravno ne moraš složiti, da postoje određene tenzije, koje su još uvijek vrlo žive, i koje onemogućuju homogenizaciju BiH naroda. I nekakvo uopće poistovjećivanje sa vlastitom državom i nacionalnim identitetom.

Ja na primjeru 100-tinjak sugovornika imam živi dokaz da tenzije postoje, a ti ljudi nisu kreteni. Obavljaju svoj posao, građani su itekako korisni za zajednicu mnogi od njih, druže se sa svima, naravno da ne odbijaju liječiti primjerice muslimana i slično, pa to su bolesne insinuacije, samo kažem da priznaju da su tenzije manje, ali da itekako postoje i da koče razvoj društva u BiH na primjeren način.

Pa to je činjenica, ja sam samo to iznio. Ne da je netko normalan ili nenormalan, već da je sredina čudna, i da vlada određena netrpeljivost. Ti smatraš da u BiH vlada idila u odnosima među entitetima? Pa reci, razgovaramo.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 9:01 (thedream).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Smijem pitati iz neke zaista objektivne znatiželje, bez imalo sprda, znači zaista me interesira, s čim se ne slažeš? Što je krivo rekao, a što bi trebalo drukčije reći?

Da interese pojedinih entiteta treba staviti u službu i korist cijelog naroda BiH, odnosno Bosanaca i Hercegovaca. Po tebi ne?

Možda je krivo čitam, možda sam malo površan - iako mislim da nemam razloga biti, ni površan ni subjektivan. Pa pitam tebe koji si direktno od tamo?

Slušaj, već 3 godine radim u tvrtci koja ima urede od Austrije do Kosova, nikad nisam sreo nekoga tko mi je smetao na takvoj osnovi. A sreo sam zbilja hrpu ljudi.

Ono što mene smeta je tolika (nametnuta) segmentacija i podjela da je nemoguće očekivati da se može tu živjeti kao "brat s bratom".

Primjer: Zašto nemaju posebno ime Srbi iz Krajine? Trebalo im je prišiti neko ime, kao što su Bošnjaci to sami sebi napravili, da se razlikuju od Srba/Hrvata iz istog područja?

Dakle, imamo Hrvate iz Bosne koji se zovu Bosanci, Srbe iz Bosne koji se zovu također Bosanci (da, tako se zovu), i stanovnike islamske vjeroispovjesti koji se zovu -> Bošnjaci.

Bošnjaci po potrebi mogu biti Bosanci. Sad ti meni objasni logiku svega toga.

Ono što mene smeta je duboke podjele i razdori koji nameću vjerski vođe i fanatici. Svakako im tu pridonose i političe vođe koje skupe takve glasove.

16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
thedream kaže...

Slušaj, već 3 godine radim u tvrtci koja ima urede od Austrije do Kosova, nikad nisam sreo nekoga tko mi je smetao na takvoj osnovi. A sreo sam zbilja hrpu ljudi.

Ono što mene smeta je tolika (nametnuta) segmentacija i podjela da je nemoguće očekivati da se može tu živjeti kao "brat s bratom".

Primjer: Zašto nemaju posebno ime Srbi iz Krajine? Trebalo im je prišiti neko ime, kao što su Bošnjaci to sami sebi napravili, da se razlikuju od Srba/Hrvata iz istog područja?

Dakle, imamo Hrvate iz Bosne koji se zovu Bosanci, Srbe iz Bosne koji se zovu također Bosanci (da, tako se zovu), i stanovnike islamske vjeroispovjesti koji se zovu -> Bošnjaci.

Ono što mene smeta je duboke podjele i razdori koji nameću vjerski vođe i fanatici. Svakako im tu pridonose i političe vođe koje skupe takve glasove.

Ti mene uopće ne čitaš. Boldano sam i ja napisao, da se muslimani odnosno Bošnjaci često izdvajaju iz tog, naziva je li - Bosanci. I ja tražim logiku toga.

Cemetary gates
18 godina
Smooth Operator kaže...
thedream kaže...

LoL :)

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Ti mene uopće ne čitaš. Boldano sam i ja napisao, da se muslimani odnosno Bošnjaci često izdvajaju iz tog, naziva je li - Bosanci. I ja tražim logiku toga.

Moraju naći neko ime za muslimane iz BiH. I neka ga traže, smišljaju. Na kraju, i ti i Cerić tvrdite da su to sve Bosanci. Slažem se i s time.

Jedino što se tako odvajaju od muslimanskog korpusa u drugim državama... CG, Srbija.. jer to onda ne mogu biti Bošnjaci, ali to je njihov problem.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
18 godina
Smooth Operator kaže...

BTW, Dijana je porijeklom iz Hercegovine, točnije iz sela odakle sam i sam, i ja sam Čuljak.

Pa nije baš za falit se... {#}

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
Smooth Operator kaže...

Pa nije baš za falit se... {#}

Đe'š se ne pofal't sa selebritijem iz svog sela. A možda je i rodica.

/zayebancija off{#}

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
16 godina
neaktivan

Briga mene tko je tko, i što je tko. Pretjerao sam već stranicu prije sa generaliziranjem ljubavi i simpatije prema Bosancima iz nekih osobnih razloga i pričica, koga god da sam unutra svrstao i uvrijedio (ne)izravno. Tako da bi trebali razmišljati u jednom više humanističkom ipak, pravcu.

Ili si đubar, ili nisi đubar. A to je karakterna osobina. A ne vjerska, nacionalna, spolna itd.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Samo da pitam jedno pitanje:

Da li se igdje u svijetu kažnjava ne dolazak na izbore tj. glasanje?

...navodno: belgija, grčka, australija...

...kaos...
18 godina
neaktivan

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/07/07/0036006.html

Kaže nije kriv.

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/07/07/0135006.html?pos=n0

A netko je očito bio ohrabren sporim rješavanjem Antonijinog slučaja.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina

sve više sam uvjeren da je antonija završila negdje ko "lopta za napucavanj" tj bijelo roblje  {#}

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Kosor-Izbori-ce-biti-na-vrijeme

Ne znam, meni se Josipović nije učinio nervoznim kada je objasnio tko raspisuje izbore - izgledao mi je kao i uvijek mrtvo-hladan. 

Sa zaključkom gospođe premijerke, da nije dostojna posla kojeg radi, ovaj puta se slažem.

This space for rent!
16 godina
neaktivan

završila je kao bijelo roblje, ili kao žrtva trgovine organima...

a ovoga paravinju treba mučit dok ne propiva, neko puno jači stoji iza svega ovoga...

nevjerujem da će je ikad naći više...

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
18 godina
Drago kaže...

Ne znam, meni se Josipović nije učinio nervoznim kada je objasnio tko raspisuje izbore - izgledao mi je kao i uvijek mrtvo-hladan. 

Sa zaključkom gospođe premijerke, da nije dostojna posla kojeg radi, ovaj puta se slažem.

Meni vladajuci izgledaju nervozno svaki put kad se spomenu izbori. Ebote sto je tesko sici sa vlasti, a? Nema beneficija, nema zastite, nema nadzornih odbora, nema kontrole, nema finih placa... 

18 godina
tnakir kaže...

Meni vladajuci izgledaju nervozno svaki put kad se spomenu izbori. Ebote sto je tesko sici sa vlasti, a? Nema beneficija, nema zastite, nema nadzornih odbora, nema kontrole, nema finih placa... 

Ali ja ne razumijem taj mentalni sklop. Svi te mrze, govore ti da si budala, izmišljaju ti prezimena ("Vlaisavljevićka"), bijela kokoš, krumpiruša... Zilijun problema za koje nemaš rješenja, ali i dalje - po svaku cijenu se držati tako za vlast.

Pa je li ona i njena ekipa imaju ikakve druge skilze ili su svjesni da ne znaju ništa raditi i da je ovo jedino gdje mogu naći posao, pa će tu izdržati koliko god mogu, makar ih gađali pomidorima i trulom salatom?

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Teško da će više igdje naći posao gdje i kad ne radi ništa, a prečesto ne rade ništa - a dobije 15000kn..

Cemetary gates
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

Ali ja ne razumijem taj mentalni sklop. Svi te mrze, govore ti da si budala, izmišljaju ti prezimena ("Vlaisavljevićka"), bijela kokoš, krumpiruša... Zilijun problema za koje nemaš rješenja, ali i dalje - po svaku cijenu se držati tako za vlast.

Pa je li ona i njena ekipa imaju ikakve druge skilze ili su svjesni da ne znaju ništa raditi i da je ovo jedino gdje mogu naći posao, pa će tu izdržati koliko god mogu, makar ih gađali pomidorima i trulom salatom?

nije tu stvar do mentalnog sklopa nego do psihologije mase.. ovo sam nedavno procitao i odlican je primjer za ovo sto pokusavam objasniti : neki tamo dikatator, negdje u africi  je negdje putovao i dok su prolazili kroz jedno selo njegov konvoj je bio napadnut... nista strasno, bacili par kamenja i grana... ali on je taj napad negirao. zasto? on, kao vodja mora biti "poštovan" i ne smije dopustit da njegovi podanici znaju da ima netko ko ga ne voli i tko se ne slaze s njegovom retorikom.... opet, zasto? ljudi bi se ohrabrili i nesto poduzeli.

tako slicno i nasa jaca funkcionira... uvjerava i uvjerava iako mi znamo da je situacija potpuno drugacija...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan

Težak članak, ali vrijedi izdvojiti bar 4-5min i pročitati i promisliti o njemu. Toliko žrtve zaslužuju.

Cemetary gates
18 godina
Drago kaže...

Pa meni bi bilo neugodno da me 4 milijuna ljudi (manje par iz mladezi HDZ-a) svakodnevno proklinje, vrijedja, gadi i slicno. Zar njoj ne pada napamet da tu nesto nije u redu? Zar ona stvarno misli da radi dobar posao?

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

...konačno su jadranka i hdz dobili pravi diplomatski šamar...sad je pitanje kako će se stvari dalje odvijati,

odgađanje izbora do ožujka po ovome ne dolazi u ozir...{#}

...kaos...
18 godina
tnakir kaže...

Pa meni bi bilo neugodno da me 4 milijuna ljudi (manje par iz mladezi HDZ-a) svakodnevno proklinje, vrijedja, gadi i slicno. Zar njoj ne pada napamet da tu nesto nije u redu? Zar ona stvarno misli da radi dobar posao?

Mozda ona kao jedna ne misli dobro, ali zato cijeli HDZ zna :)

Iz ove zemlje se najbolje izselit, tko moze neka to napravi cim prije.

Truth in engineering.
16 godina
neaktivan
Batista kaže...
tnakir kaže...

Mozda ona kao jedna ne misli dobro, ali zato cijeli HDZ zna :)

Iz ove zemlje se najbolje izselit, tko moze neka to napravi cim prije.

Istina,evo,ja bih se nakon studija i eventualnog ulaska u EU rado preselio u Švedsku,ali može i cijela Skandinavija/Sjeverna Europa+Pribaltičke zemlje+Rusija+Japan

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
Ali ja ne razumijem taj mentalni sklop.

ne treba smetnuti s uma da se nakon silaska s vlasti puno lakše završi sa skinutim imunitetom i optužnicom u šakama.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice