Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.562.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

"Uredništvo Jutarnjeg lista odlučilo je objaviti fotografije tijela dvanaestogodišnje Aleksandre Zec, koju su u studenom 1991. godine na Sljemenu ustrijelili pripadnici Merčepovih eskadrona smrti"
u biti me jedino smeta ovo "merčepovi eskadroni smrti",zvuči gotovo epski
a velim radilo se o kokošarima,psihopatama i sličnim bitangama koji su koristili prigodu za ubojstva i pljačku
zašto da ja nosim stigmu za nešto za što nisam nimalo kriv?

17 godina
neaktivan
Podcijenjivanje veleučilišta!!!

Razumijem,veleučilište i sveučilište nikako nisu isti.Stručni strudij na veleučilištu traje 3 godine dok studij na sveučilištu traje 5 godina.

No zašto dolazi do podcijenjivanja veleučilišta u smislu da je manje vrijedan,i da su studenti s tog veleučilišta manje vrijedni.Osobno studiram na TVZ-u(svak u toj branši znat će što ta kratica znači),smjer Elektrotehnika(Energetska Elektrotehnika).

Prva rekacija kada netko kaže(neovisno tko) da studira na TVZ-u odma dobe dojam,ah to je lagano,ide tamo zato što nije mogao nigdje drugdje.Tamo svi sve polažu ko iz piiii....khm khm

Što ustvari nije istina.Neki kolegiji na smjeru su rekao bih u rangu FER-ovih predmeta(znam to jer sam si dobar s mnogim kolegama s FER-a).Ponajprije mislim na Osnove Elektrotehnike I,II te Matematika I,II(tko studira i tko je upučen znati će o čemu pričam).

Kako takav fakultet može biti lagan ako godinu "očisti" samo 30% studenata.Prolaznost nekih predmeta iz godine u godinu ne prelazi 30-40%.Praktične nastave ima i više nego dosta,večina profesora se orijenitira više na praksu,a manje na teoriju.

Kao podatak navodim da nakon što sam položio Osnove Elo I preko pismenog,odnio sam kolegi s FER-a ispit da ga riješi.Čovjek je buljio u to koda nije nikad vidio te zadatake,a radimo isto gradivo.Nakraju je riješio 1,5 zadatak od 5.Pokaže on meni svoj kolokvij(nije imao pismeni no nebitno) koji sam riješio za odprilike 60%.

Nikad mi neće biti jasno.Ja već sada znam neke stvari bolje od kolega s FER-a iz večine predmeta,jer me to zanima.Ali reći da TVZ-ova diploma nevrijedi je čisti "huliganizam"

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA // R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
17 godina
odjavljen

TVZ ima 3+2 godine. Zna se što je bolje na TVZ-u a što na FER-u.

Ionako češ dobiti isto zvanje kao i onaj sa FER-a.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
vexx5555 kaže...

TVZ ima 3+2 godine. Zna se što je bolje na TVZ-u a što na FER-u.

Ionako češ dobiti isto zvanje kao i onaj sa FER-a.

Znam da ima,to i planiram ići ;)

Nemoj to meni govoriti,FER-ovci i ostali se stalno bune da to nije uredu {#}

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA // R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
16 godina
neaktivan

Sve je to dobro, važno je ići polako, ne žuriti i ustrajati. {#}{#}

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Sve je to dobro, važno je ići polako, ne žuriti i ustrajati. {#}{#}

Službeno najgori!

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-bluetooth/106145.aspx
16 godina
neaktivan

Dobro da smo bar u nečemu prvi. {#}

Arma 2-Chiko
16 godina
neaktivan
badmad kaže...
1.Joj meni, većina znakova ti ne znači ništa za sigurnost, ma joj, šta ti pričaš? Nadam se da samo nemaš svijest o tome koliko ti znače i da poštuješ prometna pravila pa ni ne obraćaš pažnju na njih. Ako nije tako, nemoj ni voziti.

2.Onaj dedek iz tvog primjera je primjer iritantnog i presporog vozača, ali svatko tko poludi i krene u neoprezna pretjecanja i divljanje jer mu je netko prespor je sam sebi kriv, ne jer mu je netko prespor (kao što je jednom netko rekao: " Jeste primjetili da su svi koji voze sporije od vas - debili, a svi koji voze brže - idioti?"

3.Znak upozorenja divljači ili domaćih životinja na putu: govori ti da pažljivije voziš (ako voziš 30, izbjeći ćeš kravu, a malo koja krava će baš najurišati na tvoj auto); ako naletiš na kravu, srnu, vepra u području gdje su te upozorili da bi živine mogle biti, kriv si za prometnu nesreću, osiguranje će te odrati i morati ćeš platiti odštetu za životinju. Eto, tome služi.

4.Znak davanja žmigavca? LOL, pa šta sljedeće, znak obaveznog zatvaranja vrata prije kretanja? (Iako da, to sa nedavanjem žmigavaca mi nije jasno - čovjek bi pomislio da je to izrazito kompleksna i bolna psihomotorička radnja pa je normalno da se izbjegava kad može.)

5.Zapravo da ne nabrajam dalje jer mi se čini da ni sam zapravo ne misliš da prometni znakovi nemaju utjecaja na sigurnost jer ih, ajmo reć "prirodno" poštuješ. I da, samouvjerenost i agresivnost za volanom su veliki problem. Sve se to može izbiti represijom. Ako su iz talijana izbili vožnju 200 kmh po autocestama, slovenci kroz naselja mile 45 na sat, i nas bi se moglo dresirati... odere te za dvije plaće kad proletiš 80 kraj škole pa da vidiš kako će svakom terapija "divljanjem protiv kompleksa" prisjesti.

(zbog ovoga mrzim chrome-uređivanje mission impossible)

1. Meni ne znače. Jer postoje mnoga mjesta gdje znakova nema, a moraš voziti oprezno, a na mnogima stoje još od franje josipa, pa se ne obazirem na njih. Vozim oprezno, ali puno bitnije smireno. Štedim auto, gume, pakne, motor, benzin (imam plin{#}). Al najbitnije mi je da sam smiren (da nisam živčan) u autu. Kad sjednem za volan- zen. Lagana rockabilly 50's muzika i to je to. Znakovima te nisu upozorili na svaku moguće opasnu situaciju. 

2. Meni ne smeta da netko vozi brže. Ako se nekome toliko žuri.. Poanta je da se ne smije ni presporo voziti. To može također biti opasno za promet, i koliko znam čak se i to kažnjava. Taj didica i na autocesti vozi 60-70. 

3. Po tvome služi da te oderu. Al primarna svrha im je, navodno, zaštita sudionika u prometu. Po meni bi puno bolja zaštita bila postavljanje zaštitne ograde. Znak je više primjer kurtoazije.

4. Po meni policija ne kažnjava dovoljno za ne davanje žmigavca. Smatram da bi se postavljanjem tog znaka dao pozitivan impuls-motiv vozačima. Na Krčkom mostu imaš mali ekran-radar koji prikazuje tvoju trenutnu brzinu. I ako voziš brže od 60 na ekranu ti se pojavi {#} ako voziš sporije od 60 dobiješ {#}. I svi koče i pokušavaju "osvojiti" svog smajlića. 'Ko bi reko'. Al fakat ljudi više ne voze brzo na mostu.

5. Za ovo s brzinom naravno. Ako si frajer pa voziš u naselju 50+ od dopuštenog (ili 30 svejedno) onda budi frajer pa plati 100 "somića", izgubi auto i vozačku. Nemam ništa protiv.

Meni znakovi općenito nemaju veliki utjecaj. Mada znam da mnogima imaju. No, da ih se uvijek i svih pridržavam vjerovatno bi nastradao više puta. Mogu ja biti u predosti miljon puta al uvijek gledam dal ovaj preko ima namjeru krenuti ili ne.

Kada bi maknuli sve znakove opasnosti ja bi opet vozio prilagođeno uvijetima na cesti. A i ti bi. I svaki iole normalan vozač bi vozio jednako. Pa se nekad pitam, ok čemu točno onda znak služi? Da me podsjeti da ako uđem u zavoj sa 300km/h da ću dobiti kaznu? Pa znam i sam da ću se ubit. Ili da u naselju moram "smanjit brzinu i povećat oprez". A da nema znaka, šta bi jurio 100? I ako netko vozi sporo da nebi platio kaznu, onda je debil. Pa valjda voziš sporo jer ti dijete može skočit pred auto, pa da moš na vrijeme zakočiti. 

Jučer je bila kolona od nekoliko km (smjena turista). Policija je bila svakih 5-6 km i UBRZAVALA vozače. A svi su usporavali. Još se frajer dere: BRŽE BRŽE... i maše onom palicom ... Nekada i ta pravila treba ne poštivati za bolju sigurnost.. Sori ali jednostavno ne vjerujem da ih itko sve poštuje.

Jer, kažem, teoretski je nemoguće da ti cca 50 prometnih znakova predvidi svaku opasnu situaciju na cesti. Ponekad se i pridržavanje istih može pokazati pogubno.

I naravno da općenito imaju utjecaja na sigurnost, ali po meni ne dovoljno. Smatram da postoje neka bolja riješenja za sigurnost u prometu od kurtoaznih znakova koji eto stoje.. 

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 14:55 (ivan dragi).
16 godina
neaktivan

Nikad ne možeš biti toliko siguran u vlastitu procjenu koju bi postavio iznad prometnog znaka. Druga stvar je to što govoriš, da si zaista uvijek poštovao znakove, da bi dobio po njonji odnosno daj Bože samo tvoj automobil da strada u tom slučaju. Ali polazimo ipak od toga da ti se takvo što neće dogoditi svaki dan.

Naravno, s druge strane dovoljno je da se desi samo jednom, ti ispoštuješ znak a netko drugi te sp*zdi, pogotovo na križanjima bez semafora i kružnim tokovima, ali sve situacije u prometu je jednostavno nemoguće predvidjeti. Zato nam pomažu znakovi, njihova podjela ide ipak dalje od zabrane, prijesvega su to upozorenja, zatim ograničenja itd.

Pa polagao si vozački,znaš..

Cemetary gates
15 godina
magicmist kaže...
ivan dragi kaže...

Kroz većinu zavoja na kojima je ograničenje 40 km/h s malim autom možeš proći i sa 80. S natovarenim šleperom ne možeš. Možeš maksimalno s tih 40 a ovisno o teretu i manje.

Zato postoje ograničenja. Da se ne zaletiš u šleper koji je iza zavoja, a ti ga ne vidiš dok nije prekasno.

Prijatelju, mala digresija na tvoj post, "MALI" {#}  auto ima 2 osovine i samo 4 kotača s gaznom površinom od recimo 200 cm kvadratnih, zar ne {#}, a težak je do 2 tone maximalno??!!

Kamion, koji vuče prikolicu, recimo pun drva, recimo bukve, ima recimo do 6 osovina sa do 20 kotača (shema kamion 2+4+4, prikolica 4+4+2 kotača), s gaznom površinom od recimo, po kotaču 200 i više cm kvadratnih, što iznosi ukupno 4000 cm kvadratnih, a tad može težiti ha, i do "možda" 40 tona, što mi je nekako 1=1 ako uzmeš u zbroj sve vrijednosti!

Sada, u cijelu priču trebamo uključiti i činjenice da se različito izračunava snaga motora malog auta i kamiona s prikolicom, što je vrlo važna činjenica, pa činjenicu kako je površima koju tlači kamion bez obzira na višu točku ovješenih i neovješenih masa, veća od malog automobila, isto jako bitno u analizama, a i treću činjenicu, kakav je zavoj uopće u pitanju, a ako je još s pozitivnim nagibom, tu sa ulaskom u zavoj mali auto nema što tražiti u "utrci" s kamionom, jer postoje tri sile koje sudjeluju u priči;

A/centrifugalna, prema van, B/centripetalna prema unutra, i C/gravitacijska zemljine sile teže, gdje su u tom slučaju A + C toliko jake da jednostavno zalijepe kamion za cestu, usto kamion ima i x puta veću masu za lakši proboj kroz zrak, gdje u tom slučaju je otpor mala skorom nebitna stavka, čisto iz razloga što niti kamionu niti malom automobilu to nije krajnja brzina a centrifugalna sila koja pri tom djeluje, manja je pri 80 km/ nego pri 40 km/h, svakako {#}

BTW; 1992 godine slučajno mi je prijatelj išao sa svojim mercedesom na servis u mercedesov servis u Zagrebu, u Savskoj, kada ideš u Zagreb s lijeve strane poslije križanja sa Ljubljanskom Av. ako se ne varam. I pazi što smo tamo vidjeli, glanc novi S600 (prvi Genšer, ona beeelika glomazna linija), totalno slupan po desnoj strani!? Što misliš, koji je razlog bio unfalu, bila su dva; 1 neispravan zavoj, nije napravljen s pozitivnim nagibom i 2 čovjek je kroz zavoj prošao sa 40 km/h, tako da ga je centrifugalna sila izvukla iz zavoja, taj trenutak, a da je prošao sa 80 km/h, što njenu, čitaj mercedesu nije problem, ovo shvati sa aspekta sigurnosti, bitno bi umanjio djelovanje centrifugalne sile i bez pol muke prošao kroz nesretni zavoj, tako da priče o sigurnovprolasku kroz zavoj baš i nisu zadatak koji rješavaju djeca u pučkoj školi {#}!! 

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan

Poanta posta je da se zaletavate u zavoj sa 80 zbog centrixy petalne,fugalne sile, koje već! {#}{#} Inače samo bih dodao da sam zbog ovakvog prijedloga samoinicijativno završio skoro sa glavom u smrikama, taman kad iz tunela Sv.Rok izađeš i spuštaš se prema moru, nisam išao 120-130 nego 160 i auto je vrlo lijepo i jasno - zanosio, ali prema van.

Tako  da smo za kakvih Božjih pola sekunde promašili thedream R.I.P. grupu i pisanje sjećanja na lik i djelo.

Ljudi Božji usporite prije zavoja kad vas na to upozori znak, ako vas ne upozori molite se da nije takav da ga s malo gasa i nižom brzinom nećete uspjeti izvući.

Možda mu je strana poderana jer je izbjegavao treće vozilo pa završio oderan o zid ili nešto peto ili pedeseto zar ne?

Možda je preticao, netko mu se stvorio i ćao đaci, van s ceste..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 15:36 (thedream).
16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
magicmist kaže...
ivan dragi kaže...

Prijatelju, mala digresija na tvoj post, "MALI" {#} 

Da nemam 10 godina staža na kamionu, možda bih nešto iz tvog posta i uzeo za ozbiljno. EOD 

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
18 godina

Evo ATJ, o ovom sam pricao. {#}

Policajci tukli maloljetnike.

Kakvi god ovo mangupi bili, sumnjam da 13 godisnja djeca zasluzuju da ih se zivotinjski prebija i prijeti im se da ce im crijeva iscupati.

Ovi ce mladici zbog ovog dogadaja samo jos vise mrziti policiju te ce vjerojatno izrasti u huligane koji ce se kasnije jos vise sukobljavati sa zakonom.

Krasne odgojne metode, ja uopce ne shvacam mentalitet ovih debila.

Kakva je to odrasla osoba i s kojim mozgom razmislja kada je sposobna mlatiti dijete od 13 godina?

Strasno.

Edit: Zapravo, je li u ovom slucaju policija isto stitila interese gradana?

Kako tocno su nas zastitili mlateci NASU maloljetnu djecu?

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 16:16 (Psiho246).
15 godina
neaktivan
Opcenito kakav si mangup kada ides na slabijeg? :O
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-bluetooth/106145.aspx
15 godina
magicmist kaže...
ATJLučko kaže...
magicmist kaže...
ivan dragi kaže...

Prijatelju, mala digresija na tvoj post, "MALI" {#}

Da nemam 10 godina staža na kamionu, možda bih nešto iz tvog posta i uzeo za ozbiljno. EOD

Poštujem kruh koji mukotrpno zarađuješ, ne sumnjam da nemaš kilometara u malom prstu, ali,

slušaj ti ovamo, he he he he he, mene je na fakultetu o tim i takvim stvarima učio kao predavač dekan Pravnog fakulteta u Rijeci, Dr. Sc. Berislav Pavišić, a link o njemu je slijedjeći;

http://www.pravri.hr/hr/nastavnici/bpavisic.html

Tako da ja imam neke reference pisati o tome također, zar ne {#}????!!

Bez ljutnje, ali iz tvog profila ispada da uopće nemaš godina, pa kako znati s kim to vodim dijalog {#}?!

ATJ Lučko
15 godina
Drago kaže...
seneka kaže...

Pored Merčepa i njegove ekipe, od kojih su neki mrtvi, a neki po zatvorima, za ovo i Pakračku poljanu su krivi (od danas živih) i Šeks i Manolić.

Šeks je osobno sastavio i učinio ga retrogradno važećim zakon po kojem tijekom priznanja mora biti nazočan odvjetnik optuženika.

I neka je.

S druge strane, stari Manolić koji je umiješan u sve

Dobar dan gospodine Drago, da se malo reflektiram na temu;

1 koliko ste informirani o dgađajima iz Pakračke poljane ispada kako ste napisali da "ponešto" i znate više od nas, da se krivo ne shvati, koliko je "Pakračkih poljana" bilo s kontra strane, a da o tome nitko ne obada, a trebali bi, zar ne, makar zbog majki ubijenih, a ima ih nebrojeno?!

2 koliko mi je poznato, u americi, odvjetnik može izvući u 1 mili sekundi svog branjenika iz hapsa, a sve zbog kao takvog zakona, hmmmmmmmm, da su nam bar i odštete u istom rangu,

3 Manolić = {#}  x{#}x {#}x {#}{#}x {#}mogao bih do idućeg mjeseca, ali što shit manje diraš to on manje smrdi  {#}!!!!

Ovaj post njie neka konfrontacija, suprotstavljanje, just comment na moje viđenje odabranih dijelova čije me i samo postojanje u RH jako žalosti  {#}  {#}!!!!

ATJ Lučko
18 godina
ATJLučko kaže...

1 koliko ste informirani o dgađajima iz Pakračke poljane ispada kako ste napisali da "ponešto" i znate više od nas, da se krivo ne shvati, koliko je "Pakračkih poljana" bilo s kontra strane, a da o tome nitko ne obada, a trebali bi, zar ne, makar zbog majki ubijenih, a ima ih nebrojeno?!

Samo kratko - riga mi se od ovakve "argumentacije" koja se svodi na "i oni su to radili". Doslovce. 

Klekni na smetlište kraj planinarskog doma na Sljemenu gdje su 12-godišnjoj curici (i njenoj materi) sprašili rafale u glave i objasni tamo da su to i četnici radili. 

This space for rent!
18 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
Bez ljutnje, ali iz tvog profila ispada da uopće nemaš godina, pa kako znati s kim to vodim dijalog {#}?!

želim naglasiti da se ovoj lučki ne daju nikakvi podaci, on ih skuplja sudeći koliko se raspitivao o mojim podacima...., ne nasjedajte na lučkasto ime, taj je doušnik čini mi se... u najmanju ruku

dolje lučka, živio kornet!

Turbo cattolico
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 17:02 ((s)izgoreo).
18 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
  A/centrifugalna, prema van, B/centripetalna prema unutra, i C/gravitacijska zemljine sile teže, gdje su u tom slučaju A + C toliko jake da jednostavno zalijepe kamion za cestu, usto kamion ima i x puta veću masu za lakši proboj kroz zrak, gdje u tom slučaju je otpor mala skorom nebitna stavka, čisto iz razloga što niti kamionu niti malom automobilu to nije krajnja brzina a centrifugalna sila koja pri tom djeluje, manja je pri 80 km/ nego pri 40 km/h, svakako {#}

Ne, centrifugalna sila je veća s većom brzinom, i veća je vjerojatnost da će vozilo izletjeti s ceste. Npr. najbrži kamion na svijetu vozi oko 500 km/h, ali isključivo po ravnom, jer mu velika brzina nikako ne pomaže u prolaženju zavoja.

16 godina
neaktivan

Zašto ideš ispirati krv sa krvlju? Nitko ne umanjuje ni ne negira agresiju na našu zemlju, kao ni sva zlodjela i masakre, ali šta smo spali na zvjerinjak da ćemo opravdavati našu prolivenu krv sa trostrukim ubojstvom jedne nedužne obitelji tipa Zec?

Onda smo oprosti veći monstrumi nego što su Srbi onda bili, i što će ikada biti. To nije razina na kojoj se može razgovarati, a 90% sugovornika je se odmah uhvati kao pijani plota. E a šta je sa Ovčarom, šta je sa XYZ stratišta i žrtava...pa ja se slažem, nitko normalan to ne negira.

Ali đubar se mora razotkriti i izolirati u svom dvorištu, ovoj državi su Srbi najmanji problem. I bili i biti će. Dokle god ne shvatimo da u vlastitim redovima imamo gotovo čitavu legiju prvo ubojica, onda pljačkaša, onda lažova, mislim o čemu mi pričamo?

Jel nama zaista uvijek netko mora biti kriv, ili još bolje - a da nije sebi familija Zec ipak sama kriva?! Ili možda židovi,profesori,studenti, u vrijeme NDH? Oni su si sami krivi? E dečki čujte, mi bumo tu uveli nacizam, odfakajte ili ćemo vas mi.. Mislim da nisu dobili takvo upozorenje. Kao ni obitelj Zec.

Uostalom tko ima pravo nekog nedužnog ubiti, uzeti mu život? Odakle to Hrvatini tipa Merčepu pravo?

Pa ako ćemo tako, doktora Antu Paradžika, pravaša je ubio hrvatski čovjek, hrvatska vlast. Nikakva UDBA,OZNA, ne znam ti tko, KGB?! Nego vrh tadašnje vlasti.

Mi smo sami sebi najveći đubar. I to je fakt.

Cemetary gates
15 godina
Psiho246 kaže...

Evo ATJ, o ovom sam pricao.  {#}

Policajci tukli maloljetnike.

Kakvi god ovo mangupi bili, sumnjam da 13 godisnja djeca zasluzuju da ih se zivotinjski prebija i prijeti im se da ce im crijeva iscupati.

Ovi ce mladici zbog ovog dogadaja samo jos vise mrziti policiju te ce vjerojatno izrasti u huligane koji ce se kasnije jos vise sukobljavati sa zakonom.

Krasne odgojne metode, ja uopce ne shvacam mentalitet ovih debila.

Kakva je to odrasla osoba i s kojim mozgom razmislja kada je sposobna mlatiti dijete od 13 godina?

Strasno.

Edit: Zapravo, je li u ovom slucaju policija isto stitila interese gradana?

Kako tocno su nas zastitili mlateci NASU maloljetnu djecu?

Prijatelju Psiho246, evo pročitao sam, i nemam baš lijepo mišljenje, ali o nikome {#}!

Prvo, to nisu "vjerojatno" kakvi god bili mangupi, jer prijatelju, u mom susjedstvu, neki dan je poginuo "dječak" od 14 godina, koji se zalijepio u dostavno vozilo lokalne pekare, kažu da mu je od siline udarca spala kaciga s glave ( LOL, izgleda da NIJE bila prikopčana, već samo poradi ukrasa, ako je uopće bila na glavi, nažalost), pa neka sada bude mangup {#}!

Drugo, kada taj mladić već ima za oca policajca, oprosti, citiram; "ali tu meni nešto smrdi u dijelu kada kažeš; još će više mrziti policiju te će vjerojatno izrasti u huligane", pa gdje je tu očev odgoj zakazao, i da se razumijemo, ako NIJE njegov motor, bilo što, pa što se ima naslanjati na tuđu imovinu i.

Treče, u članku ne piše koliko godina "odrasla" osoba ima, ali da svejedno nije u redu, e pa NIJE, slažem se i.

Ovo je izvadak 1 iz članka koji oslikava u potpunosti smisao mojeg posta;

"To su djeca, učenici sedmog razreda osnovne škole, odgovorno tvrdim da nisu imali namjeru ukrasti motor. Oni za to nisu ni sposobni! A čak i da jesu, ništa ne opravdava brutalnost', kazao nam je otac drugog privedenog maloljetnika. On žali što sina nije na vrijeme odveo u Hitnu pomoć, pa ne postoji dokumentacija o ozljedama koje je zadobio".

Ta odgovornost je isto za preispitati, kao i njihova stvarna namjera, a što ću elaborirati na svom, vlastitom primjeru, iz života; jednom prilikom kada sam bio u ribičiji, odložio sam   sa strane na ogradu bivše hidrocentrale, isti spakiran u njegovu futrolu. Kako je visoki vodostaj i jaka struja, bitno premjestila moju vabu od mjesta gdje sam zabacio, tako sam se i ja malo premjestio, a sve se događalo iza 22.00 sati. Iznenada su s desne strane iz mraka izronila dvojica tinejdžera, koji su lagano krenuli prema klupicama koje su pozicionirane uz ogradu, na koju je odložen moj štap. U trenutku kada su došli u blizinu, jedan sjeda na klupu, a drugi spušta svoju junačku desnicu na moj štap, što misliš, u kojoj namjeri, siurno ne provjeriti koliko je težak, samo?! Kada sam dreknuo na njih, i priprijetio batinama, dečki su uhvatili maglu u mrak, a da sam ih želio uhvatiti, prijavio bih policiji, iz jednostavnog razloga što taj štap je mene koštao preko 2.100,00 kuna, tako da za "odgovorno tvrdim", ako nisi bio na mjestu događaja u narečeno vrijeme, a to je tvoje dijete, zaboravi na šuplje baljezganje, što to samo ostaje.

Ovo je 2 izvadak iz članka koji nastavlja sa potvrđivanjem postiranja;

"Inspektor N. K., koji je u posljednjih sedam godina nekoliko puta degradiran" 'jer se nije uklapao u viziju svojih šefova', izjavio je da poznaje sustav rada unutar svoje struke i vjeruje da će se incident pokušati zataškati. On, kaže, to neće dozvoliti.

Na ovo mogu komentirati; tko gubi, ima se pravo žaliti, ali uz jaaaaaako deeeebele argumente, i na kraju krajeva, ON je 7 puta degradiran, ZBOG ČEGA, možda mu je na kraju krajeva bolje da šuti, i ako već poznaje sustav rada unutar struke, a prosim lepo, ZAKAJ JE DO SADA BIO KUCO{#}, ili je i on dio EKIPE {#}!!??

ATJ Lučko
15 godina
DigiMagic kaže...
ATJLučko kaže...

Ne, centrifugalna sila je veća s većom brzinom, i veća je vjerojatnost da će vozilo izletjeti s ceste. Npr. najbrži kamion na svijetu vozi oko 500 km/h, ali isključivo po ravnom, jer mu velika brzina nikako ne pomaže u prolaženju zavoja.

Da, ali na RAVNOM.

Kada vozišu zavoju s pozitivnim nagibom, pobijaš negativnu u tom slučaju, centrifugalnu silu, koja je na ravnome, jel tako, 0  {#}

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
magicmist (ATJLčko) kaže ...
Tako da ja imam neke reference pisati o tome također, zar ne {#}????!! 

Evo samo mali off topic u vezi ovih citiranja. Jel bed da to sredite ako vam nije problem. Mišem klikni na prvo slovo texta. u ovom slučaju  (TU↔)Prijatelju, mala digresija... pa delete tipka do retka ispod imena autora kojeg se citira. Da se malo smanji prostor. I ako se odgovor odnosi samo na neki dio texta, ostalo dio isto možete obrisati. Ima i tutorijali za to koje je napravio F1-Ivo sa slikicama, sve po pe-esu. (iako je ovo i meni na chromeu dosta zamoran problem). Al nemora svaki post biti re re re re re citat sitata citata..

Ovo u vezi teme.... Svaki zločin je za osudu, nebitno kojeg imena, predznaka, simbola on bio. Ali opravdavanje jednog zločina drugim je veoma .. well it's a bullshit... Postoji termin "oslobodilački rat" koji je dozvoljen svima. Svatko ima pravo oslobađati svoj teritorij.. (ovdje govorim općenito, ne referiram se isključivo na domovinski ili neki posebni rat). I tu nikome ništa nikada nije sporno. Ako se provodi neka akcija u kojoj se ratuje protiv druge vojske, pa ima koji ubijeni vojnik, ili civil, ah bože moj. Kada je već došlo do rata valjda se podrazumijeva da će biti i žrtava. Ali ići sa namjerom ubijati i masakrirati civile, zarobljenike, bilo koga.. zbog toga što to oni rade nama.. to nije ni životinjski. To je ogavno. Ok, ne postoji pošten rat, ali jedno je kada strada 100 civila, i kada se namjerno zakolje 100 civila.

Neznam što se događa u glavi kada vidiš pola sela poubijano, možda se u tebi probudi neka "životinja" pa dobiješ želju za ubijanjem.. Da dođem sada doma i vidim familiju izmasakriranu.. možda bi i ja puko pa bi tog ubojicu i sam izmasakrirao..

Ali neznam što mi se treba dogoditi da idem djecu, starce, nemoćne ubijati... Postoji ubojstvo u samoobrani, pa ono da nisi uračunljiv, ali kolko neuračunljiv moraš biti da djecu ideš ubijati... A koliko da to ideš pravdati!!!

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina

Evo ja sada ispadam padobranac, ali nadam se da neću smetati.

Zar nije malo čudno da pola foruma ispada nepismeno pišući postove. Baš mi je užasno gledati kako netko sumLJa u nešto. Ajde da nije osnovna škola obavezna, pa mi to i nebi bilo toliko čudno, ali ovako...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Zašto ideš ispirati krv sa krvlju? Nitko ne umanjuje ni ne negira agresiju na našu zemlju, kao ni sva zlodjela i masakre, ali šta smo spali na zvjerinjak da ćemo opravdavati našu prolivenu krv sa trostrukim ubojstvom jedne nedužne obitelji tipa Zec?

Onda smo oprosti veći monstrumi nego što su Srbi onda bili, i što će ikada biti. To nije razina na kojoj se može razgovarati, a 90% sugovornika je se odmah uhvati kao pijani plota. E a šta je sa Ovčarom, šta je sa XYZ stratišta i žrtava...pa ja se slažem, nitko normalan to ne negira.

Ali đubar se mora razotkriti i izolirati u svom dvorištu, ovoj državi su Srbi najmanji problem. I bili i biti će. Dokle god ne shvatimo da u vlastitim redovima imamo gotovo čitavu legiju prvo ubojica, onda pljačkaša, onda lažova, mislim o čemu mi pričamo?

Jel nama zaista uvijek netko mora biti kriv, ili još bolje - a da nije sebi familija Zec ipak sama kriva?! Ili možda židovi,profesori,studenti, u vrijeme NDH? Oni su si sami krivi? E dečki čujte, mi bumo tu uveli nacizam, odfakajte ili ćemo vas mi.. Mislim da nisu dobili takvo upozorenje. Kao ni obitelj Zec.

Uostalom tko ima pravo nekog nedužnog ubiti, uzeti mu život? Odakle to Hrvatini tipa Merčepu pravo?

Pa ako ćemo tako, doktora Antu Paradžika, pravaša je ubio hrvatski čovjek, hrvatska vlast. Nikakva UDBA,OZNA, ne znam ti tko, KGB?! Nego vrh tadašnje vlasti.

Jako dobar post. Zbog tih i takvih kao Merčep danas nedužna ekipa trune po zatvoru(Ante). Oni su dno društva. Dok su pošteni ratovali oni su ubijali,krali i pljačkali. Još bi dodao ovo uz ubojstvo Ante Paradžika tu je i zapovjednik HOS-a Blaž Kraljević isto ubijen od naše strane a zna se da su hosovci bili prvi na braniku domovine(Vukovar).

Arma 2-Chiko
16 godina
neaktivan
bandito kaže...
thedream kaže...

Jako dobar post. Zbog tih i takvih kao Merčep danas nedužna ekipa trune po zatvoru(Ante). Oni su dno društva. Dok su pošteni ratovali oni su ubijali,krali i pljačkali. Još bi dodao ovo uz ubojstvo Ante Paradžika tu je i zapovjednik HOS-a Blaž Kraljević isto ubijen od naše strane a zna se da su hosovci bili prvi na braniku domovine(Vukovar).

Navodno su se usprotivili prevelikoj vezi i utjecaju Gojka Šuška i njegove struje na predsjednika Tuđmana, a koliko sam čitao o tome, bili su i protivnici rata u Bosni odnosno uopće pomišljanja na naše sudjelovanje tamo, pošto u vrijeme Paradžikove smrti rat u BiH još nije zakuhao punom parom..

Zato recimo svi danas znaju za Merčepa i Glavaša, koji bi trebali biti ili pod zemljom ili na robiji, a nitko ne zna za Kraljevića ili Paradžika. A najžalosnije od svega, ja kao Titov štovatelj i Račanovac znam, i poštujem ih kao prave domoljube, iako su ustaše na m2.

Zgrozio sam se kad sam na jednom blogu nabasao na policijsko izvješće o Paradžikovoj smrti, pazi sad, zamijenili su mu automobil za onaj četničkih gerilaca, tako je nešto stajalo u objašnjenju, auto je izrešetan sa valjda 200 metaka, i oni naravno nisu pojma imali u koga pucaju, ali glavno da su znali da su to četnici.

Kad vidi čuda..pravaš. Ovo je luda država i u pravilu da se takve stvari razjasne i istraže kako spada, čak i sad nakon 20g, morali bi izgraditi novi blok,dva u Lepoglavi. Samo za vrh ondašnje vlasti.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

Evo ja sada ispadam padobranac, ali nadam se da neću smetati.

Zar nije malo čudno da pola foruma ispada nepismeno pišući postove. Baš mi je užasno gledati kako netko sumLJa u nešto. Ajde da nije osnovna škola obavezna, pa mi to i nebi bilo toliko čudno, ali ovako...

Pa pola foruma i nema osnovnu školu.

Cemetary gates
18 godina

Dok se tu raspravlja o sve u i svačemu, ajmo nekaj korisno smislit jel Metropolu nam opsjedaju Štakori kriza je fučkaj ga i još Bandič tjera svoje i eto Štakori kolo vode fučkaj ga.{#}{#}

No zapravo se nameče pitanje, koji su Štakori opasniji oni Politički ili ovi obični od kojih ljudi zapravo imaju u dost slučajeva veči strah nego od ovih Političkih a oni tek rade največu štetu itekak jel fučkaj ga.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/zagreb/zbog-gradskog-nemara-najezda-stakora-zagrebu-ljudi-panici-clanak-305633

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/142245/Default.aspx

Evo jedan zanimljiv članak iz slobodne na jako zanimljivu tematiku...svaka čast profesoru, istakao je samu srž problema, i to javno, da je bar više ovakvih ljudi!

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
17 godina
neaktivan

gledam ovog ratka mladića kako se bahati,iako sam protiv smrtne kazne tu bi napravio izuzetak
jednostavno nemam u vokabularu riječ kojom bi ga mogao nazvati{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice