Što mislite o hakerima?

poruka: 22
|
čitano: 3.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Što mislite o hakerima?

Što mislite o hakerima?

Life doesnt exist,theat is only dream
17 godina
Što mislite o hakerima?

Kakvim hakerima?

White hat ili Black hat?

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
17 godina
neaktivan
RE: Što mislite o hakerima?
opčenito ni jedne ni druge nevolim vidjeti na svojim stranicama.zašto uništavati nekom nešto bez razloga?
16 godina
neaktivan
Ali postoji razlika. Neki su tu da testiraju zaštićenost u npr. bankama, a drugi su da rade štetu...
Ingame: (_.:BRUNO:._) // Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
17 godina
crowap kaže...
opčenito ni jedne ni druge nevolim vidjeti na svojim stranicama.zašto uništavati nekom nešto bez razloga?

Black hatovi uništaju nešto bez razloga.

White hatovi rade u sigurnosnim tvrtkama i pokušaju probit zaštitu da bi se uvidjelo gdje su rupe u sistemu i da se fiksaju.

Oni nemaju nikakve veze s black hatovima (osim što imaju dobro znanje o računalima i jedni i drugi).

17 godina
neaktivan
Što mislite o hakerima?

Ja ih ne volim.

Mislim koja je fora nekome unistiti nesto? To nikako ne opravdavam.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
neaktivan
compgeek kaže...

Što mislite o hakerima?

Sve najbolje.

Šef kaže...
Ali postoji razlika. Neki su tu da testiraju zaštićenost u npr. bankama, a drugi su da rade štetu...

Nema dvije vrste hakera. One koji rade štetu bi istinski hakeri nazvali crackerima dok se ovi sami prozivaju hakerima.

xxxxx kaže...
crowap kaže...

Black hatovi uništaju nešto bez razloga.

White hatovi rade u sigurnosnim tvrtkama i pokušaju probit zaštitu da bi se uvidjelo gdje su rupe u sistemu i da se fiksaju.

Oni nemaju nikakve veze s black hatovima (osim što imaju dobro znanje o računalima i jedni i drugi).

Ako je netko "black hat hacker", on za mene nije hacker. Već maliciozni cracker a nekada samo wannabe hacker koji pojma nema što znači biti haker. BTW, haker ne znači biti samo računalni genije iako je to u pravilu jedna od stvari kojima se haker odlikuje.

domicius
16 godina
protjeran
Što mislite o hakerima?

Domicius ima pravo. Nema hat-ova, nema boja, nije to western kako su mediji htjeli označiti te ljude. Ljudi koji rade u sigurnosnom dijelu IT-a nisu hackeri nego pentesteri. Jer hacker se ne ograničava na tehnološke grane. Kaže se da je čovjek hakirao kamen kad je izmislio kotač. Hackiranje je modificiranje, prenamjena stvari da rade kako onaj koji to radi želi.

Istina je da su hackeri počeli sa elektronikom pa su prešli na hardware te na kraju na software, i to apsolutno nema veze sa kriminalcima koje volimo nazivati crackeri.

Na primjer hackerske konferencije nisu ograničene na software nego na cijeli spektar, od hardware-a do software-a.

A to što su mediji i američka vlada uspjeli u svojoj kampanji da označe računalne kriminalce hackerima, ne znači da to oni i jesu. Uostalom 95% tih "genijalaca" su klinci koji koriste tuđi rad da bi sra*nje napravili. Tzv script kiddies.

Primjerice, pravi hackeri:

http://hackaday.com/

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 17:31 (Buffer Overflow).
17 godina
Što mislite o hakerima?

Pročitajte 'Hakerska etika' od Pekka Himmanena, možda pomogne u donošenju suda o hakerima.

17 godina
Što mislite o hakerima?

Znam da se djele na crackere i hackere ali mi je nekako ljepše koristit black/white hat jer kad pročitaš kreker zvuči kao neki keks.

BTW. Hackeri i crackeri imaju jednako znanje samo što ga ovi drugi koriste u krive svrhe.

Wannabe crackeri se nazivaju lameri ako se ne varam.

15 godina
neaktivan
Što mislite o hakerima?

black hats su kraljevi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ajmo hakeri iz hrvatske!!!!!!!!!!!!!

psn: trash98 spamam ovu temu!!
16 godina
protjeran
xxxxx kaže...

Znam da se djele na crackere i hackere ali mi je nekako ljepše koristit black/white hat jer kad pročitaš kreker zvuči kao neki keks.

BTW. Hackeri i crackeri imaju jednako znanje samo što ga ovi drugi koriste u krive svrhe.

Wannabe crackeri se nazivaju lameri ako se ne varam.

Ne bih rekao, jer se hackirati može bilo što, dok crackirati samo da bi se ukralo.

Kako ćeš krakirati recimo radio? Hackirati ga možeš.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
16 godina
protjeran
disaster98 kaže...

Popij čokoladno mlijeko, jer uskoro su crtići i onda u krevet Smijeh

17 godina
neaktivan
Što mislite o hakerima?

IMO (In my opinion)  - najbolje objašnjenje je ovdje:

http://www.iwriteiam.nl/HackerDef.html

15 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
disaster98 kaže...

Popij čokoladno mlijeko, jer uskoro su crtići i onda u krevet Smijeh

haha ma nemoj nemam cokoladnog mlijeka, imam samo kakao, www.hackthissite.org

16 godina
protjeran
disaster98 kaže...

Čestitam, otkrio si stranicu za koju pola svijeta zna već godinama. Prava hackerska Smijeh.

15 godina
neaktivan
Što mislite o hakerima?

imam ja i druge

17 godina
disaster98 kaže...

imam ja i druge

Sigurno su pravo močne.

16 godina
protjeran
disaster98 kaže...

imam ja i druge

Moja reakcija je najbolje opisana slikom u dodatku:

16 godina
Buffer Overflow kaže...
disaster98 kaže...

Čestitam, otkrio si stranicu za koju pola svijeta zna već godinama. Prava hackerska Smijeh.

Haha...genijalna izjava za nadobudne klince...=)=)

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
disaster98 kaže...

imam ja i druge

Sigurno su pravo močne.

aha moš mislit

16 godina
neaktivan

Hakeri :D

Heheh ha čuj :D neke volim neke nevolim :D

Volim one koji mi daju ponekad nekakav crack za nešto što mi treba :) a mrzim one koji samo rade štetu :)

www.denis.matemaksan.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice