Što mislite o hakerima?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakvim hakerima?
White hat ili Black hat?
Ingame: (_.:BRUNO:._) // Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
Black hatovi uništaju nešto bez razloga.
White hatovi rade u sigurnosnim tvrtkama i pokušaju probit zaštitu da bi se uvidjelo gdje su rupe u sistemu i da se fiksaju.
Oni nemaju nikakve veze s black hatovima (osim što imaju dobro znanje o računalima i jedni i drugi).
Ja ih ne volim.
Mislim koja je fora nekome unistiti nesto? To nikako ne opravdavam.
Što mislite o hakerima?
Sve najbolje.
Nema dvije vrste hakera. One koji rade štetu bi istinski hakeri nazvali crackerima dok se ovi sami prozivaju hakerima.
Black hatovi uništaju nešto bez razloga.
White hatovi rade u sigurnosnim tvrtkama i pokušaju probit zaštitu da bi se uvidjelo gdje su rupe u sistemu i da se fiksaju.
Oni nemaju nikakve veze s black hatovima (osim što imaju dobro znanje o računalima i jedni i drugi).
Ako je netko "black hat hacker", on za mene nije hacker. Već maliciozni cracker a nekada samo wannabe hacker koji pojma nema što znači biti haker. BTW, haker ne znači biti samo računalni genije iako je to u pravilu jedna od stvari kojima se haker odlikuje.
Domicius ima pravo. Nema hat-ova, nema boja, nije to western kako su mediji htjeli označiti te ljude. Ljudi koji rade u sigurnosnom dijelu IT-a nisu hackeri nego pentesteri. Jer hacker se ne ograničava na tehnološke grane. Kaže se da je čovjek hakirao kamen kad je izmislio kotač. Hackiranje je modificiranje, prenamjena stvari da rade kako onaj koji to radi želi.
Istina je da su hackeri počeli sa elektronikom pa su prešli na hardware te na kraju na software, i to apsolutno nema veze sa kriminalcima koje volimo nazivati crackeri.
Na primjer hackerske konferencije nisu ograničene na software nego na cijeli spektar, od hardware-a do software-a.
A to što su mediji i američka vlada uspjeli u svojoj kampanji da označe računalne kriminalce hackerima, ne znači da to oni i jesu. Uostalom 95% tih "genijalaca" su klinci koji koriste tuđi rad da bi sra*nje napravili. Tzv script kiddies.
Primjerice, pravi hackeri:
Pročitajte 'Hakerska etika' od Pekka Himmanena, možda pomogne u donošenju suda o hakerima.
Znam da se djele na crackere i hackere ali mi je nekako ljepše koristit black/white hat jer kad pročitaš kreker zvuči kao neki keks.
BTW. Hackeri i crackeri imaju jednako znanje samo što ga ovi drugi koriste u krive svrhe.
Wannabe crackeri se nazivaju lameri ako se ne varam.
black hats su kraljevi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ajmo hakeri iz hrvatske!!!!!!!!!!!!!
Znam da se djele na crackere i hackere ali mi je nekako ljepše koristit black/white hat jer kad pročitaš kreker zvuči kao neki keks.
BTW. Hackeri i crackeri imaju jednako znanje samo što ga ovi drugi koriste u krive svrhe.
Wannabe crackeri se nazivaju lameri ako se ne varam.
Ne bih rekao, jer se hackirati može bilo što, dok crackirati samo da bi se ukralo.
Kako ćeš krakirati recimo radio? Hackirati ga možeš.
Popij čokoladno mlijeko, jer uskoro su crtići i onda u krevet 
Popij čokoladno mlijeko, jer uskoro su crtići i onda u krevet 
haha ma nemoj nemam cokoladnog mlijeka, imam samo kakao, www.hackthissite.org
Čestitam, otkrio si stranicu za koju pola svijeta zna već godinama. Prava hackerska
.
imam ja i druge
imam ja i druge
Sigurno su pravo močne.
Čestitam, otkrio si stranicu za koju pola svijeta zna već godinama. Prava hackerska
.
Haha...genijalna izjava za nadobudne klince...=)=)
imam ja i druge
Sigurno su pravo močne.
aha moš mislit
Hakeri :D
Heheh ha čuj :D neke volim neke nevolim :D
Volim one koji mi daju ponekad nekakav crack za nešto što mi treba :) a mrzim one koji samo rade štetu :)