Religije i znanost... zaključana tema

poruka: 544
|
čitano: 146.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Religije i znanost...
Dr. Zoidberg kaže...
APazinjan kaže...

Naravno da su roditeljski savjeti prvi korak ka shvačanju. Ali me zanima odakle njima ta ideja? Od njihovih roditelja? Dokle idemo unazad?

Možete mi dokazati kemijsku formulu svakog djela moga tijela, proizvedite me u laboratoriju. No to i dalje neću biti ja. Odakle to JA? Nastalo je evolucijom? Iz čega?

Zašto novorođenčad umire? Zašto postoje grozne bolesti od kojih se umire u jezivim mukama?

Svi možemo postavljati pitanja.

Već smo konstatirali da znanost nema sve odgovore, i da nemože (bar ne još) proizvesti život.

Ljudi su poznavali moral i prije biblije, pa otkud njima taj koncept/ideja?

Znanost nikada neće uspijeti proizvesti čovjeka u cijelosti. Nikad.

Nisam nigdje rekao da je Biblija prosvijetlila ljude. 

http://dizanje-ratia.info
16 godina
protjeran
thuglife kaže...
APazinjan kaže...

Ono što ja želim dokazati ovdje jest to da postoji nešto više od nas jer je apsolutno nemoguće da ne postoji.

Cijelu večer nisi dao ni jednog razloga zašto bi bilo, zašto si onda tako uvjeren u to?

Kako ne. Ponovit ću još jednom. Odakle tebi tvoji principi? Kako si došao do njih? Pali s vedra neba? 

17 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Ponovio sam prije, ako si vjernik, vjerujes, ako ne, ne vjerujes. Problem je u nama sto zelimo vidjeti Boga, zelimo da nam se prikaze i tek tada ces vjerovati. Prava vjera je ona koja ne trazi dokaze.

...ali zato opisuje sve paklene muke i blaženstva raja ... zar vjernika treba plašiti i podmićivati?

Anything you say can and will be used against you
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 1:41 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Religije i znanost...

Eno, neki dan citam da su proizveli novo ljudsko srce na kalup zivuceg srca. Tek je u eksperimentalnoj fazi, no znanstvenici tvde da ce "uskoro" moci proizvoditi i ostale organe.

I'm a fucking walking paradox. No I'm not.
16 godina
protjeran
Religije i znanost...

I odoh spavat jer pišem DANAS latinski :P Laku noć svima tipkamo se kasnije.

17 godina
APazinjan kaže...
Horagio kaže...
APazinjan kaže...

Drogiranje sam naveo kao primjer ultimativnog užitka. Nisam rekao da su svi ubojice i drogeraši.

Bog je za mene ideja dobra, nešto što me tjera da ne po*izdim kada gledam svijet oko sebe, nešto što mi govori da je mržnja loša, da je pomaganje dobro bez obzira kome pomažemo i hoćemo li nešto dobiti za uzvrat. Bog je za mene ono što mi pomaže da preživim svaki dan na čijem sam kraju frustriran jer ne mogu promjeniti ono što želim. Bog je za mene ono što mi govori da ljudski život treba poštivati, da jedan čovjek nema pravo odlučiti o sudbini drugoga života.Bog mi kaže da roditelje treba poštivati, da treba začeti obitelj, podariti i drugome priliku za život. Bog je za mene puno stvari i sve od reda su lijepe.

Kažeš da ti bog daje slobodu, a ne smiješ se drogirati (iako bi ti to očito htio, ako ti drogiranje predstavlja "ultimativni užitak")?

Slažem se da je sloboda najveći dar, ali ova koju vam je bog poklonio je trula. Emiliano Zapata je rekao: "I'd rather die on my feet than live on my knees". Kakva je sloboda klečati pred likom kojeg u životu nisi vidio?

Ne shvaćam tu tvoju slobodu. Smiješ raditi što želiš, ali ako se slučajno usudiš "šamarati majmuna", vječno ćeš gorjeti u paklu.

Sloboda, da baš.

Tko je rekao što ja smijem ili ne smijem? Ja znam što ja hoću. 

Drogiranje pruža velike užitke, što mislite zašto se ljudi drogiraju? 

Ljudi se drogiraju zato jer "ne vide da je to loše." Isto tako netko ne pije sokove jer misli da je to loše i da mu to šteti. Netko puši jer misli da to nije štetno (bar ne u onoj mjeri koliko je on uživa u tom)

Tako da se ovdje radi jednostavno o odmjeravanju što je loše a što dobro za nekoga. Npr. ja se neću drogirati jer štetnost drogiranja je veća od ugode koje bi mi to drogiranje moglo donijeti. Ali ću zato ponekad popiti pivo jer sam procijenio da je ta štetnost manja ili je ni nema u usporedbi s užitkom koje donosi ispijanjem tog piva.

Za nekog drugog vrijede neka potpuno druga pravila.

16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Govorili su da covjek nikad nece letjeti pa su avioni svakodnevna pojava....

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
16 godina
protjeran
VirtUoso kaže...

Eno, neki dan citam da su proizveli novo ljudsko srce na kalup zivuceg srca. Tek je u eksperimentalnoj fazi, no znanstvenici tvde da ce "uskoro" moci proizvoditi i ostale organe.

Nisam mislio na to kada sam rekao čovjek ;) Laku noć.

17 godina
APazinjan kaže...
Dr. Zoidberg kaže...
APazinjan kaže...

Naravno da su roditeljski savjeti prvi korak ka shvačanju. Ali me zanima odakle njima ta ideja? Od njihovih roditelja? Dokle idemo unazad?

Možete mi dokazati kemijsku formulu svakog djela moga tijela, proizvedite me u laboratoriju. No to i dalje neću biti ja. Odakle to JA? Nastalo je evolucijom? Iz čega?

Zašto novorođenčad umire? Zašto postoje grozne bolesti od kojih se umire u jezivim mukama?

Svi možemo postavljati pitanja.

Već smo konstatirali da znanost nema sve odgovore, i da nemože (bar ne još) proizvesti život.

Ljudi su poznavali moral i prije biblije, pa otkud njima taj koncept/ideja?

A tko je rekao da je cilj znanosti proizvesti čovjeka? WTF?

16 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
APazinjan kaže...

Šta će bit? Roštiljat će me u paklu?

naravno, zato se nemoj praviti naivan ti kao ne znaš za nagradu i naplatu, ovo za uzvrat je pogonsko gorivo 'vjernika'...

Prepravio sam ti malo rečenicu. Laku noć i po treći put i više vas ne čitam dok se ne nspavam :P

16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
thuglife kaže...
APazinjan kaže...

Ono što ja želim dokazati ovdje jest to da postoji nešto više od nas jer je apsolutno nemoguće da ne postoji.

Cijelu večer nisi dao ni jednog razloga zašto bi bilo, zašto si onda tako uvjeren u to?

Kako ne. Ponovit ću još jednom. Odakle tebi tvoji principi? Kako si došao do njih? Pali s vedra neba? 

Od roditelja, tako sam odgojem, kao što nekakav redneck tako nije odgojen, nekakav klinjo u nekom plemenu tako nije odgojen, već sam ti lijepo napisao da se svi razvijamo po prilikama koje su nam date, neznam jesi li pročitao, neda mi se opet pisat esej.

Uglavnom, sve utječe na naš razvitak i svijet, baš sve što doživimo/proživimo, i na tome gradimo svoju osobnost/personalnost.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
17 godina
neaktivan
Religije i znanost...

Vražja Božja čestica
 Sotoni nije ni do čega drugoga doli do nijekanja Boga kao Stvoritelja svijeta

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
neaktivan
Religije i znanost...

Drogeraši su "bolesni", ne možeš ih osuđivat, bar ne sve.

Ovisnik o heroinu i drugim teškim drogama iako zna da šteti za njega ne može je samo tak prestat uzimat. Kao što si naveo primjer za sok, ok sok deblja, pit ću vodu.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
17 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

naravno, zato se nemoj praviti naivan ti kao ne znaš za nagradu i naplatu, ovo za uzvrat je pogonsko gorivo 'vjernika'...

Prepravio sam ti malo rečenicu. Laku noć i po treći put i više vas ne čitam dok se ne nspavam :P

oprosti ali ti se ponašaš onako kako se ponašaš bez uzvrata, ako je tako što će ti bog, čemu on uopće služi? zar nećeš doći njemu pred lice?

sad da ja tebe pitam, zašto se ne drogiraš do smrti pa mu dođeš pred lice? zašto? jer će te kazniti ili zbog nečega trećega... u biti za tebe nema trećega, samo paklene muke ili rajska blaženstva...

nagrada i naplata je potka kompletne kršćanske vjere, ljubav je samo ukras za naivne, gotovo reklama, ono što pokreće je mrkva i batina, a toga si naravno svjestan i sam što pokazuješ u ovom komentaru:

APazinjan kaže...

Imam ja jedno pitanje. Što vas spriječava od hedonizma ako smatrate da nema ničega poslije smrti? Zašto ne živjeti život lagodno i u uživanju kada je svejedno kakvi smo za života jer to nema nikakve posljedice?

zato se molim te prestani praviti blesav, nego pošteno reci da se bojiš boga i da radiš onako kako on nalaže upravo radi straha od kazne i obećanjem raja, a ne demagogijama kako ne tražiš ništa za uzvrat

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 2:58 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran
APazinjan kaže...
Dr. Zoidberg kaže...

napravit če mnogo više od jednog čovjeka ako prvo obrane sebe....

nitko od nas nije svijestan kolko znanost revoluira, svakim danom duplo brze počevši od prije dvadesetak godina pojavom nano tehnologije koja na neki način ujedinjuje astronomiju, fiziku, biologiju, sve...

za samo 150 godina biti čemo jako, jako daleko i netko če nas zvati Bogom

16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Ako nas je povijest ičemu naučila to je da se ne razbacujemo sa pojmom nikad.

Kada već pričaš o idejama morala i povjesti istih, jesi li svjestan da su te ideje evoluirale i da konstantno evoluiraju.

Recimo ropstvo. Nekada je to bilo društveno prihvaćena norma. Čak i biblija odobrava ropstvo.

Pa ubijanje muškaraca u porobljenim gradovima/selima. Danas se zgražamo kada se to desi.

Prava žena. itd itd.

Dakle da, moji principi su meni došli evolucijom, a nije mi ih bog servirao potpuno formirane u nekom trenutku.

Ja ponekad iskreno zavidim vjernicima jer da mogu proći kroz život ne propitujući neke stvari siguran sam da bih bio bezbrižniji, ali eto, što je tu je.

A sad odoh i ja spat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 1:40 (Dr. Zoidberg).
17 godina
Religije i znanost...

Još jedna stvar samo za okorjele vjernike.

BOG NIJE SVEMOGUĆ!

Pretpostavka da je itko ili išta svemoguće je potpuno besmislena jer se može opovrgnuti jednostavnom konstrukcijom (ovo sam zapravo bio čuo kao vic, al će poslužit):

Ako je Bog svemoguć, može li napraviti dovoljno velik sendvič da ga, koliko god se trudio i pokušavao, ne može pojesti?

17 godina
neaktivan
Bichanich kaže...

Blago onima što na tuđoj grbači žive jer njihovi su ključevi od auta.
17 godina
neaktivan
Bichanich kaže...

BOG NIJE SVEMOGUĆ!

Pretpostavka da je itko ili išta svemoguće je potpuno besmislena jer se može opovrgnuti jednostavnom konstrukcijom (ovo sam zapravo bio čuo kao vic, al će poslužit):

Ako je Bog svemoguć, može li napraviti dovoljno velik sendvič da ga, koliko god se trudio i pokušavao, ne može pojesti?

EPIKUR

- Da li je bog voljan spriječiti zlo, ali ne može? Onda, on nije svemogući.

- Da li bog može spriječiti zlo, ali ne želi? Tada je bog zao.

- Da li bog želi i može spriječiti zlo? Onda, odakle dolazi zlo?

- Ako bog niti može, niti želi spriječiti zlo? Onda, zašto ga zovu bogom?
Boga jednostavno nije briga!

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
Bichanich kaže...

Dap, gazi više manje sve tvrdnje, mat.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
17 godina
moderator
APazinjan kaže...
thuglife kaže...
APazinjan kaže...

Ovakvo pitanje može postaviti samo osoba koja nema pojma o evoluciji, koja je ne razumije. Evo, recimo - da ljudi nisu razvili neke društvene principe, istrijebili bi jedni druge. Zapravo, oni koji ih ni nisu razvili, vjerojatno se i jesu istrijebili. Kužiš sad? Opstala su ona društva gdje su se ljudi naučili međusobno slagati (na neki način), društva u kojima su se pojavljivale pozitivne karakteristike, pozitivni principi (ona s negativnim su otpala).

Ovdje "pozitivni" principi treba shvatiti u smislu - pozitivni po tome što omogućavaju opstanak i razvoj društva. Neke od tih principa danas ne bismo smatrali etički pozitivnima.

Pogledaj recimo princip neubijanja. Onome tko je ubio nekog iz svoje okoline, oslabio je društvo - to mu definitivno nije koristilo (barem ne u većini slučajeva) - ni njemu, ni njegovoj okolini. Isto tako, ako je ubio nekog iz svoje okoline, mogla ga je stići osveta - dakle i on bi bivao ubijen. I kad uzmeš takve stvari u obzir, zar im je zbilja netko iz vedra neba trebao utuviti u glavu da se ne bi trebali ubijati?

Uopće je besmisleno pričati o principima kao o nečem "bogodanom", s obzirom da nema univerzalnih principa (iako će se neki sada usuditi proglašavati neke principe univerzalnim - a da su živjeli pred 500, 2000 ili 5000 godina ne bi ih nužno smatrali ispravnima), s obzirom da su se principi mijenjali kroz vrijeme. Ljudi su evoluirali, principu su evoluirali, društvo je evoluiralo.

17 godina
neaktivan
boxer kaže...
AA-d00d kaže...

Imam jedno pitanje za sve vas koji se smatraju vjernicima:

Uci se da je Bog svemoguć, ok neka je, uci se da je sveznajuć, moze i to, uci se da je nepogrijesiv, dobro pa zasto je onda dao ovlasti određenim ljudima (citaj papi) da ga predstavljaju na Zemlji!?

On, koji je ne moze pogrijesiti, stavi ljude pune grijeha da određuju uvjete za ulazak u raj (kao npr: cuj stari, umrijet ces za svaki cas, a sve dok ne prepises svu svoju zemlju na crkvu, nebuš videl kraljevstvo nebesko...)

Zašto misliš da je Papa božji predstavnik na zemlji? Netko ti je ispred nosa mahao sa "božjim rješenjem" da se njemu predaju takve ovlasti? Papa je obični čovjek kojeg su izabrali da vodi katoličku crkvu.

Nije bezgrešan, nije nepogrešiv itd...

Papa je proglašen nepogrešivim dogmom na prvom vatikanskom koncilu 1870

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 3:15 ((s)izgoreo).
15 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
Toni93 kaže...

Mnoge stvari u zivotu su besmislene,pa je tako vjerovatno i ovaj moj stav

dakle znaš da postoji smislena činjenica ali ti se ipak držiš besmislenog stava, pa zašto to radiš? što ti je? netko ti prijeti ili što?

Krivo si me shvatio,smatram da je besmisleno govoriti da je homoseksualnost bolest,jer vecina ljudi nesmatra tako.
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
15 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
Toni93 kaže...

AA-d00d kaže...

E bogami ne, Bog je prestao sudjelovati u svemu onog trenutka kad je postavio svog predstavnika na Zemlju. I taj njegov predstavnik i dan danas govori koja je Njegova volja.

ti neke stvari nekuzis?

Ti ocito ne kuzis. KOJI mi je on izbor dao ako mi truli Bozanic namece svoje bedastoce ili onaj hitlerovac Ratzinger, di ti zivis covjece....

Dao ti je izbor.hoces li ili neces slusati kardinala Bozanica
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
15 godina
protjeran
Verbatim kaže...

Vražja Božja čestica
 Sotoni nije ni do čega drugoga doli do nijekanja Boga kao Stvoritelja svijeta

Hmmm...

Ova slika je uistinu...zanimljiva.

Ali pazi sad.

Djeca iz Afrike-tko je njih napravio gladnima?
Da nisu to možda prokleti imperijalistički gadovi iz Europe?
Koji su tamo došli, pobrali sve vrijedno, zacrtali neke apsolutno glupe granice i uspostavili "demokraciju"?

I opet za sve što kažete, zašto nekima Bog pomaže i zašto neke ostavi da umru.

Odgovor:

-Čudni su putevi Gospodnji.

Zar ne mislite da Bog ima zacrtano za njih nešto ljepše od života gore u svojem kraljestvu?

Razmislite malo, pa odgovorite.

#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0ULD G37 L41D\n"); return 0; }
17 godina
neaktivan
beno101 kaže...
Odgovor:

-Čudni su putevi Gospodnji.

Još jedan u nizu besmislenih odgovora kakvi se daju na svako pitanje o nelogičnostima...

beno101 kaže...

Zar ne mislite da Bog ima zacrtano za njih nešto ljepše od života gore u svojem kraljestvu?

Razmislite malo, pa odgovorite.

Ne.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Još jedan u nizu besmislenih odgovora kakvi se daju na svako pitanje o nelogičnostima...

Hmmm...

A gle ne kužim uopće ćemu raspravljamo.

Vjernici će ostati vjernici, a nevjernici će ostati nevjernici.

Vi ćete uvijek isto pitati i mi ćemo uvijek isto odgovarati.

I samo ćemo trpati forum pa će se ovi u bircu naljutiti zbog lagga.

Ako želite trebali bi se svi skupa lijepo nać, sjest za stol, i raspravljat kao kulturni ljudi.

EDIT: Ili jednostavno napravimo debatu između vjernika i vas nevjernika. Pa se obje strane dobro pripreme, izaberemo suce i govorimo do zore.

#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0ULD G37 L41D\n"); return 0; }
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 9:17 (beno101).
14 godina
protjeran
beno101 kaže...

Najbolji post u temi.

Necu da je budim....
17 godina
neaktivan
beno101 kaže...
Danny_HR kaže...

Hmmm...

A gle ne kužim uopće ćemu raspravljamo.

I samo ćemo trpati forum pa će se ovi u bircu naljutiti zbog lagga.

Ako želite trebali bi se svi skupa lijepo nać, sjest za stol, i raspravljat kao kulturni ljudi.

EDIT: Ili jednostavno napravimo debatu između vjernika i vas nevjernika. Pa se obje strane dobro pripreme, izaberemo suce i govorimo do zore.

Laz_Brk kaže...
beno101 kaže...

Najbolji post u temi.

Mi cemo pitati isto dok ne dobijemo konkretan odgovor, a ako vi mislite stalno ponavljati te svoje "odgovore" onda bi najbolje bilo da ne sudjelujete u ovoj temi, hrpa nepotrebnih postova.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
17 godina
Religije i znanost...

ovo sve govori :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice