O svemiru

poruka: 637
|
čitano: 167.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
O svemiru

vidim da već dugo nije nitko ništa postao, pa da malo oživim temu?

jeste promatrali spektakl na nebu ovog vikenda? kakvi su vam dojmovi?

Hello World!
16 godina
O svemiru

a hebote jos su ti dobro ispale fotke.

Only God will judge me
17 godina
neaktivan
RE: O svemiru
16 godina
neaktivan
vamprl kaže...

evo post na probudim temu

kaj spamas?
mogo si barem spomenut svemir
vracam se na temu
zanima me dali mislite  da je svemir beskrajan
Linkuto4ever!!!
16 godina
O svemiru

nesto slicno smo raspravljali u temi o vanzemaljcima,ja mislim da je,negdje sam cuo valjda na tv-u da se svemir stalno siri.znaci neka granica se pojavi pa se odmah prosiri i tak se stalno ponavlja,hmm valjda se to moze nazvati beskrajnim

Only God will judge me
16 godina
neaktivan
O svemiru

Svemir se stalno širi. Prema meni je zbog toga beskonačan.

Oprezan čovjek - to je nikakav čovjek
17 godina
linkuto kaže...
vamprl kaže...

evo post na probudim temu

kaj spamas?
mogo si barem spomenut svemir
vracam se na temu
zanima me dali mislite  da je svemir beskrajan
 nije, al se širi.. ako ona teorija o stalnom širenju i sužavanju ne stoji, onda će se širiti beskonačno dugo.  (naravno, iznosim svoje mišljenje)
16 godina
neaktivan
O svemiru

ljudi može pomoć ovdje?

Hello World!
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...

Netocno!! Svemir se ne siri stalno!!
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2009 13:53 (SOS).
16 godina
neaktivan
SOS kaže...
Horagio kaže...

Dobro. Objasni ili daj link.
16 godina
neaktivan
SOS kaže...
Horagio kaže...

nije ni netočno ni točno. postoje tri mogućnosti

1. beskonačno se širi
2. širenje se nakon nekog vremena uspori, ali se i dalje širi
2. širi se do neke granice i onda se počne sužavati do veličine točke iz koje je velikim praskom nastao svemir
Hello World!
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
SOS kaže...
Horagio kaže...

1. beskonačno se širi
2. širi se do neke granice i onda se počne sužavati do veličine točke iz koje je velikim praskom nastao svemir
 Haha! Tu sliku sam vidio u dječjoj enciklopediji! Dvije riječi prema najvjerojatnijoj teoriji: "Big Bounce"... Sami si potražite...
Ozbiljno...
16 godina
neaktivan
SOS kaže...
jurluk kaže...
SOS kaže...
Horagio kaže...

1. beskonačno se širi
  Haha! Tu sliku sam vidio u dječjoj enciklopediji! Dvije riječi prema najvjerojatnijoj teoriji: "Big Bounce"... Sami si potražite...

lol, sad znam kaj čitaš da možeš druge ispravljati. Krivo sam se izrazil, a to si iskoristil. Ali, do sužavanja se uvijek širi. Big Bounce je zanimljiva teorija, ali ona je kao i Big Bang, samo TEORIJA. Prema tome, ne možeš reći da se svemir ne širi jer niti Big Bounce, niti Big Bang nisu dokazani. Možda si u pravu, možda nisi, al to onda ne bi bila rasprava nego pogađanje! Treba sačekati, onda ćemo vidjeti i čuti istinu.

16 godina
neaktivan
SOS kaže...
jurluk kaže...
SOS kaže...
Horagio kaže...

1. beskonačno se širi

nije iz dječje, neg iz neke druge, al nema veze.

evo vam jedan link gdje su dvije teorije
Hello World!
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
...
Čuj, mogao si sam promjeniti poruku, jer ti to nije ni točno ni netočno (2 mogućnosti... bla, bla).
Jurluk, to jest iz dječje enciklopedije jer ju imam, pa se nemoj opravdavati. Možda nije napisano da je dječja, ali je za mlađi uzrast (od 9 nadalje...)
Ozbiljno...
16 godina
neaktivan
SOS kaže...
Horagio kaže...
...
Čuj, mogao si sam promjeniti poruku, jer ti to nije ni točno ni netočno (2 mogućnosti... bla, bla).
Jurluk, to jest iz dječje enciklopedije jer ju imam, pa se nemoj opravdavati. Možda nije napisano da je dječja, ali je za mlađi uzrast (od 9 nadalje...)
 a čovječe. imam i ja dječju enc. al imam i puno drugih velikih, koje nisu baš dječje i ova slika je jedna iz tih. a što ja mogu što je ta slika i u dječjoj u nekoj ne-dječjoj. imam enciklopedija kolko poželiš i kaki god poželiš. i nisam ja kriv što stavljaju istu sliku u 5 različitih enciklopedija
Hello World!
16 godina
neaktivan
O svemiru

evo jedan dobar citat:

''Samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam baš siguran.'' ~ Albert Einstein

''Samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam baš siguran.'' ~ Albert Einstein
16 godina
protjeran
O svemiru

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace

Jimmy Hendrix

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total SB Audigy 4 [B800] Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

Potpis! Smijeh
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

ljudi može pomoć ovdje?

pliz! već 2 tjedna čekam
16 godina
neaktivan
O svemiru

Ljudi, imam jedno zgodno objašnjenje za beskonačnosti svemira. Činjenica je da mi doživljavamo samo tri dimenzije, tko zna u kojoj i žive "izvanzemaljici", no to je sada offtopic.

Imate jednu nogometnu loptu (mislim da je veličina "5" za nogomet), i na nju stavite mrava, je li mravu lopta beskonačna?? (ako ju naravno držite u zraku) Je li nama na taj način i svemir beskonačan?

Dobra tema za razmišljanje...

Intel Core 2 Duo E8500 i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
16 godina
neaktivan
SOS kaže...

Svemir je i beskonačan i nije (nepojmljivo, ha? Smijeh). Jer ako se s npr. Zemlje krene prema tzv. "granici", kapsula bi nakon milijarda godina opet stigla natrag (slika: 1.0). A također svi paralelni svemiri se osim pokraj našeg svemira, nalaze i na istom mjestu gdje i naš svemir.

Evo. Čini se da ponavljamo ovo s beskonačnosti...

PS: Shit, nije mi citirao sliku!
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2009 12:03 (SOS).
16 godina
neaktivan
vjeko kaže...
AmazingGrace kaže...

briem da je u čitavom solarnom sustavu najzanimljivija stvar eventualno nekakav mikroskopski život u morima pod ledom jupiterovog mjeseca, čijeg se imena trenutno ne mogu sjetiti... jel galileo?

ziher ima prehebenih stvari izvan našeg sustava, al problem je udaljenost, kad nam je najbliža zvijezda, kolko, 30? svjetlosnih godina od nas... pa se ja nadam da će kad tad do nas dolebdit neka zanimljiva galaksija ili solarni sustav (a da se ne sudari sa našom/našim) koi ćemo moći posjetiti...

Europa.
 Zanimljiv je i Enkelad, Saturnov mjesec. Zbog sažimanja i rastezanja uzrokovanih Saturnovom gravitacijom, ovaj mjesec izbacuje prave gejzire leda i vode u orbitu oko Saturna, čime "hrani" materijalom jedan od njegovih prstena. Mjesec je geološki aktivan, što bi značilo da u džepovima vode ispod njegove površine možda ima života.
Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
16 godina
neaktivan
O svemiru

zašto je ova tema pala u zaborav!? evo da ju malo osvježim... Šutim

sigurno ste čuli da su se prekjučer sudarila dva satelita. nemogući scenarij se ipak dogodio i sada imamo krhotine koje su opasne za druge satelite...

16 godina
O svemiru

I to ruski i američki,dva vječna neprijatelja,LOL.

Only God will judge me
16 godina
neaktivan
tommy2103 kaže...

I to ruski i američki,dva vječna neprijatelja,LOL.

hehe,to i ja pomislio kad sam čuo ovo.
OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
16 godina
neaktivan
O svemiru

Očekivano: američki pokupio bug pa pop__dio, a ruja se oždero votke, pa nije znao ni gdje je, ni kamo ide. :)

K'o fol nije ovaj ruski niti u upotrebi... Možeš mislit', taj je bio nekakav top secret za judgment day.

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
16 godina
neaktivan
O svemiru

Da,da. Gužva je gore, a svemir je velik. Sada svi hoće svoj dio neba. Trebat če uskoro Sky ili Space Control osnovati...

Mount Vision Pro
16 godina
neaktivan
O svemiru

Jedno pitanje. Jeste li ikad čuli za smeđi patuljak (vrsta zvijezde)? Ja jesam, a vi? >:)

Ozbiljno...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice