Njuškalo projekt

poruka: 21
|
čitano: 4.172
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Njuškalo projekt

Dok sam bio danas na predavanjima,umirao sam od dosade na jednome predmetu (klasika),odem na BUG forum i posjetim temu Dobra i loša iskustva s Bug oglasnika.

Tada mi je sinula ideja da ako postoji tema za iskustva trgovanja za BUG,pomislio sam zar nebi mogao napraviti nekakvu web stranicu za dijelenje iskustva trgovanja s Njuškala.

E sad,SVJESTAN sam koliko bi tu bilo posla i zezancije oko toga,te sam SVJESTAN da ću biti popljuvan od dosta vas što se tiče ove ideje zbog nekih razloga...

Inače,svjestan sam da bi ovo bilo užasno teško da sve sam ostvarim,no i ako budem sve sam radio,neću se žalit,jer ipak je ovo moja ideja i snaći ću se.....Imam malo viška vremena,i želio bih ga iskoristiti pametno.

Iskreno ni sam neznam zašto njuškalo nije uveo sistem ocjenjivanja prodavača kao što je slučaj recimo s ebayom,pa zato sam zamislio i da pokrenem ovu ideju....

Ono što mene zanima su vaša mišljenja,što VI mislite o tome.Svjestan sam da postoji mogućnost da će ova tema možda biti brzo lockana jer kakve ovo ima veze s BUG-om,al ovo je podforum OSTALO,pa sam mislio da možda mogu ovdje :(.

Pa eto,sva dobra i loša mišljenja su dobrodošla,no imajte na umu da vjerovatno većina vas koristi Njuškalo i za svoje svrhe,pa vjerovatno i sami znate kako je kada trebate recimo npr trgovati s nekime na BUG forumu recimo poštom a neznate dali je siguran trgovac.Ono što vjerovatno prvo napravit jer pogleate temu Dobra i lošta iskustva i pokušavate pronaći osobu na white listi nebiste li dobili smajlić na licu znajući da ćete možda dobiti novac/item kako spada.

Pozdrav svima :)

15 godina
neaktivan
Njuškalo projekt

Sve pohvale za odličnu ideju...ja te potpuno podržavam samo je pitanje koliko ti mogu pomoći

U svakom slučaju mislim da je ovo odlična tema za sve koji žele znati gdje ide njihov novac i da makar malo suze krug poštenih prodavača da ne kupujemo mačka u vreći

14 godina
Njuškalo projekt
Sto se mene tice super ideja! Puno forumasa kupuje s njuskala pa neka podijele s nama iskustva s prodavacem. Sve najbolje zelim tvoji temi i naravno tebi :) Lp
Nikad te necemo zaboravit. R.I.P Steve Jobs!!
17 godina
Njuškalo projekt

huh,aj drago mi je da bar netko me podržava =).

Btw,neznam jesmo li se dobro razumjeli.Ja bih napravio zasebnu web stranicu,a nebih napravio nekakvu temu ili nekakvu integraciju s bug forumom,pošto to po meni nema smisla :S

18 godina
neaktivan
Njuškalo projekt

Ideja kao takva je dobra, medjutim vec u startu te moram ubit u pojam... takvu implementaciju treba izvest njuskalo, a oni je nece izvest jer se samo placanje, za razliku od ebay-a, ne obavlja preko njihovih stranica. Iz istog razloga ne postoji nacin da provjeris da li je stvarno ocjena kupca/prodavaca vezana uz pojedinu transakciju, ili je "netko" umjetno napumpa svoj rating na tvojim stranicama, a uostalom i na stranicama njuskala kad bi takvo sto postojalo... S obzirom na to, unatoc ideji koja JE dobra, mislim da ti u praksi nece upalit, sto zbog false positive-a, a sto zbog black lista zbog kojih prodavaci samo promijene korisnicko ime i nastave varat ljude... sad but true...

15 godina
neaktivan
Re: Njuškalo projekt
wifi kaže...

Ideja kao takva je dobra, medjutim vec u startu te moram ubit u pojam... takvu implementaciju treba izvest njuskalo, a oni je nece izvest jer se samo placanje, za razliku od ebay-a, ne obavlja preko njihovih stranica. Iz istog razloga ne postoji nacin da provjeris da li je stvarno ocjena kupca/prodavaca vezana uz pojedinu transakciju, ili je "netko" umjetno napumpa svoj rating na tvojim stranicama, a uostalom i na stranicama njuskala kad bi takvo sto postojalo... S obzirom na to, unatoc ideji koja JE dobra, mislim da ti u praksi nece upalit, sto zbog false positive-a, a sto zbog black lista zbog kojih prodavaci samo promijene korisnicko ime i nastave varat ljude... sad but true...

sada su uveli OIB da bi valjda nesto sprijecili ali neki dan je frendu frajer posalo rizu umjesto grafe

15 godina
neaktivan

njuskalo je nazalost samo oglasnik a ne servis preko kojeg se prodaje pa tako sve pada u vodu ... za postaviti oglas je dovoljno imati mail adresu a sva ostala korespodencija ide 1 na 1 ..... i svatko moze nebrojeno oglasa otvoriti pod drugim imenom pa identifikacija prodavaca pada u vodu ....

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 21:38 (generic9974).
17 godina
Njuškalo projekt

wifi,to što si rekao posve stoji.No što veliš na ovo?
Recimo da se rating očituje grafički preko 5 zvjezdica.No nemože bilo tko recimo davati rating prodavatelju,nego recimo samo ja ili neki odabrani ljudi.Znači,prije nego što bi netko htio dati nekome rating,on bi morao poslati detaljan opis svoga poslovanje s tim trgovcem i na temelju toga opisa se dodjeljuje određeni rating.

Iskreno,shvatio sam da ste rekli da ovo neide preko njuškala kao ebay,jer je njuškalo samo oglasnik,pa kao takav,netko može imati milijun accountovamno ja bih prihvatio taj rizik prevelike gužve,nije bed :).Btw,nije ni BugForum servis :)

Ako sam krivo nešto protumačio,slobodno me ispravite :S

After Effects i Sony Vegas Pro tutoriali na hrvatskom: http://www.youtube.com/user/AdobeTemplate
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 21:46 (BugHacker).
18 godina
neaktivan
lnova65 kaže...

sada su uveli OIB da bi valjda nesto sprijecili ali neki dan je frendu frajer posalo rizu umjesto grafe

prevaranti su lukavi, pa ukoliko je vrijednost transakcije ispod 1000kn, onda ti jedino preostaje privatna tuzba, ili "alternativne" metode naplate, naravno s kamatama...

BugHacker kaže...

wifi,to što si rekao posve stoji.No što veliš na ovo?
Recimo da se rating očituje grafički preko 5 zvjezdica.No nemože bilo tko recimo davati rating prodavatelju,nego recimo samo ja ili neki odabrani ljudi.Znači,prije nego što bi netko htio dati nekome rating,on bi morao poslati detaljan opis svoga poslovanje s tim trgovcem i na temelju toga opisa se dodjeljuje određeni rating.

Iskreno,shvatio sam da ste rekli da ovo neide preko njuškala kao ebay,jer je njuškalo samo oglasnik,pa kao takav,netko može imati milijun accountovamno ja bih prihvatio taj rizik prevelike gužve,nije bed :)

Ako sam krivo nešto protumačio,slobodno me ispravite :S

da bi to vridilo, samo njuskalo bi trebalo imat nekakav link na tvoje rating stranice, i ljudi bi "morali" bit ponukani (da ne kazem prisiljeni) dat nekakav rating... medjutim, kako to nece ucinit nitko osim nekolicine koji

1. cuju za tvoj site,

2. imaju volje ispunit anketu, upitnik, sto vec...

tako racunaj da se ne isplati...

ponavljam, ideja je ok, ali prakticna realizacija je u principu neizvediva, osim u nekom proof of concept scenariju da to moze radit kad bi svi sudjelovali... moze, ali u praksi nece...

17 godina

da bi to vridilo, samo njuskalo bi trebalo imat nekakav link na tvoje rating stranice, i ljudi bi "morali" bit ponukani (da ne kazem prisiljeni) dat nekakav rating... medjutim, kako to nece ucinit nitko osim nekolicine koji

1. cuju za tvoj site,

2. imaju volje ispunit anketu, upitnik, sto vec...

tako racunaj da se ne isplati...

ponavljam, ideja je ok, ali prakticna realizacija je u principu neizvediva, osim u nekom proof of concept scenariju da to moze radit kad bi svi sudjelovali... moze, ali u praksi nece...

iskreno,nebi trebalo biti nikakav link po meni,jer što se tiče promocije i širenja glasa o toj stranici,to prepusti meni :)

Ja ni ne očekujem da svatko tko kupi nešto da i mora dat ocjenu svoga poslovanja.Da svaki peti ili više da,nije bitno,s vremenom će se skupit kad ljudi čuju di mogu možda provjerit s kim mogu trgovat možda.

Ja ne očekujem uspjeh odma,to sam si odma utovio u glavu,al kroz godinu dana,mislim da bi trebalo biti nekoga rezultata.Ja mislim da će ljudi shvatiti kad tad da je ovo dobra ideja,jer zapravo ostalima pomažu tako za ubuduće.

After Effects i Sony Vegas Pro tutoriali na hrvatskom: http://www.youtube.com/user/AdobeTemplate
14 godina
neaktivan
Njuškalo projekt

hehe,mene lik zayebo u 4 oka jer mu se zurilo a znam di radi i sve cak zivi u VŽ a ja nekoliko kilometara od VŽ,ali jbg imam 14 god nemogu mu tamo ici nesto govorit da mi vrati nintendo WII jer sam ja njegovu stvar koja nije radila vec prodao jer sam znao da s tim idiotom nista necu rijesiti -.-

vatefak is going on :D
15 godina
Njuškalo projekt

Ne losa ideja, ako sad covjek misli zasto bi netko radio "feedback" e pa nek razmisli dva puta jer kad te netko vidi da si posten covjek izaci ce u susret...ako mislis raditi nekakav web, posalji pp, valjda mogu malo pomoci ;)

www.tv.ultimax.info ----softmodam sve Nintendo Wii konzole----
16 godina
neaktivan
Njuškalo projekt

Želim ti puno sreće. Jesi razmišljao o tome da bi pojedinci ocrnjivali konkurenciju radi vlastite dobiti?

Jesam li ja jedini kojeg živcira što se na Njuškalu, kada stavim da mi poreda oglase od najnovijeg prema najstarijem - na najnovijim pozicijama nalaze oglasi pogledani tisuće i tisuće puta.

Kao da postoji nekakav neograničeni bumping, to jest osvježavanje oglasa. Zaista otežava pronalazak svježe postavljenih oglasa.

17 godina
Random. kaže...

Želim ti puno sreće. Jesi razmišljao o tome da bi pojedinci ocrnjivali konkurenciju radi vlastite dobiti?

Jesam li ja jedini kojeg živcira što se na Njuškalu, kada stavim da mi poreda oglase od najnovijeg prema najstarijem - na najnovijim pozicijama nalaze oglasi pogledani tisuće i tisuće puta.

Kao da postoji nekakav neograničeni bumping, to jest osvježavanje oglasa. Zaista otežava pronalazak svježe postavljenih oglasa.

Nisi jedini,fora je što samo nanovo postaju oglas :)

A što se tiče da netko nekoga ocrnjava,to se ja mislim neće dešavati jer nevjerujem da će uspjet fejkat oglas.Imat ću neke svoje sisteme i metode...Vjerovatno ću tražiti potvrde od obadvije strane :)

Ako netko misli da može pomoći,neka mi se slobodno javi,uvijek će biti dobrodošli...

16 godina
neaktivan
Njuškalo projekt
Supporting Barcelona = fashion, Supporting Real Madrid = tradition ♥ Amor patriae nostra lex • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • PROUD AND LOUD SINCE 1986
17 godina
Njuškalo projekt

razmišljao sam o takvoj ideji,al nije to mala stvar pa da se sve može organizirat u jedan topic :(.

17 godina
neaktivan
Podržavam ideju. Nedavno sam kupio gitaru na njuškalu i morao sam već sad 150 kn dodatnih investirati i što je najgore, živce sam izgubio
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
17 godina
Njuškalo projekt

nažalost,popričao sam s par ljudi koji se imaju veze s marketingom i slično i kažu da je jednostavno da ne srljem u nešto ovakvo veliko dok ne realiziram nešto manje u životu.Ima tu još par jakih argumenata kojih sam dobio,zapravo su i korektni,tako da nažalost,još ništa od ovoga.Možda jednog drugog lijepog dana :)

Hvala svima na podršci,jer lijepo je to vidjeti...

17 godina
neaktivan

Kako radim na Njuškalo aplikaciji, mogu reći da postoji više nivoa zaštite. Podaci oglašivača se provjeravaju (recimo moju curu su zvali iz korisničke jer je stavila neki blesavi broj kao broj telefona), a tu je i cijela logika oko prijave oglasa koji su sumnjivi. Na svakom oglasu postoji gumbić "prijavi" pa oglašivače koji su vas zeznuli prijavite, sumnjive oglase prijavite, nije to tu bezveze, svaka prijava se obrađuje i svaki oglašivač ima svoje rating bodove. A tu su uvijek i mailovi direktno korisničkoj koji onda poduzimaju mjere.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
protjeran
Luuka kaže...

Kako radim na Njuškalo aplikaciji, mogu reći da postoji više nivoa zaštite. Podaci oglašivača se provjeravaju (recimo moju curu su zvali iz korisničke jer je stavila neki blesavi broj kao broj telefona), a tu je i cijela logika oko prijave oglasa koji su sumnjivi. Na svakom oglasu postoji gumbić "prijavi" pa oglašivače koji su vas zeznuli prijavite, sumnjive oglase prijavite, nije to tu bezveze, svaka prijava se obrađuje i svaki oglašivač ima svoje rating bodove. A tu su uvijek i mailovi direktno korisničkoj koji onda poduzimaju mjere.

Ona opcija da se oglas prijavi je tamo reda radi.

Prije nekih godinu dana sam prijavio oglas u kojemu lik prodaje roccat kone mis za neku suludo nisku cjenu i onda ti posalje kutiju punu smeca a od misa ni m.

Na forum.hr je bila tema o tom oglasu i link na njega, covjek je upozorio druge na varalicu.

Prijavio sam oglas i stavio link na tu temu i jos napisao da taj mis neotvoren pod garancijom (kao sto je  bilo navedeno u oglasu) za takve novce nitko normalan nece prodavati (mislim da je cjena bila nekih 250 kuna) bez obzira koliko m uje bilo hitno.

I sta je administracija na njuskalu napravila? Bas nista. Oglas je nakon vise od mjesec dana obrisan, vjerovatno od strane prevaranta.

17 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...
Luuka kaže...

Ona opcija da se oglas prijavi je tamo reda radi.

Prije nekih godinu dana sam prijavio oglas u kojemu lik prodaje roccat kone mis za neku suludo nisku cjenu i onda ti posalje kutiju punu smeca a od misa ni m.

Na forum.hr je bila tema o tom oglasu i link na njega, covjek je upozorio druge na varalicu.

Prijavio sam oglas i stavio link na tu temu i jos napisao da taj mis neotvoren pod garancijom (kao sto je  bilo navedeno u oglasu) za takve novce nitko normalan nece prodavati (mislim da je cjena bila nekih 250 kuna) bez obzira koliko m uje bilo hitno.

I sta je administracija na njuskalu napravila? Bas nista. Oglas je nakon vise od mjesec dana obrisan, vjerovatno od strane prevaranta.

U zadnjih 6 mjeseci je dosta rađeno na tim prijavama. Poboljšalo se handleanje sa prijavama, poboljšao se način prijava, poboljšao se način bodovanja. Kako je sad to site od preko 200milja pageviewova mjesečno, puno se radi oko korisničke službe i da ljudi budu zadovoljni. Nije sve savršeno, ako imaš kakav prijedlog šalji Njuškalu, ako je nešto što je vrijedno rada doći će i do nas programera :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice