Vijest o Teslinom ubojstvu je do mene došla nakon što sam poslušao Youtube prezentaciju u kojoj Eric Berman priča Gregu Syzmanskiju kako je otkrio da je njegova bivša djevojka bila kćer bivšeg nacističkog komandanta Otta Skorzenyja, te da je tako sasvim slučajno imao priliku sresti se s ostarjelim Skorzenyjem koji je godinama živio u SAD-u, radeći kao stolar s novim identitetom koji mu je omogućila CIA nakon II Svjetskog Rata.
Berman (koji ponekad koristi pseudonim Eric Orion) je dobio puno priznanje Skorzenyja, koji se približavao kraju svog života, i koji mu je dao punu kutiju za cipele sa stotinama fotografija koje podupiru njegove tvrdnje.
Među brojnim važnim otkrićima, Berman je čuo od Skorzenyja da je on osobno ugušio Nikolu Teslu 06.01.1943., te da mu je tada u ubojstvu asistirao njegov nacistički kolega Reinhard Gehlen. Tesla je tada imao 86. godina.
Prema izjavama Skorzenyja, on i Gehlen su uspjeli namamiti Teslu dan prije umorstva da im otkrije detalje njegovih najvažnijih otkrića. Nakon što su ga ubili, ispraznili su cijeli sadržaj Teslinog sefa i sve što su od tamo ukrali su predali Hitleru. (Opaska; SAD je ponovno došla u posjed ovih dokumenata kroz operaciju Paperclip ili operacija spajalica, na kraju II Svjetskog Rata.)
Hanna Reitsch, žena pilot, koja je po Skorzenyjevim riječima spasila Hitlera.
Iako se u javnosti mislilo da je Skorzeny umro 1975. u Španjolskoj, on se u javnosti ponovno pojavio 1999. Otto Skorzeny je objasnio kako je (unatoč povijesnim knjigama i informacijama koje je servirala CIA) pomogao Hitleru da pobjegne u Austriju u zrakoplovu kojim je upravljala žena pilot Hanna Reitsch.
„Hitler nije umro počinivši samoubojstvo,“ rekao je Skorzeny. „Ubijen je njegov dvojnik, tako što su ga upucali između očiju, i zubarski karton dokazuje kako to nije Hitler. Amerikanci su tu informaciju držali u tajnosti jer su bili zabrinuti da bi istina mogla razgnjeviti Ruse.“
Kroz cijelu karijeru Tesli su drugi upropaštavali njegov rad i imovinu, i to je uglavnom prolazilo neopaženo. U vrijeme smrti (prema riječima njegovog ubojice Skorezenyja) na dan 06.01.1943., Tesla je u biti urmo u potpunoj bijedi, to jest bez prebijenog novčića.
Na pravoslavno badnju večer, Teslu su pronašli mrtvog na krevetu, obučenog u svečano odijelo, ruku prekriženih na grudima. Govorili su kako je ovaj čovjek velikog uma, vjerojatno predosjetio smrt, zbog toga je obukao svečano crno odijelo, prije nego li je izdahnuo. To je nevjerojatna laž i svojevrsna „Nemoguća Misija“, čak i za tako veliki um kao što je bio Teslin.
Ovo je samo još jedan dokaz da je ubijen, i da su ga njegove ubojice obukli u svečano crno odijelo, ostavljajući ga na krevetu nakon što su ga umorili! Njegove ubojice: Otto Skorzeny i Reinhard Gehlen. Uspjeh Nikole Tesle u otkrićima novih tehnologija nije prošao nezapaženo od strane mnogih velikih industrijskih kapitalista i različitih vlada svijeta.
„04.01.1943., Teslu je zadnji put posjetio njegov „vjerni asistent“ George Scheriff, nakon toga su Teslu pronašli mrtvoga na krevetu njegove hotelske sobe u jutro 08.01.1943. On je umro negdje u ta četiri dana između otkrića njegovog mrtvog tijela i posjete Scheriffa.
Tekst nastavlja dalje ovim podacima: „Nakon Tesline smrti, Ured SAD-a za Vlasništvo Stranaca ili „United States Office of Alien Property“ je pod instrukcijama FBI-ja konfiscirao sve Tesline dokumente i njegove osobne stvari. Ovo je bio jako interesantan manevar ako se uzme u obzir da je Tesla bio američki državljanin.“
Značaj ovog naoko benignog opisa Teslinih zadnjih dana života i intervencija koje su uslijedile nakon njegove smrti nas dovode u direktnu vezu s navodima Otta Skorzenyja. Kako je sam Skorzeny detaljno objasnio Bremanu njegove veze s H. W. Bushom (Georgeom H. Scheriffom mlađim) u organiziranju CIA-e tako što su apsorbirali nacističke SS agente on je sam priznao: „Da je zajedno s Reinhardom Ghelenom ubio Nikolu Teslu 06.01.1943., tako što su ga zadavili/ugušili.“
Prije samog ubojstva Skorzeny i Gehlen su „Naširoko i detaljno pričali s Teslom o njegovim najnaprednijim tehnologijama i nakon ubojstva su ukrali nacrte Teslinih najboljih i najtajnijih izuma.“
S pravom se pitamo da li su to „vladini agenti“ o kojima je pisao Dustin Wallace? Tajming posljednjeg posjeta Georgea Scheriffa Nikoli Tesli je također iznimno sumnjiv.
Skorzeny nije stao samo na ovim otkrićima koja su mu „olakšavala dušu.“ On je opisao veze s Frankom Edwardom P—–, iz južne Floride (Breman tvrdi da neizdavanjem cijelog prezimena štiti Skorzenyjevu kćer), te veze s Reinhardom Ghelenoim to jest Hankom Janowiczem iz Waynea, N. J., i Doktora Josepha Mengelea to jest Stevena Rabela.
Berman je na to rekao sljedeće:
„Gehlen je FBI upozorio o Skorzenyju koji je otkrio svoj pravi identitet i lokaciju, nakon toga se Gehelen (Janowicz) skrio. Mengele (Rabel) je uz pomoć serije hormonskih injekcija koje usporavaju starenje, crne perike i „kanibalizma“ održao svoj mladenački izgled.“
Nakon što je istražio i potvrdio neke od Skorzenyjevih navoda, Berman je kontaktirao Ministarstvo Pravosuđa SAD-a kako bi ih obavijestio da se određeni nacistički špijuni kriju unutar određenih frakcija tajnih agencija SAD-a, naročito unutar CIA-e. „Moje misli su bile, da trebam ove tražene naciste, ratne kriminalce, ubojice iz holokausta i teroriste dovesti pred lice pravde.
Želio sam kontaktirati vladu SAD-a i reći im: „Hej ljudi, oni su još živi.“ Želio sam pravdu. To je bila moja jedina namjera. Prvotno sam pokušavao kontaktirati Elija Rosenbauma koji je voditelj odjela za specijalne istrage Ministarstva Pravosuđa.
No na koncu su oni mislili kako je riječ o prevari i rekli su mi kako griješim, i da je CIA otkrila kako su svi oni mrtvi. To je sve što su mi rekli, i naravno, da ja nisam u pravu.“