Za nas koji smo u ZG... ZET

poruka: 213
|
čitano: 64.346
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Pravo na besplatan prijevoz u akademskoj godini 2010./2011., do 31. listopada 2011. imaju:

-redoviti studenti koji studiraju u gradu Zagrebu (uz zahtjev ovjeren na fakultetu)

- ...

Danas sam 2-3 puta prislonio karticu u različitim linijama tramvaja i svaki put je bilo ZELENO :-)

Living in a world of dreams...
18 godina
neaktivan
Re: Za nas koji smo u ZG... ZET
Hyperion kaže...

Pravo na besplatan prijevoz u akademskoj godini 2010./2011., do 31. listopada 2011. imaju:

-redoviti studenti koji studiraju u gradu Zagrebu (uz zahtjev ovjeren na fakultetu)

- ...

Danas sam 2-3 puta prislonio karticu u različitim linijama tramvaja i svaki put je bilo ZELENO :-)

To je pisalo jos od prosle godine (prije pocetka akademske godine 2010./11.) dok se sad prica da bi svima to bla bla bla bla bla bla... =P

Ali ako ti je bilo zeleno kako je onda meni u nedjelju pistalo crveno <.< Budem danas opet probao.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
18 godina
neaktivan

Danas mi je bila kontrola u tramvaju i pokaz je prosao.{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
16 godina

Jao meni to ništa više nije jasno, stranica im je za kura*, onda na kraju znači učenici i studenti plaćaju ?

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 10:39 (perkoxcar).
16 godina
perkoxcar kaže...

Jao meni to ništa više nije jasno, stranica im je za kura*, onda na kraju znači učenici i studenti plaćaju ?

Da.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina

Aha, a znači sad još ne mogu produžiti i platiti jer ne mogu izvuć potvrdu iz škole ili ne treba više to ?

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
16 godina

Da, ne treba ti potvrda više.

EDIT: Iako nisam 100% siguran, ali ljudima je trebao pokaz sad prek ljeta pa su ga uredno podizali, a šk. ne radi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 12:03 (DamageHigh).
17 godina
neaktivan

zanima me jel se može godišnji pokaz za učenike dobit jeftinije(ili čudom besplatno)? ove trenutne cijene su preskupe.

a glupo je što jednostavno moram nabavit pokaz, znam da će kad-tad doć kontrola.

inače, šta trebam napravit za pokaz(jel trebam nešto u školi još..?)?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
Ne, ne moze. Godisnji dacki pokaz kosta 840 kuna i tu je kraj price. Ti taj pokaz i dobivas jeftinije zbog statusa ucenika. Redovni pokaz kosta oko 2800 kn.
Za pokaz moras podnijeti zahtjev kod ZET-a. Naravno, zahtjev mora biti popunjen, a istinitost podataka mora potvrditi skola koju pohadas. Dakle, isprintas zahtjev ( http://www.zet.hr/media/58059/zahtjev%20za%20%C4%91ake%20i%20studente%201112.pdf), popunis i predas u skolu da ti ga ovjere. Podignes ga i predas ZET-u skupa sa 840 kn i to ti je to.
17 godina

Dobra vijest za one koji se ne švercaju u tramvajima.

Ne morate se više gužvati na ZET-ovim prodajnim mjestima pri kupnji npr. mjesečnog pokaza, jer je ZET-ove pretplatne i vrijednosne elektroničke karte od sada moguće nadoplatiti i na svim kioscima Tiska u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

TISAK – Nadoplatite svoju ZET elektroničku kartu

15 godina
neaktivan

Em smo platitli tramvaje i sve zapravo,a sada jos trebamo placati i kad se vozimo.

Nabi*em ih.

18 godina
neaktivan
klimama kaže...

Dobra vijest za one koji se ne švercaju u tramvajima.

Ne morate se više gužvati na ZET-ovim prodajnim mjestima pri kupnji npr. mjesečnog pokaza, jer je ZET-ove pretplatne i vrijednosne elektroničke karte od sada moguće nadoplatiti i na svim kioscima Tiska u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

TISAK – Nadoplatite svoju ZET elektroničku kartu

To vrijedi i za studente?

BMK kaže...

Em smo platitli tramvaje i sve zapravo,a sada jos trebamo placati i kad se vozimo.

Nabi*em ih.

To je normalna praksa u cijelom svijetu.

Fuck you NATO!
17 godina
AA-d00d kaže...

To vrijedi i za studente?

Da.

Ali onu potvrdu kojom svake godine dokazuješ status studenta ili učenika moraš odnijeti u ZET.

18 godina
neaktivan

ZET ukida plaćanje mobitelom i povisuje cijene karata i pokaza.

Umjesto da povisuju cijene karata i pokaza mogli bi oni malo češće ići u kontrolu! 4 mjeseca već kupujem mjesečni pokaz za studente i samo jednom mi je došla kontrola, a vozim se busom i tramvajem svaki dan!

A mobitel je samo izlika, prođe valjda cijela minuta (to je vječnost dok ide kontrola) pa ako je tramvaj (bus pogotovo) normalno popunjen mo'š se yebat.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
15 godina

Monopol u javnom prijevozu.. Nek dignu još malo pa komotno mogu taxijem. Inače, glup potez, mogu samo smanjiti zaradu jer ako ne uvedu žuščre kontrole, količina šverca će biti skoro ista, a neki ljudi (koji su plaćali pokaz) će se okrenuti alternativnim načinima prijevoza.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 23:06 (KKristijan).
17 godina

ne ide mi u glavu,umijesto da stave dve,tri kune kartu,tak bi vecina kupovala jer se ne bi zezala s kontrolom zbog dve kune.

18 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Monopol u javnom prijevozu.. Nek dignu još malo pa komotno mogu taxijem. Inače, glup potez, mogu samo smanjiti zaradu jer ako ne uvedu žuščre kontrole, količina šverca će biti skoro ista, a neki ljudi (koji su plaćali pokaz) će se okrenuti alternativnim načinima prijevoza.

Bicikl dečki, bicikl.

Da je kultura bicikliranja kod nas veća, bar 20% one u Nizozemskoj i ostalim europskim zemljama, cijene javnog prijevoza bi definitivno padale.

Vidim dosta ljudi koji ujutro biciklima piče na posao, nadam se da će ih ovako biti još više.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
KKristijan kaže...

Bicikl dečki, bicikl.

Da je kultura bicikliranja kod nas veća, bar 20% one u Nizozemskoj i ostalim europskim zemljama, cijene javnog prijevoza bi definitivno padale.

Vidim dosta ljudi koji ujutro biciklima piče na posao, nadam se da će ih ovako biti još više.

E ovo je istina.Svaki dan vidim tolko kretena na biciklima da mi pamet stane.Bilo bi dobro uvest vozački za bicikl.{#}

18 godina
neaktivan
Ja vidim više vozača koji ne znaju zakon o sigurnosti na cestama pa se prema biciklu ne ponašaju kao da je ravnopravno vozilo. Češće vozač automobila ne zna zakon pa misli da biciklist radi nešto krivo. ;-)
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
Danny_HR kaže...
KKristijan kaže...

Bicikl dečki, bicikl.

I ja bi da mogu, ali kak sam u predgrađu, dođem autom do gdje ga već ostavljam, a da ne moram platit parking pa onda tramvajem do posla... a baš nemrem s biciklom direkt od doma, nažalost.

17 godina
Unworthy_For_Life kaže...

E ovo je istina.Svaki dan vidim tolko kretena na biciklima da mi pamet stane.Bilo bi dobro uvest vozački za bicikl.{#}

I postoji ti vozački za bicikl - barem je prije postojao, samo ne znam je li i tada bio obvezan ikome - sjećam se da ga je moj brat stariji polagao u osnovnoj i imao 'vozačku' :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 9:09 (Latz).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
KKristijan kaže...

Bicikl dečki, bicikl.

Ma daj čovječe, pokušao sam - ne ide. Dok dođem do drugog kraja grada - mrtav sam i znojan i nije mi do ničega.

18 godina
neaktivan

Ma naravno, ne mogu svi iz ovog ili onog razloga. To sam se ja malo našalio.

Ali u svakom slučaju mi je totalno nepojmivo da povećavaju cijene. Pa napravit će to da ti je jeftinije autom ići, zapravo možda već sada jest, dok sam ja bio uvjeren da je cilj javnog prijevoza između ostalog privući ekipu da se vozi u javnom prijevozu, osim svega ostalog i zbog manjih gužvi u gradu, manjeg zagađenja i sl.

Ovako mislim da mogu napraviti samo suprotno, natjerati ljude da se voze autom i to po mogućnosti svatko u svom da bude veća gužva i sl.

Random. kaže...

Ma daj čovječe, pokušao sam - ne ide. Dok dođem do drugog kraja grada - mrtav sam i znojan i nije mi do ničega.

To ti je tako prvih par puta. Kasnije uđeš u kondu i dobro je. Zato kreneš sporijim tempom. Ja sam u početku do posla išao 20-ak minuta, sad se to smanjilo na 11-12 bez da padne kap znoja. :)

Evo još uvijek idem biciklom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 9:22 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan

Zanimljivo kako gradski prijevoz nije "socijaliziran" u smislu da svi plaćaju određeni iznos u fond kojim se plaća potrošnja struje, ZET-ovi radnici i ostali troškovi već možeš opt-outat ako ne koristiš gradski prijevoz i ne želiš imati veze s tim. E sad, što je bolje stvarno ne znam.

18 godina
neaktivan
A čuj, meni je bolje opt-autat. :)

Ovako na javni prijevoz potrošim možda 50 kuna mjesečno, ovisno o tome koliko kiše bude. :)
17 godina
Danny_HR kaže...

Ma naravno, ne mogu svi iz ovog ili onog razloga. To sam se ja malo našalio.

Ali u svakom slučaju mi je totalno nepojmivo da povećavaju cijene. Pa napravit će to da ti je jeftinije autom ići, zapravo možda već sada jest, dok sam ja bio uvjeren da je cilj javnog prijevoza između ostalog privući ekipu da se vozi u javnom prijevozu, osim svega ostalog i zbog manjih gužvi u gradu, manjeg zagađenja i sl.

Ovako mislim da mogu napraviti samo suprotno, natjerati ljude da se voze autom i to po mogućnosti svatko u svom da bude veća gužva i sl.

Random. kaže...

To ti je tako prvih par puta. Kasnije uđeš u kondu i dobro je. Zato kreneš sporijim tempom. Ja sam u početku do posla išao 20-ak minuta, sad se to smanjilo na 11-12 bez da padne kap znoja. :)

Evo još uvijek idem biciklom.

ma bilo bi super da što više ljudi (koji mogu naravno) to čine, i zbog njih samih i zbog ostalih - ja svakako bih, da mogu, čak sam mislio možda uletit nekome tko živi blizu rotora sa sjeverne strane mosta da bih kod njega platio da mogu drzati bicikl, ali mi se na kraju činilo prevelikom zezancijom ...

Svakako nemre nikom škodit, naprotiv...

18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Bicikl dečki, bicikl.

I da je kultura ne krađenja bar za 20% veća bilo bi ok :D

A i ne znam koliko bi to zdravo bilo u mojem slučaju vožnja uz zagrebačku i slavonsku (malo duža trasa) i to svaki dan u vrijeme špice =/

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
15 godina
Danny_HR kaže...
KKristijan kaže...

Bicikl dečki, bicikl.

Svaki dan bih išao biciklom da ne živim 17km od škole.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 11:26 (KKristijan).
14 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Ja vidim više vozača koji ne znaju zakon o sigurnosti na cestama pa se prema biciklu ne ponašaju kao da je ravnopravno vozilo. Češće vozač automobila ne zna zakon pa misli da biciklist radi nešto krivo. ;-)

Rekao bih da je daleko češće da je biciklist taj koji nema pojma pa se vozi kako mu se prohtije. Imam osjećaj kao da svi do jednog imaju fetiš na zaletavanje preko pješačkog. Jednog takvog genijalca sam vidio prije par mjeseci. Pod autobusom.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Malo sam to računao prije nekoliko mjeseci i otprilike ispada da je autom duplo skuplje, ali i duplo brže. Prigradsko naselje udaljeno petnaestak kilometara, radim u Zg. Naravno, ovisi o udaljenosti, povezanosti, itd...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice