- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
OMG...
Neki covjek nakon smrti sinu je ostavio auto i bicikl,u oporuci je pisalo:prodaj auto i bicikl,novac od bicikla zadrzi za sebe a od auta daj u dobrotvorne svrhe.Buduci da je taj covjek bio dobar logicar,ucinio je kako pise u oporuci,ali je veci dio novca zadrzao za sebe.Kako je to moguce??
1 rijesenje
Nije rekao da da sve novce koje je dobio prodajom automobila nego(od auta neku sumu novca)
2 rijesenje
bicikl je prodao skuplje od auta recimo za 100 kn bicikl a auto za 50
Neki covjek nakon smrti sinu je ostavio auto i bicikl,u oporuci je pisalo:prodaj auto i bicikl,novac od bicikla zadrzi za sebe a od auta daj u dobrotvorne svrhe.Buduci da je taj covjek bio dobar logicar,ucinio je kako pise u oporuci,ali je veci dio novca zadrzao za sebe.Kako je to moguce??
Sam ga je sebi prodao?
1 rijesenje
Nije rekao da da sve novce koje je dobio prodajom automobila nego(od auta neku sumu novca)
2 rijesenje
bicikl je prodao skuplje od auta recimo za 100 kn bicikl a auto za 50
ne...evo vam natuknica:oglas u kojem se nalazi i auto i bicikl
Mozda je prodavao auto i bicikl zajedno, i u oglas stavio da zajedno oni kostaju X novaca, i da bicikl kosta 0.9X, a da auto kosta 0.1X, ali se moraju kupiti "u paketu".
Mozda je prodavao auto i bicikl zajedno, i u oglas stavio da zajedno oni kostaju X novaca, i da bicikl kosta 0.9X, a da auto kosta 0.1X, ali se moraju kupiti "u paketu".
bravoo...znaci stavio je zajednicki oglas u kojem je kupovao u paketu ali je bicikl bio skuplji..samo sto to ovi koji su kupovali nisu znali.....tocno...ajde dalje stavljaj....
krivi post
Pa ja sam i rekao da je bicikl bio skuplji od auta ;D
evo jedan retardirani zadatak od mene :D Imate tri broja 1, tri broja 3, tri broja 5, tri broja 7 i tri broja 9. Od tih brojeva moras uzeti 6 brojeva (od tih 15 brojeva kolko ih ukupno ima) tako da kad ih zbrojis dobijes broj 21 :D
edit: ovaj zadatak sam negdje vidio .. neznam jel bio vec prije .. nezz jel ima rjesenja .. nez nista ... al et :D
evo jedan retardirani zadatak od mene :D Imate tri broja 1, tri broja 3, tri broja 5, tri broja 7 i tri broja 9. Od tih brojeva moras uzeti 6 brojeva (od tih 15 brojeva kolko ih ukupno ima) tako da kad ih zbrojis dobijes broj 21 :D
edit: ovaj zadatak sam negdje vidio .. neznam jel bio vec prije .. nezz jel ima rjesenja .. nez nista ... al et :D
Nemoguce je, posto su svi ti brojevi neparni, a zbroj 6 neparnih brojeva je uvijek paran. Posto je 21 neparan broj, zadatak je nemogu rjesiti.
evo matemtaicki:
neparni broj je: 2n-1
6 neparnih brojeva: 12n-6
12n-6 je uvijek parno, posto je djeljivo s 2 (6n-3)
edit: vidi se da sam zahrdjo, prvo sam ga poceo rjesavat, i mucit se, onda mi se u glavi sam stvorilo rijsenje lol
xD oke
6 neparnih brojeva nije općenito 12n-6, to vrijedi samo kad uzmeš 6 istih :D
Ali argumentacija sa neparnošću je dobra, dakle nije moguće riješiti :D
@Assassin, samo mala primjedba - tih 6 brojeva ne moraju imati zajednički n; pa iako na kraju dobivaš ispravan podatak, točnije bi bilo napisati:
2n1 - 1 + 2n2 - 1 + 2n3 - 1 + 2n4 - 1 + 2n5 - 1 + 2n6 - 1
=
2(n1 + n2 + n3 + n4 + n5 + n6 - 3)
edit: omg, ovi imenjaci na forumu će me izluditi :D
6 neparnih brojeva nije općenito 12n-6, to vrijedi samo kad uzmeš 6 istih :D
Ali argumentacija sa neparnošću je dobra, dakle nije moguće riješiti :D
@Assassin, samo mala primjedba - tih 6 brojeva ne moraju imati zajednički n; pa iako na kraju dobivaš ispravan podatak, točnije bi bilo napisati:
2n1 - 1 + 2n2 - 1 + 2n3 - 1 + 2n4 - 1 + 2n5 - 1 + 2n6 - 1
=
2(n1 + n2 + n3 + n4 + n5 + n6 - 3)
edit: omg, ovi imenjaci na forumu će me izluditi :D
Ma znam da to nemoze, ja sam isao opcenito. Bolje bi bilo da sam stavio k umjesto n, ali glavno da su svi shvatili o cemu se radi.
Pa da si i k stavio, opet ne može :D
Stvar je da ista varijabla u istom izrazu mora imati istu vrijednost, a zadatak ne govori tako...
haha... ajd se jos posvadjajte xD dobro nema rjesenja .. ok idemo dalje
Servira se na stol, a nije ni za jesti ni za piti...
casa? zlica? vilica? tanjur? noz?
Nijedno
s/cvijeće?
molitva (roflcopter) ? stoljnjak? ljudi? svijeca? kosti?
lol ponestaje mi ideja xD
casa? zlica? vilica? tanjur? noz?
s/cvijeće?
molitva (roflcopter) ? stoljnjak? ljudi? svijeca? kosti?
lol ponestaje mi ideja xD
Nijedno, pogledajte što sam označio xD
ne kontam svejedno .. LOL !!!
severina ? XDDDDD
edit: ajd nemoj nas mucit reci rjesenj :P
Ako ne pogodite do 15:30 dajem rješenje xD
Osveta se najbolje servira hladna?
Pa da si i k stavio, opet ne može :D
Stvar je da ista varijabla u istom izrazu mora imati istu vrijednost, a zadatak ne govori tako...
Pa znam, samo se takve stvari cesce oznacuju sa k, nego sa n. I razumijem da nijedno nije tocno, ali svi su shvatili sto sam mislio... Nemoj sad bit perfeksionista...
Nije
baterija ?