Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.362.936
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

Kak ti hladi taj lc 95 i5 8400? Daj izvrti zadnji prime na max desetak minuta pa postaj slikicu...aj pliz budi koristan

13 godina
neaktivan
XXX kaže...
mirzet1976 kaže...
XXX kaže...

Nikada nisam shvaćao upotrebnu vrijednost 3D mark čamrka, eventualno kao neki prvi pokazatelj snage grafičke kartice. Daj benčaj neku konkretnu igru, bilo bi tri puta zanimljivije.

Ali pohvale za trud, da ne misliš da te namjerno zajebavam.

Upravo tak kako si naveo pravi pokazatelj snage GPU, jer igre imaju svoga sponzora uvećini slučajeva je to nVidia normalna stvar jer ima više love a i bez toga AMD si nemože priuštiti da utuče toliko love kao nVidia ili Intel svake godine u razvoj GPU-a ili CPU-a njima je 1 decada potrebna za izbacivanje dobrog komada hardvera.

Nisam rekao pravi nego prvi...ono kad imaš enbargo na GPU testove pa neki Kinez objavi 3D mark rezultate, pa dobiješ neku osnovu. Daleko je to pokazazetlja prave GPU snage jer igre su ovako i onako optimizirane tj. neopzimizirane.

Ali ovdje smo pričali o precesoru i postanje 3D mark rezultata u svrhu gaming CPU snage mi je MEH.

3DMark je prvenstveno GPU benchmark a ovaj test za CPU je tu al nije pravi pokazatelj snage CPU, za CPU je još uvjek Cinebench no1 koji može da iskoristi sve threadove i frekvenciju CPU-a.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
18 godina
odjavljen

Pa to i govorim cijelo vrijeme.

12 godina
Wayto XD kaže...

Nažalost to je sve istina..nesmijes sve mane Ryzena navoditi u temi o Ryzenu,mislin ono stvarno glupost..ako kažes probleme s memorijon u prvoj seriji Ryzena i što je najgora stvar velike osjetljivosti Ryzena na brzinu memorije i letencije pa problemi su jos veci,svi odma napadaju ili jednostavno najnovije cinjenice u kojoj ne klokani Intell i5/i7 cpu je brži u igrama i to osjetno(ako ih klokas nema ryzena vise ni smisla uspoređivat) od nove genaracije Ryzena koja je klokona na 4,2/4,3 plus jako brze memorije...mislin umesto da sami navode mane da ljudi se ne zafrknu i kupe Ryzen 2600/2700 u koji ce ulupat vise para sveukupno a dobit  uglavnoma losije performanse u odnosu na i5 8400 a da ne govorim o 8600k klokanom na bar 4,7Ghz.

Ustvari takvim likovima bi trebalo dilit kartone jer neki ljudi ispastaju radi losije i skuplje kupovine nekih nadbudnih likova koji su opsjednuti firmon i koji im sigoro nece vratit pare radi krive preporuke jer oni imaju cak i gore procesore od ovih odrona od najjacih ryzena.

Evo nek si im ti rekao istinu, ljudi glupi pa kupuju po bug forum preporuci.

14 godina
protjeran
gil kaže...

A neki su jos gluplji pa uzmu po tomshardware preporuci. 

14 godina
XXX kaže...

Kak ti hladi taj lc 95 i5 8400? Daj izvrti zadnji prime na max desetak minuta pa postaj slikicu...aj pliz budi koristan

Pa kaj hladi zamrzava!

12 godina
war3_tft kaže...
gil kaže...

A neki su jos gluplji pa uzmu po tomshardware preporuci. 

Jeste, kad ne slušaju tebe, daj otvori tech sajt ili kanal.

18 godina
odjavljen
mislioc kaže...
XXX kaže...

Pa kaj hladi zamrzava!

Intelov vulgaris hladnjak na tom procu kuha na 80 stupnjeva, zbilja me zanima kako se ponaša jeftini lc 95. Ak nije problem nek posta, a nebi trebao biti problem. Ionak se svi sam bune da se niš konkretno ne testira.

14 godina
XXX kaže...
mislioc kaže...
XXX kaže...

Pa kaj hladi zamrzava!

Intelov vulgaris hladnjak na tom procu kuha na 80 stupnjeva, zbilja me zanima kako se ponaša jeftini lc 95. Ak nije problem nek posta, a nebi trebao biti problem. Ionak se svi sam bune da se niš konkretno ne testira.

Deda čini mi se da se spremaš u shoping ali pazi na to da nemreš više pričat onu priču!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 23:09 (mislioc).
12 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Treba paziti koji prime, meni recimo i pod vodenim zakuha preko 90, no skalpiranje(delid) i prime brz avx_a spušta na oko 60 stupnjeva.

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Intelov stock je smece, al opet s druge strane prime nije nikakvo mjerilo, tak da ne kuzim kaj hoces s tim prajmom posto takve temp neces nikad vidjeti.

18 godina
odjavljen

A dobro onda nek pokrene neki film i stavi komp u zamrzivač...to bu puno zanimljivije 

14 godina
protjeran

Mislim ajd da si mu rekao da ti cinebench odvrti il aidu, al testirat temp na prajmu jedino nesto znaci onima sta koriste nekakav AVX load, sto bi znacilo velikoj vecini ovdje to nije nikakav pokazatelj.

18 godina
odjavljen

samo prime i furmark priznam, sve ostalo je kamilica. Ja izvrtim oboje, ak treba istovremeno...

12 godina

Evo kako je to kod mene u početku izgledalo

14 godina

Evo max tempratura 64/65 s ovim malin hladnjakon lc 95 i mx4 paston...al s time da mi dok gejman nikad nisu ni blizu ove temp bile neovisno koju multiplayer igru igran i kad mi grafa radi koja da budem iskren se isto ne grije uopce.

14 godina

Da iman vise vrimena pustija bi kojih 40-50 minuta da vrti al sad stvarno neman,neki drugi put..al proc sto se tice pregrijanja nema problema i još dere ryzen 2600x oc na 4.25 ghz u igrama tako da ja zadovoljan

9 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Mislim da bi se ova tema trebala preimenovati u "chat tema ljubitelja kočenja razvoja"

https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/chat-tema-ljubitelja-hardvera/224306.aspx?page=661&jumpto=5657447&sort=asc&view=flat

Mislim da je vec preimenovana u "Chat tema sapunanja r7 2700x" 

14 godina

I5 8400 CS 2k

6 jezgri 3811Mhz

BUdem testirao u još igri,ali u svakoj je isti k

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
Wayto XD kaže...

Da iman vise vrimena pustija bi kojih 40-50 minuta da vrti al sad stvarno neman,neki drugi put..al proc sto se tice pregrijanja nema problema i još dere ryzen 2600x oc na 4.25 ghz u igrama tako da ja zadovoljan

Ne dere on nikakve 2600 na 4.2Ghz.

14 godina
protjeran
Sta ti znaci ovo 4.2 ghz? Pa na ryzenima je mizerna razlika sa starih 3.9-4.0 ghz na 4.2 ghz, puno vazniju ulogu ima memorija.
13 godina
XXX kaže...

65w TDP, LC-CC-95 takve procesore ne hladi nego ledi 

Tocno je steta drzati intelove zakljucane procesore ispod stock coolera kad imas ovo jeftino cudo koje kosta kao 2 porcije ćevapa i 4 pive 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2018 1:55 (ibme74).
14 godina
war3_tft kaže...
Sta ti znaci ovo 4.2 ghz? Pa na ryzenima je mizerna razlika sa starih 3.9-4.0 ghz na 4.2 ghz, puno vazniju ulogu ima memorija.

Svejedno je, sa memorijom kakvom ima pod PC daleko da bih taj i5 8400 derao 2600.

14 godina
ivanzu kaže...
war3_tft kaže...

Svejedno je, sa memorijom kakvom ima pod PC daleko da bih taj i5 8400 derao 2600.

Evo ti Ryzenov tržišni takmac dakle Intel s qurcem 

šta dodat sve je već viđeno.

i5 8600k vs Ryzen 2600x 

https://www.nabava.net/search.php?q=intel+i5+8600k

https://www.nabava.net/search.php?q=ryzen+2600x

Ovo je jedna čista demonstracija sile koja je na ovom testu na 4100 mhz dok je iz Ryzena izvučeno maksimum  4250mhz ali svejedno nejde i nejde i nema te moemorije i hladnjaka koji ovaj score može popravit.

Teški knockout u gamingu i prema tome za gaming ne preporučajte Ryzene jer izbijate ljudima novac koji su možda teško zaradili da bi kupovali eksperimente zvane Ryzen.

I da samo dodam i5-ici je 5.0ghz stvar formalnosti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2018 9:11 (mislioc).
14 godina
protjeran
Covjek je jeftini 2400 cl15 ram digao na 3200 cl15, ma da je to moglo ostat puno nize posto intel ne profitira tolko od memorije.

https://www.techspot.com/review/1613-amd-ryzen-2700x-2600x/page3.html

Evo ti test sa pazljivo biranim igrama koje koriste vise jezgri sa ubacenim drlogom aots za koji se ne bi znalo da nema ryzena i onda jos ubacenim overwatchom kojeg mozes vrtit na tosteru sve to da slika za ryzen bude bolja.

I nakonbtoga svega 8400 se sprda ne samo sa 2600x vec i sa 2700x na 4.2 sa 3400 cl16 memorijom, zamisli da su ubacili igre tipa gta 5, tomb raidera, destiny 2 itd ili mozda lol cisto da se vidi kako ryzen pada ispod 60 fps u jednoj od najigranijih igara.

Koliko god vi puta ponovili vase gluposti ja cu svaki put servirati porciju cinjenica, nije mi tesko, dapace gust mi je ;)
14 godina
protjeran

Ipak Nvidija odustaje od svog pokusaja lihvarenja.
17 godina
mislioc kaže...

Ma nema se šta nadodati intel je za gaming isplativiji to znamo pogotovo jer sad imaju jeftiniji čipseti plus memorija svejedno koju tutneš u box.

kradem mine iz minskog polja
14 godina

Evo jedna anketa za forumaše: 

Kada kupujete novo računalo prvenstvena namjera za koju ćete koristiti vaše novo računalo je :

18 Gaming
3 Internet i office
1 Multimedija
5 Profesionalna namjera
14 godina

Gamernexus ima drugacije brojke i to u korist 2600 za par FPS uvijek iznad 8400.

14 godina
protjeran
Nisam nasao to sa gamersnexusa, a gledao sam vec sve njihovo, podijeli link da vidimo.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice