Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.319.367
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
eywa33 kaže...

Dobro jesi ti poinstalirao sve te pečeve? Ako da, jadničak privjesak sad biće zapinje i u wordu?

Ne, zato i dalje super radi  60 fps gaming za cijenu konzole, i to one jeftinije 

14 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Mocan je taj privjesak zakucava grafu na 99% u gta5, al uz msaa x8 i ne daje 60 fpsa neg 45-57, al avg se cini 52-55. Moguce je to mozda radi 2133mhz memorije i radi clocka proca. Da je bolji ram i malo bolji proc bez beda 60fps a i vise...

EDIT: Konfa mi u idle trosi 70-80w, a u gta5 190-203w zajedno s monitorom racunajuci, a on je cca 20w.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 15:09 (DiRT).
12 godina
neaktivan

D3lBoy kaže...

Nije Arma nikakvo mjerilo. Nit dobro koristi CPU ni GPU ni ram, jedan od naj lošijih enginea

Pa ne baš. Prilično je dobar, samo što je jako zahtjevan za CPU. 

Užasno je loš, to je modificiran Arma 2 engine koji pati od istih problema. Ako mi koristi CPU 30%, a GPU 15% to govori dosta, ne kažem da je CPU usage mjerilo za engine, ali nije uopce težak na CPU vec jako loše iskorištava resurse, mislim da ne može više od 4gb rama koristiti (ili tako nešto), nedavno su tek ubacili mogucnost launcha u 64bit.

Nije dobro optimiziran engine ako ga ni top cpu u 2018. ne može vrtit kak spada, a da ne pricamo da je igra iz 2013. kad je 3770k bio gaming plafon.

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
D3lBoy kaže...

D3lBoy kaže...

Nije Arma nikakvo mjerilo. Nit dobro koristi CPU ni GPU ni ram, jedan od naj lošijih enginea

Pa ne baš. Prilično je dobar, samo što je jako zahtjevan za CPU. 

Užasno je loš, to je modificiran Arma 2 engine koji pati od istih problema. Ako mi koristi CPU 30%, a GPU 15% to govori dosta, ne kažem da je CPU usage mjerilo za engine, ali nije uopce težak na CPU vec jako loše iskorištava resurse, mislim da ne može više od 4gb rama koristiti (ili tako nešto), nedavno su tek ubacili mogucnost launcha u 64bit.

Nije dobro optimiziran engine ako ga ni top cpu u 2018. ne može vrtit kak spada, a da ne pricamo da je igra iz 2013. kad je 3770k bio gaming plafon.

Dobro misliš, osim toga ne može iskoristiti više od 2 gb video memorije. Ja sam zbog Arme uzeo i7, inače bi piknuo i5. Što veći IPC imaš to bolje

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 16:45 (dj_renny).
17 godina
odjavljen
DiRT kaže...

Mocan je taj privjesak zakucava grafu na 99% u gta5, al uz msaa x8 i ne daje 60 fpsa neg 45-57, al avg se cini 52-55. Moguce je to mozda radi 2133mhz memorije i radi clocka proca. Da je bolji ram i malo bolji proc bez beda 60fps a i vise...

EDIT: Konfa mi u idle trosi 70-80w, a u gta5 190-203w zajedno s monitorom racunajuci, a on je cca 20w.

Meni 60 fpsa bez problema, na koliko je zauzeča grafa me zaboli. Uzmi u obzir da snimanje pojede poneki FPS.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=45JVf6qfkqg

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 17:00 (XXX).
17 godina
odjavljen

Deliding 8700K

15 godina
Na tom videu najveca greska odabir kucista
AMD AntiBoy
10 godina
protjeran
XXX kaže...

Deliding 8700K

To se sve moze i u kucnoj radinosti uz pomoc žileta, ljepio nebi nista kao u videu jer to ljepilo samo moze podici mrvicu naljeganje IHS-a na cip pa smanjti termalnu vodljivost, isto tako bitan je i pravi omjer paste, sve to utjece za par stupnjeva.

13 godina
XXX kaže...

Deliding 8700K

Ruzno vidjeti tako dobar komad hardvera sa dogshit termalnom pastom.

Da bar imas opciju direktno naruciti od proizvodjaca sa kvalitetnijom pastom i da platis tih 5$ da ti ne stavlja majonezu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina

Samo sto se covjek trese ko prut dok radi sa ziletom 

AMD AntiBoy
10 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Samo sto se covjek trese ko prut dok radi sa ziletom 

Pa kad mu nitko nije reko da prije svakog posla trebas drmnut jednu ljutu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 19:15 (Lucidius).
9 godina
protjeran

kriva tema

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 21:34 (lav1000).
12 godina
odjavljen
chaselol kaže...
XXX kaže...

Deliding 8700K

Ruzno vidjeti tako dobar komad hardvera sa dogshit termalnom pastom.

Da bar imas opciju direktno naruciti od proizvodjaca sa kvalitetnijom pastom i da platis tih 5$ da ti ne stavlja majonezu 

Ok. Chase rekao da je intelov procesor "dobar komad hardvera". Može lock? Ja odoh u pripreme za armagedon :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
eywa33 kaže...

Ok. Chase rekao da je intelov procesor "dobar komad hardvera". Može lock? Ja odoh u pripreme za armagedon :)

Nikad nisam ni rekao da je intel ili nvidia napravila trash komad hardvera 
(doduse EVGA 1070/1080 kartice koje su se palile same od sebe su zasluzile taj naziv) ali los komad hardvera nisam rekao za jedan proizvod da to nije zasluzeno.

Kao sto rekoh, dok se ovce ne bune (u ovom slucaju majoneza) sisanje ce da se nastavi 

12 godina
odjavljen

Ne shvaćaš. Bunimo se mi, samo nemamo drugog izbora.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran
eywa33

Pa pocela je terapija vec neko vrijeme radit, vec komotno preporucuje i3 8100 naustrb rize, kupio je gtx 1050ti, preporucuje gtx 1070/80 pored Vege itd...

Polako, jos ce dr. spec. Luci njega napravit alergicnim na crveno 

14 godina
Lucidius kaže...
eywa33

Pa pocela je terapija vec neko vrijeme radit, vec komotno preporucuje i3 8100 naustrb rize, kupio je gtx 1050ti, preporucuje gtx 1070/80 pored Vege itd...

Polako, jos ce dr. spec. Luci njega napravit alergicnim na crveno 

haha nevjerujem

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.2.2018 19:08 (mislioc).
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
eywa33 kaže...

(doduse EVGA 1070/1080 kartice koje su se palile same od sebe su zasluzile taj naziv) ali los komad hardvera nisam rekao za jedan proizvod da to nije zasluzeno.

Kao sto rekoh, dok se ovce ne bune (u ovom slucaju majoneza) sisanje ce da se nastavi 

Nikad se nisu palile, to je bio bullshit. Bile su samo vruće i to je to. Isto umjetno napumpana histerija priglupih hipstera po redditu.

Nope.
14 godina
Tonči kaže...
chaselol kaže...
eywa33 kaže...

Nikad se nisu palile, to je bio bullshit. Bile su samo vruće i to je to. Isto umjetno napumpana histerija priglupih hipstera po redditu.

Jedina i prava istina.

13 godina
Tonči kaže...

A sta je s onom situacijom kad se streameru zapalila u sred streama? :D

To zaboravljamo, a taj slucaj je i zapoceo lavinu hejta i komentara, ne zezaj sad ni ti.

Evga je napravila pocetnicku gresku tu, kraj price.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 1:52 (chaselol).
13 godina

Zašto kraj priče? Jedna lasta ne čini prolječe, niti jedna zapaljena grafa faličnu seriju, zar ne?

Doduše, mene je više naživcirala ona ekipa paničara s Tom's hardwarea, kojima je matična krepala a okrivili su RX480.

Mislim čak da su to namjestili jer su gladni pozornosti, sad se sjeti kako je ekipa pilala oko toga.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina

Nije to bila jedna grafa, nego cijela jedna serija grafi i to samo da bi ustedjeli par $ ako i 1$ na njima, tak da su posteno to usrali, ispravili su problem i to je ok ali do njega nije uopce ni trebalo doci kod takve firme. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina

Oprosti, nisam znao da je izgorila cila serija grafi!!!

Naravno da su zasrali seriju, ali nije izgorila "jedna", a bome niti sve ukupno.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina

Usrali su cijeli seriju grafu, pa kasnije ih zamijenili ili su slali termalpadove za njih. Mislim kupis grafu od par k kn i onda ne radi punim potencijalom radi pregrijavanja, ako je to tebi u redu onda sve 5. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina

Prika, nije to u redu niti tako mislim. 

Rasprava je krenula jer je netko napisao da su se palile same od sebe, opce generaliziranje.

Kazem, nikad ne znas kakvo je kuciste, ventovi, prasina, SLI, OC mozda...

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
metallic kaže...

Prika, nije to u redu niti tako mislim. 

Rasprava je krenula jer je netko napisao da su se palile same od sebe, opce generaliziranje.

Kazem, nikad ne znas kakvo je kuciste, ventovi, prasina, SLI, OC mozda...

https://www.twitch.tv/videos/101518948

Da ovo se nikad nije desilo 

12 godina
odjavljen

EVGA jest izbacila lošu seriju. TOČKA. Da je serija bila "prihvatljiva" ne bi slali termalne padove i ne bi sljedeći model izbacili tako nabrijan da je smiješno ispalo kako se žele iskupit lol.

17 godina
odjavljen

Inače, ne znam s kim je bilo riječi, malo je updejtan http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_alienware_aw3418dw.htm#overclocked

a i probao sam ga - ovo je zaista bolje od 348 i Predatora (Acer). Odličan ekran.

Nope.
10 godina
protjeran

AMD masterchef 

14 godina
protjeran

Pece meso, vrti par virtualki, na svakoj vrti cinebench i sve to skupa strima, kakav multitasker. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice