Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.531.898
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
CPU chat tema

treba mu bacit ta dva sapuna na pod pa nek ih podigne

(G)jokaCRO ingame
14 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
hrvooje kaže...

Sve je stvar percepcije. Nisu to problemi sa memorijom nego poboljšanja. Dakle, po defaultu radi tako i tako, ako povećaš frekvenciju memorije radi bolje. 

Ako ram ne radi na deklariranoj brzini i ako moras proci tecaj koji ces tocno kupiti ne to nije stvar percepcije, to je problem i velika mana koju "ryzen armada" nikako da prizna. Pa preko u ryzen temi svako malo sranja s memorijama i onda mi ti kazes da po defaultu rade, how yes no...

chaselol kaže...

Problemi s memorijom su proslost, treba pucati zute kartove ljudima jer konstantno pisu gluposti i ponavljaju se k'o papige.
BIOS je dobio nadogradnje kod svih proizvodjaca, izvuci ces 3ghz iz vecine cipova na trzistu, mislim ako ocekujes neki overclock divlji na ploci od 70EUR, treba te lupati carapom sa dva sapuna unutra.

Daleko je to od proslosti, a ovo da svaki ide na 4.0 je isto mit. Ne znam cemu spominjanje ploca od 70 eura, pa preko u temi nitko nema te jeftine ploce, svi imaju minimalno ploce od 700-800kn pa vecini niti na njima ne ide na 4.0, budimo realni na trenutak.

12 godina
war3_tft kaže...
hrvooje kaže...

Sve je stvar percepcije. Nisu to problemi sa memorijom nego poboljšanja. Dakle, po defaultu radi tako i tako, ako povećaš frekvenciju memorije radi bolje. 

Ako ram ne radi na deklariranoj brzini i ako moras proci tecaj koji ces tocno kupiti ne to nije stvar percepcije, to je problem i velika mana koju "ryzen armada" nikako da prizna. Pa preko u ryzen temi svako malo sranja s memorijama i onda mi ti kazes da po defaultu rade, how yes no...

chaselol kaže...

Problemi s memorijom su proslost, treba pucati zute kartove ljudima jer konstantno pisu gluposti i ponavljaju se k'o papige.
BIOS je dobio nadogradnje kod svih proizvodjaca, izvuci ces 3ghz iz vecine cipova na trzistu, mislim ako ocekujes neki overclock divlji na ploci od 70EUR, treba te lupati carapom sa dva sapuna unutra.

Daleko je to od proslosti, a ovo da svaki ide na 4.0 je isto mit. Ne znam cemu spominjanje ploca od 70 eura, pa preko u temi nitko nema te jeftine ploce, svi imaju minimalno ploce od 700-800kn pa vecini niti na njima ne ide na 4.0, budimo realni na trenutak.

Tražiš previše (bez obzira na tabor)

MISCREATED
17 godina
red_bull kaže...

treba mu bacit ta dva sapuna na pod pa nek ih podigne

To više nije kazna, to je ugoda 

It is always darkest just before the dawn.
18 godina
odjavljen
chaselol kaže...
 izvuci ces 3ghz iz vecine cipova na trzistu

Cek, ako je cip deklariran za rad na 3 GHz o kakvom "izvlacenju" mi tu pricamo?

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
chaselol kaže...
 izvuci ces 3ghz iz vecine cipova na trzistu

Cek, ako je cip deklariran za rad na 3 GHz o kakvom "izvlacenju" mi tu pricamo?

Nube jedan, svaki DDR4 kit je default na 2133Mhz iako su deklarirari na 3000/3200/3600/4000 koliko vec... to je default speed platforme. Ako su BIOS ili MB u banani dobit ces default bez obzira na deklaraciju. To je bio problem s AM4 pločama u startu.

14 godina
protjeran

Tipfeler, mislio je 4.0.

17 godina
CPU chat tema

Ups, mislio pricaju o memoriji kad sam vidio 3Ghz  ..jos je rano

18 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Ma na memoriju sam i mislio - na XMP profil. Memorija ocito moze raditi na 3 GHz (i dosta vise uglavnom) pa mi nije jasno u cemu je fora sa ryzenom da mu eto bas treba brza memorija a jedva ju natjeras da radi na vecoj brzini.

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ma na memoriju sam i mislio - na XMP profil. Memorija ocito moze raditi na 3 GHz (i dosta vise uglavnom) pa mi nije jasno u cemu je fora sa ryzenom da mu eto bas treba brza memorija a jedva ju natjeras da radi na vecoj brzini.

I to je prezvakano jedno 112 puta u Ryzen a i ovoj temi, odogovor je ukratko = arhitektura. A to da je natjeras jedva da radi na vecoj brzini je vec prica za malu djecu, ddr4 radi na 2133mhz sve iznad je overclock i lutrija sta si kupio/dobio, vecina njih ce otici do tipa 2800Mhz uz malo tjuniranja i dizanja napona (1.5V je safe 24/7)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Friday kaže...
mrsmith kaže...

Ma nije vise tako, sad rade XMP profili bez problema s novim BIOS-ima. Pretpostavljam da je na to mislio kad je rekao "natjeras na 3Ghz" jer zaista svaki kit moras dignuti, tj. natjerati da radi na toj brzini bilo to pomocu XMP profila ili rucno jer bez obzira na deklaraciju defaultno rade na 2133Mhz.. Ali eto, takvo nesto u pocecima AM4 platforme nije bilo moguce.

18 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Friday kaže...

I to je prezvakano jedno 112 puta u Ryzen a i ovoj temi, odogovor je ukratko = arhitektura. A to da je natjeras jedva da radi na vecoj brzini je vec prica za malu djecu, ddr4 radi na 2133mhz sve iznad je overclock i lutrija sta si kupio/dobio

A daj me nemoj jebati, pa sve i jedna memorija sa XMP-om radi na XMP brzini i uglavnom jos uz lufta za dodatni overclock. I to sve radi na 1.35, ne?

Zar si ikad vidio memoriju koja ne radi na deklariranoj XMP brzini a da nije faulty primjerak?

Izvlaciti sad neke definicije iz udbenika je suludo. Kao da kazes "a gle, procesor je komad silicija i hoce raditi ili ne to ti je lutrija". 

mrsmith kaže...
Friday kaže...
mrsmith kaže...

Ma nije vise tako, sad rade XMP profili bez problema s novim BIOS-ima. Pretpostavljam da je na to mislio kad je rekao "natjeras na 3Ghz" jer zaista svaki kit moras dignuti, tj. natjerati da radi na toj brzini bilo to pomocu XMP profila ili rucno jer bez obzira na deklaraciju defaultno rade na 2133Mhz.. Ali eto, takvo nesto u pocecima AM4 platforme nije bilo moguce.

OK, novi BIOS-i rjesavaju problem - to je bitno. Izgubila se valjda informacija u moru poruka.

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Friday kaže...

OK, novi BIOS-i rjesavaju problem - to je bitno. Izgubila se valjda informacija u moru poruka.

Pa ne znam bas da u potpunosti rjesavaju, evo 

, covjek ima dobru maticnu pa mu cpu ide samo do 3.8Ghz i ima G.Skill Flare X koji je jako dobar sa ryzenom pa mu ne ide xmp na 3200 nego samo do 2666.

18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Friday kaže...

, covjek ima dobru maticnu pa mu cpu ide samo do 3.8Ghz i ima G.Skill Flare X koji je jako dobar sa ryzenom pa mu ne ide xmp na 3200 nego samo do 2666.

Znaci mrsmith je lazov i narkoman?

Freak Show Inc.
13 godina
chaselol kaže...
Friday kaže...

Jel i threadripper ima iste probleme sa memorijom kao i ryzen? I da li je brza memorija jednako bitna?

nemoj tako, ovo je još uvijek vrlo friško i nije čudno da se ljudi još pitaju što se događa

osim toga, da se lupaju žuti kartoni za to, pa ti bi bio u ofsajdu još jedno dvije godine zbog papagajskog ponavljanja navodnih problema "drvene" memorije na gtx 970

17 godina
war3_tft kaže...
Friday kaže...

Moguce da još uvijek ima problema s nekim kombinacijama - i to je normalno. No, generalno velika većina početnih problema je riješena. Meni XMP radi super na 3200 recimo.

18 godina
Friday kaže...
mrsmith kaže...

Infinity fabric odgovoran za brzinu komunikacije dvije CCX matrice ovisi o brzini memorije. Više o latenciji nego o propusnosti iznad 3200. AMD je firma koja godinama preživljava i radi gubitke. Žurilo im se izdati Ryzen i nisu očito bili dobro sinkronizirani s proizvođačima matičnih ploča. Nakon AGESA-e 1.0.0.6 u lipnju, za koju se može reći da je bila prekretnica mnoge stvari su sjele na svoje mjesto. Dodali su mnoge parametre za memoriju, kao i podršku za brzine. Onda je trebalo čekati da proizvođači matičnih to ubace u BIOS. Platforma je nova, platforma ima/la je dječje bolesti. Uzmi G.SKILL 16GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z, uzmi ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO . Dat ćeš za ploču i memoriju 500€ i hvalit se kako si prošao jeftino s Ryzenom :)

With this new AGESA version, AMD has added 26 new memory-related parameters. The most dramatic improvement is the significant expansion of memory speed options. If we exclude base block overclocking - which relatively few motherboards support - the AM4 platform has thus far been effectively limited to memory speeds of DDR4-3200. Not only that, but the supported range of options from DDR4-1866 to DDR4-3200 was in large 266MT/s increments. With AGESA 1.0.0.6, memory frequencies have not only been expanded all the way up to DDR4-4000, but between DDR4-2667 and DDR4-4000 the increments have been reduced to 133MT/s. Not only does this mean that more memory kits will be able to be run at their rated speed - and not get kicked down to the nearest supported speed - but it also significantly reduces the high-speed memory gap that the AM4 platform had with Intel's mainstream LGA1151 platform.

The other important announcement is the unlocking of about two dozen memory timings. Up until now, only five primary memory timings have been adjustable and there wasn't even a command rate option, which was natively locked to the most aggressive 1T setting. All of this should help improve overclocking and most importantly compatibility with the large swathe of DDR4 memory kits that have largely been engineered with Intel platforms in mind.
https://www.anandtech.com/show/11447/amd-announces-ryzen-agesa-1006-update

Zar nije zanimljiva pomisao kad legneš navečer, a što ako bih promijenio parametar 23 i smanjio napon. E to ću sutra probat. Znači sve ovo samo da Ryzen+ sljedeće godine ima stabilan chipset. Beta testeri su kao Kolumbo ili kao Voyager, idu tamo gdje nitko nije bio prije njih. Dosadno je ubacit sve i da radi ok po defaultu. I imat malo stazica je dosadno :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
hrvooje kaže...

Zar nije zanimljiva pomisao kad legneš navečer, a što ako bih promijenio parametar 23 i smanjio napon. E to ću sutra probat.

14 godina
protjeran
hrvooje kaže...
Platforma je nova.
I imat malo stazica je dosadno :)

Pa do kad ce vise bit nova majke ti mile?

Kad se nema sta rec na ukazane probleme spomenu se stazice, uvijek "pali". 

9 godina
Meni ram koji uopce nebi treba radit po svim forumima sta sam cita jer su najgori moguci cipovi .. radi na deklariranoj xmp frekvenciji i to je dual rank a 4 slota popunjena.
I to sve na poprilicno smanjene latencije.... Stvar je da sam samo prepisa rucno latencije s xmp profila bez ikakvih kalkulacija i pretjeranog mozganja prije oc-a ...
13 godina
CPU chat tema

Ma dajte, prikazujete da je iznimka kad radi a uobicajeno da zeza.

Opce je poznato da ljudi cim nije dobro $eru naveliko, a kad radi zadovoljno sute.

Ako mozete, zakljucak izvucite sami.

coffe,coffe,coffe.....
18 godina
odjavljen
metallic kaže...

Ako mozete, zakljucak izvucite sami.

Zakljucak - nemojte jesti zuti snijeg

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Friday kaže...

A daj me nemoj jebati, pa sve i jedna memorija sa XMP-om radi na XMP brzini i uglavnom jos uz lufta za dodatni overclock. I to sve radi na 1.35, ne?

Zar si ikad vidio memoriju koja ne radi na deklariranoj XMP brzini a da nije faulty primjerak?

Izvlaciti sad neke definicije iz udbenika je suludo. Kao da kazes "a gle, procesor je komad silicija i hoce raditi ili ne to ti je lutrija". 

Ukratko, ne.

Evo ovaj moj keks memorije ne radi na ovoj ploci na 3ghz iliti 2933Mhz na XMP profilu, radi na 2800Mhz bez problema, za 3ghz joj treba malo vise soka i to je to.

Na Ryzen launchu Samsung B Die memorija je bila najbolja i dalje to stoji ali vec imas i Hynix modele koji idu na 3ghz uz malo tjuniranja.

Dosta testiranja s memorijom se vrsi na vrhunskim plocama, ne mora da znaci da ce raditi na jeftinijim modelima. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
CPU chat tema

Kod mene hynix radi na 3000mhz preko XMP, 

OC se na 3200 bez ikakvih problema.

14 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Meni ram koji uopce nebi treba radit po svim forumima sta sam cita jer su najgori moguci cipovi .. radi na deklariranoj xmp frekvenciji i to je dual rank a 4 slota popunjena.
I to sve na poprilicno smanjene latencije.... Stvar je da sam samo prepisa rucno latencije s xmp profila bez ikakvih kalkulacija i pretjeranog mozganja prije oc-a ...

Ma cl12 ti je ? Ostale latencije ? CR 1T ću pretpostavit ? Čisto me zanima ...

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Friday kaže...

Ukratko, ne.

Evo ovaj moj keks memorije ne radi na ovoj ploci na 3ghz iliti 2933Mhz na XMP profilu, radi na 2800Mhz bez problema, za 3ghz joj treba malo vise soka i to je to.

Na Ryzen launchu Samsung B Die memorija je bila najbolja i dalje to stoji ali vec imas i Hynix modele koji idu na 3ghz uz malo tjuniranja.

Dosta testiranja s memorijom se vrsi na vrhunskim plocama, ne mora da znaci da ce raditi na jeftinijim modelima. 

Hoće li ili neće raditi ovisi više o IMC-u i ploči, a manje samoj memoriji. Što su gušći moduli i što ih je više, manje su šanse da radi na deklariranom. Memorija će raditi, ali u pravilu ploče i procesori ne mogu što je overclock ekstremniji, a memorije na 3200 nisu "stock" niti su XMP profili normalni - to je overclock.

Nope.
18 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Friday kaže...

Ukratko, ne.

Koliko vise? Koji je to napon?

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Pa evo koliko je stara x99 platforma pa i dan danas ima kombinacija komponenti na kojima ne moš dobit memoriju stabilno preko 2800mhz.

Trenutna situacija sa ramom na ryzenu je zadovoljavajuća, naravno uvijek može bolje. Intel ima moćan imc na mainstreamu, ali ono čudo na x299 je next level.

18 godina
neaktivan
CPU chat tema

Moja ne radi na 3ghz da ga hebes.

Retardirano mi je to vise sve

na 2800mhz podize sustav ali je nestabilno, kad sam se igrao s naponom i latencijama kako bih dobio stabilnost shebo sam windowse neki fajl se potrgo i reinstall.

Na 3ghz tj 2933ghz nece niti botati uopce..

Dalje nema smisla radi se o Samsung cipu.

Ako ja zelim dobiti tih 3ghz a ne radi jer je oc proca velik onda nek sve ide u pm.

Realno meni je to nebitno jer igram na 4k rezi ali stvar ne funkcionira to je cinjenica kako su zamislili. Sva memorija ce raditi out of the box na nativnih 2133mhz a sve ostalo vise je upitnog karaktera XMP profili ne moraju nuzno raditi iako su deklarirani na 3ghz.. Na intelu radi tako da ga hebes...

Ryzen 1600 sam uzeo iskljucivo radi love i onoga sto sam vidio ali niti u ludilu nisam mislio da su to ogromni problemi da dobijes ono sto si platio u ducanu a to je ako kupim hebenu memoriju na 3ghz hocu da kada umetnem u PC tako i radi..

17 godina
toxic kaže...

Moja ne radi na 3ghz da ga hebes...

Jesi isprobao istu memoriju u nekom Intel setupu? Čudno da ne radi, ASRock je izdao BIOS za tu plocu sa zadnjom AGESA podrskom. Možda je memorija za reklamaciju :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice