Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.530.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
Glavas_ZG kaže...

Zašto igre koriste page file a nisu svi rami prije toga iskorišteni ? (Pod ram mislim na ddr od sustava i gddr od grafike)

Zato jer igra ne odlučuje o tome, a što se tiče OS-a, to je samo jedan od programa koji treba RAM. Kad nema VRAM-a, koristi se RAM koji je puno sporiji.

ansha kaže...

Ako nemas page file onda ga ne koriste 

Neki programi trebaju page file; ponekad Windowsi uopće ne znaju raditi ispravno bez njega.

dabar_solta_V2 kaže...

zašto uopće postoji page file na mašinama sa ssdom?

Jer nemaš beskonačno RAM-a?

Nope.
17 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Glavas_ZG kaže...

Zašto igre koriste page file a nisu svi rami prije toga iskorišteni ? (Pod ram mislim na ddr od sustava i gddr od grafike)

zašto uopće postoji page file na mašinama sa ssdom?

nasljeđe, osigurač.. + opcija, ako misliš na cikluse, postaviš na željeni disk, .. no meni je besmisleno 'čuvati' HW, ako ga ne koristim mogu ga baciti ili ne kupiti. Ako crkne, garancija, .. i sl.

edit: page-swap, toliko dugo je tu (od prvih win) da bi se bez njega sve raspalo.. tj moralo bi biti daleko više uvijek raspoloživog rama da ne dođe do rušenja, bahate app, agresivan keš koji koristi dok je slobodno + bezbrojni pozadinski procesi koji uzmu u idlanju nešto raditi.. i tad ako pokreneš app koja računa na konkretnu količinu lako odeš u minus. To je osigurač, ne smeta, mada bi bilo brže bez njega.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.10.2017 23:44 (ihush).
17 godina
odjavljen

Da, nema smisla. Uzmeš Samsung, ima 5 godina garancije. Smisao SSD-a je da budu brzi i da se koriste.

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Ako nemas page file onda ga ne koriste 

Neki programi trebaju page file; ponekad Windowsi uopće ne znaju raditi ispravno bez njega.

Cuo sam, al kod mene do sad nikakvih problema..

9 godina
ansha kaže...
....

Kakve to ima veze? Mislis zbog zastite ssd-a od konstantnog citanja/pisanja?

i to i nije više da mora bit na pocetku di je hdd bia najbrzi alociran dio,isti je read/write speed od svugdi... ako san dobro svatia.... 
edit: meni je i ubuntu radia ok bez page filea

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.10.2017 0:11 (dabar_solta_V2).
17 godina

ne stavlja se na početak zbog R/W nego zbog seeka (hdd se koristi od sredine medija, TOC+kalibracija tako da stalno glava mora tamo, to je početak.. ne kao CD od centra radiusa pa prema rubu, zato na CD mediju transfer raste a seek je sporedan-loš). Za SSD naravno nema akutatora-glave i pozicioniranja ili obodne brzine (transfer).. tako da je svejedno gdje se koji file nalazi, dok na klasičnom HDDu i to može utjecati na ukupne performanse.. dobro je znati :)

ubuntu/linux ima dvije mogućnosti, swap particija (recimo bolje, zna se čemu služi, neme nepotrebnog FSa i fragmentacije i sl.) ili kao file, jednako kao win, naravno, može i bez. Može svaki OS. Kod linuxa lakše jer nema bezbrojne procese nego samo ono što si instalirao npr antivirus, update, agresivan keš.. linux kao OS se ne brine o tome nego app svaka za sebe ali kao i mac upravo imaju ograničenje (zato je u prastarom npr photoshopu uobičajena postavka podesiti scratch disk.. to je to, samo drugi naziv, došao na win s maca a mac-osx je linuxov bratić). Prepustiti OSu ili app brigu o RAMu.. win je OK, dovoljno dobar da to nije imalo loš utjecaj na rad dok se juzer ne mora zamarati time i pokvariti-pogrešno podesiti i sl. Nije automatika uvijek loša.. osim kad se tunira specifičan stroj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.10.2017 0:28 (ihush).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Cuo sam, al kod mene do sad nikakvih problema..

Da, ponekad. Ne sjećam se konkretno, ali imao sam čudnog ponašanja koje je nestalo kad sam vratio pf. Doduše, davno. Nisam posve siguran što je s tim danas.

dabar_solta_V2 kaže...

edit: meni je i ubuntu radia ok bez page filea

Ubuntu je distribucija Linuxa. :P

Nope.
9 godina
Zanemaria si "i" . Mozda da normalnoje napisen..na laptopu na ssd su mi bili i win i linux ,naravno oba bez page filea i oba radila sve sta san proba...
10 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Glavas_ZG kaže...

Zato jer igra ne odlučuje o tome, a što se tiče OS-a, to je samo jedan od programa koji treba RAM. Kad nema VRAM-a, koristi se RAM koji je puno sporiji.

Kad igram recimo tomb radier (dx12) nije iskorišten sav ram od sustava niti sav ram od grafičke a pri tome se koristi page file (pratim u msi after burneru), jel nije logično prvo iskoristit sve što grafa daje, pa sve što rami daju pa onda tek disk ?

16 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Kad igram recimo tomb radier (dx12) nije iskorišten sav ram od sustava niti sav ram od grafičke a pri tome se koristi page file (pratim u msi after burneru), jel nije logično prvo iskoristit sve što grafa daje, pa sve što rami daju pa onda tek disk ?

Ne mogu u vram ici podaci koji nisu namjenjeni da ih gpu obradjuje..

18 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
(pratim u msi after burneru),

Deinstaliraj to govno i uživaj u igri/igrama.

9 godina
Ok ali u ram moze?
10 godina
odjavljen
XXX kaže...
Glavas_ZG kaže...
(pratim u msi after burneru),

Deinstaliraj to govno i uživaj u igri/igrama.

deinstalirao sam igru, a budem i burner - 

14 godina
CPU chat tema

Baš čitam recenziju neku i ryzen 5 1400 je slabiji od 2600k http://www.pcekspert.com/clanak/amd-ryzen-5-1600-1400-recenzija/?pg=3 u 7 zip . Da li je isplativije kupiti polovni 2600k onda ili ryzen 1400? namjena video editing. Hvala.

12 godina
Gamer21 kaže...

Baš čitam recenziju neku i ryzen 5 1400 je slabiji od 2600k http://www.pcekspert.com/clanak/amd-ryzen-5-1600-1400-recenzija/?pg=3 u 7 zip . Da li je isplativije kupiti polovni 2600k onda ili ryzen 1400? namjena video editing. Hvala.

Ryzen je tu negdje ali ima jači ipc a ima i garanciju pošto je novi. 

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.10.2017 12:52 (nicky.sl).
18 godina
 Gamer21 kaže...

Baš čitam recenziju neku i ryzen 5 1400 je slabiji od 2600k http://www.pcekspert.com/clanak/amd-ryzen-5-1600-1400-recenzija/?pg=3 u 7 zip . Da li je isplativije kupiti polovni 2600k onda ili ryzen 1400?namjena video editing. Hvala.

Krivo vidiš ili tumačiš, realno u 7-Zip to su identični procovi kad se sve zbroji i oduzme to je to.Zakaj si zapel za smotanu PcExpert ekipu, pa tu je Anandtech i njihova usporedna lista ili izdvojene fotke dakle sve se fino vidi.

Čak niti "Purch Powered Anandtech" ne sakriva detalje, dakle tu je onda sve okvirno čisto.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=368&jumpto=5491283&sort=asc&view=flat

https://www.anandtech.com/bench/product/287?vs=2010

Ryzen zelenaš je osjetno bolji proc, i da imaj u vidu da je nekad novi i7 2600K koštal 300$ vs Ryzen zelenaš za 164$.

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.10.2017 14:01 (rambox).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

15 godina

Ovaj video potvrđuje čistu herezu koju sam ja spomenuo s onom referencom na i5 8600K s Guru 3D recenzije. XXX, ti ćeš sad u egzil morati !! .

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Da, egzil na konzolu pa odigrati desetak ekskluziva i neke koje stižu. Za sve ostalo tu je privjesak.

14 godina
CPU chat tema

Pazi, jučer mi bratić u Koelnu veli da bude uzeo onaj binanni "ultra" I7 .

Doduše radi u Shellu pa mu nije greda oko para, al jel normalno da ga žalim i da sam ljubomoran u isto vrijeme ?

18 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Ja svojoj djeci kazem - ajde, barem si prijatelje mozete birati kad vec familiju ne mozete.

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...
DarthMarkus kaže...

Ja svojoj djeci kazem - ajde, barem si prijatelje mozete birati kad vec familiju ne mozete.

Stara narodna. Pogotovo kad se o ženinoj "svastici" radi.

17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

da ga žalim

Zašto?

Nope.
14 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

da ga žalim

Zašto?

dude

13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Jel dao 900€ za 8700k sa srebrnim IHSom?

9 godina
Cek ne pratim, jel taj premium 8700 zalemljen ili je i dalje pasta?
14 godina
protjeran
Da je zalemljen bio bi 8000$, intel nema para za lem.👊😂lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Cek ne pratim, jel taj premium 8700 zalemljen ili je i dalje pasta?

Delidan i stavljen liquid metal, takodjer mozes uzet sa poliranim/poravnatim ihs-om ili srebrnim ihs-om... 

14 godina
protjeran
Kaj sad i spigane procesore prodaju?😎👊😁lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
CPU chat tema

Kad nekad kupim 8700k otici cu kod tokara da mi napravi od bakra isti ihs bolji je od aluminija jer ima bolju provodljivost toplote

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice