Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.282.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Sale_ds kaže...
Poanta svega je ta da ce i ti slabiji procesori iskoristit grafu koju kupis 100% i dalje od toga ljudima ne treba.

Ljudi to ne kontaju, lupe pare na plaftormu novu sa lupam fx/2-3gen intela na nesto novo i ocekuju da ce imati +10-15fps vise sa grafom ranga rx 470 a realnost je suprotna 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Ono sta ja vidim da u tih par igara sto je testirano i5 svugdje vodi, a cak i stock i5 je podjednak i u nekim slucajevima bolji od klokanog ryzena ili nesto propustam? Ako se misli na adobe, excel itd neznam samo tko bi pametan uzeo i5 za neki rad.

Pa ne uzimaš cpu samo za jednu svrhu. Ako je u igrama skoro podjednak, a u ostalom 30% bolji, onda je valjda jasno. Uspoređujem performanse po dolaru općenito za isti cjenovni rang.

Da se nadovežen na ovu tvoju tko bi pametan uzeo i5 za neki rad, pa tko bi pametan uzeo i i5 za igranje. To možeš i s Pentiumom, ako je gpu adekvatan.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 14:49 (hrvooje).
13 godina
Lucidius kaže...

Moze se tu sad spamat i trolat al tata je sve pogodio debelo prije izlaska i R7 i R5 procesora, također i za Vegu sam odavno napisao prognoze samo cekam da vise dođe da si jos jedan plusic stavim u notes, dok ce ostali neznalci ovdje cupat kosu od muke i gluposti koje su ranije pisali. 

EDIT:

Vecina ovdje ni maticnu nije u stanju odabrat da nema foruma, a kao pokusavaju meni pricat o znanjnu i neznanju, prvi Makić ;)

srecom si ti sad miran sa tim 7700k jer:

1) nema ni potrebe upgrejdati na iduce generacije intel CPUova s ozbirom da se jednako ili vise zagrijavaju + imaju samo 10% vece performanse i isti broj jezgri za istu cijenu

2) intel vec ima novi socket u pripremi pa ni nemos upgrejdati proc bez nove maticne (a onda u igru dolazi RAM compatibility i ostale kerefeke)

je, tebi bi se prvom obratio za odabir maticne kad si bio toliko pametan sa odabirom procesora od 3000kn za igranje igrica (realno sad ni za sta drugo ni nije uz ryzena + jos si morao uzeti plocu sa najjacim chipsetom da bi imao privilegiju OCat proc) a s kojim imas 10% vece frejmove u DX11 igrama i DX12 polu portovima (a oboje se nazire kraj ove godine - tako da te spike sa 5GHz na 1 jezgri, tj drkanje sa IPCom ce biti stvar proslosti)

bas si nam pokazao sa tim svojim plusicem..

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 14:50 (Fanu).
17 godina
Lucidius kaže...
Makić kaže...
Lucidius kaže...

jel bitno kog si pitao, ajde poklopi se usima samo se sramotis

ni tebe ni nikoga nisam pita ako te zanima, kupia sam je jer je bila 200E,

sad laganini odjebi u skokovima jer nikad ni argument ne znaš potrkijepit

a kamoli nešto dokazat. najbolje malo u teretanu dizat tegove, jer možda te tamo neko može shvatit ozbiljno

Ajd ajd,bio si naporan sa linkanjem ploca sve u 16, u nadi da ti netko napise sta da kupis i koja je bolja... al dobro, uciti i samo uciti, mozda budes kroz koju godinu dobar za neku raspravu o hardveru.

i šta da sa linka, postaviš link da ljudi vide, ako misle kupit,

za razlku od tebe koji samo trola, cilj foruma je pomoć nekome.

za razliku od tebe koji nema veze s vezom i matematičke dokaze

ruši jer je to ne može skužit. šta znači da si inteligetno ograničen

i ne treba se voditi rasprava s tobom, jer je ne znaš vodit

9 godina
protjeran
Fanu kaže...
Lucidius kaže...

Moze se tu sad spamat i trolat al tata je sve pogodio debelo prije izlaska i R7 i R5 procesora, također i za Vegu sam odavno napisao prognoze samo cekam da vise dođe da si jos jedan plusic stavim u notes, dok ce ostali neznalci ovdje cupat kosu od muke i gluposti koje su ranije pisali. 

EDIT:

Vecina ovdje ni maticnu nije u stanju odabrat da nema foruma, a kao pokusavaju meni pricat o znanjnu i neznanju, prvi Makić ;)

srecom si ti sad miran sa tim 7700k jer:

1) nema ni potrebe upgrejdati na iduce generacije intel CPUova s ozbirom da se jednako ili vise zagrijavaju + imaju samo 10% vece performanse i isti broj jezgri za istu cijenu

2) intel vec ima novi socket u pripremi pa ni nemos upgrejdati proc bez nove maticne (a onda u igru dolazi RAM compatibility i ostale kerefeke)

je, tebi bi se prvom obratio za odabir maticne kad si bio toliko pametan sa odabirom procesora od 3000kn za igranje igrica (realno sad ni za sta drugo ni nije uz ryzena + jos si morao uzeti plocu sa najjacim chipsetom da bi imao privilegiju OCat proc) a s kojim imas 10% vece frejmove u DX11 igrama i DX12 polu portovima (a oboje se nazire kraj ove godine)

bas si nam pokazao sa tim svojim plusicem..

Pa izlazi HEDT platforma, kakve to ima veze sa mainstreamom? uostalom i za 8 generaciju se pricalo da bi mogla ic na z270 ploce.

Da, ja sam uzeo platformu za gejming, neznam jel ima ovdje 10 ljudi na forumu koji rendaju i bave se profesionalno necim... al dobro morate sa necim opravdat te Ryzene, mada nitko od vas nista takvo ne radi.

A i to kako ce igre zahtjevat visejezgrene procesore od ove godine je jos jedna kriva prognoza (sta mislis da ce samo preko noci 90 posto populacije sa 4 jezgrenim procesorima proizvođaci igara otkantat radi par posto vas koji kupite Ryzen za kakti igrat igre ), isto kao i DX 12 koji najavljujete da ce zamjenit dx 11 iduce godine.

Eto ja ti kazem nista od toga do 2019e godine i sada arhiviram post koji cu ti zaljepit za 2 godine da ti dokazem jos jednom tko je strucnjak i znalac. 

16 godina
hrvooje kaže...
war3_tft kaže...

Ono sta ja vidim da u tih par igara sto je testirano i5 svugdje vodi, a cak i stock i5 je podjednak i u nekim slucajevima bolji od klokanog ryzena ili nesto propustam? Ako se misli na adobe, excel itd neznam samo tko bi pametan uzeo i5 za neki rad.

Pa ne uzimaš cpu samo za jednu svrhu. Ako je u igrama skoro podjednak, a u ostalom 30% bolji, onda je valjda jasno. Uspoređujem performanse po dolaru općenito za isti cjenovni rang.

Da se nadovežen na ovu tvoju tko bi pametan uzeo i5 za neki rad, pa tko bi pametan uzeo i i5 za igranje. To možeš i s Pentiumom, ako je gpu adekvatan.

Ako imas i5 7600k rang procesora i ako se gejmaš, naravno da nećeš uzimati ryzena istog cjenovnog ranga.

Dalje čovjek koristi H110i od 1100kn hlađenje da bi ofrljio i5 na 5ghz, ryzen moze hladit i hladnjak od 200-300kn. Zračno za i5 na 5ghz vjerovatno opet izade puno skuplje.

Koliko košta kvalitetna ploča koja moze i5 7600k stabilno odvrnut na 5ghz? Znamo koliko košta bilo koja b350 ploča, u stranim dućanima pogotovo.

Koristio je GTX nvidia karticu, iako je sad već po lepezi testova očito da ryzen ima puno bolje rezultate u igrama ako ga se upari sa AMD karticama. Nvidia i Ryzen se ne slazu, iako to samo olakšava nekome kupovinu rx kartica jer su bolje od gtx kartica u srednjem segmentu koji je bitan za jedno 95% gaming pc populacije.

Ima hrpetina bencheva u kojima sa drugom grafom, ramima i pločama ryzen dobiva i u gamingu preko i5 7600k.

6core/12thread ili 4core/4thread kupovina u 2017 godini za iste novce bez da računamo ostatak konfe. Varaju se oni koji misle da multicore/thread iskoristivost uskoro neće značiti u gamingu ništa.

EDIT: a i malo su počeli glupirati se sa  ovim testovima, sve ih je više po tubu,  ono uzmu mid range procove iz oba tabora te ih drze na stock frekvama, i onda ih uparuju sa grafičkim karticama koje koštaju ko cijeli mid range stroj, i hlađenja koja imaju cijene 70% cijene procesora.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 15:21 (Colossus7).
14 godina
protjeran
hrvooje kaže...
war3_tft kaže...

Da se nadovežen na ovu tvoju tko bi pametan uzeo i5 za neki radpa tko bi pametan uzeo i i5 za igranje. To možeš i s Pentiumom, ako je gpu adekvatan.

To bi bilo tocno kad bi ta druga svrha bila zapravo neki ozbiljan rad u programima koji se navode, a ne otvaranje maila i slicne gluposti. Pogledaj konkretnu ovu temu pa mi reci tko se tu javio da namjerava uzeti Ryzen 5 i koristiti ga za neki ozbiljan posao? O gamingu se prica u 99% slucajeva kad je rijec o Ryzen 5 i i5 procesorima. Taj pentium je super stvar, ali na jacem procu je zbog manjih minimuma i dropova ipak sve kud i kamo glade, ako u igru ubacimo gaming monitore od 100+ Hz onda jaci procesor pogotovo dolazi do izrazaja. Isto tako s jedne strane kad treba opravdati Ryzen prica se kako ce "jos malo" igre biti optimizirane za 6+ jezgara, a kad se treba nesto reci protiv i5 onda je eto i pentium dobar...

17 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Po ovome, quad će imati samo dual channel i 16 stazica

https://benchlife.info/wp-content/uploads/2017/04/basin-falls.jpg

Sad mi je još manje jasna svrha... 

Gogy7 kaže...
one igrice koje mi sad rade na 150 fpsa zaključam na 60 jer mi nekako prebrzo

LOLWTH?

77% ljudi ovdje ne radi baš ništa osim igranja, tako da nema smisla da to povlačimo. S jedne strane, maksimalno overclockani 7700K, na 5,2GHz bit će vjerojatno najbrži. S druge, što je korist od toga kad je GPU usko grlo većini? Za nekoga tko ide na 1080Ti ili Titan Xp, ima smisla jer je na 1440 procesor ponekad usko grlo, ali već na 4K nije, a tko to kupuje full HD ekran i istovremeno ima financijskih problema isplatiti 7700K i ostale top komponente? Asus Maximus 9, 7700K, 4,13GHz RAM, custom vodeno... jedno povlači drugo, jer su sve drugo kompromisi, a kompromisi vode u kompromise. Zar će netko kupiti 7700K i ploču od 100 eura? Neće. Kupit će 2400MHz RAM i 7700K? Neće. RX480 i 7700K? Taman posla. Dakle, nema smisla.

Ryzen uvjerljivo nudi najrazboritije opcije: 90% performansi za 50% cijene. Ili bolje od toga. Vega bi trebala ići istim putem i nuditi ~GTX1080 razinu za nižu (u najgorem slučaju istu) cijenu. Intel trenutno nema odgovor i puca na nekakve ekstremne platforme kojima pokušava prodati istu stvar koja se sad može kupiti - quad core, 16 staza, dual channel... meh. Za koga? Da kupujem računalo samo za igre, ne vidim niti jedan razlog da za 2K ili 1440px uzimam Intel. 4K je ionako još uvijek u domeni SF-a i za high-end hardver, makar da 4K monitori pojeftine.

S vremenom (za one koji dulje od godine drže računala) igre će sve više izgledati kao Tomb Raider: multi-core, multi-GPU (čak) igre koje pametno koriste sve na raspolaganju. Nedavno je netko pokazao koliko je superioran AMD čak i na Intel procesorima u DX-u 12. 

Što se tiče ulaganja u budućnost, imajte na umu da jednojezgrene performanse lupaju zid već neko vrijeme na centralnim i grafičkim procesorima i da je multi-core budućnost. Ako ćete držati računalo 5 godina, to je već debelo u budućnosti kad još uvijek ne znamo hoćemo li imati 7nm procesore, više taktove... 

P.S. Titan Xp je također bacanje novca za igre u kojima je brži 7%. ALI, u Octaneu je brži skoro 30% jer ga takav workload maksimalno iskorištava. Tako će u primjenama gdje su jezgre bitne, Ryzen rasturiti Intel samo zbog duplo više jezgara. :)

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 15:56 (Tonči).
10 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Lucidius kaže...

Ajd ajd,bio si naporan sa linkanjem ploca sve u 16, u nadi da ti netko napise sta da kupis i koja je bolja... al dobro, uciti i samo uciti, mozda budes kroz koju godinu dobar za neku raspravu o hardveru.

Lucidius kaže...

Eto ja ti kazem nista od toga do 2019e godine i sada arhiviram post koji cu ti zaljepit za 2 godine da ti dokazem jos jednom tko je strucnjak i znalac. 

U svakoj rečenici si stručnjak i znalac a drugi nemaju pojma, ako si takav veliki znalac kako to da si tako dugo pričao i hvalio se po forumu da kupuješ AMD 1700 a sad pljuješ po tome svemu što si pisao, 7700k je svetinja.

Veliki znalac nije odustao od AMD 1700 zbog znanja nego jer nisi mogao naći AM4 installation kit za svoje hlađenje.

Cijenite više pitku vodu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 17:52 (Glavas_ZG).
16 godina
Lucidius kaže...

Da, ja sam uzeo platformu za gejming, neznam jel ima ovdje 10 ljudi na forumu koji rendaju i bave se profesionalno necim... al dobro morate sa necim opravdat te Ryzene, mada nitko od vas nista takvo ne radi.

A i to kako ce igre zahtjevat visejezgrene procesore od ove godine je jos jedna kriva prognoza (sta mislis da ce samo preko noci 90 posto populacije sa 4 jezgrenim procesorima proizvođaci igara otkantat radi par posto vas koji kupite Ryzen za kakti igrat igre ), isto kao i DX 12 koji najavljujete da ce zamjenit dx 11 iduce godine.

Uz ove čak i nepopegleane performanse i cijene Ryzen procova i ploča, nemoraju pravdati ništa, nego su ako kupuju komponente za nadogradnju ili kompletan stroj uzeli  apsolutni bestbuy/performanse stroj za sve primjene, dok kupovina jednog stroja isključivo za gaming na 1080p pa čak i na 1440p poput tvog je apsolutni promašaj u sferi ulozeno-dobiveno za novce, i uistinu zahtjeva opravdanje kao investiciju, osim aki im ne služi za hvatanje benchmark rezultata i spadaju u 1% od ukupne gaming populacije, tj apsolutno nebitan postotak u kolaču zarade.

DX12 je već prisutan na dosta triple A naslova i već sad daje performanse boosteve i to na mid range AMD karticama. Stizu jako brzo multicore konzole, sa portovima za PC kao i uvijek, a to znači samo jedno.

Vezano za model tržišta/kapitalizma u kojem trenutno funkcionira 90% planete i korporacija kojima je interes uzeti novce sakerima i entuzijastima svakih 6-12 mjeseci, apsolutno budi siguran da će izbacivati kao i do sad novi bolji hardware bio on potreban realno ili ne, i da ih apsolutno boli briga za tvoj ili bilo čiji 4core proc u tom smislu podrške, te koliko si ga platio pa da te moraju sada maziti i paziti. I dokle god je tako optimizacija softwarea-igara od developera nikada neće biti na razini što je bila u zlatnim vremenima industrije di je svaki kilobajt-megabajt-megaherc bio iscijeđen do maksimuma.

Ali će sad uz konkurenciju morati izbacivati jeftinije proizvode i sa puno boljim skoku u performansama a ne kao što su dosad cijedili sa inkrementalnim pomacima.

Problem je što na tržištu u nekim segmentima postoje ekipa poput Adobea koji je skoro ajmo reć monopolista u nekoj svojoj domeni (Adobe Premiere) i shodno tome ponašaju se tako da ih uopće nije briga kada i kako će patchati svoj proizvod da bi npr, iskorištavali više jezgri i threadova pri renderingu, pa onda vidiš ljude koji zive od video editinga da koriste tak i7700k 4c/8t overklokiran do ibera jer softver uopće nezna iskoristiti više jezgri i threadova kako spada pogotovo kada editiraju u 4K. 

16 godina
protjeran
nixass kaže...
ansha kaže...

Iz tog linkanog Lucidus moze primjetit koliko 6900K gazi 7700K....

da, trostruka cijena za 30% boost

Poanta je da je 7700K daleko od najbrzeg gaming procesora. 

Brzi je naravno puno vise od 30%, al igrama je cesto cpu prilicno nebitan...

13 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

U svakoj rečenici si stručnjak i znalac a drugi nemaju pojma, ako si takav veliki znalac kako to da si tako dugo pričao i hvalio se po forumu da kupuješ AMD 1700 a sad pljuješ po tome svemu što si pisao, a 7700k je svetinja.

Veliki znalac nije odustao od AMD 1700 zbog znanja nego jer nisi mogao naći AM4 installation kit za svoje hlađenje.

ma lik vas trola cijelo vrijeme

kaze ima para, nije mu bitno koliko sta kosta, voli svoj hobi i voli trosit pare za najbolje svakih par mjeseci, a onda tu napise da mu je preskupo platiti dostavu 100kn+

17 godina
odjavljen

Bolje da ne zna koliko koštaju dostave koje ja radim svako malo, kad FedEx opali četveroznamenkaste "par avion" doznake. :D Gdje uopće postoji dostava za tako malu lovu?

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
9 godina
protjeran
Timo kaže...
Glavas_ZG kaže...

U svakoj rečenici si stručnjak i znalac a drugi nemaju pojma, ako si takav veliki znalac kako to da si tako dugo pričao i hvalio se po forumu da kupuješ AMD 1700 a sad pljuješ po tome svemu što si pisao, a 7700k je svetinja.

ma lik vas trola cijelo vrijeme

kaze ima para, nije mu bitno koliko sta kosta, voli svoj hobi i voli trosit pare za najbolje svakih par mjeseci, a onda tu napise da mu je preskupo platiti dostavu 100kn+

Ti si takva neznalica da ti treba dat medlaju, al dobro kad me vec vuces za jezik pogledaj koliko kosta dostava iz amerike i koliko treba da stigne... ispod 60 dolara nemas kaj trazit a sad tko to misli davati za mounting kit od 10 dolara svaka mu cast.

Inace, ja sma mogao da sam htio uzeti Ryzena i bez tog mounting kita jer Crosshair Hero podrzava i AM3+ instalaciju koju imam (al i to si znao samo si namjerno izostavio), tako da opet izigravate neki spam i flejmate a ne vidite koliko ispadate smijesni i prozirni.

Uostalom da, ja trosim i kupujem svako malo nesta, promjenio sam komponenata i testirao ih vise nego sta si ti promjenio carapa, a kad vecpricate o 7700k, ja cu i njega sasvim sam siguran promjenit nego vi kupite neku novu komponentu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 17:31 (Lucidius).
12 godina

Daj Luci ohladi malo, dokazuješ jedino da si veliki uobraženko koji misli da sve zna. Bio si u pravu o par stvari i sad bi mi svi ovdje tribali pisat hvalospjeve o tebi kao supermočnom stručnjaku.

ništa mi se neda
15 godina
Lucidius kaže...

a kad vecpricate o 7700k, ja cu i njega sasvim sam siguran promjenit nego vi kupite neku novu komponentu.

I bit će pravo jeftin ako ti je cilj prodaja.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Kakve to veze ima, sve i da ga poklonim đabe, ja cu i njega mijenjat prije nego ovi koji su 3+ godina na istom. Apsolutno mi se jebe kolko kaj kosta i za kolko cu prodat, cilj je da ja mijenjam i kupujem, a vecina ovdje samo soli pamet tko sta kupuje a nevidim da sebi nesto kupe od tolke pameti.

9 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Daj Luci ohladi malo, dokazuješ jedino da si veliki uobraženko koji misli da sve zna. Bio si u pravu o par stvari i sad bi mi svi ovdje tribali pisat hvalospjeve o tebi kao supermočnom stručnjaku.

Nebi, al ponata je da par ljudi dolazi mene prozivat samo sa namjerom da pokusaju nesto isprovocirat, takvima ja brzo stanem na rep, kao i ovima koji su prije 2 mjeseca bili jako pametni i djelili TD-ove kada si se usudio rec da se R5 nebude klokao nista bolje, a sad su zabili glave u pjesak 

17 godina

amazon.co.uk

i5 7600k

16gb DDR4 corsair lpx

z270 tomahawk

£482.80

ryzen 1500x

16gb DDR4 corsair lpx

b350 tomahawk

£416.44

=600kn razlike (slicna razlika je i u hr ducanima)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
AMD Ryzen CPU

molio bih admina da odstrani dosadne osobe sa ove teme. na neodređeno ako je moguće. ne da mi se svaki dan čitat isto od istih ljudi, znam da alzhajmer pogađa starije ljude ali ovdje očito neke jako mlade ljude.

znam šta je 7700k znam šta je onaj mini pentium i znam brdo drugih stvari, i ne moram svaki dan čitat o tome u ovoj temi. mene ovdje zanima samo ryzen.

mislim šta ja moram počet prijavljivat ljude da mi ne spamaju temu kao ....

15 godina
Lucidius kaže...

sve i da ga poklonim đabe,

Da navika ti je poklanjati, a ne precjenjivati komponente bez garancije.

chaselol kaže...

Sjecas se one sprdnje kad je stavio onaj light show za 15 milja na njuskalo?

He he, a to sam zaboravio, ja sam mislio na i5 4670k bez garancije za 1400 kn i MSI Z87 G45 za 700 kn bez garancije.

ps. kad bude prodavao ovu ružnu karticu koju ima, cijena bude sigurno bila boli glava.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 18:28 (Valentin17).
16 godina
AMD Ryzen CPU

Tonči izdrži :)  

Ovo je jedan od realnijih scenarija za ekipu, pa vrijedi pogledati.

Ep1; AMD RYZEN 1600x For Gaming? + The Overclock Difference;

Ep2; Not Even Kidding…AMD RYZEN 1500x Beats Overclocked Intel i5 - 1500x for Gaming? + Overclock Difference

Ep3; Best CPU for Streaming? - RYZEN 1600x vs INTEL i5 - Streaming Shoot-Out

EP4; But Can The Cheaper RYZEN 1500x Do It Too? - Streaming Shoot-Out 2

Ep5;Which CPU To Pick For a Gaming PC? - Ryzen 1600x or 1500x

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 18:31 (Colossus7).
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

To za kolko ja prodam je moje umjece da zaradim, sta ti ne probas? dobar si samo u praznim obecanjima kao onom da cim ja kupim novi proc ti ces jos jaci, samo pokazujes neozbiljnost i nedosljednost, al dobro ionako te ne drzim za osobu od stava i rijeci 

14 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

EDIT:

Koliko ti imaš godina ako se smije znati? Unaprijed hvala na odgovoru.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
13 godina
Valentin17 kaže...

Da navika ti je poklanjati, a ne precjenjivati komponente bez garancije.

Sjecas se one sprdnje kad je stavio onaj light show za 15 milja na njuskalo? 

To je po meni bio vrhunac 

15 godina
Lucidius kaže...

Kakve to veze ima, sve i da ga poklonim đabe, ja cu i njega mijenjat prije nego ovi koji su 3+ godina na istom. Apsolutno mi se jebe kolko kaj kosta i za kolko cu prodat, cilj je da ja mijenjam i kupujem, a vecina ovdje samo soli pamet tko sta kupuje a nevidim da sebi nesto kupe od tolke pameti.

Svakom svoje, ako te zaboli sta trosis koji k se onda uopce pravdas. Uzmes ono sta zelis jer te boli ona stvar jel bolje, losije, skuplje ili ima vise rgb svjetalca.

Lik je u videu ljepo reko da uz slabije graficke( lol 99% ljudi ovdje nece imat 1080ti) razlika u igrama je manja.Vjerojatno ako mislis uzet neki 4core striktno za igre i vazan ti je i zadnji fps uzmes si i5, ali opet mi to nema nikakve logike kad se nesto vise novca imas r5 1600 sa 6/12 koji mrvicu kaska u igrama a sve drugo obavlja puno bolje.

Opet ponavljam, nije amd ovim pobijedio intel , ali im se jako jako dobro priblizio i dao naslutit da nas ceka vrlo zanimljivo vrijeme dok se ispegla sve na ryzenu.

14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ryzen 1600 i rx580 nemoze bolje od toga za tu lovu.bit ce brutalno dobar combo..i5 nebih kupio vise ni mrtav.

xfact
13 godina
AMD Ryzen CPU

Gledaj sta rade od cijena 

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Dobar tecaj

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...