Šta je sada WOF i zašto on ne dolazi sa Wraithom iako se radi o istoj verziji procesora R7 1800x?
Opcija manje cijene procesora ili nešto drugo u pitanju?
pise ti
WOF = WithOut a Fan
Manja cijena jer je bez kulera 
Šta je sada WOF i zašto on ne dolazi sa Wraithom iako se radi o istoj verziji procesora R7 1800x?
Opcija manje cijene procesora ili nešto drugo u pitanju?
pise ti
WOF = WithOut a Fan
Dakle, nitko nezna odgovoriti - zašto na ryzen i caby lake nemože ići win 7? Što to znači "AMD Ryzen won’t support Windows 7"
Neće biti drivera za chipset ili su tu neki posebni driveri za cpu u pitanju? Skylake mi još uvijek radi na win7.
biostar je oznanio da daje podrsku za windows 7
postoji vjerojatnost da ce i drugi slijediti primjer
na jednom forumu je bilo i nacin da pororadi sve u win7 poput USB3.1 i jos necega (oprosti ne mogu se sjetiti) i da za to treba koristiti amd chipset crimson drivere... sve potrebne dijelove se nalaze unutra, ovo je jedan od nacina
bit ce i od drugih
EDIT hmm ma tek sad vidim gdje mi je ovaj post .... malo me zbrkal web stranica gdje citam i odgovaram ..
gore vec receno sve o dijelovima drivera za podrsku win 7
pise ti
WOF = WithOut a Fan
Pretpostavio sam, ali rekoh da pitam. Zbunilo me O..
Treba bit realan pitaj profiče, i onda buš dobil relanu procjenu kolko vredi i5 ili i7 ofucana krama.
A licemjerno ga sad pretjeruješ - sam si rekao da nemaš potrebe mijenjati svoj prastari AMD, a tu se izruguješ iz objektivno boljih/novijih i5 i i7.
Nije to pretjerivanje nego gole činjenice, kaj se tiče mog proca kad se sve zbroji i oduzme ja sam ga upecal za čak 400kn.
Intel i5 ili i7 su gadno preskupi procovi, i sad kad stiže konkurencija kupci i5 ili i7 izgledat če kao očerupane kokoši to je realnost.
Meni to izgleda samo da neće raditi podršku za nove instrukcije/mogućnosti kao XFR i sl.
Eto to ti izgleda otprilike ovako,
samo to je usput nabacil jedan tip koji je imal Ryzen procove na testiranju.Dalnji komentar nije potreban, Ryzen+Windows 7 nema problema, šuška se da treba nekaj dodatno/driveri ubacit u Windows 7 instalacijsku ISO datoteku.
"Based on my own experience, Windows 7 performs slightly better than Windows 10 (even on Ryzen).
Even with most of the bloatware disabled."
Windoze: imam čudnovatog hadrvera koji nema drivere za win 10, imam egzotičnih plug inova koji su mi upitni za win 10 i imam kupljene win 7. Win 10 bi morao sada dokupljivati jer je istekao onaj grace period jeltako?
No dobro, pitam - probat ću, pa ću znati na čemu sam. Hvala rambox na natuknicama, vjerujem da budu ljudi probali sve i svašta kad im stignu prockasi do šapa, pa bumo znali. Ako nejde, nejde. Kajsad. bude win10.
...
Rambox, a kakve veze ima kolko si ga platio ako ti je preslab? Jel ti preslab? Nije? Onda nije preslab ni i5 ili i7 raznih bridge i lake generacija.
Nije odjednom i7 postao ofucan zato kaj netko nešto bolje izdaje na tržište. Ako radi, nemoraš popravljat, jeltak?
A to kaj je povoljnijih performansi po uloženoj kuni sad ovo novo nego je bilo staro - pa to je normalno. Bar bi tako uvijek trebalo biti s novim.
Kaj se gubitaka uloga tiče, ovo je mačji kašalj prema tome kolko se daje na grafe i kolko one brzo postanu "zastarjele", a kolko nove daju više performansi za iste novce.
Puno više ljudi ovdje daje 4000-5000 (i više) kn za grafu svake godine nego se odlučuju za procesor i tako često mijenjanje za te novce.
DX 12 je podrzan jedino na win 10, i tu za svakog gejmera nema vise dileme koji OS instalirati 
Ih kad ja još igram doom na vulkanu i ček da provjerim... Pinbal FX2 starwars/marvel fliper table iz 2012. sa pitaj boga kojim directXom 
Inače, vidim online ankete pokazuju da je rulja ko i kod nas sišla s uma od hajpa:) Ovakvo iščekivanje i želju za kupnjom se ne sjećam ni za apple u najboljim danima
da je postojala. Istina, gamerska zajednica nije ni približno toliko brojna kao balavurdija i babe koje kupuju mobitele na pretplatu :)
http://www.kitguru.net/components/cpu/carl/kitguru-poll-shows-overwhelming-support-for-amd-ryzen/
Windoze: imam čudnovatog hadrvera koji nema drivere za win 10, imam egzotičnih plug inova koji su mi upitni za win 10 i imam kupljene win 7. Win 10 bi morao sada dokupljivati jer je istekao onaj grace period jeltako?
Danas sam instalirao fresh Win 10 Home na laptop koji je imao Win7 Home ključ i uredno je aktivirano što znači da se još uvijek može free instalirati ako se želi preći na novo
ne znam dali je bilo vec postano
http://pcchip.hr/hardver/komponente/amd-ryzen-procesori-pogledajte-modele-cijene-i-brzine/
Hebes mi sve ako poslije ovoga nebi uzeo Ryzen 
A što ako flopa ? *ducks for cover*
Nije mi jasno zašto pišeš o stvarima o kojima imaš zastarjele informacije iz druge ruke? Pišeš o Windowsima 10 i u istoj rečenici uspiješ spomenuti "Metro aplikacije, touch GUI, "bloatware" (što god ti to značilo)...? Čemu? Koja je svrha?
Ok, krivo se odrazih, slažem se ... ali i dalje ima puno stvari koje po meni nije mjesto u Pro verziji ili bar nedostaje bolja customizacija.
Dakle, moj osobni dojam, ukus, votever ... nikad nisam nikoga kritizirao zbog ili odgovarao od prelaska na Win 10, dapače, na nekim makinama ih i imam ali kao legalni korisnik valjda imam pravo izraziti svoje nezadovoljstvo.
Meni za posao ne treba real-time feed da postoji nova fotka Kardashiankine pozadine, nova igra za X-Box, reklame i nametanje MS aplikacija ... to sam karikirano nazvao bloatwareom.
Srećom, već postoji dovoljno alata sa kojima se sve to može počistiti i napraviti custom instalacijski image, pa ću tako napraviti i za Ryzen (ili još bolje, Naples :) ).
No, nije problem konkretno u tome, nego jednostavno - Win10 nije Win8. Nemaš tocuh interface forsiran na ničemu (ni ne sretneš ga), UWP aplikacije su ok, ništa drugačije od klasičnih ne moraju biti, reklama nema, nametanja nema, kontrola je odlična --- jedini minus Win10 je update mehanika koja je strašno iritantna.
Što se same potrebe za Win tiče, veliki je problem što zaista novi Inteli ne rade dobro s Linuxima. Recimo na 5960X i 6950X ne možeš instalirati Ubuntu 16.10. Ni do boota ne ide.
Što se same potrebe za Win tiče, veliki je problem što zaista novi Inteli ne rade dobro s Linuxima. Recimo na 5960X i 6950X ne možeš instalirati Ubuntu 16.10. Ni do boota ne ide.
Neće ni CentOs 
No, nije problem konkretno u tome, nego jednostavno - Win10 nije Win8. Nemaš tocuh interface forsiran na ničemu (ni ne sretneš ga), UWP aplikacije su ok, ništa drugačije od klasičnih ne moraju biti, reklama nema, nametanja nema, kontrola je odlična --- jedini minus Win10 je update mehanika koja je strašno iritantna.
kako misliš update mehanika?
ako je do opcija kad će se i kako nešto updejtati, pa barem to možeš precizno namjestiti kroz local group policy editor
kako misliš update mehanika?
ako je do opcija kad će se i kako nešto updejtati, pa barem to možeš precizno namjestiti kroz local group policy editor
Da, mogli su to i dublje zakopati :) ... da ne idemo dalje u offtopic, moje grintanje je bilo više kroz iskustva prijatelja i poznanika kojima tu i tamo pomognem oko kompova.
Dakle, ljudi kojima su kompovi alat za obavljanje posla i ujutro kad upale "svoj" softver cijeli dan ni ne vide OS (a nije ih baš ni briga :).
M$ se ponekad ponaša kao da je OS sam sebi svrha pa čak "određuje" kada koristimo svoj komp i kad bi baš bilo zgodno dl-ati par 100MB updatea, instalirati i rebootati :)
Na ovom forumu većina baš i nisu prosječni useri tako da nije neko mjerilo jer će lako pronaći što ih zanima ili prodiskutirati neki problem i uz pomoć ostalih forumaša naći rješenje.
Ako imaš verziju Windowsa sa GP editorom.
Plus, settings je nered teški
https://www.howtogeek.com/293858/windows-10s-settings-are-a-mess-and-microsoft-doesnt-seem-to-care/
Je li odgonetnuto što znači X? Natječe se sa intelovim K ili što?
Ako imaš verziju Windowsa sa GP editorom.
I mene zanima, posto su svi otkljucani ocigledno nema veze s oc!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Možda nisi imao iskustva na terenu, gdje Joe Average / teta Štefica zazire i od Control Panela, imaju hr-lokalizirane Windowse i zovu za pomoć čim im neki update/reset malo razmjesti ikone na desktopu :)
No, vratimo se Zenu, Ryzenu i malom Naplesu koji još ne ide u školu ... prije nego Tonči posegne za kartonima :).
I mene zanima, posto su svi otkljucani ocigledno nema veze s oc!lp
X modeli idu automatski i preko svoje turbo frekvencije ovisno o temperaturi, odnosno hladnjaku koji je gore..To je taj XFR
Quote "The R7-1800X features clock speeds of 3.60 GHz, with TurboCore frequencies of 4.00 GHz and XFR ranging beyond 4.00 GHz"
Znaci ako ploca "vidi" XFR hladnjak, dizat ce proc i vise od turbo klokova?
Možda nisi imao iskustva na terenu, gdje Joe Average / teta Štefica zazire i od Control Panela, imaju hr-lokalizirane Windowse i zovu za pomoć čim im neki update/reset malo razmjesti ikone na desktopu :)
No, vratimo se Zenu, Ryzenu i malom Naplesu koji još ne ide u školu ... prije nego Tonči posegne za kartonima :).
u pravu si, imao sam iskustva, no još uvijek mi nije jasno kako štefica može izguglati recept za sarmu, a na pamet joj ne padne da može izguglati i jednostavno rješenje za probleme na računalu
da se vratimo na temu, x označava extended frequency range fičr, koji bi trebao sam klokati procesor iznad navedene brzine, slično valjda kao nvidia boost 3.0 kod pascala
sad je samo pitanje koliko će se "ručno" moći naklokati non-x modeli kad su već svi otključani i vrijedi li ta xfr funkcija tolike razlike u cijeni
npr., ako će se svi 8-jezgreni moći klokati na nekih 4.5ghz plus minus 100-200mhz kako smo navikli kod silicon loterry, zašto onda plaćati jebenih 200 dolara više za 1800x model, ako možeš naklokati ručno i 1700 model sa svim ostalim karakteristikama koje su identične
Znaci neka vrsta overide turbo boosta, koji bullshit, vec vidim na forumu cpu mi se pregrijava, komp mi je prebucan, pukla su mi krilca na ventilatoru jer su se greskom vrtila na 50000rpm-a
lp
Ma kakav xfr hladnjak 
Znaci neka vrsta overide turbo boosta, koji bullshit, vec vidim na forumu cpu mi se pregrijava, komp mi je prebucan, pukla su mi krilca na ventilatoru jer su se greskom vrtila na 50000rpm-a
lp
I onako ce "ozbiljniji" clockeri odma iskljucit te automatski-overclock gluparije...
Teta Lisa iz AMDa je nešto pričala o hrpi senzora u samom Ryzenu, znači proc bi trebao ocijeniti koliko je dobro hlađen pa u skladu s tim dopustiti/regulirati oc ?
Do sada to automatsko oc-anje i nije bilo nešto, obično bi bilo overvolta pa je manualno podešavanje ipak bilo efikasnije.
Svi znamo kako na cijeloj fx seriji a i starijim super rade senzori
lp
npr., ako će se svi 8-jezgreni moći klokati na nekih 4.5ghz plus minus 100-200mhz kako smo navikli kod silicon loterry, zašto onda plaćati jebenih 200 dolara više za 1800x model, ako možeš naklokati ručno i 1700 model sa svim ostalim karakteristikama koje su identične
To sam se i ja uvijek pitao za Intelove top -E modele, još u vrijeme dok nisu imali 2 jezgre više kao danas ... politika, prese... khm, prestiž, "moj je najveći" :)
Meni je zapeo za oko 1700X, iako ne očekujem baš 4.5GHz, bar ne od prvih revizija.
ma neka rade senzori kako treba i neka taj x-fičer radi kako treba, ne vidim logike u masnom naplaćivanju istog ako su svi procesori ionako otključani i ako ih sve možeš nasvirati na približne brzine, koje će ionako ovisiti o lutriji na plus minus 100-200 mhz
zasad mi se čini kao porez na budale, slično kao i fx 9xxx serija
jedino ako se non-x modeli neće moći klokati iznad određene granice da bi opravdali cijenu skupljih, a to je onda namjerno ograničavanje i kurvarluk najvišeg ranga
https://videocardz.com/66182/amd-radeon-7-1700x-pictured-and-tested
... uz standardno "ako nije fake" :)