Budućnost Opensourcea

poruka: 6
|
čitano: 972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Budućnost Opensourcea

Danas se sve više korste opensource riješenja i softwer. Linux je primjer toga koji ima mnogo distribucija i verzija. Dolaskom linuxa sve je više postao popularan opensource. Tome pogoduje činjenjica da se veći dio softwera za linux može učitati kao source code i onda compajlirati. Tvrtke sve više koriste openosource riješenja. Što mislite kakava je budućnost openosurcea? Hoće li uspjeti pored velikana Microsofta i Applea koji svoj software nude kao zatvoreni. Hoće li nekada udio openosurce sustava postati većinski? Njegov udio je danas neznatan i malo zamjetan. No openosource riješenja i software postaju sve veći dio današnjice. Otovrio sam ovu temu za raspravu o budućnosti opensourcea.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
16 godina
neaktivan
Budućnost Opensourcea

za budućnost ne znam, ali meni je nekako baš super koristiti free programe. uvijek radije skinem neki free program, nego neki crackani (iako taj bude moćniji).

I <3 free alternatives!

16 godina
protjeran
Budućnost Opensourcea
Open source ima svijetlu budućnost lak i u poslovnim rješenjima. To što je open source ne znači da se ne može prodati usluga, pa čak i kod. A što se tiče free and open source-a, ne može biti bolje. "Industrija" cvijeta, svakodnevno se otvara brdo projekta (pogledaj samo google code, android etc), a na kraju tu je i linux i njihov razvoj.

Budućnost je svijetla :)
void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i &amp;amp;amp;amp;amp;lt; 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
17 godina
RE: Budućnost Opensourcea
betmen kaže...

za budućnost ne znam, ali meni je nekako baš super koristiti free programe. uvijek radije skinem neki free program, nego neki crackani (iako taj bude moćniji).

I <3 free alternatives!

opensource != besplatno!

Ne brkajte te pojmove

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
ne brkam ih, ali open source je besplatan. znam da ne vrijedi vice-versa.
16 godina
betmen kaže...
ne brkam ih, ali open source je besplatan. znam da ne vrijedi vice-versa.

Ne nužno. Veći dio opensource softwera je besplatan, no ima i softwera koji nije. Opensource znači otvoreni kod. Znači ti dobiješ cijeli kod, ne samo binarne fileove.  Ti možeš taj kod nadograditi ili iskoristiti u svome softweru. Ima dosta opensource riješenja koji se koriste i ona su većinom pod gnu licencom .

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice