Danas se sve više korste opensource riješenja i softwer. Linux je primjer toga koji ima mnogo distribucija i verzija. Dolaskom linuxa sve je više postao popularan opensource. Tome pogoduje činjenjica da se veći dio softwera za linux može učitati kao source code i onda compajlirati. Tvrtke sve više koriste openosource riješenja. Što mislite kakava je budućnost openosurcea? Hoće li uspjeti pored velikana Microsofta i Applea koji svoj software nude kao zatvoreni. Hoće li nekada udio openosurce sustava postati većinski? Njegov udio je danas neznatan i malo zamjetan. No openosource riješenja i software postaju sve veći dio današnjice. Otovrio sam ovu temu za raspravu o budućnosti opensourcea.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
za budućnost ne znam, ali meni je nekako baš super koristiti free programe. uvijek radije skinem neki free program, nego neki crackani (iako taj bude moćniji).
I <3 free alternatives!
Budućnost je svijetla :)
za budućnost ne znam, ali meni je nekako baš super koristiti free programe. uvijek radije skinem neki free program, nego neki crackani (iako taj bude moćniji).
I <3 free alternatives!
opensource != besplatno!
Ne brkajte te pojmove
Ne nužno. Veći dio opensource softwera je besplatan, no ima i softwera koji nije. Opensource znači otvoreni kod. Znači ti dobiješ cijeli kod, ne samo binarne fileove. Ti možeš taj kod nadograditi ili iskoristiti u svome softweru. Ima dosta opensource riješenja koji se koriste i ona su većinom pod gnu licencom .