Da li kupiti Mac?

poruka: 33
|
čitano: 9.939
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Da li kupiti Mac?

Meni bi trebala informacija od nekoga tko se bavi video obradom, koji mac uzeti...

Jeli dovoljan imac ili mac pro?

Naravno obrada Full HD, u  Adobeu recimo...

Par savjeta ako netko ima iskustvo...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Da li kupiti Mac?

Evo, ja ti mogu reći.

Ja trenutno koristim iMac 21.5", C2D 3.6 ghz, 4gb ddr3, 1tb hd, ati radeon hd 4670

Sutra prodajem oovaj i kupujem iMac 27".

Dakle ovako. Ukoliko radiš manje stvarčice, odnosno video za kućnu upotrebu, pa može to biti i full hd, nebitno, dovoljan ti je iMac sa malo snaznijim procesorom. Ukoliko radiš neke veće montaže, na primjer, za HRT, ili slično, a iste te stvari radiš u Premiere ili u Final Cut-u , prepopučio bih Mac Pro. Na mom stroju je rađena video i audio obrada i zadovoljio je sve procesorske i grafičke operacije bez problema. Stoga, dobro promisli prije nego baciš veliku razliku u novcu ako ti to uistinu nije potrebno.

Emil Ćosić
17 godina
neaktivan
Da li kupiti Mac?

da...

ukoliko zaradujes i od toga zivis odi na macpro i to sta god slozis dobro je...

nikad nisam pogrijesio sto sam dignuo kredit i kupio prvi macpro sa 2 cinema monitora....

nakon toga dosao je jos jedan macpro sa najjacom konfom, 2 imaca, 2 macbook proa 17'', extreme, i 2 time machina...

sve to zaradio je onaj prvi macpro koji je pod staklenim zvonom i koristi ga moj najbolji radnik i samo on (i ja ga se vec bojim palit)

uskoro ekipu castim jednim serverom cisto da se igraju (a i zasluzili su)...

ukoliko je to cisto za zabavu i ne mislis to raditi komercionalno, onda ti je dovoljan imac sa solidnom konfom (ako imas novaca) ako ne, uzmi obican PC (imam ga doma i od win7 je progutao apsolutno sve i nikad se nije rusio)

potpis :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice