Smrzavanje računala

poruka: 10
|
čitano: 5.017
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pomoć! hitno

Prije nekoliko dana otvorio sam ja kućište kompjutera malo pregledao i zatvorio.
Upalio sam računalo i s nekog bugovog dvda nasnimao neke drivere za ati grafičke kartice. zatim sam obrisao i nasnimao one drivere koje sam dobio s grafičkom. otišao sam u igricu i nakon 10 sekunda igre zamrznula se mi kazaljka miša i tipkovnica, a grafika (mislim auto na igrici se kretao) radi. sve pokušao s tipkovnicom i nisam ništa uspio, ništa nego reset. i od onda mi svako malo tako zablokira makar nisam u igrici. Molio bih vas za pomoć, možda je neki virus ili grafička kartica... neznam niti sam.. u svakoj igrici mi zablokira, kad sam na internetu malo duže radi pa opet zablokira, otvorio sam ga opet pa sve probao stisnuti mislio sam možda kontakti al neznam kako bih to popravio.. molim vas da mi kažete kako bi to mogao popraviti...
inače moja grafa je ASUS RADEON 9550

tko zna kako bih mogao to ispravit neka mi pomogne

unaprijed zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć! hitno
Stani kako sam skonto zakazu ti mis i tastatura..je li??? Ako je tako onda kakve veze sa tim ima graficka i igre, jos si rekao da ti zablokira i kad surfas netom... razjasni to malo...
17 godina
neaktivan
sina1212 kaže...

Prije nekoliko dana otvorio sam ja kućište kompjutera malo pregledao i zatvorio.
Upalio sam računalo i s nekog bugovog dvda nasnimao neke drivere za ati grafičke kartice. zatim sam obrisao i nasnimao one drivere koje sam dobio s grafičkom. otišao sam u igricu i nakon 10 sekunda igre zamrznula se mi kazaljka miša i tipkovnica, a grafika (mislim auto na igrici se kretao) radi. sve pokušao s tipkovnicom i nisam ništa uspio, ništa nego reset. i od onda mi svako malo tako zablokira makar nisam u igrici. Molio bih vas za pomoć, možda je neki virus ili grafička kartica... neznam niti sam.. u svakoj igrici mi zablokira, kad sam na internetu malo duže radi pa opet zablokira, otvorio sam ga opet pa sve probao stisnuti mislio sam možda kontakti al neznam kako bih to popravio.. molim vas da mi kažete kako bi to mogao popraviti...
inače moja grafa je ASUS RADEON 9550

tko zna kako bih mogao to ispravit neka mi pomogne

unaprijed zahvaljujem

Ukoliko imaš XP, najjednostavnije otiđi na System Restore i vrati sistem na stanje prije instalacije drivera.
17 godina
protjeran
Pomoć! hitno
Uradi Uninstal driver i izbriši ga iz system 32 te onda instaliraj orginalni driver!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako imaš XP

Device Manager -> Rool Back Driver

17 godina
neaktivan

Da imam XP.

Evo probat ću tako napravit pa ću vam javiti.

Npr. ako sam u igri kad zablokira ne mogu pomaknut miš niti napraviti ništa s tipkovnicom.

Tako i na netu zablokiraju miš i tipkovnica.  A stranicu učita do kraja i onda više ništa ne mogu.

17 godina
Smrzavanje računala

Ako možda imaš probaj na komp prikopčati neku drugu tipkovnicu i miš, a ako ti se ekran zamrzne najvjerovatnije je problem u grafi i ja bi je onda na servis odvezao.

AMD Athlon 3200+, 1gb DDR 2 RAM, Radeon X1600/1650 series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Smrzavanje računala

Ono sam probao sve i opet ista stvar.

Probat ću još s zamjenom tipkovnice i miša.

17 godina
neaktivan
RE: Smrzavanje računala

hehehe, nema veze tu mis niti tipkovnica. moguce je par stvari.

prva stvar - s drajverima s zj**** sistem. dakle, probas sa sistem restore ili rool back driver.

druga stvar - otvori ponovo racunalo, pogledaj dal svi cooleri radi - pogotovo cooler na procesoru. mozda se pomaknuo ili tak nest. ako su svi cooleri na mjestu; ostavi otvoreno kuciste i probaj zaigrat neku igru koja radi na toj grafickoj, recimo QVEK III. igraj i kad zblokira probaj po hardveru koji od njih je jako vruci..? ali ono - JAKO.. jer ocito se nest pregrijava.

treca stvar - ako ti to ne pomaze; probaj dobar stari format c: pa na novo windowse i drivere; testiras ga s nekom igrom i pogledas dal ce stekati.

cetvrta stvar - ako i to ne pomaze; odj*** ti je nekaj od hardvera. po ovome kaj ti pises, ako ti se slika ne razlije, mozda i maticna ili RAM (pa se kod nekog duzeg vremena chipovi zagriju pa sve sve smrzne.). onda ti predlazem da komponentu po komponentu isprobavas na drugom racunalu. ali sumnjam ili graficku ili na ram ili maticana (sto je manje vjerojatno.).

sve u svemu, ako neznas kaj radis; radije odnesi komp k nekom frendu koji ima nekog iskustva s racunalima. u servis ti predlazem da odnese SAMO U KRAJNOJ NUZDI. ako odneses znaj da ce te ogulit JAKO.

16 godina
neaktivan
Smrzavanje računala

Imam problem sljedeći, računalo mi se smrzne kada ga ostavim na kratko i odem od njega. Svakih sat-dva se smrzne i moram napravit restart. Skenirao sam HDD i nema bad sectora. Virusa isto. Nije zagušen niti nešto posebno što bi pravilo problem. HDD je novi, prošle godine sam kupio novi. Dali postoji neki program sa kojim bi ga mogao skenirat i vidjet u čemu je problem. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2015 11:28 (razer1911).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice