Messengeri

poruka: 38
|
čitano: 6.740
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Messengeri

Koristim dosta MSN messenger (kao i Yahoo i Skype) ali ne želim imati 50 MB mesengera u pozadini, a pogotovo mrzim MSN messenger - podizanje 10 sek i sl.

Koji program preporučate? Mirandu rabim već godinu dana ali danas ne želim na MSN pa ne želi na Yahoo i tako.

Postoji li Skype MSN plugin ili slično?

Bila je i tema u bugu ali znam da forum zna bolje.

--
HaHa na sve

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Messengeri
trilian
to ti je najbolji podržava sve mreže
t. e-mail ove
17 godina
neaktivan
Messengeri

http://www.pidgin.im/ - probaj ovaj, ja sam jako zadovoljan s tim. Iako ga ne koristim više, budući da sam aktivan samo na MSN-u.

Postoji ti i web messenger, koji radi u browseru tako da ti ne trebaju nikakve instalacije.

Naći ćeš ga ovdje:

http://www.meebo.com/

Don't you see their bodies burning
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Definitivno Pidgin. Koristim ga već godinama i jednostavno je fantastičan.
17 godina
neaktivan
Messengeri

Također preporuka za Pidgin. Probaj svakako ako nisi vec nisi.

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Darth Punisher kaže...

Preporučio mi ga i buraz ali se ne želli spojiti na msn. Sada sam na kraju na Windows Messengeru. koma...

Btw. Trillian basic ima neke bitne manjkavosti spram $$$ verzije ili?

--
HaHa na sve
17 godina
neaktivan

ne bi rekao jer koristi i MSN ICQ YAHOO i još jedan kojem ne znam ime i u BUG u im je to najbolji program

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2008 15:57 (sub_zero).
17 godina
HaHa kaže...
Darth Punisher kaže...

Preporučio mi ga i buraz ali se ne želli spojiti na msn. Sada sam na kraju na Windows Messengeru. koma...

Btw. Trillian basic ima neke bitne manjkavosti spram $$$ verzije ili?

mislim da ne

inače, dobar klijent je i Miranda (http://www.miranda-im.org/)
17 godina
neaktivan
Joj a i taj msn messenger da te bog sacuva...treabju staviti za njega da zahtjeva minimum cetverojezgreni procesor i 4gb rama..i opet ce srat.. ulazenje mi je najgore..ma grozno, sve ga nesto sminkaju..a ustvari ga prave sve sporijim i sporijim
17 godina
neaktivan
Messengeri

Pidgin, ja koristim samo njega već godinama. Mali ali pali (sad kad mi prišiju tužbu zbog slogana)

0 0 hvala 0
17 godina

da ne otvaram novu temu: imam problem sa pidginom, kad se spajam na msn : " Connection error from Notification server: Unable to connect " ... i nemoze se nikako spojit.. na ni jedan racun :? treba li tamo u opcijama nesto nastelavat ili ??

e da Pidgin na Ubuntu mi radi, ovaj na windowsima me zeza

17 godina
neaktivan
sub_zero kaže...
trilian
to ti je najbolji podržava sve mreže
t. e-mail ove

U potpunosti se slazem. Koristim ga i prezadovoljan sam. Nema nikakvih manjkavosti naspram

pro verzije, barem za mene. Koristim sve funkcije kao i kod msna(cak i vise) tak da sto se tice i

funkcionalnosti, izvrstan je.

"Tako je" - povikse seljaci i slozno glavama razbise zid
17 godina
neaktivan
Messengeri

Nebi trebalo, moguće da ti je firewall. Al eto, da ti napišem opcije redom, koje evo meni upravo rade:

Server: messenger.hotmail.com

Port: 1863

Use HTTP method isključen (pa ti ne treba server)

Proxy Type: Use global proxy

0 0 hvala 0
17 godina

I ja koristim Trilian, podržava ICQ, AIM, Yahoo, MSN i IRC

17 godina
neaktivan
Pidgin definitivno:-)
17 godina
neaktivan

ja ne volim baš ove univerzalne messengere...

koristim icq i msn... možda je to subjektivno ali imam nekako dojam da mi bolje funkcioniraju u originalnim ljušturama.

a čuj... što se tiče potrošnje... jednako ti povuče svaki od njih imao ih na originalnim ljuskama ili ne.

moguće da ti neke verzije ne rade dobro.. recimo ja sam muku mučio dok nije došao icq6.. od tada je i brz i ne troši

previše resursa.. odličan... msn... ova zadnja verzija 8.1 koju ja imam mi ne paše... baš koči računalo.. . onda staviš

neku drugu koja bolje odgovara.

najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost --- www.svijetkulture.com
17 godina
hondo kaže...

ja ne volim baš ove univerzalne messengere...

koristim icq i msn... možda je to subjektivno ali imam nekako dojam da mi bolje funkcioniraju u originalnim ljušturama.

a čuj... što se tiče potrošnje... jednako ti povuče svaki od njih imao ih na originalnim ljuskama ili ne.

netočno...trilian nije "ljuska" nego su iznova sve napisali...ne trebaju ti "originali" da bi sve radilo 
17 godina
neaktivan
G0rilla kaže...

da ne otvaram novu temu: imam problem sa pidginom, kad se spajam na msn : " Connection error from Notification server: Unable to connect " ... i nemoze se nikako spojit.. na ni jedan racun :? treba li tamo u opcijama nesto nastelavat ili ??

e da Pidgin na Ubuntu mi radi, ovaj na windowsima me zeza

Ne znam kaj je bilo ali jedan dan niti ja se nisam mogao spojiti na msn, a koristima ga za posao - zato sam i otvorio temu messengera.
Na kraju nakon što sam u jednom danu pokrenuo i pidgin/msn messenger/trillian/miranudu - opet miranda
ima par opcija koje ne bih dao za ništa:
- prozor se veličinom prilagođava broju kontakata
- najmanji prozor od svih
- čini mi se da koristi najmanje mamorije od svih (ako griješim vičite)
- brzaaa usprkos masi opcija

--
HaHa na sve
17 godina
neaktivan
Messengeri

Vec dugo vremena koristim mirandu (icq, msn i gmail), makar sam od puno prijatelja cuo da hvale pidgin. Osobno ga nisam jos isprobao jer sam zadovoljan mirandom, osim ako na pidginu ne postoji skype plugin (ali da se skype ne mora pokretati, sto cisto sumnjam).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Messengeri

http://www.ebuddy.com/ je web stranica  koja ti podržava msnOsmijeh

Amd 2x,asus motherboard,ati radeon gecube hd 3850,320gb ram-a,4x512mb ddr2 i asus vento chasis

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Messengeri

eto da ponovim i ja jos jednom posto sam koristio skoro sve IM klijente.

trilian > definitivno najstabilniji te podrzava najvise protokola, naravno pricam o verziji koja se 'kupuje'

pidgin > po mom misljenju dosta nestabilan kada se covjek krene igrati s njim (stavljat plugine i slicno)

miranda > vidim ta zelis Skype, mislim da miranda nema plugin za to, ali nju najvise koristim iz razloga sto je jako stabilna i strasno puno prosiriva pomocu pluginova

ostali nisu vrijedni spomena.

Pobrkao sam svoje namjere s svojim mogućnostima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo samo da napomenem da sam ipak presao na pidgin, ima neke stvari bolje napravljene nego miranda, neke malo losije. Ali, glavni razlog je to sto plugin serveri za mirandu nisu dostupni vec mjesecima, i imam osjecaj da ce se ugasit lagano, a cini mi se da se pidgin malo brze razvija i da su protokoli malo bolje napisani (npr. msn podrzava sve one custom smajlice, a kazu da protokol za msn nisu dugo dirali, tj sad pisu novi).

17 godina
neaktivan
Messengeri

evo moje mišljenje,  koristim  univerzalne  programe,  jer  bi  bila  katastrofa  kad  bih  imal  otvoren  poseban  program  za  icq,  m$n,  gtalk...

Od  programa  mi  je  Miranda  najbolja  pa  ju  koristim  zato  jer  najmanje ždere resurse, prilagodljiva je, ima brdo dodataka i najbolje od svega: opensource je. pidgin sam probal, ali mi na windowsima nije nešto... A ako se ne spajam na više računa istovremeno, nego  samo na MsN, onda je tu  aMSN,  po  meni  odličan  programčić  sa  dosta  mogućnosti.

Kaj se tiče klijenata za linux, nema do Kopete-a. Stalno sam nna njemu, dosta je konfigurabilan. Dobar je Pidgin, kojeg sam prije koristil, ali Kopete ipak ima bolju integraciju sa  KDE sučeljem, pa je to razlog zakaj sam na njemu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pidgin stalno!
17 godina
neaktivan
Messengeri

Koristim i MSN, Skype i Google Talk (zbog drustva sa gmaila) . Koristim voice chat pa mi niti jedan drugi ne odgovara. Pidgin ni ne podrzava voice za mirandu neznam.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
17 godina
Messengeri

Pidgin je super. Kada bi ga više ljudi koristilo bilo bi savršeno.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
  fala, ali ne, fala
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
Daj reci, sa kojim si programom to preveo? 

Kako da ne - How yes no
17 godina
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice