Double desktop

poruka: 26
|
čitano: 4.015
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Double desktop

Pozz ekipa, zanima me da li postoji program preko koejg se može napraviti dupli desktop?

Windows 10 ima tu opciju ali ne u formatu koji meni treba. Točnije meni bi trebala 2 desktopa nezavisna jedan za drugi, jedan da bude gaming a drugi za posao. Znači drugačiji wallpaper i drugačiji shortcuti na drugom desktopu.

Windows 10 i par programa nemaju te mogućnosti, tj ako dodaš neki shortcut na jedan desktop pojaviti će se i na drugom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Double desktop

Pa napraviš 2 korisnika i biće ti sve odvojeno....

12 godina

To je alternativna opcija jer sam se nadao da ipak postoji nešto...

Postoje programi koji ti omogćuju da promjeniš wallpaper, screensaver itd ali ne i da imas odvojene ikone...

17 godina
SnakeST kaže...

To je alternativna opcija jer sam se nadao da ipak postoji nešto...

Postoje programi koji ti omogćuju da promjeniš wallpaper, screensaver itd ali ne i da imas odvojene ikone...

Daj ne drami. Imao ti odvojene profile ili ne, i dalje koristiš isto računalo, svejedno iz kojeg profila ga skršio :) sortiraj ikone tako da ti poslovne aplikacije budu u jednoj grupi, a igre u drugoj.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
12 godina

Gledaj nisam neki gamer ali sam kolekcionar, i imati ću 50ak igara instaliranih na kompu. Isti taj komp koristim za posao i klijenti mi dolaze u ured i totalno mi je glupo da mi vide kako imam pun kufer igara... Pomisliti će netko da ne radim ništa nego samo igram igrice.

No nebitno naručio sam još 1 SSD pa ću imati dual win i riješen problem :)

9 godina
odjavljen
SnakeST kaže...

Gledaj nisam neki gamer ali sam kolekcionar, i imati ću 50ak igara instaliranih na kompu. Isti taj komp koristim za posao i klijenti mi dolaze u ured i totalno mi je glupo da mi vide kako imam pun kufer igara... Pomisliti će netko da ne radim ništa nego samo igram igrice.

No nebitno naručio sam još 1 SSD pa ću imati dual win i riješen problem :)

Hehehhe i to je zadnje sto bih ja uradio ;)

Korisnicki nalozi su upravo ono sto si ti trazio....

17 godina
Torent kaže...

Hehehhe i to je zadnje sto bih ja uradio ;)

Korisnicki nalozi su upravo ono sto si ti trazio....

Upravo tako. Ako je takva situacija, dva odvojena profila. Kakve dvije windows instalacije...

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
15 godina
Torent kaže...

Pa napraviš 2 korisnika i biće ti sve odvojeno....

Brzo i jednostavno.

12 godina
Double desktop

Svatko ima način koji mu najviše odgovara, meni odgovara ovaj jer mi je praktičnije. Ovdje imam 50 igara a ovdje hrpu softwarea za posao. A Restart računala i biranje drugog windowsa je malo sporije nego log out / login...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Double desktop

Mogao si ići i na varijantu virtual PC. VirutalBox. Tako sam si ja složio da na glavnom su mi igre a na virtualki svi programi vezani za faks i super funkcionira. Samo kaj ti treba dosta rama ;) Sad s 8 mislim preći na 16GB.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.6.2017 13:25 (zagi55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SnakeST kaže...

Svatko ima način koji mu najviše odgovara, meni odgovara ovaj jer mi je praktičnije. Ovdje imam 50 igara a ovdje hrpu softwarea za posao. A Restart računala i biranje drugog windowsa je malo sporije nego log out / login...

Izbrises ikone od igara s desktopa i ne moras nista radit.

9 godina
odjavljen

To je posebna prica ;) Ni na jednom kompu ukljucujuci i mob nemam vise od 3 ikone ;)I to mi bode oci ;)

Lakse mi pritisnuti win tipku i otkucati 3 slova nego ubadati ikonu...

9 godina
Double desktop
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
zagi55 kaže...

Mogao si ići i na varijantu virtual PC. VirutalBox. Tako sam si ja složio da na glavnom su mi igre a na virtualki svi programi vezani za faks i super funkcionira. Samo kaj ti treba dosta rama ;) Sad s 8 mislim preći na 16GB.

To mi je najnepraktičnija solucija...

Zajeb kaže...
SnakeST kaže...

Kako se samo toga nisam sjetio... Kupim preko 50 igara da ih imam zbog kolekcije a ne zbog igranja, i onda im pobrišem ikone da ih ne vidim...

win10pro kaže...

Već probao al ne mogu imati ikone za svaki desktop posebno...

9 godina
odjavljen
SnakeST kaže...

Zajeb kaže...
SnakeST kaže...

Kako se samo toga nisam sjetio... Kupim preko 50 igara da ih imam zbog kolekcije a ne zbog igranja, i onda im pobrišem ikone da ih ne vidim...

Pa i dalje ih imas u kolekciji... Ili zelis da svi vide koliko igara imas? vjerovatno znas da se ige mogu pokrenuti na vise nacina osim klikanja na ikone...

Napravi folder na desktopu i nazovi ga nekako nemastovite i u njemu drzis shortcutove na igre... Niko ne vidi sta imas a do igre dodjes na jedan dodatni dvoklik....A i na sta lici desktop na kojem imas preko 50 ikona....

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.6.2017 14:17 (Torent).
15 godina
Torent kaže..

Pa i dalje ih imas u kolekciji... Ili zelis da svi vide koliko igara imas? vjerovatno znas da se ige mogu pokrenuti na vise nacina osim klikanja na ikone...

Napravi folder na desktopu i nazovi ga nekako nemastovite i u njemu drzis shortcutove na igre... Niko ne vidi sta imas a do igre dodjes na jedan dodatni dvoklik....A i na sta lici desktop na kojem imas preko 50 ikona....

Prekomplicirano za napraviti, lakše mu je imat dual windowse.

9 godina
odjavljen
x18x05x kaže...
Torent kaže..

Prekomplicirano za napraviti, lakše mu je imat dual windowse.

A i jeftinije ;)

17 godina
Double desktop

Što veli MS o tome da instaliraš iste Windowse na jedno računalo na 2 različita diska??? Baš me zanima njihova politika u vezi tog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SnakeST kaže...

Imam ja 550+ igara pa se ne k..cim sa 550 ikona na monitoru. Just sayin.

12 godina
A to se ja kurcim? Nece nitko vidjeti koje igre imam, skupljam sebi za gust i volim ih vidjeti. Sad ispade da ne znam cak ni kako pokrenuti igru osim na ikonu. Ne znam zasto sad netko ima problem sa tim sto zelim na taj nacin organizirati radnu povrsinu...

Sto se instalacije tice cak i kad imas 2 windowsa na istom disku moras imati 2 kupljene licence.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SnakeST kaže...
A to se ja kurcim? Nece nitko vidjeti koje igre imam, skupljam sebi za gust i volim ih vidjeti. Sad ispade da ne znam cak ni kako pokrenuti igru osim na ikonu. Ne znam zasto sad netko ima problem sa tim sto zelim na taj nacin organizirati radnu povrsinu...

Sto se instalacije tice cak i kad imas 2 windowsa na istom disku moras imati 2 kupljene licence.

Ma nije problem, nego to nije rješenje tvog problema - kao kad spyware sa računala mičeš reinstalacijom windowsa... htio si opravdanje za kupovinu drugog SSD diska i to je to... :)

osobno, napravio bih dva profila, igre bih instalirao na novi SSD disk, programe na stari disk, i to je to, bez pretjeranog dramatiziranja...

Dualboot bih radio isključivo ako neki poslovni program ne radi na trenutnoj verziji windowsa nego moram staviti neku stariju...

12 godina

Ali stvar je toga da sam ja potpuno svjestan sta radim. Ne treba mi opravdanje jer jos uvijek mogu otkazati narudzbu ssd-a. Postoji razlog zbog kojeg sam htio desktop switch, postoji razlog zbog kojeg ne zelim 2 usera, i postoji razlog zasto zelim radije dual win. 

I moze lock jer smo otisli od teme a odgovor na moje pitanje je da ne postoji takav program.

9 godina
odjavljen
SnakeST kaže...

Ali stvar je toga da sam ja potpuno svjestan sta radim. Ne treba mi opravdanje jer jos uvijek mogu otkazati narudzbu ssd-a. Postoji razlog zbog kojeg sam htio desktop switch, postoji razlog zbog kojeg ne zelim 2 usera, i postoji razlog zasto zelim radije dual win. 

I moze lock jer smo otisli od teme a odgovor na moje pitanje je da ne postoji takav program.

Ne postoji program jer ne postoji problem. A opet program imas. Od windowsa koji imaju multidesktop, preko multi users pa do virtualizacije....

To tvoje rjesenje i nije rjesenje niti je desktop switch. 2 licence plus dodatni ssd...Al ok ako tebe veseli....

15 godina

@SnakeST

Dobio si više od jednog riješenja. Tvoj problem je što si komplicirana osoba pa tražiš komplicirana riješenja tamo gdje ih nema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.6.2017 20:10 (x18x05x).
9 godina
odjavljen

Ja nemam takijeh problema ;)

meni si odgovorio ;)

12 godina
Torent kaže...
SnakeST kaže...

Ne postoji program jer ne postoji problem. A opet program imas. Od windowsa koji imaju multidesktop, preko multi users pa do virtualizacije....

To tvoje rjesenje i nije rjesenje niti je desktop switch. 2 licence plus dodatni ssd...Al ok ako tebe veseli....

Samo na ovoj stranici 240 ljudi zanima isto što i mene ( Link ) a tko zna koliko ih ima kojima bi iz raznih razloga dobro došao drugi virtualni desktop sa ovim mogućnostima.

EDIT: Nisam uopće komplicirana osoba i išao sam na najednostavnije moguće riješenje a to je dodatni virtualni desktop sa mogućnosti prilagodbe ikona i ostalog. Kako nisam uspio naći ono što tražim razmišljao sam i došao do zaključka šta poslje toga mi odgovara najviše. Ionako sam dual windows zadnjih 5 godina stalno koristio zbog (ne)kompatibilnosti pa sam navikao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.6.2017 20:13 (SnakeST).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice